לפני חודש זה נגמר בהתנצלות של וולט. הפעם המשלוח היה הרבה יותר דרמטי
73 שנים של סימני שאלה מוזרים הסתיימו עם אופנוע אחד ומכת חום מדויקת. ככה זה כשמקצוענים
73 שנים של סימני שאלה מוזרים הסתיימו עם אופנוע אחד ומכת חום מדויקת. ככה זה כשמקצוענים
גם אם לא נוכל לשוטט בזמן הקרוב בין טאפאס בר אחד למשהו ברחובות ברצלונה, זה לא אומר שלא מגיע לנו לפתוח אחד (לפחות בינתיים) בבית - אבי ביטון מלמד להכין שתי מנות טאפאס קלות, שהולכות מעולה לצד בירה
בשיתוף אסטרייה דאםהבלנדר החם-קר של נינג'ה שינה את חווית הכנת המרקים שלי, כי הוא מאפשר הקפצה, בישול, וטחינה של המרק בלי ללכלך סיר ובלי לקצוץ ירקות. לעצלנית כמו קארין ארד זה יותר מרגש מביאת המשיח
בלי "תוסיפו לפי העין": קבלו מתכון מדוייק למרק חרירה (על הגרם) שאין סיכוי שלא תצליחו להכין בעצמכם בבית! מדור חדש מרים למסעדות הישראליות - בכל שבוע נבחר משלוח מיוחד של מנה ממסעדה, ונלמד אתכם איך להכין אותו בבית
בשיתוף סוגתמרק עם דברים שיש בבית, סופריטו עוף ותפוחי אדמה עם הרבה בצל שחום וחלת קינמון מתוקה לסיום. בתיאבון!
אתם יכולים לקרוא להם נוקדלי או שפצלה, מה שבטוח הוא שכל הקיץ חיכה רון יוחננוב בסבלנות לעונת המרקים כדי שיוכל סוף סוף להכין מרק ירקות עשיר וסמיך עם בצקניות קטנטנות שסופגות לתוכן את כל הטעמים
בשיתוף אסםהיום הזה הולך לדרוש מכם בסופו משהו סמיך ומנחם. כדאי שתהיו שם בשבילו
כל כך הרבה חיבוקים חורפיים מחממים ומנחמים מוצעים כאן, עד שמישהו שכח להפנות קצת משאבים רגשיים לסירים
בחודשים האלה יש לנו סיר קבוע במקרר, אבל סוף השבוע דורש משהו קצת יותר מושקע
נוף עתמאנה במתכון למרק עדשים, תפוחי אדמה ומנגולד שאוכלים מתובל בהרבה מיץ לימון. תענוג חורפי מהמטבח הלבנטיני. כנסו
בשיתוף סוגתקבלו את המנה האידיאלית ליום חורף קר, ובכלל: מרק ירקות כתומים מפנק של דנית ליבנת
בשיתוף יטבתהשמונה ימים (לפחות) של תדהמת שמן הביאו את כולנו לחשוק בתפריט שלוש מנות מאוד-מאוד מסוים. בתיאבון!
כל כך חיכינו ששוב יירד הגשם כדי שנוכל כבר להכין את המרק הזה - כי מי יכול לעמוד בפני קערה מהבילה של קרם כרובית וכרישה? עכשיו חכו שתקראו איך מתן שופן הולך להפוך אותו אפילו לטעים ועשיר עוד יותר
תחושת עייפות כללית מ*המצב* הפכה במהירות שני טוסטוסים למשהו קצת יותר אופטימי. ועוד לא דיברנו על האוכל
לא צריך הרבה בשביל מרק עשיר, חמים ומנחם. יוגב ירוס פותח מזווה ומלמד איך בוראים עולם של טעמים בסיר ממרכיבים שיש תמיד בבית
אתם ממש לא חייבים לצאת וללקט את הפטריות שצצו להן אחרי הגשם, כי את המרק החלומי הזה מכינים קצת אחרת
קדירה מנחמת, כרובית שנכנסה לשותפות, איטלקיה כפרית שמקבלת כל דבר ופטנט יעיל במיוחד: אספנו מתכונים שיחממו אתכם על בטוח
בין שלל מתכוני המרקים שנשלפים עם בוא החורף - כזה עוד לא טעמתם. ליאת שירית מפתיעה עם מרק גרגרי חומוס סמיך וקרמי בחלב קוקוס, מתובל בקארי וג'ינג'ר, ויש גם תוספת קריספית מושלמת לשים מעל
הכי קל, הכי מהיר והכי מפתיע. איילה ג'ני מכינה מרק תפוחי אדמה שהולך להפתיע אתכם, ובגדול. עד שלא תנסו לא תדעו
ליאת נעמי שירית מכינה מרק תירס עם פטנט שהופך אותו לעשיר, סמיך וקרמי, תוך זמן קצר. מה עוד אפשר לבקש?
האיטלקים יודעים שלא צריך חומרי גלם יקרים בשביל ליצור שלמות בצלחת - השף יוגב ירוס מתנחם במרק איטלקי כפרי וסמיך, שמכינים מעגבניות סוף הקיץ ומלחם שראה ימים טריים יותר - שילוב מופלא וטעים, שתרצו לצלול עם הכף לתוכו
לערבים שכבר מתחילים להתקרר מכין אבי ביטון שרבה טריפוליטאית, מרק מהביל וטעים, המבוסס על עגבניות, קצת תבלינים ואורז, בכלום עבודה יש לכם סיר משפחתי ומנחם
בשיתוף סוגתליונית צוקרמן יש את המתכון המושלם למרק לארוחה המפסקת. מזין ומשביע, אבל לא כבד, בדיוק מה שצריך כדי להתחיל את הצום בצורה הטובה ביותר
בשיתוף רמי לויזה המן לשלוף את מתכוני המרקים - מרק עשיר, משביע וחמצמץ שמתאים לארוחה מפסקת, לישיבה בסוכה או סתם להתנחם בו כארוחה שלמה בערב סתווי
לעילוי נשמת אלחנן יוסיפוף בן גבריאל וישועה ז"ל והרצקו אליעזר נפתלי הופמן בן דב משולם ז"ל. שיעור בדף היומי בהגשת הרב חיים דוד קובלסקי
בשיתוף הגמרא הדיגיטליתאם גם אתכם הגשם שפקד אותנו היום תפס בהפתעה - אתם לא לבד, אז אירגנו לכם מהר מהר שלושה מרקים מושלמים להתחמם ולהתנחם איתם, כאילו לא היו לנו מספיק סיבות לרחם על עצמנו גם ככה
ריח הטלה, הפול והכורכום המתערבבים יחד בקערת המרק המשגע הזה, הוא הריח של פסח עבור איילה ג'ני, ואנחנו לגמרי הולכים לאמץ אותו גם לשולחן הסדר שלנו
אז נכון, המרק הזה דורש צלייה של הירקות בתנור לפני שזורקים אותם לסיר, אבל שמעו - שילוב טעמים כזה מטריף לגמרי שווה את המאמץ הקטן, נצלו את הגשם שצפוי לחזור ורוצו להכין את המרק המושלם הזה
במסעדת גרקו היוונית מחממים את האווירה החורפית עם מסורת חגיגות טברנה עליזות ותפריט עונתי המשלב בין תבשילים למרקים. מצא חן בעינינו במיוחד המתכון למרק השעועית היווני שבחרנו לאמץ הביתה
עם קרעפלך או עם אטריות ביצים תוצרת בית, מרק העוף של מסעדת קיטון הוותיקה מכיל בתוכו את הבית שכל אחד מחפש - מרפא, מנחם ומרגיע. המתכון הזה הוא בשביל כל אותם המחפשים
מרק שורשים סמיך ועשיר במיוחד בזכות תוספת של גריסי פנינה. כשנכנסים הביתה ביום חורפי, המרק הזה הוא כל מה שצריך כדי להתחמם ולהרגיש בית
נכנסנו למטבח של פליקס רוזנטל, שמעמיד לקראת סוף השבוע סירים של תבשילים ביתיים עם מגע שף וחומרי גלם איכותיים, ויצאנו משם עם מתכון למרק זנב שור עם טעמים עשירים ועמוקים, שיחמם אתכם בסופ"ש הקרוב ולאורך כל החורף
הימים הקרים הגיעו והגוף שלנו עובד שעות נוספות כדי לחמם אותנו. את העבודה הקשה הזאת צריך לתחזק באמצעות אוכל, רצוי מהסוג החם והמנחם, שישתלב עם החשק החורפי להתכרבל. הנה כמה אפשרויות שיענו על הצורך הזה בצורה מזינה ובריאה
אבי ביטון מפתיע עם מתכון למרק עוף תאילנדי שמכינים בקלות ובזריזות, עם תיבול שייקח אתכם גבוה גבוה לחלומות על חופשה אקזוטית, ממש לא צריך לחכות לגשם בשביל להכין אותו
בשיתוף עוף טובעז תלם עורך לנו היכרות מעמיקה עם האפונה הירוקה והצהובה, עם כמה טיפים קצרים ושלושה מתכונים מושלמים, יש מצב שאתם הולכים לגלות צדדים חדשים לקטנייה המעולה הזאת
בשיתוף סוגתפסטיבל מרקים בקונספט אכול כפי יכולתך בירושלים, פסטיבל שקשוקות בבנדיקט, ארוחת ערב מיוחדת לצד שמפניה יוקרתית באלנה, קטיף פלפלים לילדים בסופי שבוע, והמבורגר ארגנטינאי חדש, מי אמר ששגרה זה רע?
לקראת הסופ"ש הסגרירי הצפוי לנו, החלטנו שלא כדאי להשאיר אתכם לבד בגשם והכנו לכם אוסף מחמם במיוחד של מתכונים למרקים טעימים ומנחמים
השף ברק אהרוני והשפית בפועל של מסעדת אלנה - ססיל לוי, עושים לנו ארוחת ליל סדר בניחוח צפון אפריקאי, נתחיל עם מרק תפוחי אדמה ארומטי מלא בטעמים
מרק מיסו יפני דורש בסך הכל כמה דקות הכנה, כל שצריך לעשות הוא לבקר בחנות המתמחה במוצרים מהמזרח הרחוק ולהתחיל במלאכה
אין מאכל יותר מחמם בימי החורף הקרים מאשר מרק מהביל והפעם מתכון פשוט וטעים למרק אפונה יבשה עם קבנוס
עד שהמונה יצליח לחוקק הקלות מס לירושלמים בשל הקור, הוא מפנק אותם בהמלצה על מכולת קטנה ומשפחתית שמוציאה מרקים ביתיים מדהימים ומשביעים במחיר מצחיק
השף עידו פיינר ובת זוגו החקלאית שי שבח, הם אחד הזוגות הבולטים כיום בקולינריה הישראלית, קפצנו לבקר אותם במקום מושבם החדש בחוות קיימא בארותיים, זכינו לסייר איתם בין הערוגות, ויצאנו עם מתכון למרק עלי כרוב משגע, היישר מהחווה
אף אחד לא מבין טוב יותר במרקים שמחממים את הגוף והנפש, יותר משף ירושלמי, לכן כשמסעדת אדום הציעה לנו את המתכון שלה למרק סלק וגבינת עזים, לא חשבנו פעמיים
בדיוק בשיאו של החורף, העיר אשדוד חוזרת לחגוג את פסטיבל המרקים המסורתי, במהלכו יגישו מבחר מסעדות בעיר מרקים שונים ב-10 שקלים. השף מתן דהן של מסעדת החצר האחורית משתף אותנו במתכון למרק מיסו נהדר, אותו יגיש במסגרת הפסטיבל
איזה כיף שגם השבוע הקרוב דורש מאיתנו להצטייד בסיר מרק שיעזור לנו להתגבר על הקור ששורר בחוץ. הפעם ביקשנו להתחמם עם מרק הארטישוק הירושלמי של מסעדת אדום - ירושלמית בעצמה שמבינה דבר או שניים בצורך באוכל עשיר, חמים ומפנק
הטום יאם הוא המרק התאילנדי הכי מוכר ואהוב על חובבי אוכל בכל העולם. השילוב בין החריף, לחמוץ יחד עם טעמי הלמון גראס והכפיר ליים יוצר את טעמו הייחודי. כמעריצים מושבעים, החלטנו שהחורף הזה לא יכול לעבור בלעדיו, וביקשנו את המתכון למרק של התאילנדית בהר סיני
כבר 10 שנים נפגשות נשות מקהלת ראנה כדי ליצור ולשיר ביחד, 18 נשים - יהודיות, נוצריות ומוסלמיות, כולן יפואיות. לאחרונה הן הוציאו ספר בישול, שעזר במימון אלבום הבכורה שלהן, אשר יושק בחודש הבא. עד אז, הנה 3 מתכונים מקסימים מתוך ספר הבישול היפואי
מרק העדשים של ארז גולקו, הוא מסוג המאכלים שהם גם בריאים, גם טעימים, ואינם מצריכים עבודה רבה או חומרי גלם קשים להשגה. תוכלו לשחק עם המתכון, לשנות או להוסיף דברים, ובכל דרך שתבחרו התוצאה תהיה מענגת ומפנקת
סוגתהקור הירושלמי גרם למונה לחפש מרק עשיר ומזין שיחמם וינחם אותו, הוא היה מוכן אפילו להתפשר על מרק עוף, אבל אז הגיע לגן העדן של המרקים - מסעדת עלמא בירושלים, שם הוא מוצא מרק קובה חמו מפנק, עם קובה בדיוק לפי הנוסחה
כן, אתם קוראים נכון, 10 דקות זה כל מה שאתם צריכים בשביל להכין מרק תאילנדי טבעוני, עשיר בטעמים ובניחוחות, ממש כמו במסעדת התאילנדית בסמטת סיני. ממש לא לטבעונים בלבד