חציל קלוי עם דובדבנים טריים
אין כמו חציל קלוי עם טחינה. עכשיו נסו להוסיף לו דובדבנים מתוקים-חמצמצים, סילאן ופיסטוקים קלויים ואתם הולכים לגרוף מחמאות שיהדהדו עוד הרבה זמן אחרי שהארוחה תסתיים
אין כמו חציל קלוי עם טחינה. עכשיו נסו להוסיף לו דובדבנים מתוקים-חמצמצים, סילאן ופיסטוקים קלויים ואתם הולכים לגרוף מחמאות שיהדהדו עוד הרבה זמן אחרי שהארוחה תסתיים
פרוסות חצילים אפויות בתנור עם רוטב טחינה-שומשום אסייתי הכי טעים שיש. השפית לילך רווה במתכון נהדר וגם טריק לחצילים עסיסיים אפויים
האחד והיחיד, עם המתכון האחד והיחיד
סל הירקות הבסיסי שלנו התייקר ב-33.5% ב-2023 - את הנזקים נרגיש לא רק בכיס אלא בבריאות; על איזה ירקות אנחנו משלמים היום הרבה יותר?
עינב חקון במתכון לסיר ממולאים גם של פלפל שושקה המתוק במיוחד וגם של חצילים ממולאים בבשר נהדר
מנה נפלאה כפתיח לארוחה או סתם נשנוש אלגנטי בין ארוחות. מאפה שיכול להיות מושלם לשולחן החג בשבועות
יחיאל גיגי, שף מלון סופיה שצופה אל הכנרת, משתף אותנו בכמה סודות מהמטבח וגם מלמד אותנו איך מכינים שמן ירוק עם צבע משגע
איך בוחרים חציל טרי? איפה הכי טוב לאחסן אותו? מה מכינים מחציל תאילנדי? ואילו עוד סוגי חצילים קיימים בשוק? המומחים של כרמלה עונים לנו על כל השאלות
זה שיום העצמאות מאחורינו לא אומר שאנחנו לא יכולים להתפנק על קבבונים מפנקים גם בסתם יום של חול, מנה משפחתית נהדרת, עם ירקות צלויים בצד. שגב משה מלמד אותנו איך לתקתק צהריים משפחתי בכיף
העדות הקדומה ביותר להגעת החציל לארץ נחשפה בעיר דוד: בור אשפה בן כ-1,100 שנה שהתגלה בחפירות בגן לאומי סובב חומות ירושלים מעיד על הרגלי התזונה בתקופה המוסלמית הקדומה
מסעדת ננוצ'קה הגרוזינית התמקצעה בשנים האחרונות בטיפול בירקות לאחר המעבר לטבעונות. לקראת חודש הוינטג' קבלו 4 מתכוני סלטים שיהוו פתיחים נהדרים לכל ארוחה
בועז פלד, פעם שף תל אביבי ושהעתיק את חייו לרמת הגולן מגיש 5 מתכוני שטח טבעוניים ומשגעים, שכל אחד יכול ליישם, רק תדליקו מדורה, אנחנו בדרך. אורי שביט עורכת אורחת
בסלטים, תבשילים, מאפים ומוקפצים, נדמה שחציל יכול להיכנס כמעט לכל מנה, והוא אחד מהירקות האהובים בארץ. הנה 10 דברים ששווה לדעת עליו
מטוגנים, אפויים או קלויים, רות אוליבר אוהבת חצילים והפעם היא מכינה מהם סנדוויץ' ממולא גבינות ומוסיפיה סלסת עגבניות טריה מעל
ותק של 15 שנה זה לא דבר של מה בכך, בטח בירושלים, אבל מסעדת אדום הצליחה למסד את עצמה כמוסד מקומי. שף המסעדה אלרן בוזגלו משתף אותנו במתכון לאחת המנות האהובות: סביח מפורק המוגש עם איולי עמבה וביצה עלומה
לא חייבים לטוס לרודוס בכדי לטעום ממעדני האי היווני. סנדוויץ' מטוגן של חציל ופטה היא מנה סופר-אותנטית, שלא תוכלו להוריד ממנה את האצבעות
הכיף בל"ג בעומר הוא שלא צריך לבשל ארוחה גדולה ומגוונת - שף נאור כהן מדוכן האוכל השומר 1 מארגן ארבע מנות שבלעדיהן זאת לא באמת מדורה
ירקות בתנור הם המנה הכי פשוטה וטעימה להכנה. כשמערבבים אותם עם גבינות ומניחים על בצק זו כבר אליפות. מנה שתגרום לכם לגרגר מהנאה עם כל ביס
לא חייבים למנגל בפיקניק. השף יוחנן ברנשטיין, מחנות האוכל יוחנן בתל אביב, מלמד איך מכינים קישים אישיים במגוון מילויים, חציל קלוי בלבנה, אנטיפסטי וסלט עגבניות שרי
כיריים, מחבת ויאכטה. דנה מלמד עולה על הסיפון עם שי בן דיין הכריש, שמבשל לה שקשוקה בלב ים
שף עומר מילר פותח שולחן במדור חדש שכולו בישול ישראלי. ואי אפשר לפתוח בלי כמה סלטים טריים ומעוררי תאבון