מחקר חדש מגלה: יין אדום לא תמיד בריא יותר מיין לבן
שנים סיפרו לנו על יתרונות היין האדום לבריאות לעומת הלבן, אלא שמחקר חדש, שכלל סקירה של 42 מחקרים שונים בהם השתתפו כ-100 אלף איש, מטיל בכך ספק - עם כמה חריגים
שנים סיפרו לנו על יתרונות היין האדום לבריאות לעומת הלבן, אלא שמחקר חדש, שכלל סקירה של 42 מחקרים שונים בהם השתתפו כ-100 אלף איש, מטיל בכך ספק - עם כמה חריגים
אורית גרינבוים-לירון טעמה שני יינות פרימיום ישראלים שהושקו לאחרונה ושוחחה עם היינן שעשה אותם
שתי כותבות ניסו להתאים ארבעה יינות לארבעה בנים. איך זה נגמר בסוף? אם לא תקראו, אף פעם לא תדעו
יפתח פרץ, היינן הראשי של יקבי כרמל, סוגר 7 שנים באחד התפקידים הנחשקים בתעשיית היין הישראלית ולא שוכח לרגע את המסורת של היקב, ואת האחריות המונחת על כתפיו
חבורת סנהדרינק התכנסה באולפן וואלה+ לקראת חג הפסח, סטתה מעט מהנוסח המקובל, אבל הצליחה להמליץ על כמה יינות נהדרים ומשקאות נוספים לשולחן החג. צפו, יהיה כיף
הרבה יינות, בכל רמות המחירים, שיקלעו לכל מיני טעמים
היינות האדומים הישראלים של היום, נוטים לקלילות, רעננות, יובש וחמיצות מאוזנת. איזה יין אדום הכי יתאים לשולחן החג שלכם? מירה איתן עושה סדר
היינות החדשים של יקב בארי, הרום הטוב בעולם, והסרט שיעשה אתכם צמאים. נסו את ההמלצות שלנו בבית. וגם בחוץ
עם כל הכבוד ליינות הקלאסיים, בפסח הזה טליה לוין ממליצה לגוון עם משהו אחר לגמרי
קו גבול אחד, והרבה מאוד מכנה משותף
סינגל מאלט שיעלה לכם 10,000 שקלים, בר יין שיוציא אתכם לשדרות יהודית ובקבוק סיציליאני שאי אפשר לסרב לו. המלצות סוף השבוע של סנהדרינק
ביקור ביקב אורן בנתיב העשרה והמלצה על שני יינות אדומים שכדי לשתות לפני בוא הקיץ
למרות שהאזור היה די בטוח, מבקרים הדירו את רגליהם מצפון הארץ ולא מעט עסקים באזור נפגעו כלכלית. מירה איתן ממליצה לכם לחזור לבקר בצפון ומשתפת כמה סיבות טעימות לעשות את זה
שי ונקרט, אביו של עומר ונקרט שנחטף ממסיבת הנובה ושהה 505 ימים בשבי החמאס, שוחח איתנו על על התמודדותו של עומר עם חוויות השבי והמאמצים להחיות את העסק המשפחתי לשיווק יקבי בוטיק
הוא אדום, צרפתי במקור, ומתאים במיוחד למזג האוויר ולמטבח שלנו. פלא שהוא צובר כזאת פופולאריות?
ים תיכון, במיטבו
איטליה במיטבה, ובול לחורף שלנו
פופ אפ איטלקי בתל-אביב, יין אדום שהולך טוב עם גשם, וקלבדוס גם. המלצות שתייה לסופשבוע אפור גשום
הוא לא זוכה ליותר מדי פופולאריות ובכל זאת הוא ראוי לתשומת הלב שלכם. טליה לוין טועמת קברנה פרנק
טליה לוין חושבת שאין דבר טוב יותר שאנחנו יכולים לעשות לעצמנו מאשר לצאת לטבע עם בקבוק יין, ומציעה כמה אפשרויות שוות במיוחד. תתחילו לארוז ואל תשכחו פותחן
מי שמחובר, יעוף
אחרי שטעמנו כמה בקבוקים פורטוגליים, ביקשנו ממירה איתן לכתוב כמה מילים על אזורי היין של המדינה ועל היינות שלה. השורה התחתונה: אין עוד תמורה כזו למחיר
תפריט המיוחדים של סנהדרינק לסוף השבוע: יין אדום מפורטוגל, בר יין מצפת, וורמוט ממורדות האלפים ומסעדת דגים תל-אביבית שחוגגת שלושים. מה למזוג לכם?
ספוט רומנטי במרכז, יין אדום טעים מאיטליה, יין לבן לא יקר מפורטוגל, וסרט צרפתי מושלם. אנחנו בטוחים שגם אתם תאהבו את ההמלצות האלה
ניר קיפניס, יאיר גת וטל חוטינר על היינות שאנחנו מפחדים לפתוח, על יינות חדשים, יינות מתיישנים ועוד כמה דברים טובים ואורחים מיוחדים
היקב המשפחתי הוותיק שלא מפסיק להפתיע, השיק שני יינות חדשים באווירת צפון איטליה: דולצ'טו וברברבה. טעמנו את החדשים של טפרברג
הרבה איכות, הרבה טעם, מעט מחיר
יקב רקנאטי החזיר את מרכז המבקרים שלו לפעילות מלאה לאחר 14 חודשי השבתה והשיק סדרת יינות חדשה. מירה איתן ביקרה וטעמה
בין עצב לשמחה, בין ייאוש לתקווה, טליה לוין מצאה כמה דברים שעזרו לה להחזיק את הטוב ולהעביר אותו הלאה
מועדפי סוף השבוע של סנהדרינק: ארוחת בוקר בבר היין של השף רז רהב, סאקה שאי אפשר להפסיק לשתות ויין איטלקי שעושה פרצופים
טליה לוין שמה את הדעות הקדומות בצד ומצאה את עצמה טועמת, שותה ואוהבת פינו נואר מקומי
עשרים שנה אחרי הביקור הראשון שלה, מירה איתן חזרה אל אחד היקבים האהובים עליה והצליחה לגלות חלק מסודות ההצלחה שלו
לאחר ארבעה עשר חודשים, שבהם עמד סגור, מרכז המבקרים החדש של יקב לוריא, באזור התעשייה דלתון נפתח באופן רשמי. צרו קשר ובואו בהמוניכם
היא יודעת שסיכומי שנה לא מעניינים אף אחד, ובכל זאת הסכימה לתרום לנו את סיכום השנה שלה. טליה לוין סוגרת את 2024 ועושה תוכנית לשנה הבאה
ללא פשרות, ללא בושה, ללא מתיחה של הארנק
גל פינטו, דייג ובשלן, מכין ארוחות ומארח על המרפסת שלו בתל-אביב. מה שותים בערב כזה? תשאלו את טליה לוין
חובבי יין בעולם מתייחסים אל קושו, זן הענבים היפני, כאל גימיק. צור לסטר ביקר באזור היין ימאנאשי, וחזר עם רושם שונה לחלוטין
מליפשיץ עד פיקאסו, מפיבן עד שגאל, מ-DEDE עד קנדינסקי. קובי קלייטמן מברר מה הקשר בין מה שבחבית למה שעל התווית
בקבוקים ראויים שמתאימים לכל מזג אוויר
ליקר טירמיסו מאירלנד, פינו נואר מניו זילנד ובר יין חדש ברמת השרון. כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לשתות כמו שצריך גם בסוף השבוע הזה
היא עבדה ביקבים גדולים בעולם ובישראל, ועכשיו היא עולה על הבמה לגמרי לבד. קבלו במחיאות כפיים סוערות את הייננית העצמאית שעושה בלנדים בצורה קצת אחרת
נכון, החורף שלנו הוא לא בדיוק אירופאי, אבל אם תתפסו איזה יום גשום, עם אוכל טוב וחברים, כדאי שתשקלו לפתוח בקבוק יין טוב
פרופיל מחמיא במיוחד של יקב שהפליא לחדש את ימיו
לא בכל יום יקב מסחרי וותיק מכריז שהוא מפרק את עצמו לשני מותגים. אבל כשזה קורה אנחנו דואגים להיות שם, כדי לוודא שמדובר בשינוי אמיתי
אנשי מקצוע שמקבלים החלטות לגבי תפריטי היין שלנו, נפגשו בתל-אביב, נחשפו לטרנדים עולמיים, פגשו אורחים מהעולם וטעמו עשרות יינות חדשים. גם מירה איתן הייתה שם כדי לסכם
בני משפחה, חברים, ייננים ואנשי יין, התגייסו להצלת היקב הביתי של גדעון פאוקר שנורה למוות בידי מחבלי החמאס, והפכו אותו ליקב מסחרי. יין ישמח לבב אנוש. האמנם?
קבלו את הלהיט הבא בחנויות הישראליות
מירה איתן חיפשה מפלט מהתקופה העצובה הזו, והצליחה למצוא אותו בכמה יינות שסיפקו לה נחמה
טליה לוין מתכוננת לסתיו עם ארבעה יינות גרנאש מומלצים
קובי קלייטמן הרחיק אל מה שנחשב לגבולה הצפוני של ישראל בימים אלה, ופגש יינן בתחילת דרכו, שעושה יינות מרתקים, מבלי להתחייב על הסגנון