נולדו בשדה: היינות המיוחדים של שירי רוזנטל
היא עבדה ביקבים גדולים בעולם ובישראל, ועכשיו היא עולה על הבמה לגמרי לבד. קבלו במחיאות כפיים סוערות את הייננית העצמאית שעושה בלנדים בצורה קצת אחרת
היא עבדה ביקבים גדולים בעולם ובישראל, ועכשיו היא עולה על הבמה לגמרי לבד. קבלו במחיאות כפיים סוערות את הייננית העצמאית שעושה בלנדים בצורה קצת אחרת
שלשום נשרפו 15 דונם של גפנים של יקב פלטר: "שנים לוקח לגדל כרם ואני עומד פה באמצע כרם שנשרף לנו אתמול". היקב נאבק בתנאים החדשים במלחמה: אין מבקרים, נהגי ההובלה מתקשים ללא GPS וכמובן האש שלא נגמרת: "מכבים בידיים, עומדים מול האש עם מטפים ומחבטים"
גידול כרמי יין נראה מרחוק כמו עסק רומנטי, אולם כשמדובר ביקבים גדולים, השליטה במאות חלקות ותת חלקות היא אתגר משמעותי. הכירו את הכלים הטכנולוגיים שהופכים יינות טובים ליינות מצוינים
זן הענבים שמקורו בגרמניה זוכה בשנים האחרונות להערכה מחודשת ברחבי העולם. אורית גרינבוים-לירון טעמה והעריכה שני יינות ריזלינג מקומיים מכרמים יחידניים
האגרונומית תמר סוקולסקי, משתפת אותנו במה שעובר עליה ועל הכרמים שבאחריותה, במהלך בציר 2023. כתבה ראשונה בסדרה: ימי טרום בציר
כרם הזיתים שנטעו בן גוריון וחבריו יכרת. הכרם, שניטע בימי העלייה השנייה בחוות סג'רה, יעקר על ידי מושב שדה אילן. קרוב ל-3,000 בני אדם חתמו על עצומה במחאה על ההחלטה: "אין סיבה לכרות עצים ותיקים בשטח פתוח". המושב: הכרם לא עומד במבחן כלכלי
יקב קסטל אירח ייננים וכרמים אירופאים שעובדים עם כרמים ללא הרכבה. מירה איתן הייתה שם וניסתה לברר האם היינות שלהם אכן טובים יותר, או שמא מדובר בגימיק
אסף פז, יינן יקב ויתקין, חושב שהבציר הנוכחי נראה מבטיח, מתרגש מחדשות מפתיעות, ומעניק הצצה נוספת לעולם המופלא של עשיית היין
אנחנו לא רוצים לעשות נאחס. פשוט דיברנו עם מעיין חי, מנהלת הכרמים של יקב רקנאטי וזה מה שהיא אמרה לנו
מעיין חי, מנהלת המחלקה החקלאית של יקב רקנאטי והיינן קובי ארביב, מדברים על הסיבות לנטיעת כרמים חדשים ברמת הגולן ועל היינות שיגיעו מהם בקרוב
השלג מכסה בימים אלה את הכרמים בצפון. מעיין חי, מנהלת המחלקה החקלאית של יקב רקנאטי, סיפרה לנו על השפעת השלג על איכות היין. כנסו, יש גם יופי של תמונות
כ-20 טון ענבים הושמדו וכ-25 דונם של כרמים ביקב קסטל נשרפו במהלך השריפה הגדולה ביום רביעי האחרון. בשל שנת השמיטה המתקרבת והלכות נוספות, נטיעות חדשות יתאפשרו רק לקראת 2023, ושיקום הכרמים צפוי לקחת לפחות כשש שנים. בעל היקב שומר על אופטימיות: "החיים ממשיכים"
מסעדה איטלקית עם פיצות מושלמות, סושי בר כשר, תאילנדית אותנטית, גריל-בר מודרני ומסעדת שף ותיק. בחרנו 5 מסעדות ברחבי הארץ שעושות לנו חשק עז לתדלק, גם כשהמכל מלא
המסעדה האיטלקית האהובה בקאפיקו פותחת סניף משלוחים, בהוד השרון יש בית קפה צמחוני חדש מבית אוהד אמזלג שנקרא ברבאטוב, ומסעדת אוקינאווה משיקה בראנץ' אסיאתי חדשני. מה אוכלים השבוע?
עד שהבשר יעלה על המנגל ביום העצמאות, לאבי ביטון יש מתכון מנצח לנשנוש של לפני הבשר - בקלאווה פילו במילוי בשר עגל עם פירות יבשים ופיסטוקים בהשראת מסעדת כרמים הדרומית
נער צעיר מאודסה שהיגר לאוסטריה לפני 150 שנה ומצליח כנגד כל הסיכויים להקים את מיזם חייו. כיום, עדיין זוכרים לו את השמחה הגלומה בכל אשכול, בכל בציר, את הנחישות וההתמדה, הערכים ואהבת האדם
עדת הטבחים שלוקחת חלק פעיל בסצנת המטאל הישראלית חיה ובועטת. אספנו ארבעה בולטים בתחום, מסו-שף ועד קונדיטור, לשיחה והופעה מיוחדת באולפן, על כל מה שמחבר בין עולם הגורמה והרוק הכבד במחוזותינו
בתקופה החזקה ביותר בשנה של המסעדות, עומדים בתי העסק בדרום ריקים וסופגים הפסדים כבדים. שפים ומסעדנים בדרום מדברים על המצב, מנסים להשאר אופטימיים אבל חוששים מהעתיד ומהיום שאחרי
בעוד כשבועיים תפתח בבאר שבע מסעדת השף כרמים של סהר רפאל. זהו סניף שני למסעדה שתפעל כל ימות השבוע אך תימנע מלהגיש פירות ים
תפריט שרקוטרי, בראנץ' עם גדולי השפים, ארוחת ערב וסיור ספארי ויינות בורגון בטשרניחובסקי וביועזר. המלצות קולינריות לשבוע הקרוב
טעימות בסנדר, נקניקיות גרמניות בפרנק, אוכל רוסי בכרמים ומחווה טריפוליטאית של בינו גבסו ביועזר בר יין. כל מה שאוכלים השבוע
המבקר אבי אפרתי נפל בעת מילוי תפקידו, כשאכל במסעדת כרמים במושב סגולה. המנות מרכינות ראש לאות הזדהות
ארגון החקלאים "קולדירטי" מעריך כי ייצור היין האיטלקי עלה ב-8% במהלך 2007 לעומת נפילה של 5% בייצור היין הצרפתי