מלא טעם, פחות קלוריות: רול טורטייה קל שסוגר כל פינה
ראפ טורטייה שמכיל שפע של בריאות עם לא יותר מדי קלוריות
ראפ טורטייה שמכיל שפע של בריאות עם לא יותר מדי קלוריות
אורז שמתבשל בציר ירקות בתנור, עשיר בירקות ומעל גבינת פטה חמה. כן, זה טוב כמו שזה נשמע
תקראו לו איך שתרצו, דייניש, סינבון, או אפילו שנק קינמון. אם אתם מהמעריצים של המאפה הזה פשוט חובה לאפות אותו בבית, הריח יטריף אתכם ויש גם טריק קטן
להריוניות ולחובבות הסושי, לטבעונים ולכל מי שאוהב את המטבח היפני. מתכון פשוט וקל להכנה של רול סושי טבעוני וטעים
שחר ואורן מנחים אתכם ומראים לכם איך מכינים בייגל (פרעצל) שחום וריחני בתנור הביתי, ועוד מקמח כוסמין בריא
קובנה היא מאפה לא מתנצל. יש בה המון, אבל המון, חמאה מזוקקת, וזה מה שעושה אותה לכל כך טעימה. ארז קומורבסקי אופה ומוותר על הדיאטה
שילוב של אורז עגול מבושל, ביחד עם תבלינים כמו וניל והל, יוצר פודינג אורז מושלם. עכשיו נשאר רק לקרמל סוכר ויש לכם קינוח אישי מנצח
שחר ואורן מלמדים אתכם איך לאפות לחם בתנור הביתי בצורה המוצלחת ביותר, תצטרכו להתאפק לא לפרוס אותו מיד כשיצא ריחני מהתנור
הפריקה - חיטה ירוקה קלויה - מכילה יותר חלבון, ויטמינים ומינרלים למשל מאורז או בורגול, ועוד לא דיברנו על הטעם המעושן הנהדר, כאן במתכון לטאבולה מרעננת וטעימה
הגרסה הישראלית לפוקי מגיעה כמנה עשירה ובריאה עם חזה עוף ותבשיל נהדר של גרגרי חומוס וחציל, ומעל הכול ירקות טריים חתוכים דק-דק
נשאר לכם מרק שעועית? בואו נלמד איך מכינים בוריטו מושקע הכי מהר שאפשר. מצמצמים את המרק לרוטב, מסדרים בתוך טורטייה עם אבוקדו וירקות טריים, ומגלגלים
עם מרינדה שמרככת את חזה העוף ורוטב חמוץ מתוק שמכינים מאפס ובקלות, לא טעמתם את הגרסה הנהדרת הזו ללהיט האסייתי
ברקת רומז כי שורה של חברות תיאמו את העלאות המחיר, ומזהיר כי אם לא יודיעו ב-72 השעות הקרובות על ביטול ההחלטה יעברו שיימינג פומבי: "תיכנסו ל'רשימה השחורה'"; סלטי שמיר הודיעה כי היא מבטלת את העלאת המחירים
עם אורז שמכינים במיוחד למתכון, או עם אורז לבן שנשאר לכם בסיר לניצול מושלם של שאריות. בכל מקרה מקבלים מנה טעימה וזריזה מהמטבח האסייתי
מבשלים בשר, מבשלים לחוד את האורז העשיר, מאחדים בין שניהם ושולחים לתנור. התוצאה היא סיר מענג שמותאם בול לעונה
צובעים את הריזוטו עם עגבניות מרוסקות בזמן תהליך הבישול ומקבלים מנה מענגת בצבע מלהיב
לפחות 13 יבואניות ויצרניות במשק יקפיצו מחר את מחירי שורה של מוצרי בסיס. יבואני ויצרני הענק מנצלים בלי בושה את שעתנו הקשה כדי לגרוף עוד רווחים
נמאס לכם שלפעמים הפחזניות שלכם לא מצליחות ונשארות שטוחות בתנור? השף שי דובלרו מראה שלב אחר שלב איך מכינים פחזניות מושלמות
השימוש בקמח שמרים משרה ביטחון בהכנת הבצק, והאפייה בכלום זמן במיקרו הופכת את רול הקינמון הזה למעדן מהיר שמפיץ ריחות אפייה בשניות בכל הבית
זו עונה מושלמת לתבשיל גולאש שממלא את הבית בריחות. כל זה עם הוראות מדויקות לאורז מופלא שיקבל אותו באהבה
כמו כל פשטידה, אופן ההכנה קל במיוחד והתוצאה תמיד גדולה מסך חלקיה. פה השילוב המשגע של כרובית ועדשים עושה את ההבדל
מוכן במהירות, חביב על ילדים וטעים כמובן. העונה הזו דורשת ריזוטו פתיתים ופטריות
במינימום מאמץ אפשר להפיק תבנית יפהפייה של פרגיות ברוטב מתקתק וטעים, ביחד עם תבשיל אורז ועדשים ירוקות והכל נאפה ביחד בתנור ליצירה מפוארת
שמבורכ הוא מאפה בצק ממולא בכל טוב מהמטבח הכורדי-סורי. כאן הוא מוכן בקלות עם קמח שמרים ובמילוי נהדר של מחית עדשים כתומות ובשר מפורק
סלט שהוא ארוחה עם חיטה ירוקה מעושנת שכולנו מכירים כפריקה (או פריקי), דלעת צלויה מתקתקה וגבינת כבשים טובה
גם עם בולגרית וגם עם גבינות ומעל זיגוג מטריף. משתמשים בקמח תופח לתוצאות מהירות ומקבלים רוגלך חמים עם גבינות נמסות
כתוספת צבעונית לשולחן מפואר, כארוחת צהריים לא כבדה אך משביעה במשרד, או כארוחת ערב. סלט הגריסים וירקות השורש הזה יעשה את העבודה בהצלחה
הן גם אפויות וגם מכילות חלבון והרבה ויטמינים. קציצות העדשים-קינואה האלו הן בול מה שאתם צריכים
לא זורקים מג'דרה מושקעת מלאה כל טוב, לא רק מטעמי חסכון, אלא גם כי זה יוצא מאוד טעים. הנה כמה טיפים ומתכונים מה לעשות עם סוף הסיר
מתכון נהדר לעונה הקרה של תבשיל ממרכז אסיה, קצת אחרת
במקום שוב תפוחי אדמה, בואו להכין לביבות של עדשים שחורות ומנגולד לחנוכה. לביבות נהדרות שמוגשות לצד רוטב יוגורט הכי מושקע שיש
לאלו מכם שלא רוצים לאכול משהו מטוגן בחג, אבל כן רוצים להכין מאפה מתוק בריח קינמון משגע
מתכון לחצ'פורי נהדר שנאפה בתנור במילוי מחית שעועית אדומה ויכול להוות אופציה נהדרת להפסקת עשר או ארוחת ערב קלילה מחוץ לבית
היוזמות האזרחיות לסיוע רבות מספור, אבל כולן מובילות בסופו של דבר לאותה נקודה - לב שמתאחה, וקצת יותר נחמה (וכמובן גם מתכונים שווים וקלים אחרי שאתם מגיעים הביתה עם כל הפירות והירקות)
סלט קראנצ'י, חריף, עם טעמים של תאילנד הרחוקה אצלכם בצלחת. הקינואה והפאפאיה הירוקה משתלבים פה נהדר
לחם ביתי נפלא, כמעט ללא מאמץ. כי אין מתחרים לריחות של לחם טרי בבית
נשארתם עם מנה אחת של מרק עדשים? תוסיפו אורז או בורגול ותכינו מג'דרה!
את השעועית האדומה וגם את האורז אפשר להכין אפילו יום לפני ולחמם אותם בקצרה, וברגע האמת להרכיב לכל הרעבות והרעבים בוריטו משביע וטעים
אור יוסף מ-Oryosss אירחה אותנו לפני כמה שבועות בקיבוץ ארז עם מתכון נהדר לפוקצ'ה ביתית. כך תוכלו לתמוך בה בימים אלה
בחושה חגיגית ופשוטה להכנה, שנראית תמימה מבחוץ ומקושטת לעילא מבפנים, לימים טובים יותר, ולכל יום למעשה
אורז מוקפץ אינדונזי עם תיבול קצת שונה של סויה, כורכום ורוטב דגים. מנה סופר פופולרית באינדונזיה ומוגשת למרכז שולחן עם ביצי עין ככמות הסועדים מעל
מתאים לחג, בריא, משביע והכי חשוב - טעים! עינב חקון עם סלט שהוא ארוחה שלמה
מנה מפנקת במיוחד שאפויה בתבנית אחת (מהודרת, שמתאימה גם להגשה) עם אורז בריאני אפוי עם חמוציות ומשמשים מיובשים
מרק אדום מופלא שמשלב טעמים עמוקים של עגבניות ופלפלים. מרק סמיך בזכות האורז שמתבשל בתוכו. כשמגישים אותו, לא צריכים יותר מזה על שולחן חגי תשרי
מאפה נהדר שופע כל טוב עם אורז ועדשים שחורות שנאפה בתנור עם קראסט טעים של גבינות
אורלי כץ מהפטיסרי המעולה לה גוטה באשדוד במתכון מוקפד ומעורר השראה לעוגיות לוז מופלאות
הן מתקתקתות, הן אווריריות, הילדים מתים עליהן ומכינים אותן מקמח כוסמין. מה עוד צריך?
סיר משגע של קציצות דג טרי, עם חומוס נימוח ושפע תבלינים
תבשיל נהדר שמתבשל כולו בסיר אחד, בלי יותר מדי כלים מלוכלכים מסביב. כף אחת מכילה גם את המנה העיקרית וגם את התוספת הנהדרת