מחקר מפתיע: הירק הבריא שפוגע בחיי המין של גברים
הוא נחשב לאחד הירקות הכי בריאים שיש אבל מתברר שיותר מדי ממנו עלול לפגוע בזקפה הגברית. הנה מה שאנחנו יודעים
הוא נחשב לאחד הירקות הכי בריאים שיש אבל מתברר שיותר מדי ממנו עלול לפגוע בזקפה הגברית. הנה מה שאנחנו יודעים
מחקר חדש מגלה לראשונה קשר ישיר בין הבחירות התזונתיות שלנו במהלך היום לבין איכות השינה באותו הלילה. המומחים גילו כי תוספת קטנה לתפריט היומי, שרבים מוותרים עליה, יכולה להביא לשיפור של 16 אחוזים באיכות השינה תוך פחות מיממה
בגזר יש כתם שחור? בתפוח כתם? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה מתי זה עלול להיות מסוכן ומתי צריך רק לחתוך ולנקות
החום גומר את כולנו, אבל יש כמה בחירות תזונתיות שאתם יכולים לעשות שישמרו על הגוף שלכם גם בימי השרב
הרבה מים זה לא מספיק כדי למנוע התייבשות, ולשם כך צריך מזונות שמכילים אלקטרוליטים חיוניים. הנה כמה מהחשובים בהם
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
נשאר לכם אורז מאתמול? תמרה אהרוני מכינה ממנו ארוחה משפחתית שלמה במחבת
כולנו סובלים ממחסור בשעות שינה ובאכילה פחות מודעת ויותר מפוזרת. מחקר שנערך לאחרונה גילה מה כדאי להוסיך לתפריט כדי לראות שיפור כבר למוחרת
מדוע עלים ירוקים מגבירים סרוטונין, איך ברוקולי מרגיע יותר משוקולד, ולמה בננה אחת ביום יכולה לשנות את התחושה כשאתם מרגישים מוצפים מהמציאות הקשה
כמו בכל שנה, גם השנה פורסם דוח בינלאומי שחושף את הפירות והירקות שמכילים הכי הרבה חומרי הדברה. במקביל פורסמה הרשימה של 15 הירקות והפירות הכי נקיים שיש. אז מי ברשימה ?
עבור הישראלים מדובר אולי באחד השילובים הכי נפוצים וטעימים - אבל האם יש בשילוב הזה בעיה?
מתכון למנה שאפשר להכין בקלות ובמהירות. פרגיות צלויות בתנור עם ירקות צבעוניים ברוטב טעים של מיסו, מייפל ולימון
לפני כמה שנים הוא הפך להיט כמרכיב בשייקים ירוקים, אבל האמת היא שהקייל הוא הרבה יותר מזה. אז מה יש בעלה הזה ולמה הוא ראוי לשאת את התואר "מזון על"?
הקערה הזאת היא לא רק פוטוגנית, היא גם דרך נפלאה ליצור ארוחה עשירה, צבעונית ובריאה, המתאימה במיוחד לקיץ הישראלי שכבר פה
הפול הירוק עשיר בחלבון, ויטמינים, סיבים ונוגדי חמצון - שמתאים גם לטבעונים, גם לאנשים שמחפשים תפריט מאוזן, וגם למי שמעוניינים לרדת במשקל בלי להרגיש רעבים
יש מי שמעכל ירקות בלי בעיה, ואילו אצל אחרים מדובר בבעיה של ממש. אז למה זה קורה, והכי חשוב - איך מונעים את הכאב והנפיחות
מאכלים מסוימים עלולים להשאיר את המיקרוגל שלכם מלוכלך באופן קיצוני - או גרוע מכך, להרוס אותו לחלוטין. מביצים קשות ועד קייל יבש - אלו המאכלים שלעולם אין לחמם במיקרוגל
היא מככבת על שולחן החג של כולנו, אבל חוץ מהטעם העדין והנפלא שלה, לכרישה יש אינספור יתרונות בריאותיים ששווה להכיר
גם אתם הוצאתם את הקמח מחוץ לתפריט? הנה הזדמנות בריאה להחזירו. קמחים המיוצרים מ-100% ירקות, מחומרים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים, ללא גלוטן ועשירים בסיבים תזונתיים ובחלבון
זה אולי יראה לכם טיפשי ואפילו לא יעיל - אבל אנחנו מכירים לפחות איש שעושה את זה - ונדמה שזה עובד לו. הכירו את הטרנד התזונתי החדש
רשתות השיווק מציעות מחירי ירקות ופירות מוזלים בימים מסוימים, אך עם אותיות קטנות והגבלות שמבלבלות את הצרכנים. איך תדעו אם אתם באמת חוסכים?
אספנו עבורכם את 27 מתכוני המרקים הכי טובים שלנו: מרק עוף קלאסי, כולל זה עם הטריק שילדים אוהבים, מרקים טבעוניים, מרקים עם בשר בבישול ארוך, מרק חרירה שיש בו הכול, מרקים שמכינים ב-10 דקות וגם כאלה שאפשר להכין כשאין כמעט כלום בבית. אל תתנו לגשם להפתיע אתכם
קציצות כרובית וברוקולי שמוגשות עם קינואה וירקות ברוטב קארי צהוב וחלב קוקוס, הן ההוכחה שאפשר גם לאכול בריא וגם ליהנות בטירוף
מחקרים חדשים מראים שלא רק סוג המזון שאנחנו צורכים משפיע על הבריאות שלנו, אלא גם הסדר שבו אנחנו בוחרים לאכול אותו. כך מומחים ממליצים לסדר את הארוחות שלכם בצורה שתאפשר לכם גם ליהנות ממזונות פחות בריאים בלי רגשות אשמה
משפיענית הרשת המכונה כיום "נערת הסטייק והחמאה" הייתה טבעונית עד לפני 6 שנים ואז החליטה לשנות את התזונה שלה לאכילת בשר ומוצרי חלב בלבד. היא טוענת שמצבה הבריאותי ומשקלה (ואפילו גובהה) השתפרו פלאים - אך מומחים מזהירים את מי שינסה לחקות אותה
מחורף סוער עם ברד והצפות ועד לקיץ חם וקשה - שיא של 9 שנים בנזקי האקלים לחקלאות: קנט שילמה ב-2024 פיצויים של 400 מיליון שקל לחקלאים בגין פגעי מזג אוויר, ואת נזקי הבצורת שנרשמה בדצמבר אנחנו עומדים לשלם ב-2025
אם גם אתם חשבתם שגזר גמדי גדל כגזר גמדי, מצטערים לנפץ לכם את האשליה - אך הגזר הגמדי שאתם מנשנשים הוא משהו אחר. הגיע הזמן לגלות מהיכן מגיע הגזר הקטן
רבים מאיתנו נלחמים בשומן vגוף שלהם, אבל למעשה אנחנו צריכים ממנו קצת כדי שהגוף יתפקד. אז איך נפטרים מהשומן הרע? בעזרת כמה מאכלים ממש טעימים
הם נמצאים בלא מעט בתי קפה ומסעדות ומשווקים בתור מזון בריא - אבל האמת היא שהם עלולים להיות מאוד מסוכנים. אז במה מדובר?
שני ירקות שהם למעשה פירות לפי ההגדרה הבוטנית שלהם, יכולים לעזור לגוף להלחם בכולסטרול. שווה להכיר
גזרים, קישואים, תפוחי אדמה ולמעשה כמעט כל ירק שיש לכם במקרר - הכול יתאים. קציצות שקל מאוד להכין וכל ילד ישמח לאכול
תשכחו מכל שיטה אחרת שהכרתם להכנת ירקות בקארי, וקבלו את המתכון של השף גיא מלכה לירקות צלויים, עם רוטב קארי-בוטנים. זאת יכולה להיות תוספת נהדרת ואפילו ארוחה טבעונית נפלאה בפני עצמה
כמה עולה להכין היום מרק? אתם לא רוצים לדעת. על ענבים ואבטיח כבר ויתרנו, אבל איך בדיוק אפשר לחיות פה אם כדי לשים סיר מרק על האש צריך לעבוד שעתיים בשכר מינימום
כולנו יודעים שירקות הם אחד המרכיבים הכי בריאים שיש, וכנראה שרובנו לא אוכלים מספיק מהם. אבל אם הייתם צריכים לבחור ירק אחד לאכול כנראה שהירק הזה הוא ההחלטה הכי טובה
יותר ויותר אנשים החלו "לחלוב" מלפפונים כדי לשפר את טעמם - בטענה שהחומר הלבן שיוצא מהם הוא זה שמעניק להם את הטעם המריר. האמנם?
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
קטניות בשלושה צבעים, ירקות קצוצים, קרוטונים ביתיים ושפע של עשבי תיבול טריים, לאורן לוקסנבורג יש מתכון מנצח
בעידן שבו השמנת יתר בקרב ילדים הפכה למגפה עולמית, קמפיינים יצירתיים מצליחים לחולל מהפכה בהרגלי התזונה של ילדים, ומובילים לעלייה דרמטית בצריכת ירקות. איך הם עושים את זה?
בעזרת הנדסה גנטית נוצרה חסה מוזהבת המספקת כמויות גבוהות משמעותית של ויטמין A ההכרחי למערכת החיסונית שלנו ויכולה לסייע בבעיה העולמית של מחסור בוויטמינים ולמנוע מקרי מוות
מוצרים קפואים זוכים לשם לא טוב, אבל האמת היא שהקפאה דווקא מיטיבה עם חלקם. הנה כמה מזונות ששווה לאסוף במעבר הקפואים
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
לארוחה ביתית בריאה או לתוספת צבעונית לשולחן החג
כשליש מהישראלים צורכים לפחות 3 מנות ירק ביום, מחציתם אוכלים חטיף מתוק פעם בשבוע. 20% מהישראלים מושפעים מפרסומות, אבל מספר מפתיע מהם טורח לבדוק את הרכיבים התזונתיים על האריזה - כך חושף סקר הלמ"ס. כמה בריא אתם אוכלים ביחס לישראלי הממוצע? בחנו את עצמכם
יש המון אנשים שאוכלים עגבניות מדי יום, כמה פעמים ביום, במאכלים שונים. האם יכולות להיות לכך תופעות לוואי?
קציצות אפויות, עשירות בטעמים עם ירקות שמסתתרים בתוכן. אין ילד שלא יאהב ואין הורה שלא ישמח לראות את הילדים אוכלים מהן
הוא הירק הכי ישראלי שיש ובכל זאת הוא לא זוכה לכבוד כמו העגבניה או החציל. אז פנו דרך למלפפון שכובש עכשיו את הרשתות החברתיות
מוכנים לזה? מחקר חדש טוען כי תפוחי אדמה אפויים יכולים לספק לכם כמות יםה של חומרי תזונה טובים, לעזור בירידה במשקל, וגם - להוריד את רמות הסוכר בדם
לפי הדוח המועצות השונות בתחום החקלאות מגנות על החקלאים ולא על הציבור: "מפרסמת באופן עקבי תעריפים גבוהים יותר מאלו שמפרסם משרד החקלאות, פעלה לשכנע את מקבלי ההחלטות לפעול באופן שייטיב עם החקלאים"
המללפונים שלכם הפכו לרכים וגמישים? מי היה מאמין שעם שיטה כך כך פשוטה תוכלו להחזירם למצבם הקריספי, הבריא והטעים
הם בריאים יותר מחסה, תרד ואפילו ברוקולי. אז איך זה שעד היום לא הכנסתם לסלט שלכם עלי חרדל, שנחשבים לפצצת ויטמינים ונוגדי חמצון ואפילו מסייעים לירידה במשקל?
מרביתנו חושבים שאם נעביר קצת מי ברז על התפוח זה מספיק כדי לנקות אותו ממה שלא יהיה עליו. אבל האמת היא שזה ממש לא נכון. ככה עושים את זה ביסודיות
האם אפשר לאכול כמה ירקות שרוצים ומה יותר בריא - קפוא או טרי? וגם - פרט חשוב מאוד על מי שאוכלים הרבה ירקות כל היום ועדיין עייפים. תזונאית עם כל הפרטים
יועץ מזון ביצע ניסוי כדי לקבוע מהי הדרך הנכונה ביותר לאחסן שקית פתוחה של עלי חסה כך שיישארו טריים לאורך זמן. הנה השיטה המנצחת