נולדו בשדה: היינות המיוחדים של שירי רוזנטל
היא עבדה ביקבים גדולים בעולם ובישראל, ועכשיו היא עולה על הבמה לגמרי לבד. קבלו במחיאות כפיים סוערות את הייננית העצמאית שעושה בלנדים בצורה קצת אחרת
היא עבדה ביקבים גדולים בעולם ובישראל, ועכשיו היא עולה על הבמה לגמרי לבד. קבלו במחיאות כפיים סוערות את הייננית העצמאית שעושה בלנדים בצורה קצת אחרת
גידול כרמי יין נראה מרחוק כמו עסק רומנטי, אולם כשמדובר ביקבים גדולים, השליטה במאות חלקות ותת חלקות היא אתגר משמעותי. הכירו את הכלים הטכנולוגיים שהופכים יינות טובים ליינות מצוינים
זן הענבים שמקורו בגרמניה זוכה בשנים האחרונות להערכה מחודשת ברחבי העולם. אורית גרינבוים-לירון טעמה והעריכה שני יינות ריזלינג מקומיים מכרמים יחידניים
עשייה של יין משלכם נראית לכם כמו משהו יקר ומסובך? טליה לוין פגשה מכר מבית הספר הישן, שהופך את העסק להרבה יותר פשוט. וממליצה על יין 'מופלא עד שמיימי'.
אורית גרינבויים-לירון, ממשיכה ללוות את העשייה של שלושה יינות מבית גידול וותיק ומנוסה. כתבה שנייה בסדרה
האגרונומית תמר סוקולסקי, משתפת אותנו במה שעובר עליה ועל הכרמים שבאחריותה, במהלך בציר 2023. כתבה ראשונה בסדרה: ימי טרום בציר
יקב קסטל אירח ייננים וכרמים אירופאים שעובדים עם כרמים ללא הרכבה. מירה איתן הייתה שם וניסתה לברר האם היינות שלהם אכן טובים יותר, או שמא מדובר בגימיק
סיפורם של האחים פינטו, שעשו חיל בעולם הפיננסים והפכו לפילנתרופים - שימש השראה גם לדור ההמשך, שלקח את ההשקעה בנגב צעד אחד קדימה ובונה את ביתו בירוחם. סיפור שמתחיל עם משפחת רוטשילד ונגמר בכרמי ענבים וזיתים בלב המדבר
אסף פז, יינן יקב ויתקין, חושב שהבציר הנוכחי נראה מבטיח, מתרגש מחדשות מפתיעות, ומעניק הצצה נוספת לעולם המופלא של עשיית היין
אנחנו לא רוצים לעשות נאחס. פשוט דיברנו עם מעיין חי, מנהלת הכרמים של יקב רקנאטי וזה מה שהיא אמרה לנו
לאחרונה אנחנו נחשפים ליינות מפתיעים, מאזור שלא נחשב בעבר כמתאים לגידול ענבי יין: הגלבוע. מירה איתן יצאה לכבוש את ההר וגילתה מה הקשר בין טורבינות החשמל לאיכות היין
מעיין חי, מנהלת המחלקה החקלאית של יקב רקנאטי והיינן קובי ארביב, מדברים על הסיבות לנטיעת כרמים חדשים ברמת הגולן ועל היינות שיגיעו מהם בקרוב
השלג מכסה בימים אלה את הכרמים בצפון. מעיין חי, מנהלת המחלקה החקלאית של יקב רקנאטי, סיפרה לנו על השפעת השלג על איכות היין. כנסו, יש גם יופי של תמונות
"הכרם החדש של יקב פלם פרוש כולו על טרסות עתיקות, רצועות רצועות, שכל אחת מהן זוכה למיקרו אקלים משלה." יוסי בוזנח ביקר והופתע
עמוס דואק, אגרונום ביקב ברקן-סגל, מספר לנו על הדרך שעשה מהכרם אל היקב ובחזרה, על בציר 2021 שהוא מאוד אוהב עד כה, למרות האתגרים, ועל כרם אחד שעוזר לו להירגע כשהוא קצת לחוץ
"למרות שהיה חורף יחסית חם, בהשוואה למה שרגילים ברמת הגולן, בצפון הרמה במקומות הגבוהים הכרמים נהנו מטמפרטורה קרה, כך שאצלנו זה קצת שונה משאר הארץ." האגרונום יהודה מוריסון משוחח עם מירה איתן על בציר 2021 בכרמים של יקב רמת הגולן
חם לכם? תחשבו איזה חום עכשיו בכרם. האגרונום אודי גליקסמן מספר לנו על ימי הבציר - העונה הכי לוהטת בשנה
בעיצומו של יום עבודה בגליל העליון, האגרונומית מעיין חי, מיקב רקנאטי, מצאה כמה דקות פנויות כדי לספר לנו על העבודה שלה בבציר הנוכחי, על הציפיות שלה ממנו ועל אחוות נשים בין הכרמים
ביקב תבור חוגגים את יום כדור הארץ ככרם אקולוגי שחי בהרמוניה עם הסביבה והופך את בעלי החיים בו לשותפים בתהליך היצירה, גישה שמקבלת ביטוי בסמל התנשמת שעל בקבוקי היין מתוצרתו
אנשי המנהל האזרחי שהגיעו להתנחלות עדי עד שבבנימין על מנת לעקור כרם שלדבריהם נבנתה באופן לא חוקי, התעמתו עם תושבי המקום. בעל הכרם פנה לבג"ץ שהוציא צו מניעה זמני לעקירה