ד"ר מאיה רוזמן מגלה: האם יוגורט מועשר בחלבון באמת טוב לכם?
יוגורטים הם ממוצרי החלב הכי בריאים שיש - אבל האם הם מתאימים לכל אחד? ד"ר מאיה רוזמן עושה סדר ומגלה איך לבחור את היוגורט הנכון עבורכם?

יוגורטים הם ממוצרי החלב הכי בריאים שיש - אבל האם הם מתאימים לכל אחד? ד"ר מאיה רוזמן עושה סדר ומגלה איך לבחור את היוגורט הנכון עבורכם?
הוא נחשב לאחד המשקאות הבריאים ומלאי הפרוביוטיקה - אבל האם הוא באמת יכול להחזיר את השעון אחרוה בזמן?
האמריקאים מודים ששומנים רוויים אינם איום אלא חלק מרכזי בתזונה בריאה ומשנים את כל מה שהאמנו בו. אבל מה זה בעצם אומר?
אנחנו רגילים לשמוע על ארוחת הבוקר כגורם שתורם לבריאות, אבל לארוחת הערב שלכם יש השפעה לא פחותה. אז מה כדאי לאכול ולא פחות חשוב - מתי?
רבים מאיתנו נוטלים ויטמינים ומינרלים בצורה יומיומית אבל מפספסים תוסף אחד חשוב במיוחד. מחקר חדש הראה שרובנו לא צורכים מספיק ממנו
גם אתם הולכים לאיבוד בין כל ההמלצות על צריכת חלבונים ומתקשים להבין מה "בתכלס" צריך לאכול כדי לעמוד באותה המכסה המפורסמת? אז בואו נבין איך בדיוק נראית צריכת חלבון מספקת על הצלחת של אוכלי בשר, צמחונים וטבעונים
מה זו דיאטת הסרדינים, מה אוכלים בה (מלבד סרדינים)? ולכמה זמן היא מתאימה?
אם הבטן מתנפחת כמו בלון מדי יום לקראת שעות הערב, זו לא גזירת גורל. מי הם המאכלים וההרגלים שיוצרים תסיסה במעיים, ומהן הפעולות הקטנות שיכולות להביא לשיפור מיידי?
בין המאכלים, החשודים המידיים כמו מרק וג'ינג'ר, אבל יש כמה כוכבים מפתיעים אחרים
האפרסמון הוא אחד הפירות המתוקים והאהובים בישראל, אבל למרות מה שאתם חושבים הוא אינו מכיל כמויות גדולות של סוכר. ד"ר מאיה רוזמן חושפת את כל היתרונות שלו
דיאטנית ממליצה: המאכלים ששומרים על העור שלנו מבפנים
רבים שותים מיץ תפוזים, בעיקר בתקופת החורף, אבל לא רק. ד"ר מאיה רוזמן מגלה איזה מיץ הכי בריא לכם - וגם מה עדיף - מיץ תפוזים או תפוז שלם?
כולם רוצים להיראות ולהרגיש צעירים יותר - וכך פורח תחום האנטי אייג'ינג בעשורים האחרונים. אז תנו לנו לחסוך לכם כסף ולגלות לכם סוד שמור שמתחיל בצלחת
אם תהיו טובים לעצמכם - תוסיפו עלים ירוקים מדי יום לתפריט שלכם. בתמורה תקבלו גוף בריא וחזק יותר
הרבה אנשים מנסים שלא לאכול אחרי שמונה בערב - גם אם זה אומר שהם הולכים לישון רעבים. מה שד"ר מאיה רוזמן חושבת על זה - יפתיע אתכם
מחיזוק מערכת החיסון ועד הקלה בבחילות - מחקרים מצביעים על שורה ארוכה של יתרונות בריאותיים לתבלין בעל המראה המוזר
מחפשים לחזק את מערכת החיסון? מומחים מסבירים אילו פירות וירקות עולים על התפוז, ובגדול
לאחרונה אנחנו נתקלים ביותר ויותר מוצרי מזון מועשרים בקולגן. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה למה זה לא יעזור לכם למראה העור - וגם מגלה איך משיגים באמת קולגן ממזון
מי שמחפש הרבה חלבון, וגם אנשים בדיאטה שואלים את אצמם הרבה - איזה מסוגי הבשר עדיפים. ד"ר מאיה רוזמן עושה סדר
הפתרון לא כולל צומות, "ניקויים" או רגשות אשמה. רק חזרה לשגרה מאוזנת
מרגישים לאחרונה קושי להתרכז או לחשוב בבהירות? ייתכן שהתזונה שלכם היא חלק מהבעיה
אתם אוכלים אותם פעמים רבות במהרה, או על הדרך - אבל למאכלי הבוקר, הקלים לכאורה, יכולה להיות השפעה קריטית על היום שלכם - ובכלל על הבריאות של המעיים
החושך מוקדם, הרעב גדול והערב ארוך - אז איך מאזנים את זה מבלי לפגוע בבריאות? זה די פשוט, והאמת זה נשמע ממש הגיוני
האם ריצה או אימון בבוקר, לפני שהכנסתם משהו לפה, מגבירה את שריפת השומנים? מומחה עונה בנושא - והתשובה שלו די מפתיעה
אתם רוצים את הערכים התזונתיים המלאים של הירקות והפירות שאתם אוכלים - אבל יש מצב שעל הדרך אתם פוגעים בהם. הנה כמה דוגמאות מאוד פופולריות
ירקות זה דבר בריא - זה ידוע. אבל האם יש חשיבות לזמן בו הם נאכלים?
הדו"ח החדש מציג ירידה במספר משקי הבית שנאבקים להשיג מזון בריא, לצד פערים אזוריים בולטים. הורים מתארים קושי מתמשך למלא את המקרר, בעיקר בקהילות מוחלשות שבהן העלויות ממשיכות לעלות. בביטוח הלאומי מזהירים כי ללא מדיניות יציבה והרחבת תמיכות, היקף המצוקה רק יגבר
מדענים מזהירים: תוספי תזונה לא משתווים למקורות טבעיים. הנה חמישה מאכלים שיכולים לשפר את בריאות מערכת העיכול שלכם - טוב יותר מכל קפסולה
תפוחים הם אחד הפירות הבריאים והאהובים בעולם, אבל מסתבר שהתזמון שבו אתם אוכלים אותם יכול להשפיע על הסיבים, על רמות הסוכר בדם - ואפילו על תחושת השובע לאורך היום
רבים נוטים לחשוב שבטטה שוות ערך לתפוח אדמה - ואפילו שהם מאותם משפחה. ד"ר מאיה רוזמן מנפצת מיתוסים ומסבירה למה כדאי לכם דווקא כן לאכול אותה
למרות כל הדיבורים הרעים על זה שהוא פוגע בבריאות - כמעט לכולם יש אותו בבית. אז מה אומרות העובדות ומה המיתוסים? עושים סדר
היא נמצאת בצלחת של רבים מהישראלים - ולא בכדי. הטחינה היא מרכיב שמגלם איזון מושלם בין טעם נהדר לערכים תזונתיים מרשימים - הנה כל מה שצריך לדעת
מה אומר המחקר, מה הרמב"ם ידע כבר במאה ה-12, ואיך ליישם את העקרונות היום למען שינה איכותית, בריאות טובה יותר וחיוניות במהלך היום
חוקרים מבריטניה גילו שמשקה חם שפופולרי במיוחד בחורף יכול לתקן את ההשפעות המזיקות של ישיבה ממושכת בצורה שאפילו מתעלה על היתרון של אימוני כושר. המשקה, מסבירים החוקרים, יכול להגן על הלב וכלי הדם אפילו אם אתם לא מזיזים את הגוף
שום, גזר, יוגורט ואפילו תה ירוק: מתברר שהמזונות שאתם אוכלים משפיעים לא רק על הבריאות, אלא גם על הריח שהגוף שלכם מפיץ ודרך זה גם על המשיכה שלכם בעיני אחרים
בין אתם מאלה שמביאים אוכל מהבית, ובין אם אתם בעיקר מזמינים משלוחים - יש דרך לשמור על שובע ולא להתפתות לכל הנשנושים
לא יקרה לכם שום דבר רפואי מסוכן - אבל יש סיכוי שהיום שלכם יראה פחות טוב
שיניים צהובות אומנם נגרמות ממספר פעולות, אך גם למה שאתם מכניסים לפה שלכם יש השפעה
אנחנו קוראים להן דלעת - אבל למעשה מדובר במשפחה כתמתמה אחת עם לא מעט סוגים והמון יתרונות בריאותיים. כך תאכלו דלעת ותרדו במשקל
כמה קלוריות באמת יש בזיתים - ולא פחות חשוב כמה מלח? וגם - האם זיתים שחורים באמת שחורים? כל האמת על המאכל שהישראלים אוהבים
התוסף האהוב הזה זוכה לסיקור נרחב בעיקר בגלל ההשפעה החיובית שלו על השינה, אבל מתברר שהוא יכול לעזור גם בדיאטה. אז איך זה עובד בדיוק, מהן הכוכביות שצריך להתעכב עליהן ואיך לוודא שאתם צורכים אותו במינון שמתאים לכם?
גם לכם נדמה שכולם עברו למאצ'ה? אז מה באמת יש במשקה הזה והאם הוא עדיף מקפה?
רבים שעושים דיאטה בוחרים להפחית את כמות הפירות, שאת בשל תכולת סוכר גבוהה. ובכל זאת - איזה פרי נחשב דל בפחמימות - ואיך ניתן לשלב אותו בתפריט
לא מעט אנשים עברו לדיאטה הקטוגנית שמשלבת הרבה שומן עם בשר ומתעדפת נמוך פירות, ירקות ומוצרי חלב. אז האם היא בריאה ולמי אסור לעשות אותה?
היא עמוסה בסיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים וטובה ללב, למשקל ואפילו לעצמות. הנה כל הסיבות לאכול שעועית ירוקה
היא הפכה לדיאטה מאוד פופולרית אבל האם היא מתאימה לכולם? ובנוסף - האם היא בכלל בריאה - ד"ר מאיה רוזמן עם כל הפרטים על הדיאטה שרבים עושים
פעם אחת ולתמיד - מה יותר חשוב? לעשות הרבה ספורט או לאכול פחות קלוריות?
אחרי חילוף השעון - רבים מאיתנו צפויים להרגיש דכדוך יתר. אבל מה שרבים לא יודעים - זה שישנם מזונות ששפרים את מצב ברוח
מחקר מצא כי אשלגן יכול להוריד את הסיכון למחלות לב בכ-25 אחוזים אז למה רבים מאיתנו לא אוכלים מספיק ממנו ומאיפה משיגים אותו? דיאטנית מסבירה