חציל בתנור עם רוטב אדום בלי טיגונים
לא פורסים, לא מטגנים ולא משתלטים עם הריח על כל הבית, אבל כן יוצאים בסוף עם מנה מנצחת
לא פורסים, לא מטגנים ולא משתלטים עם הריח על כל הבית, אבל כן יוצאים בסוף עם מנה מנצחת
אם נדמה לכם שאי אפשר יותר לחדש בפלאפל, זה רק בגלל שלא טעמתם את זה של השף גיא מלכה
בריא, טעים, צבעוני וקל להכנה מאין כמותו - תמר כהן-צדק חולקת את כל הטיפים להכנת האנטיפסטי המושלם ומלהטטת בירקות מבטטה ועד כרובית
ליד המנגל, אבל לגמרי בחזית
ארוחת ליל סדר עם נשאת עבאס, מה יכול להיות יותר טוב מזה?
פרוסות חצילים אפויות בתנור עם רוטב טחינה-שומשום אסייתי הכי טעים שיש. השפית לילך רווה במתכון נהדר וגם טריק לחצילים עסיסיים אפויים
נועם פלס, הבעלים של מסעדת אוליברי, יצא ביחד עם השף יחיאל מליחי למסע בעומק סיציליה. מלאי השפעות ומתכונים הם חזרו כדי להכניס כמה שיותר מנות מהמטבח האדיר לתפריט המסעדה. לנו הם מגלים מתכון נהדר לפסטה עם חצילים ועגבניות שרופות
אולי אלו הטעמים האקזוטיים או אולי זו החריפות - מה שבטוח הוא שהאוכל התאילנדי מעורר את כל החושים. המסעדן יריב מלילי (בית תאילנדי, קאב קם) עם מתכון זוגי לתבשיל דג בקארי ירוק ויש גם גרסה טבעונית
מה קורה כשפאי רועים ומוסקה נפגשים בצנצנת? רות אוליבר במתכון קל ומרשים עשוי שכבות מחממות של חציל קלוי, בשר ותפוחי אדמה
תבנית חמה ונפלאה של חצילים ממולאים בשר מתובל ומעל הכול רוטב עגבניות משגע. אחרי צלייה בתנור, הרוטב מצטמצם ונספג בפרוסות החציל השמנמנות וטעמי הבשר והתבלינים נטמעים בו בחזרה ויוצרים סימביוזה מופלאה של טעמים
עם פסטה או מעל לחם קלוי, המיטבולס הטבעוניים האלה הולכים לככב אצלכם במטבח בזכות שילוב מנצח בין חצילים, פטריות ואגוזי מלך
במקום סתם לחם, איילה ג'ני הלכה על פרוסות חציל פריכות. במקום ארוחה משעממת, קיבלנו את היצירה הזאת
מתכון פשוט וקל ללזניה הכי טעימה בעולם - שכבות של פרוסות חציל, רוטב עגבניות, הרבה גבינה ופסטה כמובן. אין פה הרבה תחכום או עבודה קשה, רק חומרי גלם טובים שמשתלבים יחד באופן מופתי
עינב חקון מכינה סיר מהמם לסוף השבוע. הרבה תבלינים טובים, קציצות בקר טעימות שמשתכשכות ברוטב עגבניות עשיר והכול עם הפתעות של חצילים קלויים
אל תתנו למותה הסופי של הקורונה להשכיח את הקסם של גינה ביתית טעימה
קרעי פיתה זעתר קראנצ'ית, שסופגת לתוכה חציל קלוי עם יוגורטחינה, גרגרי חומוס רכים, גרגרי רימון חגיגיים וחמצמצים ומעל הכל סמנה חמימה. יוגב ירוס עם פאת'ה שתחזור אליכם בחלומות
מתי ראיתם בפעם האחרונה פועל אוכל באמצע העבודה במסעדה? מסעדות הפועלים הן מוסד הולך ונעלם או אולי בכלל מיתוס? תערוכה חדשה במרכז אסיף לתרבות קולינרית מבקשת לחקור, לשמר ולבחון מה עבר עליהן במשך השנים מקום המדינה. במהלך עבודתם נמצא גם מתכון נפלא שכל כולו מחווה
בקפה אסיף יש מסורת חדשה - בכל יום שלישי מתארחים בשלנים ובשלניות ביתיים או מקצועיים מכל רחבי הארץ ומכל תרבויות האוכל בישראל לסרוויס צהריים. אנחנו השגנו את המתכון לסיר מדיאס החצילים של הבשלנית סיגי מנטל שלמדה את הסוד להכנתו מסבתה
מסעדת עזבה בכפר ראמה, שהפכה כבר מזמן למוקד עלייה לרגל של חובבי אוכל גלילי משובח, בישלה עבורנו לכבוד חג הסוכות ארוחה מיוחדת, שזורה בגרגרי רימונים אדומים, או כמו שקוראים להם שם - הקצפת של הטבע
מסעדת עזבה בכפר ראמה, שהפכה כבר מזמן למוקד עלייה לרגל של חובבי אוכל גלילי משובח, בישלה עבורנו לכבוד חג הסוכות ארוחה מיוחדת, שזורה בגרגרי רימונים אדומים, או כמו שקוראים להם שם - הקצפת של הטבע
מחפשים מנה אלגנטית ומושלמת לאירוח בחג? זו המנה שלכם ואפשר להכין אותה אפילו מראש, כך שמטלה אחת בערב החג יכולה להיות כבר מאחוריכם
אסמאעיל רחאל תושב עכו הגיע לבית העסק וסטר למוכר לאחר שלא קיבל תוספת של טחינה וחצילים לכריך שהזמין. ככל הנראה הוא היה תחת השפעת משקאות אלכוהוליים. כתוצאה מהתקיפה נקרע למוכר עור התוף והוא נזקק לטיפול רפואי. "מודה ומצטער על מה שעשיתי"
תמרה אהרוני מראה לכם איך עושים את זה נכון - קציצות דגים רכות בשרניות ועסיסיות שוחות בתוך רוטב פיקנטי מושלם של עגבניות וקוביות חציל. רק בחייאת אל תשכחו חלה, הטחינה מלמעלה דורשת את זה
אף אחד לא יצליח לעצור את הידיים שיישלחו לתבנית הסמבוסקים הזו, תיזהרו רק לא לקבל כוויה
הנאשם, אסמאעיל רחאל תושב עכו, הגיע לבית העסק וסטר למוכר לאחר שלא קיבל תוספת של טחינה וחצילים לכריך אותו הזמין. עוד איים על העובד ואמר לו "על הז** שלי המשטרה, אני אשרוף לך את העסק". כתוצאה מהתקיפה למוכר נקרע עור התוף והוא נזקק לטיפול רפואי
הלקוח הזמין לביתו כריך שניצל, אך ככל הנראה קיבל את ההזמנה ללא התוספת שביקש. "אני לקוח קבוע ותמיד מבקש טחינה וחצילים כפול", אמר. כתוצאה מהתקיפה נקרע למוכר עור התוף והוא נזקק לטיפול רפואי
איך בוחרים חציל טרי? איפה הכי טוב לאחסן אותו? מה מכינים מחציל תאילנדי? ואילו עוד סוגי חצילים קיימים בשוק? המומחים של כרמלה עונים לנו על כל השאלות
סיר סופריטו כזה עוד לא טעמתם, אלא אם כן יצא לכם לבקר בעזורה תל אביב - נתחי טלה ריחניים ונימוחים שמתבשלים עם קוביות חצילים, תפוחי אדמה ותרד והופכים לקדירה טעימה באופן בלתי רגיל
שימו טחינה וביצה קשה ליד, כמה פרוסות של עגבניה וקצת יותר מזה אוזו - ואתם מסודרים
חיליק גורפינקל לא נסע ליוון השנה, אז הוא עשה לעצמו יוון קטנה בבית, עם פשטידת חצילים נוסטלגית וכוסית ערק מקומי, ועל הדרך הרוויח גם כמה זיכרונות מבית סבתא אסתר וסבא נונו
חצילים, רוטב עגבניות, פרמז'ן וזהו. אולי רק קצת שמן זית ותיבול טוב ויש לכם את אחת המנות האיטלקיות הכי טעימות שתוציאו מהתנור ואין בה אפילו טיפת בצק
אין כאן גלוטן וגם לא מוצרי חלב, אבל יש ארוחת ערב טעימה לכל המשפחה
שילוב הצבעים והטעמים בין פרוסות החציל, הזוקיני, העגבניות והגבינה שנמסה ביניהם יוצרים תבנית ים-תיכונית מושלמת לאירוח
בלזניה של אבי ביטון לא תמצאו רטבים כבדים כמו בשמל ואפילו לא רוטב עגבניות קלאסי, אבל כן יש את כל טעמי הים התיכון, שאתם הכי אוהבים
גורדון רמזי חשף בסרטון טיקטוק כי הוא הפך לטבעוני בזכות מתכון לסטייק שעשוי מחציל - אך האם כוונותיו טהורות?
שלפנו מהארכיון מתכון של שרי אנסקי למעדן אמיתי המשלב בין כבד קצוץ, חציל קלוי והרבה בצל מטוגן
במקום סתם לחם, איילה ג'ני הלכה על פרוסות חציל פריכות. במקום ארוחה משעממת, קיבלנו את היצירה הזאת
אבי ביטון מכין ארוחה במחבת של חזה עוף עסיסי עם פרוסות סטייק חציל, שמרגישות בפה כמו עננים - שיטה כזו להכנת חציל אתם עוד לא מכירים
תשכחו משלל תבלינים ורטבים, מלח ופלפל יספיקו בהחלט, כי סוד הטעם של המנה הזו טמון במרכיבים ובדרך ההכנה שלהם וזה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים
בפעם הבאה שאתם מפנקים את עצמכם בחומוס ביתי, נסו לטחון את הגרגרים הרכים עם חציל קלוי שיעשיר את המנה בטעמים מעושנים ולהגיש עם עגבניות צלויות בתנור. חומוס כזה לא תטעמו בשום מקום אחר
נמאס לכם שוב מביצה, קוטג' וסלט לארוחת הבוקר או הערב? אודי ברקן ואושר אידלמן, שפים ודיאטנים קלינים עם מתכון בריא וטעים לקרפצ'יו סביח, מנה שהיא ארוחה שלמה
אין הרבה דברים שמשתווים להנאה שבסלט חצילים שרופים, עם עגבניות ופלפלים, אליהם משתדכת גבינת טולום עשויה חלב צאן. חגיגה ים תיכונית בצלחת
יש לנו אתגר בשבילכן. הוא לא יותר מדי מסובך, אבל הוא קצת שונה ממה שקורה בימים כתיקונם אצל רובנו במטבח. אם תקפידו להצטייד מראש ברכיבים הייחודיים ולהרכיב נכון את המנות המפונפנות של מסעדת השף הקומה ה-11, התוצאה תהיה בום טראח. הידד וגם האח
תבשיל צוואר עגל עשיר ומשביע עם גרגרי חומוס וקוביות חציל, שממלא את כל הבית בריחות של חגים. מושלם לסעודה המפסקת לצד אורז לבן, אבל אנחנו ממליצים לאמץ אותו כל השנה
בשבוע חגיגות העצמאות חוגגת מירב שיינר את מטבח הישראלי עם אחד מהשילובים האהובים בארץ, מאפה חצילים עם גבינות וזיתים
לקראת שבת: נדיר למצוא צעיר שעוד לא מלאו לו 18 שמבשל כמו מאמא. מתכון ללקראת שבת של חצילים ממולאים בשר של אביהו שהרבני
בפרק האחרון המוקדש לעכו, מגיע אבי ביטון להתארח אצל הבשלן הביתי הנרי בן שבת, שמפנק אותו במוסקה חצילים ובשר ברוטב עגבניות עשיר, שתעבוד נפלא בארוחת שישי וגם בפסח
לסוף השבוע הקרוב מכין אבי ביטון תבשיל טורקי זריז עם חצילים, עגבניות ופלפלים שמשתדכים לעוף. רק אל תשכחו את החלה הטרייה בצד
לא תמיד יש זמן וכוח להמתין שעות לתבשילי בקר ארוכים. פרוסות דקות של סינטה בתבשיל קארי אדום על בסיס חלב קוקוס עם חצילים ואפונה, ימלא את הבית ברגע בניחוחות מהמזרח