הכי טעים שיש, בלי דיאטה: קובנה תימנית של ארז קומרובסקי
קובנה היא מאפה לא מתנצל. יש בה המון, אבל המון, חמאה מזוקקת, וזה מה שעושה אותה לכל כך טעימה. ארז קומורבסקי אופה ומוותר על הדיאטה
קובנה היא מאפה לא מתנצל. יש בה המון, אבל המון, חמאה מזוקקת, וזה מה שעושה אותה לכל כך טעימה. ארז קומורבסקי אופה ומוותר על הדיאטה
אינס שילת ינאי עם טוויסט נהדר למאפה התימני. היא נהדרת עם כוס קפה או תה ומושלמת לראש השנה
כל מה שטוב ורך במאפה הקובנה התימני, כל מה שטעים בעוגת שמרים עם שוקולד. אינס ינאי מאחדת כוחות במתכון מנצח לקובנה שוקלד אלוהית
ליאת נעמי שירית מפנקת אותנו לקראת שבת במתכון לקובנה מבצק מהמם. לא צריך ללוש, לפתוח, לרדד, או לגלגל, ואפילו לא לחכות כל הלילה. והכי חשוב - זאת תהיה הקובנה הכי טעימה שתאכלו בחיים
בסיר הג'חנון של איילה ג'ני המטבח התימני והמטבח האיטלקי, משלבים כוחות למנה מנצחת של מאפה קובנה שחום ושמנמן ממולא פסטו בזיליקום רענן
בגטו בעיר קובנה שבליטא כתב אברהם אקסלרוד על פי שיר ידוע את "בישיבה של סלובודקה", הקורא לספר על זוועות השואה ולהזכיר את נרצחי העיר. זה סיפור על גטו שפרחה בו "תעשיית חרוזים" למול הרצח וההתעללות ועל אדם שתיעד בשיריו את המתרחש, ואת כל עדותו הותיר אחריו במחברת
השף הירושלמי מתאושש מקבלת הכבוד הקולינרי האולטימטיבי עם דוכן מסקרן במיוחד בתוך שרונה מרקט. ומה יש בתפריט?
אוהבים מאפה קובנה חמים ורך? מתענגים על קרואסון במילוי קרם שקדים? עכשיו נסו לדמיין מה קורה כשהם נפגשים יחד. מתן שופן ממלא את בצק הקובנה בקרם שקדים מתקתק ומעלה את המאפה התימני לליגה של הגדולים. פינוק מושלם לשבת בבוקר
"בארץ, עם כל המצב הפוליטי והתקשורת שמתגייסת באופן מסוים, יש הרבה מחיצות בין דתיים לחרדים לחילונים והכל מקוטלג לפי גודל וצבע הכיפה והחזות החיצונית", מספר רב הקהילה משה שינפלד, "משהו שמאוד מאפיין את המקום שלנו זה ההבנה הזו שכולנו יהודים וכל הסטיגמות קורסות"
הקובנה, רכה כמו צמר גפן, ועשירה בטעמים, היא אחת המנות הכי אהובות מהמטבח התימני. מסעדת סאלוף ובניו בשוק לוינסיקי, משתפת אותנו במתכון הסודי שלה, כי לא רק לתימנים מגיע ליהנות. רק אל תשכחו רסק עגבניות וסחוג
תבשיל דגים ריחני שבתוכו טובלים קובנה זהובה ותפוחה - ככה מתחילים שנה ברגל ימין. שושי יעקב מעניקה מתכון לאירוח תימני בסוכה שהאושפיזין שלכם לא יפסיקו להתלהב ממנו במהלך השנה כולה
לפני שבועיים פתח מאיר אדוני את נור - המסעדה החדשה שלו בניו יורק, ורשימת ההמתנה הארוכה להזמנת מקום, הצליחה להפתיע אפילו את השף המנוסה. ראיון מיוחד מניו יורק
בצק וחמאה הוא שילוב מנצח שאי אפשר לפספס איתו. לפניכם מתכון "הקובנה של צביה" של השפים מאיר אדוני ואסף שטרן ממסעדת מזללה. מנה שלא אומרים לה לא
בעיר העתיקה בבאר שבע מסתתרת המסעדה התימנית הכי אותנטית בארץ. קובי רובין פגש את נתן כהן מהבית התימני האורגינלי, וקיבל ממנו מתכון לקובנה אסלית