פתיתים ברוטב של שבת
סיר דגים אחד - שתי מנות נפלאות. מתן שופן מכין תבשיל דגים משגע לשבת שהופך ברגע גם למנת פתיתים בלתי נשכחת, שאפילו הילדים יטרפו בהנאה. יש שיקראו לזה ניצול שאריות, אנחנו קוראים לזה - שתי מנות באחת
סיר דגים אחד - שתי מנות נפלאות. מתן שופן מכין תבשיל דגים משגע לשבת שהופך ברגע גם למנת פתיתים בלתי נשכחת, שאפילו הילדים יטרפו בהנאה. יש שיקראו לזה ניצול שאריות, אנחנו קוראים לזה - שתי מנות באחת
את קסם מגע ידיו של תומר טל, השף של מסעדת ג'ורג' וג'ון, עטורת השבחים, החלטנו לנצל דווקא להפקת מתכונים ביתית וזכינו לסיר של חצאי עופות שחומים ועסיסיים, מתובלים ומזוגגים בשפע של תפוזים סיניים ולימונים ננסיים, מנה קלה להכנה שהולכת לכבוש אתכם
תפוחי האדמה הוחלפו בארטישוק ירושלמי ואת מקומה של הפפריקה המסורתית תופסים שפע של פלפלים חריפים ומתוקים: איילה ג'ני עושה מהפך
מזג האוויר עושה חשק לאוכל חם בכל יום - קבלו מתכון לקדירת עוף ופטריות לאמצע השבוע, שיכולה להתאים לכל המשפחה
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
סיר הקציצות הביתי זה של יוסי שטרית הוא כל מה שאתם זקוקים לו כשהטמפרטורות מתחילות לרדת
למה אוכלים דלעת בראש השנה? יש לנו את התשובה וגם מתכון לתבשיל שימשיך אתכם עוד הרבה הלאה
לכבוד סוף השבוע אספנו עבורכם תשע קדירות בשר נפלאות שאנחנו אוהבים במיוחד, מסוג המנות שלא דורשות כמעט הכנה, רק צריכות שניתן להן את הזמן שלהן להתבשל בסבלנות
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
רותם ליברזון מקבלת את השבת החורפית עם סיר חמין משפחתי ויש לה גם כמה טיפים מעולים שיהפכו את סיר החמין שלכם ללא פחות ממושלם
בשיתוף תבשילי פאוז, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
זה לא כל כך משנה באילו נסיבות אתם בוחרים לרכוש אוכל מוכן, אבל תמיד חשוב לדאוג לכך שהוא יהיה באיכות גבוהה. בין אם אתם מחפשים מאכלים בשריים, טבעונים או צמחונים, בכל סוג של מטבח המאכלים צריכים להיות טריים, איכותיים וכמובן טעימים
וואלה!NEWS בשיתוף מגה בעיר, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
ארוחת החג לא שלמה בלי מנה עיקרית של תבשיל בשר עסיסי ונימוח, כזה שמכינים בקלות בסיר אחד ומגישים בחגיגיות למרכז השולחן. אבל איזה נתח לבחור וכמה זמן בישול הוא צריך כדי שלא נתאכזב? כל התשובות בפנים
בשיתוף שמן עץ הזית, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אם מתחשק לכם תבשיל עם רוטב שמנגבים עם פרוסת חלה או לחם אחיד, לאבי ביטון יש את הפתרון - קדירת דגים שמכינים בתוך חצי שעה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
מהחריימה הטריפולטאי, דרך הבויאבז הצרפתי ועד המוקקה הברזילאית, קדירות הדגים לא דורשות הרבה זמן בישול ותכנון מראש, אבל עשירות בטעמים
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
בפרגון השבועי קופץ אבי ביטון למסעדת גוג'ו המופלאה ברחובות ויוצר מנת עוף מתובלת ועזת טעם, ברוח המטבח האתיופי
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
הכיף הכי גדול בתבשילי קדירה הוא שארוחה משפחתית שלמה נכנסת לסיר אחד כמעט בלי עבודה. הקצב חנן בן הרוש מעמק הירדן מכין קדירה מעט פיקנטית מנתח צוואר עם ירקות כתומים. כזו שאוספת אל השולחן את כל בני הבית
חיכינו שיתקרר קצת רק כדי שנוכל לחזור ולהעמיד סירים. הקצב של מסעדת מו ומו ממליץ להתחיל את החורף עם תבשיל עשיר מנתח צוואר בקר בבירה, עגבניות, בצלים ושעועית לבנה
תבשיל בקר בבישול ארוך ועשבי תיבול בעל רוטב סמיך ועשיר במיוחד. הבשלנית שושי יעקב מארחת בסוכה עם תבשיל שוויה תימני שנולד להיכנס לתוך פיתה חמה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
תרד, שעועית ובשר בבישול ארוך שממש נמסים בפה, הם המרכיבים שהופכים את הטבחה בסלק לתבשיל שמככב על שולחן השבת וקוצר מחמאות
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
מעבר לבצקים הממכרים של המטבח התימני מסתתר עולם שלם של ניחוחות וטעמים. אבי ביטון מבקר במסעדת הבית התימני בבאר שבע ומבשל תבשיל בקר צבעוני ומתובל לסופ"ש
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
דנה גור ארי מרמת ישי דואגת כל השנה לסירים מלאים כל טוב ליולדות טריות שזקוקות לאוכל והרבה אנרגיה. השף ניר צוק מפתיע אותה בשני סירים משלו - אחד עם תבשיל בקר, פטריות ויין והשני עם נתח וייסבראטן שייפרס דק ויוגש עם סלט עגבניות צבעוני
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה קדירה צמחונית וצבעונית עם פלפלים וגרגרי חומוס שגם ילדים אוהבים. מומלץ לאכול עם הרבה אורז או לנשנש בטמפרטורת החדר
דורון אלבז דאג במבצע צוק איתן לפנק באוכל טוב אלפי החיילים שחלפו בכל יום בתחנת הריענון שהקים. השף ניר צוק הגיע הפעם אליו הביתה כדי לפנק אותו בתבשיל קדירת בשר עם שומר ושעועית ואסקלופ שייטל ביין לבן
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
משפחת וטורי מבשלת כבר 50 שנה אוכל טריפולטאי עם הרבה נשמה במסעדת צ'צ'ו בנתניה. אבי ביטון התאהב בטבחה הירוקה ויצר בהשראתה תבשיל סמיך וחורפי
השף עומר עילואן, מחמם אותנו עם תבשיל עדשים, אטריות וערימות בצל מטוגן. למנה קוראים חוראג' באסבעו "שורף בקצות האצבעות" על שם כל אלה שלא הצליחו להתאפק
מה הייתם מוכנים לעשות בשביל להתענג על מטעמי הילדות של אימא? סיפורו של צעיר שפרץ לבית אמו כדי לאכול תבשיל שהכינה, האם לא נשארה חייבת והתלוננה במשטרה
מנה מסורתית עם ריחות משכרים של אביב שמשדכת עשבי תיבול עם תרמילים טריים של אפונה, פול וראשי ארטישוק. תכירו את המ'סוקי - הנשק הטוניסאי הסודי לליל הסדר
מסעדת עזורה המפורסמת משוק מחנה יהודה בירושלים תגשים חלום להרבה תל אביבים ותפתח בעוד כשבועיים סניף ראשון בתל אביב במתחם גן החשמל
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
10 דקות של עבודה במטבח ויש לכם פילאף מנגולד עדין שסופג לתוכו תבלינים וטעמים חמצמצים. אורלי פלאי מכינה תבשיל צמחוני זריז
בניגוד למה שנהוג לחשוב המקור שלו ככל הנראה בכלל לא ספרדי ולא מקסיקני ומה שמייחד אותו הוא שימוש במגוון פלפלים חריפים. סיפורו של תבשיל החורף האולטימטיבי, צ'ילי קון קרנה
תודו שקשה עד בלתי אפשרי להוציא אתכם מהבית במזג אוויר כזה. אבל אם כבר הצלחתם לשים מעיל ולצאת אל הקור- קבלו 9 סיבות טובות במיוחד להוציא את האף החוצה, ומתכונים למי שמתעצל לצאת
כשהטמפרטורות צונחות והגשם יורד זה הזמן לתבשילים כבדים ומזינים. התזונאית רותם ברנר מאתר מושבניק מכינה תבשיל טבעוני של תפוחי אדמה, פטריות ובירה בסילאן
עונתה של דלעת הערמונים בשיאה, והאפשרויות להשתעשע איתה בלתי מוגבלות. שלושה מתכונים של השף איציק אסולין ממסעדת לולו קיטשן אנד בר
אסף גרניט סוגר את החורף ומכין תבשיל ארוך ומחמם של צוואר טלה עם ג'רישה כדי שכל אחד מכם יוכל להרגיש כמו בקור הירושלמי
לרגל סוף השבוע החורפי האחרון בעונה, נסו להכניס לביתכם את השפונדרה - נתח שמתבשל שעות ארוכות ומשדרג כל תבשיל
במקום לפזר אותם בקעריות על שולחן החג, אורלי פלאי-ברונשטיין מכניסה את הפירות היבשים לתבשיל פרגיות מחמם בפחות משעה
אורלי פלאי-ברונשטיין חוברת להדרים המקומיים והכתומים ומשדכת אותם לחזה עוף. רומן של 25 דקות בין השניים מניב תבשיל תפוזים חורפי עם עוף צלוי ושומר
בימים הקרים כשיש חשק לתבשיל שעועית ארוך, נסו לשדך אותו לבשר זמין. דיויד פרנקל מכין קציצות בשר ברוטב שעועית ומנגולד
אוסובוקו, גולאש וקדירות הם תבשילים שיושבים שעות בתוך סיר על אש נמוכה. הכינו את הבטן לתבשילים החמימים הראשונים של החורף
תחילת החורף מסמנת את בואן של הקדירות והתבשילים הארוכים. דיויד פרנקל מכין מתכון לאוסובוקו טלה עם גריסי פנינה
אל תייבשו אותו בתור רוסטביף ושכחו מאבקת המרק. במדור חדש מכין השף אבי ביטון מתכון קלאסי ומתכון מודרני עם כתף בקר
מאסטר הבשר רפי אהרונוביץ' נותן 3 מתכונים לתבשילים חורפיים שיכולים גם להיות על תקן מרק עם תוספת
קדירות המתבשלות זמן רב בתנור אינן נחלתן הבלעדית של אוהבי הבשר. אורן גולדפינגר מכין 2 קדירות טבעוניות
קדירה היא התבשיל שתלמד אתכם לחכות ולחכות עד שהיא תהיה מוכנה. השף יאיר פיינברג נותן 3 אופציות למתכונים