"קחי רק את היינות הישראלים, אני לא רוצה לשתות כרגע שום דבר אחר"
טליה לוין שניצלה מפגיעה ישירה של טיל, חושבת שאם כבר לשתות עכשיו, אז רק יינות משלנו
טליה לוין שניצלה מפגיעה ישירה של טיל, חושבת שאם כבר לשתות עכשיו, אז רק יינות משלנו
משפחת סנהדרינק התכנסה לטעימה מצולמת של יינות, קוקטיילים ומנות חגיגיות של השפית מאיה דרין. ככה מתחילים שנה טובה
רק לא קברנה סוביניון! שבעה עשר יינות ישראלים שיוסיפו עוד קצת פלפל לארוחת החג שלכם
האגרונומית תמר סוקולסקי, משתפת אותנו במה שעובר עליה ועל הכרמים שבאחריותה במהלך בציר 2023. כתבה שנייה בסדרה
מירה איתן חותמת על חמישה עשר יינות יינות רוזה איכותיים ומעניינים שהיא תשמח שילוו את ארוחת החג שלה. לכם נשאר רק לבחור את אלו שהכי מתאימים לכם
טליה לווין מסמנת את המרסלאן כדבר האדום הבא שיכבוש את בלייני תל-אביב. וממליצה על ארבעה יינות מרסלאן מקומיים
אסנת גואטה טעמה וודקה חדשה, ויין קלאסי עם טוויסט מקומי, קפצה לבדוק תפריט יין מסקרן, ושרדה כדי לספר לכם מה כדאי לשתות בסוף השבוע
טליה לוין נמלטה משכונת מגוריה שהפכה למתחם פינוי בינוי, ללילה במלון עם נוף לים ומצאה סושי בר כשר עם תפריט יין נהדר
למרות שלדעתה מודבר בחג לא מאוד אטרקטיבי, טליה לוין מתכוננת לט"ו באב עם רשימה של יינות מומלצים. השורה התחתונה: שתו רק את מה שאתם אוהבים
האגרונומית תמר סוקולסקי, משתפת אותנו במה שעובר עליה ועל הכרמים שבאחריותה, במהלך בציר 2023. כתבה ראשונה בסדרה: ימי טרום בציר
היישר מהאולפן הממוזג, תוכנית ראשית הקיץ של סנהדרינק, עם הקוקטיילים, היינות, הבירות והמנות, שיצננו לכם את החודשים הקרובים. ויש גם קפיצה קטנה ליפן
שי קרן, שעבד בעשור האחרון במגוון תפקידים בחברה המרכזית למשקאות, מונה לתפקיד סמנכ"ל המכירות של יקב טפרברג. שיהיה בהצלחה
חבורת סנהדרינק לבשה חג, הזמינה אורחים והציקה למומחים לצורך אחת המשימות הכי מהנות שאפשר לדמיין: חיבור בין יין לגבינות. תוכנית פגז
מיינות מבעבעים קלילים לשתייה מידית ועד ליינות סמיכים בעלי חיי מדף ארוכים. מירה איתן עם כל מה שצריך לדעת על יינות מתוקים. ועם כמה המלצות
אסנת גואטה עם היינות הלבנים, הוורודים, הקלילים והמרעננים שיעשו לכם את החג. ועם כל מה שטעים לאכול לידם
לכבוד יום הפינו גריג'יו הבינלאומי ורגע לפני חג השבועות, טליה לוין אספה כמה בקבוקים שתשמחו לקחת אתכם לים. רק של יתפוס אתכם פקח
חגיגות יום העצמאות מתקרבות וכולם שואלים את עצמם כמה בירות להביא למנגל ומאיזה סוג. מירה איתן היא לא כמו כולם. היא בחרה להמליץ על עשרה יינות ישראלים, ועוד אחד בונוס, שיוסיפו המון למנגל שלכם
החכמים, הרשעים, התמים ואלה שלא יודעים להפסיק לשתות, טעמו והמליצו על יינות ישראלים לחג. זה נגמר בהרבה יותר מארבע כוסות
אביב הגיע, פסח בא, אסנת גואטה ממליצה: שני אירועים אלכוהוליים שאסור להחמיץ, סינגל מאלט מטאיוון ויין שתרצו לקחת אתם לסדר
היינות החדשים של טפרברג, הם כל מה שאתם צריכים כדי לחגוג סדר כהלכתו. רק תחליטו מי אחראי על הקינוח
היינן דניאל פרידנברג, מספר לקובי קלייטמן, על עשייה של יינות מחוץ לקופסא כפרויקט צדדי של יקב מסחרי וקלאסי. כתבה חמישית בסדרה
היינן אוליבייה פרתי מיקב טפרברג, השיק לאחרונה מותג יין אישי. קובי קלייטמן בירר איתו מדוע ואיך הוא עשה את זה. כתבה שלישית בסדרה
אל משפחת אזורי היין המעוגנים בחוק: שאבלי בצרפת, ריוחה בספרד, קינאטי באיטליה ועוד, הצטרף לאחרונה גם אזור הרי יהודה, ישראל. אורית גרינבוים-לירון עם הפרטים
מצב הרוח המעונן, עשה לנו חשק ליינות עשירים, מתובלים ומנחמים. אז ביקשנו מאסנת גואטה כמה המלצות חמות
יקב קסטל אירח ייננים וכרמים אירופאים שעובדים עם כרמים ללא הרכבה. מירה איתן הייתה שם וניסתה לברר האם היינות שלהם אכן טובים יותר, או שמא מדובר בגימיק
משלושים שקלים, עד שלוש מאות שקלים ומעלה. עשרים יינות מבעבעים שיעשו לכם את החג
מנהל מותג באחד היקבים הוותיקים והגדולים בישראל, מספר לטליה לוין, איך הוא מצליח לפנות אל בני דור ה-Z, ועל הדרך, להפוך את הייננים שלו לכוכבי אינסטגרם
חמישה עשר יצרנים ישראלים, התקבצו ביקב ספרה והציגו את יינות הריזלינג שלהם. מירה איתן, חובבת ריזלינג ידועה, הייתה שם וטעמה את כולם
חברי מועצת סנהדרינק טעמו יינות בכל הצבעים, בכל המחירים ובכל דרגות האיכות, כדי לעזור לכם לבחור את היינות שלכם לערב ראש השנה. שיהיה לנו חג שמח לפחות כמו הטעימה הזו
מירה איתן ממשיכה לטעום כל הדרך לראש השנה, והפעם: יינות אדומים. כי עם כל הכבוד לשאר, אלה היינות שהישראלים הכי אוהבים
היינות המקומיים המשתחררים לקראת החגים, הולכים ומשתפרים והבחירה לא קלה. מירה איתן טעמה שבעה יינות לבנים שכדאי להשקיע בהם
כל השנה אנחנו מפרסמים כתבות יין, אבל לקראת ראש השנה אנחנו משתדלים במיוחד. למה? כי אנחנו יודעים שהפעם אתם קוראים. כתבה ראשונה בסדרה שתעזור לכם להחליט אילו יינות לקנות לחג
ערב רומנטי על הספה? ארוחה זוגית מפוארת? פיקניק לאור הירח? לא משנה מה התוכניות שלכם לחג, העיקר שהן יכללו גם יין. איזה יין? תנו לאוסנת גואטה לבחור בשבילכם
מה עדיף, חבית עץ? נירוסטה? אולי גם וגם? טליה לוין יוצאת למסע למידה מעמיק, עם ייננים מובילים וחוזרת עם תשובות שיעניינו גם אתכם. כתבה ראשונה בסדרה
פסטיבל היין העירוני Vinum TLV, שיתקיים בשנתו החמישית בכיכר גבעון שבלב העיר, מציע הרבה יותר מיין טוב. מה שותים? איפה אוכלים? כמה עולה? איך זה עובד? כל הפרטים כאן
זיו לנצ'נר, איש של טעמים עזים, לא התרכך חלילה. הוא רק התחיל להתחבר לטעמים שקטים ועדינים יותר. מתברר שאף פעם לא מאוחר מדי לאמץ מסורת חדשה
עם כל הכבוד ליינות הגדולים שמתיישנים אצלה במקרר, טליה לוין מבקשת שנשים לב ליינות לא יקרים בעליל, שיעבירו בכיף ארוחת ערב סטנדרטית. לפעמים זה בדיוק מה שאנחנו צריכים
עודד ויס, שלא תאמינו איזו קבוצה הוא אוהד, מספר על מסורת שאימץ, שעוזרת לו להעביר את הזמן לפני הכניסה לאצטדיון. ואז אנחנו מתערבים ומוסיפים קצת יין
עוד לא החלטתם אילו יינות לרכוש לפני החג? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן. 12 יינות ביכורים שיעשו לכם את החג הרבה יתר שמח וטעים
סנובים של יין נוטים להתנשא עליו, אבל כשמתייחסים אליו יפה בכרם וביקב, הוא יודע לתת יופי של תוצאות גם בישראל. טעמנו
בלי להתכחש לקשר ההדוק בין יין לאוכל, טליה לוין בוחרת לוותר מפעם לפעם על הנשנושים ולתת את כל הכבוד ליין
יקב טפרברג הוותיק מעודד אותנו לשתות לחיי מסורות חדשות. האם היינות החדשים שלו אכן ייגרמו לנו לעשות את זה? בדקנו
הכורם שמעון בטר מספר למירה איתן על המלבק, זן הענבים שהוא הכי אוהב לגדל והיין שהוא הכי אוהב לשתות
אומרים שמלבק הוא זן ענבים ש-'אי אפשר ליפול איתו'. כדי לבדוק אם יש צדק בטענה, טעמנו יינות מלבק מארגנטינה, המדינה שהפכה אותו לזן הלאומי שלה, לצד יינות מכאן. למלבק הישראלי, כך התברר, אין במה להתבייש
לכבוד הולנטיינס והימים הרומנטיים שעוד יבואו, קבלו המלצות על יינות שמתאימים לכל סיטואציה זוגית (כמעט)
אורית גרינבוים-לירון מתמודדת עם מזג האוויר, בעזרת עשרה יינות ישראלים מחממי גוף ונפש
בתחילת המילניום נסע שיקי ראוכברגר, יינן יקב טפרברג לדרום אמריקה, והתאהב במלבק. זן שלדבריו "יש לו עבר, הווה ועתיד". בואו לקרוא את הסיפור
יינות מבעבעים קרים הם יופי של דרך להתחיל איתה את השנה החדשה, אבל מה יעשו כל אלה שלא מתאים להם לשתות משהו קר בלב החורף? בדקנו
ארבע עשרה שנים חלפו מאז השקת היין הישראלי הראשון שנעשה ממאה אחוז ענבי מלבק. מי אתה מלבק? מניין הגעת? למה קוראים לך ככה? ואיך אתה משתלב בעולם היין הישראלי? יצאנו לחפש תשובות בדרום אמריקה
אגרונומים, כורמים ומנהלי מחלקות חקלאיות, כבר מודים בפה מלא שבציר 2021 הוא לא עוד בציר שגרתי. ביררנו עם שיקי ראוכברגר, יינן יקב טפרברג, עד כמה המצב באמת חמור ושמענו ממנו איך הוא והצוות שלו מתמודדים עם המצב