במקום כרובית, במקום טחינה משעממת: מנה קצת אחרת, עם טעם בלתי נשכח
אחרי שתטעמו פעם אחת את הטחינה הזו לא תצליחו להוציא אותה מהראש שלכם, אחרי שתוסיפו אותה לברוקולי הצלוי של מתן שופן, תבינו
אחרי שתטעמו פעם אחת את הטחינה הזו לא תצליחו להוציא אותה מהראש שלכם, אחרי שתוסיפו אותה לברוקולי הצלוי של מתן שופן, תבינו
חטיף איטלקי, טחינה ישראלית, תה חורפי ופירורי שניצל מעט שונים: טועמי "חדש על המדף" רצו על כל המגרש
יש לפניה תור ארוך ומקומי של בוקר, יש לפניה תור ארוך ותיירותי יותר של צהריים, אבל תפסיקו לדאוג לתור ותתחילו לנסוע
חלום אחד שלו סונדל לעת עתה בצדי הדרך, אז גיא ינאי החליט ללכת בכל הכוח על האובססיה הפרטית השנייה שלו (ושל כולנו)
הנה כל מה שאתם צריכים כדי לקבץ את כל בני הבית סביב השולחן - סינייה משפחתית עשויה שכבות תפוחי אדמה פריכות, טחינה לימונית מבעבעת, קציצות דגים מתובלות ועגבניות שרי צלויות
בשיתוף עוף טובהחרם על טחינה אל ארז הסעיר את הציבור הישראלי, הרבה יותר משמסעירים אותו מקרי אלימות ורציחות במגזר הערבי, אבל התקשורת שוב עשתה בדיוק מה שהקהל שלה מצפה ממנה: נמנעה מעימות עם האמת ופירוק תפיסות גזעניות על ידי ביקורת עניינית והצגת עובדות
ג'וליה זהר, מנכ"לית חברת טחינת אל-ארז, הכריזה על תרומה לאגודה למען חברי הקהילה הגאה במגזר הערבי - ומאז סוערות הרוחות. למרות שהנזק הכלכלי מסתמן כזניח, החרם והתגובות הקשות גבו מחיר נפשי. למחרימים היא אומרת: "שיירגעו קצת, אחר כך נוכל לדבר"
חברת אל ארז הצהירה על תמיכה ב"קו קשב שייתן מענה וסיוע לאוכלוסייה הערבית הלהטב"ית", ומאז התרבו קריאות לחרם על החברה. במקביל, רבים יצאו להגנת החברה, ובקרן החדשה לישראל אף הודיעו כי ישתתפו במימון השירות. "זה אבסורד ליצור סכסוכים"
בחודש שעבר הפכה טחינת אל ארז לחברת המזון הערבית הראשונה בישראל שתמכה באופן בפומבי בקהילה הלהט"בית. עכשיו יש נגדה קולות לחרם
שני טעמי מילקי חדשים, שלושה סוגי ביסלי חדשים, שוקו למבוגרים, גמדים לילדים גדולים וגבינה לטבעונים - טעמנו עבורכם את כל מה שחדש על המדף
לא כל מה שמתוייג בריא בהכרח אומר שאתם יכולים לאכול ממנו כמה שתרצו. חלק מהמזונות האלה מכילים הרבה קלוריות, שומנים ולא מעט סוכר, שאכילה מרובה שלהם יכולה דווקא להזיק ולא להטיב עמכם. הנה כמה מהמאכלים האלה
טחינה משומשום כולם מכירים, אבל טחינה משקדים עם פיצוחים וגרעינים גרוסים תודו שעוד לא יצא לכם לטעום. אתם הולכים להיות מופתעים ובגדול
בשיתוף שטראוסהחברה הודיעה כי במוצרי טחינה גולמית התגלה חשש לסלמונלה, כפי שעלה בבדיקת של משרד הבריאות. הרשת קוראת ללקוחותיה שלא לצרוך את המוצרים, ולהחזירם כדי לקבל החזר כספי מלא
מנה ותיקה ואהובה של חומוס, פול וביצה. לא משנה אם בסיבוב או בניגוב, זה הכי טעים שיש
כבר כמעט עשור ששישקו מצליחה לשלב אוכל בסגנון בלקני מעולה, אלכוהול משובח ואווירה שמחה באחד ממתחמי הבילוי הכי חמים בתל אביב
בשיתוף Carlsberg IBBLסיימתם עם הפאנלים והתריסים? אולי כדאי שתרכזו את מאמצי הניקיון שלכם בכלי הדם. שילוב של ארבעת המאכלים האלה בתזונה הקבועה שלכם יכול לעשות הבדל משמעותי ברמות הכולסטרול שסותם לכם את העורקים
אם בא לכם להכין מנה מרשימה ומלאה בטעמים שלא יאמינו לכם שהכנתם בצ'יק, השף אבי לוי ממסעדת המוציא מציע לכם ללכת על כרובית צלויה עם קונפי שום וקרם לימון אלוהי
חברת טחינת הנסיך כבר הגיעה לפשרה עם התובעים הייצוגיים בפרשת הסלמונלה בטחינה, במסגרתה התחייבה לפצות את הציבור ואת התובעים בסך כולל של מעל חצי מיליון שקל, אך השופטת מיכל אגמון-גונן דחתה את ההסדר וקבעה כי החברה אינה מחויבת לשלם פיצויים כלל
הכרוביות הלבנות והטעימות נמצאות כעת בשיאן, וזה בדיוק הזמן לתת להן את הכבוד הראוי - ולהגישן במלוא הדרן למרכז השולחן. במסעדת רוזנברג החליטו להסביר לכם, אחת ולתמיד, איך עושים כרובית בתנור בצורה נכונה
ככל שעוברים הימים המתח עולה והקושי לעזוב את המסך רק גדל. אוהד אמזלג מברבאטוב דואג שתאכלו טוב גם במשחקים הקריטיים ומציע לכם קערת משוויה- ירקות שרופים בתנור שקוצצי ומניחים מעל טחינה עם לימון כבוש. רק תדאגו לשרוף כמה פיתות על הגז שיהיה עם מה לנגב
החלק הכי כיף בארוחת סוף השבוע הוא השולחן שמתמלא בסלטים, כאלה שעושים חשק לבצוע את החלה או הפיתה ולנגב. רגע לפני שהוא כאן אספנו 5 מתכונים שיעשו לא רק את ארוחת השבת אלא גם את יום העצמאות למי שכבר התחיל לחמם את המנגל
פותחים את השבוע עם מתכון שמשלב שתי אהבות גדולות: בטטה ולחמעג'ון. רות אוליבר מלמדת כיצד להכין בטטות צלויות במילוי בשר כבש עסיסי, וממליצה להגיש אותן עם טחינה טובה מעל
בטחינייה החדשה בשוק לוינסקי בתל אביב יגישו לכם אוכל טרי על בסיס חומרי הגלם מהשוק עם חידוש מרענן - כל המנות מבוססות על טחינה
השעועית היא הכוכבת האמיתית של המנה הזו, והבונוס פה הוא שאין צורך לבשל אותה במשך כמה שעות. חצי שעה ויש לכם מנה צמחונית בריאה, צבעונית וטעימה
אתם תוקעים אותם ללא הבחנה רק כי הם מתויגים כ"בריאים", אבל אם הייתם יודעים כמה קלוריות הם מכילים אולי הייתם נזהרים. וואלה! בריאות לכלכה את הידיים וחזרה עם מידע חשוב
כולם יודעים שסידן חשוב לגוף שלנו, אבל האם אתם יודעים אילו מאכלים יספקו לגוף שלכם סידן איכותי וזמין? התזונאית טל ניר אוחיון הכינה עבורנו רשימת מאכלים שיבטיחו תפריט עשיר בסידן
חברת גליל מוצרי מכוורת הודיעה כי בבדיקה שגרתית עלה חשד להימצאות חיידק הסלמנולה במוצר שתאריך התוקף שלו עד פברואר 2020. במשרד הבריאות קוראים לצרכנים להחזיר את המוצר למקום הקנייה לצורך קבלת זיכוי
קראתם על סופר פוד חדש ומרוב התלהבות ניסיתם לשלב כמה שיותר ממנו בתזונה שלכם? יכול מאוד להיות שהגזמתם. הנה ארבע דוגמאות למאכלים בריאים מאוד, שיותר מדי מהם עלול להזיק לכם
המאסטר שף אבי לוי מכין קציצות קבב עם כרובית וטחינה, שאפשר להכין מראש ורבע שעה לפני ההגשה לאפות בתנור ויש לו גם טריק לקציצות אווריריות במיוחד
אותו מקרר בגישה כל כך שונה? לא ממש. ביקשנו משבע דיאטניות שיתעדו עבורנו מה יש להן במקרר על בסיס יומי, וזה מה שיצא. ספוילר: טחינה
רולדת השמרים הסטנדרטית קיבלה שדרוג רציני בטור השבועי של ליאור משיח. ביקורה ביפן הותיר את חותמו על העוגה שקיבלה תוספת מפתיעה של שומשום שחור
שוקולד במשלוח מנות הוא תמיד חגיגה. אורלי פלאי מכינה כדורי שוקולד פרווה שיגרמו אושר לכל ילד ומורכבים מביסקוויטים, טחינה והרבה שוקולד
סוגתאחד המינרלים החשובים בגוף יכול גם להיות מסוכן במידה שלא צורכים אותו בכמויות הנכונות. אז מאיפה משיגים סידן ומה צריך להיות תמרור האזהרה שלכם? הדיאטנית שלנו עם כל התשובות
שנת 2016 לוותה בכותרות על זיהומי סלמנולה בקורנפלקס ובטחינה, ובמאבק של משרד הבריאות בצריכת סוכר, נתרן וג'אנק פוד. אז מה כל כך גרוע בשוקו ומאיפה הגיעה הסלמונלה למדפים של רשתות השיווק?
היצרן RJM המספק טחינה ליוניליוור ולחברות נוספות הודיע כי בביקורת של משרד הבריאות עלה חשד להימצאותם של חיידקי סלמונלה במוצרים המשווקים ליצרנים. יוניליוור מסרה כי החלה להודיע על כך ללקוחותיה והמשרד עדכן כי החקירה נמשכת
לקוחות שהגיעו לערוך קניות אחרי ההודעות של משרד הבריאות על מקרי זיהום נוספים, הפעם במוצרי "בראכה" ו"מעדני מיקי", הביעו חשש: "צריכה להיות ביקורת נוקשה יותר על המוצרים". חלקם זעמו על התנהלות חברת "בראכה": "בושה ששירות הלקוחות סגור"
משרד הבריאות הורה להסיר מהמדפים מוצרי חלבה מחשש לזיהום לאחר ביקורת שנערכה במפעל. חברת "רושדי תעשיות מזון" הודיעה על המהלך כמשנה זהירות לפני כן, אך מוקד שירות הלקוחות שלה סגור. בבדיקה אחרת של המשרד נמצא חשש לליסטריה בסלמון קפוא של "מיקי"
במשרד הבריאות קבעו כי החברה התנהלה בדרך רשלנית, לא אחראית, לא ראויה ולא מקצועית. בשימוע הוחלט כי החברה תחויב להשמיד את המוצרים המזוהמים. הליך החקירה בנושא טרם הסתיים
"יוניליבר" ו"טחינת הנסיך" הצליחו השבוע להרעיד את אמות הספים כשהחליטו לדווח על סחורה נגועה רק כשהיה צורך להורידה מהמדפים - אך למעשה פעלו לכאורה לפי החוק. נראה כי רק מינוי מבקר מזון חיצוני ורענון נהלים יצילו את התדמית שנפגעה
למרות חשיפת וואלה! NEWS בנוגע לסלמונלה במוצרים ממפעל "טחינה הנסיך", מרבית הלקוחות המשיכו לפקוד את החומוסיות ביפו ללא חשש. "אף אחד לא ימנע מאיתנו את החומוס שאנחנו אוהבים, כל עוד זה טרי - אין דאגות", אמרו
בעקבות הימצאותו של חיידק הסלמונלה בשמונה מותגי סלטים, לקח משרד הבריאות את רישיון היצרן ועצר את שיווק המוצרים. "נבצע שימוע למפעל ונתבע אותו על אפשרות לסיכון הציבור". סלטי שמיר: "גילינו על הזיהום אתמול והמוצרים הוסרו בתוך 12 שעות"
לקוחות הגיבו בזעם לזיהום בסלטי טחינה וחומוס, כפי שפורסם לראשונה בוואלה! NEWS: "לאן נגיע? כבר אי אפשר לקנות כלום. צריך להקים ועדת חקירה". המוצרים הוסרו מהמדפים, 200 טונות מיועדים להשמדה
חומוס, טחינה וסלטי חצילים בטחינה של שמונה מותגים שמיוצרים על ידי "סלטי שמיר" יוחזרו לחברה לאחר שטחינה נגועה בסלמונלה הגיעה למפעל מהספקית "טחינה הנסיך", שהודיעה כי 200 טון טחינה גולמית מיועדים להשמדה. דיווח באולפן וואלה! NEWS
למרות שלרוב מכינים פלאפל מחומוס, הגיע הזמן לגוון עם פלאפל הום מייד מעדשים שחורות והמון עשבי תיבול. את התוצאה הקריספית מגישים על טחינה ועם לחם טוב בצד
העונה החמה דורשת כמה שינויים מתבקשים גם בהרגלי האכילה. מוותרים על הגבינות והנקניקים הבנאליים ומתמסרים לכריך טבעוני עם פרוסות סלק אפויות, טחינה ונבטים
מתזונה ים תיכונית, לפעילות גופנית קלילה ועד לבריאות של המנהיגים שלנו מה אתם יודעים על הבריאות של המדינה שלכם? מיוחד ליום העצמאות
פנו את הדרך לטחינה: החומוס הוא אולי המאכל הלאומי, אבל אף פיתה אינה שלמה בלי טחינה מעל. לכבוד יום העצמאות, יצאנו למבחן טעימה עיוורת של 5 מותגי טחינה. התוצאות הפתיעו גם אותנו
במקום לשים עוד נתח על האש, השף שאול בן אדרת מציע אלטרנטיבה מקורית ולא פחות טעימה: סינייה רותחת עם בשר בקר, טחינה חמה, פיסטוקים וצנוברים
למרות שרובו מגיע בכלל מאתיופיה, השומשום או יותר נכון הטחינה מרגישים לנו הכי ישראלים. לקראת יום העצמאות, חג המנגלים והסלטים הלאומי, יצאנו למסע בעקבות הגרגיר הקטנטן