קאהי וקיימר לבוקר שבועות מהמטבח העיראקי
את העיראקים תמצאו בבוקר אוכלים קאהי וקיימר, שתי פצצות לשבועות בטעם גן עדן שיפילו אתכם מהרגליים
את העיראקים תמצאו בבוקר אוכלים קאהי וקיימר, שתי פצצות לשבועות בטעם גן עדן שיפילו אתכם מהרגליים
אם הן לא יתחסלו באותו הרגע, אפשר לארוז אותן בכריך עם טחינה וירקות וליהנות מהן גם מחוץ לבית
מתי ראיתם בפעם האחרונה פועל אוכל באמצע העבודה במסעדה? מסעדות הפועלים הן מוסד הולך ונעלם או אולי בכלל מיתוס? תערוכה חדשה במרכז אסיף לתרבות קולינרית מבקשת לחקור, לשמר ולבחון מה עבר עליהן במשך השנים מקום המדינה. במהלך עבודתם נמצא גם מתכון נפלא שכל כולו מחווה
מעדן מהמטבח העיראקי שהולך ללוות אתכם מהיום והלאה, בכל פעם שתרצו להתנחם בתבשיל טעים ומזין שמכינים בלי הרבה מאמץ ממרכיבים פשוטים שתמיד יש בבית
25 שנים אחרי שהוקם, יריד האוכל הגדול של העיר עדיין זקוק למעט שיוף ולאיזשהו אייר-טאג שיעזור לכם להתמצא. את כל השאר יעשה האוכל הגדול של המאמות
מפגשים משפחתיים עם פרחיה שרהבני הולידו חזרה למתכוני ילדות קסומים, ואת אחד מתפריטי האוכל הטובים בישראל כרגע
קובי רובין מגלה לנו את הסוד של שוק פתח תקווה - האוצרות האמיתיים נמצאים בכלל ברחובות שמסביב לשוק; במאמא סוהם, העיראקית הכי אורגינלית בארץ, הוא אוכל סמבוסק מתוק - חריף רותח מהשמן, וקובה אורז מושלמת
הטבית הוא אחד הסימנים המובהקים של החורף הנמצא בפתח, נאור כהן מהשומר 1 חושב שגם לצמחונים מגיע ליהנות מהפינוק החורפי האולטימטיבי ויוצר את הגרסה שלו לחמין העיראקי, שמקבלת טעמים עמוקים בזכות תוספת של פטריות ירדן ופורצ'יני. רק אל תגלו לסבתא
הקציצות של חן מזרחי יגרמו לילדים להתאהב וזה בדיוק מה שהם וגם אתם תשמחו לנשנש אחרי הבריכה או הים. אם אתם רוצים ממש להשקיע, תארזו אותן בכריך עם טחינה וירקות טריים ותתכוננו לביס של החיים
הנשנוש האולטימטיבי לכל ארוחה: הסודות של הטורשי העיראקי מתגלים. אז איזה תבלין חייבים להוסיף?
המסעדות העיראקיות ממשיכות להיעלם מהנוף המקומי. מסעדת דוד חביב בשוק התקווה שבתל אביב עומדת סגורה מזה כחודשיים, האם איבדנו עוד מוסד ותיק?
אין הרבה מקומות שיודעים לעשות אוכל עיראקי אמיתי. המונה מאתר פנינה שפועלת עשרות רבות של שנים ברמת גן וכמעט ופוצח בשירת הללויה כשהוא טועם את הסמבוסק המדהים שלו
אין עיראקי שלא נזכר בגעגוע בטעמן של עוגיות הקעקע של סבתא. הבשלנית חן מזרחי מלמדת אותנו את הסוד לעוגיות הכעכים בעלות המתיקות עדינה. רמז: הסוד הוא בתערובת התבלינים
הטבית העיראקי, מעין עוגה יפה ושחומה עם אורז, עוף ותבלינים, היא מנה שתמיד טוב לארח אתה בבית, ותתפלאו, היא מתאימה גם לאמצע השבוע. הבשלנית חן מזרחי מגלה לכם את הסודות
על הקובה הצהובה והשמנמנה שהביא אחד בשם חמו מבגדאד, למד אלרן שרפלר מהשכנה העיראקית של הוריו בירושלים. כיום הוא מגיש אותה בעזורה בתל אביב ומגלה לכם את סוד הקסם של הבצק
השף אמיר קרונברג ממסעדת גדרה 26 שבשוק הכרמל פותח שולחן ארוחת בוקר מלא במטעמים עיראקיים כולל חצילים בנענע, סלט עגבניות עם עמבה, ביצים חומות וקציצות ערוק ריחניות
בכוך קטן בשוק מחנה יהודה מאתר המונה את פאר המטבח העיראקי: מרק קובה חמוסטה אורגינל, שמשכיח ממנו לרגע את הקור הירושלמי והמצב הבטחוני
יכול להיות שסבתא שלכם היא ממרוקו וסבא מעיראק, אבל יש רק דרך אחת להכריע בסוגייה - מה המוצא האמיתי שלכם - לפי מה שאתם אוהבים לאכול. מלאו אתה סקר הבא ותגלו איזו עדה אתם בנשמה דרך הבטן
בשבוע הבא תיפתח בגבעתיים טעמאמא - מסעדה עיראקית חדשה שתגיש תבשילים ביתיים חמים ברוח מסעדות הפועלים. בתפריט - מבחר מנות מסורתיות כמו קובה, סמבוסק וטבית
שכבות של בצל מטוגן, חצילים, קציצות ועגבניות מרכיבות את הגירסה העיראקית למוסקה - הבשלנית העיראקית אתי זיו מלמדת להכין תבשיל אינגרי לקראת שובה של הסערה
הבשלנית אתי זיו פותחת את המטבח ואת הלב, ומלמדת כיצד להכין מתכונים מתוך המטבח העיראקי ומכינה השבוע מחשה, ממולאים עיראקיים ברוטב חמוץ - מתוק לפי המתכון המנצח של חמותה
מסעדה חדשה שנפתחה ברחוב סלמה בתל אביב מציעה מדי יום תבשילים חמים בקונספט של מסעדת פועלים מודרנית: מגוון מאכלי עדות - אוכל מצרי, עיראקי, מרוקאי ועוד
כדורי בשר עדינים ששוחים בתוך רוטב מתובל זה תמיד תענוג - פיני ואיציק לוי מ"המטבח של פיני" מכינים קציצות עיראקיות שוות שנחטפות במהירות
מתגעגעים לאוכל עיראקי אמיתי? רינה כהן הוציאה לאור את הספר "הבישול העיראקי של אמא", ובו כל הסודות מהמטבח הפרטי של אמה. קבלו שלושה מתכונים אותנטים לקינוח סלק קר, סמבוסק שקדים וריבת תפוחים
מכירים את המקומות האלה, ששמים לכם בצלחת אוכל בקמצנות? זה לא המקרה בפונדק משה. פה ידו של המוכר מתעקמת מכובד האוכל. המונית של קובי רובין מתמוגגת
לצד ארוחות מסורתיות בבתי התושבים, תוכלו ליהנות ממבשלות בירה עדכניות, יקבים, יצרני גבינות ושוקולד. והשנה יש גם יזמים חדשים
העננים כבר מתחילים להגיע ומעוררים חשק לאוכל משביע של בית, כמו מרק קובה חם ותבשיל טבית מנחם. רשימת המסעדות העיראקיות המומלצות ברחבי הארץ
בדרום תל אביב נפתחה מסעדה עממית חדשה שמציעה סירים של קובות עיראקיות בטעמים של פעם עם עיצוב ואסתטיקה עדכניים
צמד האחיות אילנה שאמלי וטובה שרמן מכניסות אתכם לביתן העיראקי ומלמדות איך מכינים קובה בורגול וסמבוסק
דליה בסון, שמכניסה אתכם אל ביתה העיראקי לא פוסחת על המאכל המוכר ביותר של העדה: קובה סלק, וגם נותנת מתכון לקציצות של שבת
לפתיחתו של החודש העיראקי, מלמדת אתכם דליה בסון איך מכינים סלונה - תבשיל הדגים האדמדם והמקסים של העדה
המדור העיראקי השבועי עושה פאוזה לסלטים הקרים ומכין קובה חמוסטה חמצמצה ומלאה מנגולד, קישואים וסלרי
המדור העיראקי משתמש בעגבניות העסיסיות שנמצאות בשוק ומוציא מהתנור סלונה טעימה בניחוח כמון וקארי
תוכלו לקרוא לזה קבב, אבל קובה שיפטה היא הדבר הכי קרוב לבגדד שיהיה לכם אי פעם. הטור העיראקי מקבב
בדעלק, מדור האוכל העיראקי, מתכונן לטיגוני סוף השבוע המתקרבים ומכין קובה פטטה הממולאת בשר טחון וריחני
הימים החמים שבפתח קורצים לחמוצים קרים ומתובלים. המדור העיראקי הנותן השבוע מתכון לטורשי שמכינים במהירות
כשאין חשק לאכול בשר, או שמתכוננים לסופ"ש עמוס באוכל, מכינים אצל העיראקים קיצ'רי - אורז ועדשים עם המון שום
בבנג'אן מחשה, החצילים הממולאים בבשר, הם השילוב הקדוש של העיראקים: גם ממולאים, גם חציל וגם רוטב חמוץ מתוק
המדור העיראקי ממלא עלי מנגולד בבשר טחון, קורא להם יפרא ומבשל אותם ברוטב חמוץ מתוק כמו שעיראקים אוהבים
אם אתם לא בעניין של התעסקות עם הירק הרירי הזה, לכו על הקפוא שאיכותי באותה מידה. המדור העיראקי הולך בעקבות קובה במיה
המדור העיראקי מניח את הפרג האשכנזי בצד ומכין לכבוד פורים בעבע בתמר - עוגיית שמרים במילוי תמרים
תועפות ירק, ריחות של כמון וכמה חוקי טיגון פשוטים יהפכו את קציצות הירק למושלמות. המדור העיראקי השבועי מכין ערוק
מסעדות פועלים, דוכנים, פאלודה והמון ריח של עמבה. ברוכים הבאים לסיור מסעדות בשוק התקווה
הטעם החמוץ מתוק שהעיראקים כל כך אוהבים מגיע אל המדור העיראקי השבועי ומשתרבב בתור אינגרי - תבשיל בשר וחצילים
היא קטנה וממזרית ומגיעה במרקים שונים. הקובה היא אולי המאכל המזוהה ביותר עם העיראקים. והפעם במרק סלק
מדור חדש חושף את הסודות לבישול עיראקי אסלי, שהומתקו בידי מיטב המוחות במהלך ישיבה ממושכת על גדות הפרת. יש מצב שנגביר את המתח הנצחי שבין בגדד לבצרה, אבל אל תשכחו. הקובה הוא אחד והסביח הפעם, מנצח