דפי תמר: שיחות בציר עם האגרונומית של יקב טפרברג
האגרונומית תמר סוקולסקי, משתפת אותנו במה שעובר עליה ועל הכרמים שבאחריותה, במהלך בציר 2023. כתבה ראשונה בסדרה: ימי טרום בציר
האגרונומית תמר סוקולסקי, משתפת אותנו במה שעובר עליה ועל הכרמים שבאחריותה, במהלך בציר 2023. כתבה ראשונה בסדרה: ימי טרום בציר
כרם הזיתים שנטעו בן גוריון וחבריו יכרת. הכרם, שניטע בימי העלייה השנייה בחוות סג'רה, יעקר על ידי מושב שדה אילן. קרוב ל-3,000 בני אדם חתמו על עצומה במחאה על ההחלטה: "אין סיבה לכרות עצים ותיקים בשטח פתוח". המושב: הכרם לא עומד במבחן כלכלי
יקב קסטל אירח ייננים וכרמים אירופאים שעובדים עם כרמים ללא הרכבה. מירה איתן הייתה שם וניסתה לברר האם היינות שלהם אכן טובים יותר, או שמא מדובר בגימיק
אסף פז, יינן יקב ויתקין, חושב שהבציר הנוכחי נראה מבטיח, מתרגש מחדשות מפתיעות, ומעניק הצצה נוספת לעולם המופלא של עשיית היין
אנחנו לא רוצים לעשות נאחס. פשוט דיברנו עם מעיין חי, מנהלת הכרמים של יקב רקנאטי וזה מה שהיא אמרה לנו
מעיין חי, מנהלת המחלקה החקלאית של יקב רקנאטי והיינן קובי ארביב, מדברים על הסיבות לנטיעת כרמים חדשים ברמת הגולן ועל היינות שיגיעו מהם בקרוב
השלג מכסה בימים אלה את הכרמים בצפון. מעיין חי, מנהלת המחלקה החקלאית של יקב רקנאטי, סיפרה לנו על השפעת השלג על איכות היין. כנסו, יש גם יופי של תמונות
כ-20 טון ענבים הושמדו וכ-25 דונם של כרמים ביקב קסטל נשרפו במהלך השריפה הגדולה ביום רביעי האחרון. בשל שנת השמיטה המתקרבת והלכות נוספות, נטיעות חדשות יתאפשרו רק לקראת 2023, ושיקום הכרמים צפוי לקחת לפחות כשש שנים. בעל היקב שומר על אופטימיות: "החיים ממשיכים"
בשיתוף Zap Rest, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
מסעדה איטלקית עם פיצות מושלמות, סושי בר כשר, תאילנדית אותנטית, גריל-בר מודרני ומסעדת שף ותיק. בחרנו 5 מסעדות ברחבי הארץ שעושות לנו חשק עז לתדלק, גם כשהמכל מלא
המסעדה האיטלקית האהובה בקאפיקו פותחת סניף משלוחים, בהוד השרון יש בית קפה צמחוני חדש מבית אוהד אמזלג שנקרא ברבאטוב, ומסעדת אוקינאווה משיקה בראנץ' אסיאתי חדשני. מה אוכלים השבוע?
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
עד שהבשר יעלה על המנגל ביום העצמאות, לאבי ביטון יש מתכון מנצח לנשנוש של לפני הבשר - בקלאווה פילו במילוי בשר עגל עם פירות יבשים ופיסטוקים בהשראת מסעדת כרמים הדרומית
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
נער צעיר מאודסה שהיגר לאוסטריה לפני 150 שנה ומצליח כנגד כל הסיכויים להקים את מיזם חייו. כיום, עדיין זוכרים לו את השמחה הגלומה בכל אשכול, בכל בציר, את הנחישות וההתמדה, הערכים ואהבת האדם
עדת הטבחים שלוקחת חלק פעיל בסצנת המטאל הישראלית חיה ובועטת. אספנו ארבעה בולטים בתחום, מסו-שף ועד קונדיטור, לשיחה והופעה מיוחדת באולפן, על כל מה שמחבר בין עולם הגורמה והרוק הכבד במחוזותינו
בתקופה החזקה ביותר בשנה של המסעדות, עומדים בתי העסק בדרום ריקים וסופגים הפסדים כבדים. שפים ומסעדנים בדרום מדברים על המצב, מנסים להשאר אופטימיים אבל חוששים מהעתיד ומהיום שאחרי
בעוד כשבועיים תפתח בבאר שבע מסעדת השף כרמים של סהר רפאל. זהו סניף שני למסעדה שתפעל כל ימות השבוע אך תימנע מלהגיש פירות ים
תפריט שרקוטרי, בראנץ' עם גדולי השפים, ארוחת ערב וסיור ספארי ויינות בורגון בטשרניחובסקי וביועזר. המלצות קולינריות לשבוע הקרוב
טעימות בסנדר, נקניקיות גרמניות בפרנק, אוכל רוסי בכרמים ומחווה טריפוליטאית של בינו גבסו ביועזר בר יין. כל מה שאוכלים השבוע
המבקר אבי אפרתי נפל בעת מילוי תפקידו, כשאכל במסעדת כרמים במושב סגולה. המנות מרכינות ראש לאות הזדהות
ארגון החקלאים "קולדירטי" מעריך כי ייצור היין האיטלקי עלה ב-8% במהלך 2007 לעומת נפילה של 5% בייצור היין הצרפתי