מהיום רק ככה אנחנו הולכים להכין פרוסות חצילים
אבי ביטון מכין ארוחה במחבת של חזה עוף עסיסי עם פרוסות סטייק חציל, שמרגישות בפה כמו עננים - שיטה כזו להכנת חציל אתם עוד לא מכירים
בשיתוף אסםאבי ביטון מכין ארוחה במחבת של חזה עוף עסיסי עם פרוסות סטייק חציל, שמרגישות בפה כמו עננים - שיטה כזו להכנת חציל אתם עוד לא מכירים
בשיתוף אסםתשכחו משלל תבלינים ורטבים, מלח ופלפל יספיקו בהחלט, כי סוד הטעם של המנה הזו טמון במרכיבים ובדרך ההכנה שלהם וזה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים
בשיתוף עוף טובעם פסטה או מעל לחם קלוי, המיטבולס הטבעוניים האלה הולכים לככב אצלכם במטבח בזכות שילוב מנצח בין חצילים, פטריות ואגוזי מלך
בפעם הבאה שאתם מפנקים את עצמכם בחומוס ביתי, נסו לטחון את הגרגרים הרכים עם חציל קלוי שיעשיר את המנה בטעמים מעושנים ולהגיש עם עגבניות צלויות בתנור. חומוס כזה לא תטעמו בשום מקום אחר
בשיתוף מאלטיתבנית חמה ונפלאה של חצילים ממולאים בשר מתובל ומעל הכל רוטב עגבניות משגע. אחרי צלייה בתנור, הרוטב מצטמצם ונספג בפרוסות החציל השמנמנות וטעמי הבשר והתבלינים נטמעים בו בחזרה ויוצרים סימביוזה מופלאה של טעמים
נמאס לכם שוב מביצה, קוטג' וסלט לארוחת הבוקר או הערב? אודי ברקן ואושר אידלמן, שפים ודיאטנים קלינים עם מתכון בריא וטעים לקרפצ'יו סביח, מנה שהיא ארוחה שלמה
בשיתוף רמי לויאולי אלו הטעמים האקזוטיים או אולי זו החריפות, מה שבטוח הוא שהאוכל התאילנדי מעורר את כל החושים. המסעדן יריב מלילי (בית תאילנדי, קאב קם) עם מתכון זוגי לתבשיל דג בקארי ירוק ויש גם גרסה טבעונית
אין הרבה דברים שמשתווים להנאה שבסלט חצילים שרופים, עם עגבניות ופלפלים, אליהם משתדכת גבינת טולום עשויה חלב צאן. חגיגה ים תיכונית בצלחת
יש לנו אתגר בשבילכן. הוא לא יותר מדי מסובך, אבל הוא קצת שונה ממה שקורה בימים כתיקונם אצל רובנו במטבח. אם תקפידו להצטייד מראש ברכיבים הייחודיים ולהרכיב נכון את המנות המפונפנות של מסעדת השף הקומה ה-11, התוצאה תהיה בום טראח. הידד וגם האח
בשיתוף מגזינהתבשיל צוואר עגל עשיר ומשביע עם גרגרי חומוס וקוביות חציל, שממלא את כל הבית בריחות של חגים. מושלם לסעודה המפסקת לצד אורז לבן, אבל אנחנו ממליצים לאמץ אותו כל השנה
בשבוע חגיגות העצמאות חוגגת מירב שיינר את מטבח הישראלי עם אחד מהשילובים האהובים בארץ, מאפה חצילים עם גבינות וזיתים
לקראת שבת: נדיר למצוא צעיר שעוד לא מלאו לו 18 שמבשל כמו מאמא. מתכון ללקראת שבת של חצילים ממולאים בשר של אביהו שהרבני
בפרק האחרון המוקדש לעכו, מגיע אבי ביטון להתארח אצל הבשלן הביתי הנרי בן שבת, שמפנק אותו במוסקה חצילים ובשר ברוטב עגבניות עשיר, שתעבוד נפלא בארוחת שישי וגם בפסח
בשיתוף שמן עץ הזיתלסוף השבוע הקרוב מכין אבי ביטון תבשיל טורקי זריז עם חצילים, עגבניות ופלפלים שמשתדכים לעוף. רק אל תשכחו את החלה הטרייה בצד
לא תמיד יש זמן וכוח להמתין שעות לתבשילי בקר ארוכים. פרוסות דקות של סינטה בתבשיל קארי אדום על בסיס חלב קוקוס עם חצילים ואפונה, ימלא את הבית ברגע בניחוחות מהמזרח
תשכחו כל מה שאתם יודעים על סלט חצילים רומני, כזה שלרוב נמכר במקררי הסלטים עם פלפלים קלויים, שום, חומץ ושאר תוספות. בסלט חצילים רומני אמיתי יש רק כוכב אחד
החצילים שנמצאים בשיאם ישתלבו נפלא בארוחת קארי עוף, שטעמיה ישגרו אתכם היישר לחופשה האחרונה במזרח. גיא רובננקו מהפופ אפ האסיאתי מקונג, מביא רוח חדשה לארוחת הקיץ
קציצות זה החיים, אבל איך הופכים אותן למנה מנצחת? השף אבי ביטון מכניס את קציצות הבקר למחבת עם רוטב עגבניות שרי מנומרות וחצילים שרופים. כל מה שצריך ליד זה טחינה ולחם טרי
בצק סמבוסק מטוגן במילוי סביח וקינוח גלידה ב-5 שקלים מספקים שפע סיבות טובות להגיע לפתח תקווה. המונה מגלה את הסמבוסביח
אבי ביטון קופץ למסעדת בר א וין, ומקבל השראה לקרפ ממולא בכל טוב, שמהווה פתרון מעולה לארוחת בוקר או ארוחת ערב קלילה ומשפחתית
השילוב הנפלא של חציל עם גבינת שמנת יוצר את אחת המנות הטעימות של החג- פרוסות חציל ממולאות גבינת שמנת מתובלת שמוגשות עם סלסת עגבניות טריה
מסתבר שממש לא חייבים לעבוד קשה בשביל להרים 5 סלטים מנצחים ליד הבשר של יום העצמאות: קבלו מתכונים פשוטים וטעימים עם קיצורי דרך לייעול הזמן
אחת המסעדות האהובות ביותר, קפה איטליה של האחים ירזין, מוציאה ספר בישול חדש. זה הזמן להגיש לכם את המנה המנצחת - חציל עם פרמזן ויש גם מתכון לרוטב עגבניות ביתי
הפעם לקחנו שני מרכיבים שמככבים בכל מטבח ישראלי - עדשים וחצילים - והרכבנו עבורכם סלט בריא, טעים ומזין, שמכינים בקלות ובמהירות. טיפ שלנו: אל תוותרו על הכוסברה
במסעדת אונזה חוזרים למקורות הטורקיים ומכינים חציל קלוי ביוגורט ולצדו סימיט - אותו בייגל טורקי חם עתיר שומשום שאפשר למצוא בכל פינת רחוב באיסטנבול
למי שקצר בזמן בין כל הפעילויות וצריך להעמיד ארוחת חג, זה המתכון המושלם לאירוח בסוכה: אצבעות פילו פריכות במילוי חצילים שמתקתקים בפחות מ-10 דקות
בהשראת המנה הנהדרת של מסעדת עזבה, מציע עז תלם קובה סינייה בטוויסט ללא בשר. בין אם כתוספת ובין אם כמנה עיקרית לסעודה טבעונית - מדובר בלהיט למרכז שולחן החג
החלק הכי טעים של העוף בגרסה מקוצרת שהופכת אותן לפריכות וזהובות, ועדיין שומרת על עסיסיותן
אבי ביטון מגיע לבקר באחת המסעדות הוותיקות והמצליחות בירושלים, צ'אקרה, ומכין בהשראתה קדירת עוף עם חצילים וסילאן לכל בני המשפחה
השף אמיר קרונברג ממסעדת גדרה 26 שבשוק הכרמל פותח שולחן ארוחת בוקר מלא במטעמים עיראקיים כולל חצילים בנענע, סלט עגבניות עם עמבה, ביצים חומות וקציצות ערוק ריחניות
הקיץ הישראלי קשה לרובנו, אבל בעונה הזו החצילים והעגבניות נמצאים בשיאם. עז תלם הופך אותם לרוטב פסטה ים תיכוני, ומשדך בנוסף גם זיתים וגבינה פטה
בסלטים, תבשילים, מאפים ומוקפצים, נדמה שחציל יכול להיכנס כמעט לכל מנה, והוא אחד מהירקות האהובים בארץ. הנה 10 דברים ששווה לדעת עליו
כשהם לא יושבים יחד לקפה, השפים עומר מילר ואבי ביטון בעיקר מבשלים. הפעם הכין מילר לביטון את קרם החצילים המפורסם שלו וביטון ערם מעליו סלט לחם איטלקי עם עגבניות, פלפל חריף וצנוברים
מטוגנים, אפויים או קלויים, רות אוליבר אוהבת חצילים והפעם היא מכינה מהם סנדוויץ' ממולא גבינות ומוסיפיה סלסת עגבניות טריה מעל
לכבוד שבועות מכין אבי ביטון מנה שתעלה חיוך על פניכם בקלות ובלי מאמץ - מאפה פסטה בקרם גבינה וחצילים בהשראת מסעדת פבלה האשדודית
מה קורה כשהשפים הגדולים פושטים את המדים ונעמדים במטבח הביתי שלהם? השף אביב משה (המנצח על המסעדות: מסה, קוואטרו ויאסו) מכין לנו את אחת המנות האהובות עליו ועל בני ביתו: תבשיל שכבות עם חצילים, בשר, עגבניות והמון בצל מטוגן
קציצות פריכות וממכרות שמכינים בקלי קלות עם תוספת חצילים קלויים שמבטיחה תוצאה עסיסית במיוחד ועשירה בטעמים. אפשר לטגן ואפשר גם לאפות
מה קורה כשפאי רועים ומוסקה נפגשים בצנצנת? רות אוליבר במתכון קל ומרשים עשוי שכבות מחממות של חציל קלוי, בשר ותפוחי אדמה
בשיתוף שמן עץ הזיתהמרק הכי קל שתכינו: מרק חצילים קלויים לעצלנים במינימום מרכיבים שהכי כיף להגיש ולזלול ביום חורפי
אוכל יפני הוא לא רק סושי. שף קוסקה רז לרשת "ג'פניקה" מלמד איך להכין מוקפץ טבעוני קליל ומהיר, כזה שמתאים לשיא הקיץ ושהגוף מסוגל להמשיך לתפקד אחריו
תשכחו מחומוס -צ'יפס - סלט. 3 מתכונים מהמטבח הערבי גלילי - קובה בורגול במילוי בשר, החומוס של דוחול וסלט חצילים של נוף יעניקו אופציה לבישולים מפתים מתוך ספר בישול חדש
נמאס לכם מסלט ירקות סטנדרטי? מסעדת שותא מקיבוץ שמרת מגישה 5 מתכונים לסלטים מקוריים וטעימים במיוחד בסגנון גרוזיני, שנהוג לפתוח אתם ארוחות חגיגיות
טעימה מסביח החצר בבוטקה של שוקה בצומת ברנר גרם למונה לשכוח מהלקוח שמחכה לטובת אהבתו הנצחית לחצילים מטוגנים בפיתה
בכל גודל או צורה, חציל בשרני ועסיסי תמיד יסחט חיוכים מהאורחים שלכם. רות אוליבר אופה אותם בתנור ועוטפת ברוטב צ'רמלה מרוקאי
אחרי החגים חוזרים לעבוד במלוא המרץ, וכשאין פנאי נדרש פתרון זריז וטעים. אורלי פלאי מארחת את עינת אביטל לפסטה חצילים ועגבניות עם פטנט מהיר לאנשים עסוקים
אדי מזרחי מכין ארוחת חג מסורתית בהשראת זכרונות ילדות - מתכון לקציצות טלה עסיסיות ברוטב עגבניות, חצילים ולימון כבוש
פיליס גלזר נותנת את הכבוד לאגוזים שמפוצצים בערכים תזונתיים, מספרת באיזה אגוז יש הכי הרבה חלבון ומכינה חצילים בנוסח גרוזיני ופסטה עם אגוזים
מעל לעשור מאז יצא אחד מספרי הבישול הכי חשובים בישראל, יוצא ששת בגרסה דיגיטלית מחודשת. לרגל החגיגה, קבלו מתכונים למג'דרה, חציל רומני, גולאש וסופריטו
איך מבדילים בין חציל לחצילה, מי יצרנית החצילים הגדולה בעולם ואיך גורמים לו לא לספוג יותר מדי שמן? כל מה שרציתם לדעת על החציל ולא העזתם לשאול