צאו מהריבוע: גלילי לזניה ים תיכוניים משגעים
מי אמר שלזניה חייבת להיות מלבנית? את דפי הלזניה האהובים והקלאסיים, החלטנו הפעם לגלגל יחד עם קישואים ורוטב עגבניות. בפני המנה הזאת - אף אחד לא יוכל לעמוד
בשיתוף ברילהמי אמר שלזניה חייבת להיות מלבנית? את דפי הלזניה האהובים והקלאסיים, החלטנו הפעם לגלגל יחד עם קישואים ורוטב עגבניות. בפני המנה הזאת - אף אחד לא יוכל לעמוד
בשיתוף ברילה"הניסיון לזרוע היסטריה, כאילו יהיה מחסור בירקות בארץ, הוא חלק מהתרגילים שעושים היבואנים כדי לבקש מימון, והחקלאים מסייעים להם בכך" אומר גורם בכיר במשרד החקלאות, שאישר מכסות יבוא של ירקות ללא מכס כדי להוזיל את מחירם לצרכנים
מחיר העגבניות עלה שבועיים לפני פסח - מה שגורם לרבים לכעס ואולי אפילו דאגה. אבל מהבחינה הבריאותית לפחות יש לנו גם כמה דברים טובים לספר לכם על זה
על פי לוי, הרשתות הן שמסבסדות כרגע את מחירי העגבניות, שצפויים להרקיע שחקים. למה זה קורה וכמה זה עולה לנו? יצאנו לבדוק. בינתיים הודיע משרד החקלאות כי לאור חומרת המצב הוא פותח מכסות פטורות ממכס לייבוא עגבניות
בלי ללכלך כלים ובלי לעבוד קשה, את הארוחה הזו מתקתקים, 5 דקות והכל נכנס לסיר אחד. וכשהפסטה מוכנה וסופגת לתוכה את כל הטעמים, אתם לא תאמינו איזו ארוחה הרמתם בכמה רגעים
בשיתוף סטארקיסטפרחי כרובית צלויים עם טחינה, סלסת עגבניות, כוסברה ונגיעות של עמבה. טעים עם פיתה, חלה וגם סתם ככה
אינס ינאי מנצלת את עלי החורף הירוקים ומשלבת אותם בתבנית עוף גלילית וקסומה שמשמחת את כל המשפחה
לכבוד יום הבלאדי מרי הבינלאומי, אספנו את שש הגרסאות התל אביביות שלו שאנחנו הכי אוהבות. והוספנו מתכון קלאסי, כדי שתוכלו להכין אותו בבית
פסטה ברוטב רוזה היא אחת המנות האהובות על ילדים. מתכון פשוט וקל במיוחד כולל הסברים ברורים שגם ילדים שמתחילים לבשל יוכלו להכין לבד
מרק עשיר וסמיך שגם ילדים מאוד אוהבים, של שעועית ברוטב עגבניות ופסטה קצרה. מנה חורפית ומלאת נחמה שהיא כל מה שצריך ביום קר
בשיתוף סוגתבחורף הכי כיף להחליף את האורז בריזוטו חיטה עשיר, שמתבשל ברוטב של עגבניות, יין לבן, פרמז'ן וחמאה, שעוטף את הכל במעטה קרמי קטיפתי
בשיתוף סוגתאין אוכל של בית אהוב יותר מממולאים; אינס שילת ינאי מרוקנת עגבניות בקלות רבה וממלאת אותן בבורגול ועוף טחון, עסיס העגבניות נספג במילוי והתוצאה מענגת ונפלאה
יום הפסטה הבינלאומי מתקיים מידי שנה ב-25 לאוקטובר ברחבי העולם והרוטב המזוהה והאהוב ביותר עם פסטה הוא רוטב העגבניות. בתזמון ראוי, משיק המותג האיטלקי Mutti סדרת רטבי מוכנים לפסטה העשויים 100% עגבניות איטלקיות
חברת אנרג'ין, הפועלת בתחום השבחת צמחים ומזון באמצעות בינה מלאכותית, הודיעה כי התקשרה בהסכם שיתוף פעולה עם חברת בת בבעלות של תאגיד הענק היפני Mitsui, במסגרתו הן יבצעו מחקר ופיתוח משותף, ולאחר מכן מסחור, של זני עגבניות שרי בעלי תכונות משופרות
הארוחה הכי חשובה של השנה היא כמובן הארוחה המפסקת, אז אספנו לכם חמישה מתכונים - קלים, מזינים והכי חשוב משביעים, שיעזרו לכם לעבור את הצום בשלום, צום קל ומועיל שיהיה
הילדים בבית ונגמרו לכם הרעיונות מה להכין להם לארוחת הצהריים? גייסנו את עז תלם למשימה והוא רק פתח מזווה ותוך 10 דקות העמיד סיר פתיתים מופלא בסגנון טוניסאי עם רוטב עגבניות, טונה וזיתים שכל המשפחה זללה בהנאה
בשיתוף סטארקיסטשילוב הצבעים והטעמים בין פרוסות החציל, הזוקיני, העגבניות והגבינה שנמסה ביניהם יוצרים תבנית ים-תיכונית מושלמת לאירוח
תשכחו מקרוטונים. תמרה אהרוני מפגיזה בסלט שעועית איטלקי צבעוני, שופע טעמים ומרקמים עם קוביות פריכות וזהובות של פולנטה
בשיתוף סוגתיש גירסת בתי קפה, יש וריאציה ממושלנת, אבל האמת היא שהקערה הזאת טובה בכל סיטואציה
בלזניה של אבי ביטון לא תמצאו רטבים כבדים כמו בשמל ואפילו לא רוטב עגבניות קלאסי, אבל כן יש את כל טעמי הים התיכון, שאתם הכי אוהבים
בשיתוף ברילההשף יוגב ירוס במתכון לקדרה דרום איטלקית של פסטה עם שעועית, רוטב עגבניות, רוזמרין ופלפל שחור שהמאמות האיטלקיות נוהגות להכין והן יודעות למה
בבית משפחת אליהו כשאבא אלי רוצה לפנק את הילדים הוא מכין פריטטה משוגעת עם שמנת, גאודה ומלא פינוקים. אנחנו נשבעים, יש לנו אפילו את המתכון
בשיתוף יטבתהתשכחו משלל תבלינים ורטבים, מלח ופלפל יספיקו בהחלט, כי סוד הטעם של המנה הזו טמון במרכיבים ובדרך ההכנה שלהם וזה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים
בשיתוף עוף טובהאיטלקים יודעים שלא צריך חומרי גלם יקרים בשביל ליצור שלמות בצלחת - השף יוגב ירוס מתנחם במרק איטלקי כפרי וסמיך, שמכינים מעגבניות סוף הקיץ ומלחם שראה ימים טריים יותר - שילוב מופלא וטעים, שתרצו לצלול עם הכף לתוכו
ליאת נעמי שירית מכינה לסופ"ש פאי עגבניות בסגנון חופשי עם בצק פריך מושלם וקל להכנה לאופה החובב. נהדר לארוחת ערב, כחטיף בוקר או סתם עוד דרך לפנק את המשפחה
לערבים שכבר מתחילים להתקרר מכין אבי ביטון שרבה טריפוליטאית, מרק מהביל וטעים, המבוסס על עגבניות, קצת תבלינים ואורז, בכלום עבודה יש לכם סיר משפחתי ומנחם
בשיתוף סוגתגרגרי האורז הבסמטי במנה מתבשלים וסופגים לתוכם טעמים של עגבניות טריות ששרו בחומץ בלסמי ועברו עישון קל בטכניקה ביתית פשוטה. יחד עם מעט יין לבן מתקבלת מנה עשירה וחגיגית שהיא הרבה יותר מסתם תוספת
בשיתוף סוגתלפעמים כל מה שצריך כשמבשלים לילדים זה רוטב אדום אחד מנצח שמתאים גם לפסטה גם לפיצה ואפילו לקציצות
בשיתוף רמי לויעד שכבר החלטתם לאכול יותר פירות וירקות מדי יום, אתם לא רוצים לדעת איזו צורת אכילה הכי בריאה לכם? הנה חמש דוגמאות של מאכלים יומיומיים שאתם ככל הנראה לא אוכלים בצורה הכי מיטיבה
במנה הזו יש הכל - עלי לזניה בתחתית, עגבניות שרי, פלפל ירוק חריף, שום ומעל הכל דגי לברק צלויים. ואם זה לא מספיק כדי לגרום לכם אושר, אז הכל מתבשל ונצלה יחד בתבנית אחת (כלומר, פחות כלים לשטוף)
לנגב בה את החלה של שבת, להניח מעל הקוסקוס או לשבור לתוכה ביצים בשביל שקשוקה - אבי ביטון מלמד איך להכין מטבוחה כמו בסוליקה
לכבוד יום הפיצה הבינלאומי שחל היום, אספנו עבורכם ועבורנו כמה מחקרים מדעיים ועובדות שיתמכו ברעיון שפיצה היא המזון הנהדר בעולם וששלושה סלייסים זה לא כזה נורא
בורק נותן לנו את המתכון שלו לרוטב הפסטה הכי טעים בעולם, שמכינים בקלות ובמהירות, מעגבניות אמיתיות וטריות בלבד, קצת שום ושמן זית, זאת כל התורה
בשיתוף שטראוסאיך הפך מותג העגבניות האיטלקי Mutti, שחוגג בימים אלו 120 שנה, למותג העגבניות המוביל בעולם, כזה ששפים ובשלנים ביתיים בוחרים בו בלי לחשוב פעמיים, תוך כדי שהוא מקפיד על ערכים כמו איכות הסביבה, כבוד לאדמה, וקשר יוצא דופן עם החקלאים? קיבלנו הצצה נדירה פנימה
הזרע הגברי נחלש ומתמעט בעשור האחרון, כשהסיבות לכך הן תזונתיות, סביבתיות וגם חברתיות. מחקר תזונתי ביקש לבדוק האם אחד מהירקות (או הפירות) הכי פופולריים במטבח שלנו יכול להחזיר לו חלק מכוחו
אתם אוכלים את תוספת הסלט שלכם בארוחת הצהריים וחושבים שאתם מסודרים? אתם די בטוח טועים, כי הנתונים מראים שכולנו לא אוכלים מספיק ירקות. ואם כבר אנחנו אוכלים אותם - האם אנחנו מפיקים את כל התועלת הבריאותית שלהם?
מוטי סופר, השף והבעלים של מסעדת לה רפובליקה האיטלקית חושף את הסוד למנה האהובה ביותר בכל הזמנים - פסטה ברוטב פומודורו, הכי פשוט, הכי מהיר, הכי טעים
הן מופיעות כמעט בכל סלט שתאכלו ומהוות מרכיב חשוב וטעים בקלאסיקות שמנמנות כמו פיצה ופסטה. ולמרות שעגבניות יעילות במניעת מחלות כרוניות, יש מקרים שאכילה מרובה שלהן דווקא יכולה לפגוע בכם
המשימה שלכם במשחק היא ללחוץ על העגבניות ולפוצץ אותן. כשמופיעות בפניכם עגבניות בצבעים שונים - לחצו עליהן כדי להפוך אותן לצבע אחיד. עליכם לעשות זאת הכי מהר שאתם יכולים. אפשר לסמוך עליכם?
סלט עגבניות טרי זה אחד הדברים הכי טעימים שיש, השף של מסעדת השוק השומר 1 משתף אותנו בסוד שלו למתכון מנצח עם עגבניות טריות מרוסקות וגבינה עיראקית מלוחה שנותנת לכל העסק טוויסט מעניין
הפרי האדום הזה (כן, היא פרי) יכול לחולל פלאים בגוף שלכם. איך כמות ממוצעת ממלכת הסלט יכולה להיטיב איתכם מכף רגל ועד ראש וכמה ממנה צריך לאכול מדי יום?
המתכונים שבסופו של דבר חוזרים אליהם שוב ושוב הם אלה שמוכנים תוך 10 דקות, שלא מצריכים כישורים מיוחדים, והם עשויים ממצרכים שתמיד יש בבית, כזו היא פסטת העגבניות עם טונה של אבי ביטון
שמן עץ הזיתבמכתב לשר האוצר קרא מזכיר ארגון מגדלי הירקות לעצור את הייבוא שפוגע, לדבריו, בחקלאות המקומית. בנוסף, ביקש להקים קרן סיוע של 20 מיליון שקל לחקלאי הנגב
רוצים להכין ממולאים אבל נרתעים מההשקעה? רות אוליבר מתקתקת עגבניות ממולאות ביתיות שדורשות 5 דקות אפייה בתנור ומוגשות עם יוגורט
שמן עץ הזיתעל פי הערכות המשרד, אין צפי למחסור בירקות למעט עגבניות, בהן צפוי מחסור קל. אשר לפירות - המחירים גבוהים בגלל החורף החם, והביקוש המוגבר בחגים עלול להוביל להתייקרות נוספת, במיוחד במחירי ענבים לבנים, אפרסקים ונקטרינות
לשמש החמה הקופחת מעל ראשנו יש גם יתרונות, למשל היכולת להפוך את העגבניות לאדומות ומתוקות הרבה יותר. זה הזמן להצטייד בעגבניות הקיץ מלאות העסיס והטעם ולהכין מהן מטעמים
מנת האורז האיטלקית והקרמית היא אחת האהובות עלינו, אבל הדרישה לציר ברוב המתכונים יוצרת רתיעה. בזכות פטנט קטן ומבריק את הריזוטו הזה כל אחד יכול להכין בבית
שרונה מרקטאת המתכון הבא כולם יכולים להכין, גם גדולים גם קטנים. יולי לשם, בת 11, מראה איך בקלות בני גילה יכולים להכין לעצמם ארוחה משביעה וטעימה של פסטה ברוטב עגבניות עם טונה
יש לכם בבית בעיקר עגבניות טריות ומתחשק לכם סלט? השף ברק יחזקאלי מבורק מעניק מתכון פשוט, טרי וכל כך טעים של סלט עגבניות קייצי עם זעתר וקרם לאבנה
הן נחשבות למרכיב הכרחי בסלט הירקות המוכר, אבל לעגבניות שאתם אוכלים יש תפקיד הרבה יותר גדול מאשר רק הטעם. מחקר ספרדי מראה איך הן תורמות לבריאות שלכם וגם מוכיח שבישול שלהן דווקא יכול להיות יעיל יותר