פעם ראשונה באירופה: יקבי הנגב מגיעים למדריד
אזור היין 'נגב' הוצג לראשונה במדריד, אבל אף יקב ישראלי לא טרח להגיע לתערוכת היין פרו-ווין בדיסלדורף. התנחמנו בטיול לאלזאס, קפיצה לרמת הגולן ומתכון ל-אגז בנדיקט של טורקים. האזינו!
אזור היין 'נגב' הוצג לראשונה במדריד, אבל אף יקב ישראלי לא טרח להגיע לתערוכת היין פרו-ווין בדיסלדורף. התנחמנו בטיול לאלזאס, קפיצה לרמת הגולן ומתכון ל-אגז בנדיקט של טורקים. האזינו!
ביקור ביקב אורן בנתיב העשרה והמלצה על שני יינות אדומים שכדי לשתות לפני בוא הקיץ
למרות שהאזור היה די בטוח, מבקרים הדירו את רגליהם מצפון הארץ ולא מעט עסקים באזור נפגעו כלכלית. מירה איתן ממליצה לכם לחזור לבקר בצפון ומשתפת כמה סיבות טעימות לעשות את זה
מדור ההמלצות השבועי של סנהדרינק עולה לביקור ביקב מקסים ברמת הגולן, קופץ ליוון עם בקבוק אוזו משובח ומסיים עם פינו נואר יוצא דופן מצפון איטליה
הוא אדום, צרפתי במקור, ומתאים במיוחד למזג האוויר ולמטבח שלנו. פלא שהוא צובר כזאת פופולאריות?
חבורת סנהדרינק חוגגת פורים עם יין, וויסקי, בירה, משחקי שתייה אוזני המן ועוד כמה דברים טובים. בונוס מיוחד למי שיחזיק מעמד: ביקור בתערוכת היין סומלייה 2025
השקט חזר לצפון ואיתו גם מדור ההמלצות השבועי שלנו, שמתחיל ביקב, ממשיך ביין ומסתיים במשהו קצת יותר חזק
פגישה בתערוכת יין הביאה את טליה לוין ליקב שלמרות גילו הצעיר גם עושה יין טוב וגם מארח כמו שצריך. עכשיו נשאר לנו רק לברר איפה זה תלמי יחיאל
הקשיים שאיימו על תחרות היין הבינלאומית TERRAVINO. ועוד כמה נושאים בוערים לימים הקרים
יותר ויותר נשים יצירתיות ופורצות דרך תופסות מקום של כבוד בעולם היין הישראלי, שעדיין נתפס גברי ברובו. בקרוב תוכלו לפגוש חמש מהן באירוע של יין, קולינריה ואופנה
ספוט רומנטי במרכז, יין אדום טעים מאיטליה, יין לבן לא יקר מפורטוגל, וסרט צרפתי מושלם. אנחנו בטוחים שגם אתם תאהבו את ההמלצות האלה
היקב המשפחתי הוותיק שלא מפסיק להפתיע, השיק שני יינות חדשים באווירת צפון איטליה: דולצ'טו וברברבה. טעמנו את החדשים של טפרברג
איך עושים יין לבן מענבים אדומים? ולא פחות חשוב: למה לעשות את זה? שלושה יצרני יין ישראלים חזרו אלינו עם תשובות
יקב רקנאטי החזיר את מרכז המבקרים שלו לפעילות מלאה לאחר 14 חודשי השבתה והשיק סדרת יינות חדשה. מירה איתן ביקרה וטעמה
המסיבה, הליקר והשרדונה שיעשו לכם את סוף השבוע הרבה יותר טוב
בין עצב לשמחה, בין ייאוש לתקווה, טליה לוין מצאה כמה דברים שעזרו לה להחזיק את הטוב ולהעביר אותו הלאה
השף ברק אהרוני, יארח במסעדת 'פרדס' שפים ישראלים מעולים, לסדרת ארוחות אפופות בניחוחות וטעמי הדרים. מה שותים? בדיוק על זה רצינו לדבר איתכם
טליה לוין שמה את הדעות הקדומות בצד ומצאה את עצמה טועמת, שותה ואוהבת פינו נואר מקומי
אסנת גואטה סוגרת שבוע עם ורמוט באווירה תאילנדית, יין מבעבע ישראלי ובר יין ירושלמי שפתוח בשבת. תשתו משהו?
טליה לוין חצי מצטרפת אל 'אתגר ינואר היבש', עם המלצות שאינן יבשות כלל על יינות מקומיים מופחתי אלכוהול
עשרים שנה אחרי הביקור הראשון שלה, מירה איתן חזרה אל אחד היקבים האהובים עליה והצליחה לגלות חלק מסודות ההצלחה שלו
לאחר ארבעה עשר חודשים, שבהם עמד סגור, מרכז המבקרים החדש של יקב לוריא, באזור התעשייה דלתון נפתח באופן רשמי. צרו קשר ובואו בהמוניכם
היא יודעת שסיכומי שנה לא מעניינים אף אחד, ובכל זאת הסכימה לתרום לנו את סיכום השנה שלה. טליה לוין סוגרת את 2024 ועושה תוכנית לשנה הבאה
מירה איתן ירדה לירוחם לשתות פחית של צוהריים ולטעום את היינות המדבריים של אחד היקבים המפתיעים בישראל
זו הייתה שנה בלי הרבה מצב רוח - אבל כשבצפון הופסקה האש, כשחנוכה מתקרב וכשהסילבסטר נראה באופק, הישראלים חוזרים להתעכב מול מדפי היין והאלכוהול. מה הם מעדיפים לשתות? כמה יין צורכים בשנה? ומי האנשים שמוכנים לשלם עשרות אלפי שקלים לבקבוק אחד?
בר בראשון לציון, יקב בגליל העליון, ויסקי 'משחקי הדיונון' ויין פאנקי לפנתיאון. כל מה שצריך לדעת כדי לשתות נכון
היא עבדה ביקבים גדולים בעולם ובישראל, ועכשיו היא עולה על הבמה לגמרי לבד. קבלו במחיאות כפיים סוערות את הייננית העצמאית שעושה בלנדים בצורה קצת אחרת
נוסעים צפונה? אל תוותרו על ביקור ביקב הזה. נשארים בבית? אל תוותרו על המלצות השתייה שלנו
פגישה מקרית במקלט ללא קליטה סלולרית, הזכירה לטליה לוין את אזור התעשייה הגלילי, שהפך בשנים האחרונות למרכז של עשיית יין ישראלי איכותי. הלוואי שכולנו נוכל לחזור אליו בקרוב
לא בכל יום יקב מסחרי וותיק מכריז שהוא מפרק את עצמו לשני מותגים. אבל כשזה קורה אנחנו דואגים להיות שם, כדי לוודא שמדובר בשינוי אמיתי
השקת יין חדש, ציון יום הולדתו השמונים ותחילת שיתוף פעולה עם קבוצת מסעדות מובילה, הביאו את אלי בן זקן, מייסד היקבים קסטל ורזיאל, לשתף תובנות לגבי העבר, ההווה והעתיד של היין הישראלי. היה מרתק
אנשי מקצוע שמקבלים החלטות לגבי תפריטי היין שלנו, נפגשו בתל-אביב, נחשפו לטרנדים עולמיים, פגשו אורחים מהעולם וטעמו עשרות יינות חדשים. גם מירה איתן הייתה שם כדי לסכם
בני משפחה, חברים, ייננים ואנשי יין, התגייסו להצלת היקב הביתי של גדעון פאוקר שנורה למוות בידי מחבלי החמאס, והפכו אותו ליקב מסחרי. יין ישמח לבב אנוש. האמנם?
טליה לוין פיתחה סטייה קולינרית חדשה וחושבת שראוי לכולנו לאמץ אותה. במיוחד בימים הללו
מירה איתן חיפשה מפלט מהתקופה העצובה הזו, והצליחה למצוא אותו בכמה יינות שסיפקו לה נחמה
טליה לוין מתכוננת לסתיו עם ארבעה יינות גרנאש מומלצים
קובי קלייטמן הרחיק אל מה שנחשב לגבולה הצפוני של ישראל בימים אלה, ופגש יינן בתחילת דרכו, שעושה יינות מרתקים, מבלי להתחייב על הסגנון
שתיית יין בימי מלחמה עלולה להיתפס כחוסר אחריות או כנהנתנות שאינה במקומה. אם בכל זאת אתם מעוניינים במפלט רגעי מהמציאות הלא קלה, לקובי קלייטמן יש כמה רעיונות בשבילכם
לאחר תהליך שנמשך שנה, הושקו לאחרונה היינות מסדרת 'לילה' של עמותת Terra Uma, שנעשו על ידי לוחמים ולוחמות, מתמודדי פוסט טראומה. מירה איתן טעמה והתרגשה
טליה לוין מציינת את סוף תקופת החגים בסימן העצמה נשית, עם חמישה יינות מעולים של חמש יינניות אהובות
כל שתיין שחוזר מפראג, מספר על בירה, אבסנת ובחרובקה. אבל קובי קלייטמן הוא לא כל שתיין. את הביקור שלו בבירת צ'כיה הוא הקדיש ליין ומתברר שגם לכם כדאי לעשות את זה. כל ההמלצות בפנים
היא נמלטה מהאספלט, עלתה על כביש הערבה והגיעה ליקב משפחתי עם סיפור טוב ויין טוב. טליה לוין לא אובייקטיבית
איפה אתם בחול המועד? אם עדיין לא קיבלתם החלטה, כדאי שתעברו על רשימת אירועי סוכות שהכנו עבורכם
אירועי הימים האחרונים הביאו את טליה לוין להתנחם בכמה בקבוקי יין שכל אחד מהם מאתגר בדרכו הייחודית את הזרם המרכזי. מדור קיצוני
יקב קסטל שעושה יינות מעולים כבר יותר משלושים שנה, התארח בחנות 'דרך היין', שמוכרת אותם, לערב של סיפורים מרתקים ויינות שקשה לשכוח
מירה איתן שצפתה בסרט הדוקומנטרי העוסק בענף היין הישראלי, חושבת שלמרות שהוא אינו חף מבעיות, שווה לראות אותו
הדרך של "יקבי ירושלים" החלה בעיר העתיקה במאה ה-19. לאחרונה הוקם מרכז מבקרים חדש בפתח תקווה, וזה הזמן להעניק הצצה לפן העיצובי המרהיב שלו
עיתונאית מקור ראשון ביקשה מעסקים הנמצאים בקשיים בצפון לשלוח לביתה משלוחים ומארזים כדי שתוכל להמליץ עליהם בעיתון. אחד מהם, יקב בוטיק, התעקש לברר מדוע. התשובה המפתיעה בשיחה
מדור ההמלצות השבועי נערך לראש השנה עם וויסקי דבש, בריזר בטעמים טרופיים ואירוע טרום חגים ביקב קסטל
תעשיית היין הישראלית נאבקת על קיומה. לקראת חגי תשרי, טליה לוין מצאה כמה דרכים בהן תוכלו לסייע למי שצריך ולתת כבוד לתוצרת המקומית המעולה