עוגיות דבש ושקדים פרסיות לשבירת הצום
בכדי לשבור את הצום של יום כיפור ולקרב לבבות אופה מירב שיינר עוגיות פרסיות מתוקות עם דבש המשובצות בשקדים ופיסטוקים
בכדי לשבור את הצום של יום כיפור ולקרב לבבות אופה מירב שיינר עוגיות פרסיות מתוקות עם דבש המשובצות בשקדים ופיסטוקים
קציצות קמח חומוס ועוף ממולאות תמרים והכול בתוך מרק עוף טעים במיוחד. מתכון מתוך "מטבח פרסי" של הבשלנית והבלוגרית רותם ליברזון
הבשלנית רותם ליברזון מכינה רוטב עם טעמים מתוקים-חמצמצים בזכות תוספת של שני שחקני חיזוק עשירים בארומות
מסימני ההיכר של האורז הפרסי היא שכבת התהדיג הקריספית מסתתרת בתחתית הסיר, שלאחר היפוכה על צלחת הופכת לשכבה עליונה וייצוגית. ברכה ממן מעניקה את המתכון שלה למנה שיכולה להיות תוספת וגם עיקרית ומוסיפה טוויסט מזין לעלילה
לפי האגדה, באמצעות העוגה הזו ניסתה הנסיכה הפרסית לפתות את הנסיך. האם היא הצליחה? רותם ליברזון וקרן קדוש במתכון לעוגה מהמטבח הפרסי שלא הרבה אנשים מכירים וכמעט נכחד
רותם ליברזון מהממת אותנו שוב, הפעם עם *עוגת שכבות* עשויה אורז ואטריות שמחביאה בתוכה פירות יבשים, שלל תבלינים וכמובן שכבת תָהֶ-דִיג שחומה ופריכה - מנה שהיא חגיגה פרסית
הרימון הוא מלך בראש השנה אבל במטבח הפרסי הוא במרכז כל השנה. מלכת המטבח הפרסי, רותם ליברזון, מעניקה מתכון למרק חגיגי ועשיר עם בשר, עדשים, שפע ירק וכמובן רימונים
אוהבים עוף בגריל? המתכון הזה בשבילכם. עופיונים שחומים ועסיסים צלויים בתנור בזעפרן ארומטי ועשבי תיבול
אורז פרסי משודרג עם תוספת פרגיות ובצל מטוגן ושכבת תפוחי אדמה פריכה בתחתית הסיר
החמין הוא רק תירוץ לקציצות הלחם המטריפות שמתבשלות בתוכו
מתכון של רותם ליברזון לאורז פרסי עם שכבת תפוחי אדמה פריכה בתחתית הסיר (תהדיג), תוספת של שעועית אדומה ונימוחה ורצועות גזר מתקתקות
לא רק אוזני המן מככבות בפורים - לכל עדה יש את הממתקים שלה האופיינים לחג. במדור הסוגר של חודש האוכל הפרסי מעניקה ברכה ממן את המתכון של אמה לחלבה ברנג'י - כדורי תמרים וטחינה
תבשיל בשר עם חצילים מלא ניחוחות וטעמים מהמטבח הפרסי בזכות שילוב של רכז רימונים חמצמץ, לימונים פרסיים ועלי נענע טריים
קציצות הגונדי הן כופתאות אווריריות של בשר עוף טחון עם קמח חומוס שמתבשלות לרוב במרק עדין טעם. חודש האוכל הפרסי הגיע לביתה של ברכה ממן שמבשלת את המנה הפרסית המפורסמת ביותר
קציצות הגונדי הפרסיות מפורסמות מאד, אבל האם שמעתם על גונדי איספהאן? חודש האוכל הפרסי נפתח עם פשטידת אורז ובשר שכמיטב המסורת עתירה בירוקים
חביתת הירק הפרסית עתירה בעשבי תיבול טריים ריחניים, קלה להכנה מאין כמוה ומעולה גם בסנדביץ' לבית ספר. הבשלנית רותם ליברזון מעניקה מתכון לקוקו סבזי, שהוא חלק ממסע גיוס לספר בישול חדש
"אוכל מחבר בין אנשים" זו אינה קלישאה. את זה הבינה גם מירב שיינר, כשגילתה שהמתכונים שלה זוכים להצלחה במדינה ממנה אנחנו אמורים לפחד - איראן. וכך בעודה מחליפה מתכונים מסורתיים, אנחנו זכינו להצצה למטבח האיראני דרך מתכון ללחם ברברי ריחני שמקורותיו בכלל בטורקיה
יכול להיות שסבתא שלכם היא ממרוקו וסבא מעיראק, אבל יש רק דרך אחת להכריע בסוגייה - מה המוצא האמיתי שלכם - לפי מה שאתם אוהבים לאכול. מלאו אתה סקר הבא ותגלו איזו עדה אתם בנשמה דרך הבטן
אבי ביטון מבשל תבשיל בקר פרסי באווירת החג, שעובר בישול ארוך עד שהבשר ממש נמס בפה וומוגש בליווי אורז לבן, בצל והמון עשבי תיבול
אורז עם תבשיל חורשט סבזי פרסי, ירקות מבושלים, קציצות בקר, קובה סלק ומרק. את כל הטוב הזה מצא המונה במסעדת סירים 3 בת"א, ונפרד רק מ-33 שקלים בעבור שתי ארוחות טעימות ומשביעות
בסגנון פרסי, מרוקאי ואפילו חלבי, אפויות או מטוגנות - אין כמו קציצות חמות. לימור לניאדו תירוש מציעה 3 סוגים של תבשילי קציצות מתוך ספרה החדש מנה עיקרית
היום אנחנו מתחפשים, בולסים אוזני המן ומרעישים ברעשנים, אבל במרכז העלילה של מגילת אסתר, חגגו יהודי פרס את הפורים שלהם קצת אחרת
הבשלנים הביתיים בעמק בית שאן חוגגים מדי יום חמישי ביריד הסקיתומרקט, עם מאכלים מסורתיים מהונגריה, מרוקו, פרס, מצרים ועוד
ארוחה פרסית אינה שלמה בלי אורז. מדור ארוחה משפחתית מתעכב על שני מתכוני אורז פרבי מסורתיים
ארוחה פרסית אינה שלמה בלי גונדי. החודש הפרסי במדור ארוחה משפחתית ממשיך ופותח שולחן של מנות עיקריות
החודש הפרסי במדור ארוחה משפחתית ממשיך עם מקבץ מנות ראשונות פרסיות: קוקו סבזי, סלט תפוחי אדמה וחצילים בענבי בוסר
החודש הפרסי במדור ארוחה משפחתית נפתח במקבץ מנות פרסיות המיוחדות לחג הפסח: חורשט גורמה סבזי ונזיד אגוזים
השף יזהר דניאל מקפה פולה לומד מתכונים מאימו הפרסיה ומעביר אליכם, כדי שגם אתם תרגישו מאמא אמיתית
השמועה אומרת שאחמדינג'ד, שנוחת באזורנו, מתכוון לזרוק אבנים על ישראל. אנחנו עונים לו במגוון מתכונים פרסים מבית אמא
עם כרעי עוף, עגבניות והמון כוסברה. המתכון הזוכה של רחל גיגי מבאר שבע
יוסי מנגולי מכניס אותנו למטבח שלו בבית דגן כדי להשוויץ בספציאליטה שלו - אורז פרסי בזעפרן וחורש כורמה סאבזי
נזיד פרסי עשיר מבשר בקר, אפונה צהובה, לימון פרסי יבש ותפו"א. המתכון הזוכה של עומר נאור מאשקלון
זו לא מסעדה לארוחה נינוחה ושקטה. אבל מי שמחפש ארוחה מהירה ולא מתוחכמת יהנה מהעסקית במסעדת סלימי