קובנה של סאלוף ובניו
הקובנה, רכה כמו צמר גפן ועשירה בטעמים, היא אחת המנות הכי אהובות מהמטבח התימני. מסעדת סאלוף ובניו בשוק לוינסקי משתפת אותנו במתכון הסודי שלה, כי לא רק לתימנים מגיע ליהנות. רק אל תשכחו רסק עגבניות וסחוג
הקובנה, רכה כמו צמר גפן ועשירה בטעמים, היא אחת המנות הכי אהובות מהמטבח התימני. מסעדת סאלוף ובניו בשוק לוינסקי משתפת אותנו במתכון הסודי שלה, כי לא רק לתימנים מגיע ליהנות. רק אל תשכחו רסק עגבניות וסחוג
לא צריכים להצטייד בסבתא תימניה כדי להכין לחוח בבית ובקלות
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אוהבים מאפה קובנה חמים ורך? מתענגים על קרואסון במילוי קרם שקדים? עכשיו נסו לדמיין מה קורה כשהם נפגשים יחד. מתן שופן ממלא את בצק הקובנה בקרם שקדים מתקתק ומעלה את המאפה התימני לליגה של הגדולים. פינוק מושלם לשבת בבוקר
הפתות התימני הוא שוס רציני גם עם מצות של פסח. סמדר קפלינסקי מתחברת לשורשים מתימן ומכינה את המעדן הזה לפסח לצד חילבה ביתית ומרק תימני עשיר
החיים מתחלקים לשניים, לפני ואחרי הרגע שבו טעמתם סבאייה תימנית לראשונה. תשכחו מג'חנון ומלוואח, המאפה התמים למראה עשוי מעשרות שכבות חמאתיות שיפוצצו לכם את המוח
תבשיל בקר בבישול ארוך ועשבי תיבול בעל רוטב סמיך ועשיר במיוחד. הבשלנית שושי יעקב מארחת בסוכה עם תבשיל שוויה תימני שנולד להיכנס לתוך פיתה חמה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
תבשיל דגים ריחני שבתוכו טובלים קובנה זהובה ותפוחה - ככה מתחילים שנה ברגל ימין. שושי יעקב מעניקה מתכון לאירוח תימני בסוכה שהאושפיזין שלכם לא יפסיקו להתלהב ממנו במהלך השנה כולה
שלושה דורות של אוכל תימני מוגשים במסעדת יאמן סטריט החדשה והחלוצית, שמעוררת לחיים את שוק רחובות. בתפריט אוכל תימני מסורתי כמו ג'חנון ומרק רגל לצד פיוז'ן עצבני כמו לזניה מעלי סבאייה, איולי חילבה ועוד שפע מטעמים
שמן עץ הזית, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
גם אתם יכולים להכין לחוח בבית. הבשלנית שושי יעקב מגלה את הטריק שמבדיל בינו לבין פנקייק, ומעניקה מתכון למרק זום תימני, שניהם מאכלים אידיאליים לשבירת הצום של יום כיפור
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
מעבר לבצקים הממכרים של המטבח התימני מסתתר עולם שלם של ניחוחות וטעמים. אבי ביטון מבקר במסעדת הבית התימני בבאר שבע ומבשל תבשיל בקר צבעוני ומתובל לסופ"ש
המטבח התימני מפורסם בפחמימות השוות שלו אבל דווקא שכבות בצק השמרים הפריך הזה לא זכו להכרה שכל כך מגיעה להן. תשכחו מג'חנון, מלוואח וקובנה ותתחילו לשנן וגם לטרוף - סבאייה עם דבש
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
בצק וחמאה הוא שילוב מנצח שאי אפשר לפספס איתו. לפניכם מתכון "הקובנה של צביה" של השפים מאיר אדוני ואסף שטרן ממסעדת מזללה. מנה שלא אומרים לה לא
המונית של קובי רובין עוברת למנוע טורבו, אחרי דגימה של חריף תימני מיוחד, ששם את הסחוג בצ?ל- המונה מבקר במסעדת הסאלוף בפתח תקווה
שרה בונן מכינה את הקינוחים התימניים האותנטיים, ולמנה האחרונה מגישה עוגיות כעכ וקפה גישר
שרה בונן מכינה את המנות העיקריות שמככבות על שולחן האוכל התימני, בליווי לחם תואם. כדי שלא תגידו שחסרות כאן פחמימות
שרה בונן מכניסה אותנו אליה הביתה ומכינה את המאפים התימניים המסורתיים: סלוף, לחוח, קובנה וחפוש
שרה בונן, אשפית המטבח התימני מכינה השבוע את בצק השכבות המסורתי שאין כמעט איש שלא אוהב, המלאווח
שרה בונן, אשפית המטבח התימני מכינה השבוע את האוכל התימני הכי מזוהה עם העדה ומנת הדגל של חובבי הבצק: הג'חנון
שלושה צעדים תימניים של שרה בונן מובילים לפינות הפחות מוכרות של המטבח חובב הפחמימות - 3 מתכונים חלביים בלי אף מילה על ג'חנון ומלאווח
שרה בונן, אשפית המטבח התימני מכינה ג'עלה: ארוחה ליום צום, חג או שבת המורכבת ממנות משתנות. הפעם לומדים להכין סחוג, קציצות, סלט ומטעמי פול מצנעא
המונה טועם זלביה עמוסה כל טוב במאפיה קטנה של תימניות בבני ברק והוא מבטיח שלאחר מכן לא תצאו רעבים
מסעדות פועלים, דוכנים, פאלודה והמון ריח של עמבה. ברוכים הבאים לסיור מסעדות בשוק התקווה