כרמים
ארכיון הכתבות של כרמים27 כתבות משויכות לתגית זו
כרמים, סגולה: ווינרית ישראלית, עוד לפני שהאוכל מגיע לשולחן
עזבו את הוויז, ותנו לראש לזכור
ואלה שמות: מסמדר עד אשכול, מעינב עד גפן
בדקתם כבר אם השם שלכם נדיר? קובי קלייטמן הצטרף לטרנד, בחן את מקורם של שמות פרטיים מעולם היין ואסף את הדמויות שנושאות אותם
"יום קשוח": ערן פיק, יקב צרעה, על השריפות בהרי ירושלים
השבוע בפודקאסט, פרק אש: ערן פיק מיקב צרעה סיפר על הדרכים שלו להתמודד עם שינויי האקלים, טליה לוין סיפרה על הדרך לעבור דירה עם עשרות בקבוקי יין וקיפניס בישל בטוסטר אובן
נולדו בשדה: היינות המיוחדים של שירי רוזנטל
היא עבדה ביקבים גדולים בעולם ובישראל, ועכשיו היא עולה על הבמה לגמרי לבד. קבלו במחיאות כפיים סוערות את הייננית העצמאית שעושה בלנדים בצורה קצת אחרת
הכרמים של יקב פלטר עלו באש: "הלך הקברנה, הלך השיראז. הלכו גפנים בנות שבע"
שלשום נשרפו 15 דונם של גפנים של יקב פלטר: "שנים לוקח לגדל כרם ואני עומד פה באמצע כרם שנשרף לנו אתמול". היקב נאבק בתנאים החדשים במלחמה: אין מבקרים, נהגי ההובלה מתקשים ללא GPS וכמובן האש שלא נגמרת: "מכבים בידיים, עומדים מול האש עם מטפים ומחבטים"
צמיחה טכנולוגית: יין טוב מתחיל בהיי-טק
גידול כרמי יין נראה מרחוק כמו עסק רומנטי, אולם כשמדובר ביקבים גדולים, השליטה במאות חלקות ותת חלקות היא אתגר משמעותי. הכירו את הכלים הטכנולוגיים שהופכים יינות טובים ליינות מצוינים
ריזלינג נגד ריזלינג
זן הענבים שמקורו בגרמניה זוכה בשנים האחרונות להערכה מחודשת ברחבי העולם. אורית גרינבוים-לירון טעמה והעריכה שני יינות ריזלינג מקומיים מכרמים יחידניים
דפי תמר: שיחות בציר עם האגרונומית של יקב טפרברג
האגרונומית תמר סוקולסקי, משתפת אותנו במה שעובר עליה ועל הכרמים שבאחריותה, במהלך בציר 2023. כתבה ראשונה בסדרה: ימי טרום בציר
כרם זיתים בן 115 שנה עומד בפני סכנת כריתה: "חייב להישאר כאתר מורשת"
כרם הזיתים שנטעו בן גוריון וחבריו יכרת. הכרם, שניטע בימי העלייה השנייה בחוות סג'רה, יעקר על ידי מושב שדה אילן. קרוב ל-3,000 בני אדם חתמו על עצומה במחאה על ההחלטה: "אין סיבה לכרות עצים ותיקים בשטח פתוח". המושב: הכרם לא עומד במבחן כלכלי
עבודת שורשים: הייננים שדוגלים בכרמים ללא הרכבה
יקב קסטל אירח ייננים וכרמים אירופאים שעובדים עם כרמים ללא הרכבה. מירה איתן הייתה שם וניסתה לברר האם היינות שלהם אכן טובים יותר, או שמא מדובר בגימיק
בציר 2022. "נראה מאוד מבטיח"
אסף פז, יינן יקב ויתקין, חושב שהבציר הנוכחי נראה מבטיח, מתרגש מחדשות מפתיעות, ומעניק הצצה נוספת לעולם המופלא של עשיית היין
בציר 2022. "מסתמן כאופטימלי"
אנחנו לא רוצים לעשות נאחס. פשוט דיברנו עם מעיין חי, מנהלת הכרמים של יקב רקנאטי וזה מה שהיא אמרה לנו
מכוונים גבוה: כרמים חדשים ברמת הגולן
מעיין חי, מנהלת המחלקה החקלאית של יקב רקנאטי והיינן קובי ארביב, מדברים על הסיבות לנטיעת כרמים חדשים ברמת הגולן ועל היינות שיגיעו מהם בקרוב
כרמים לבנים
השלג מכסה בימים אלה את הכרמים בצפון. מעיין חי, מנהלת המחלקה החקלאית של יקב רקנאטי, סיפרה לנו על השפעת השלג על איכות היין. כנסו, יש גם יופי של תמונות
"דבר כזה לא היה לנו": היקב המשפחתי שנפגע קשה בשריפה במעלה החמישה
כ-20 טון ענבים הושמדו וכ-25 דונם של כרמים ביקב קסטל נשרפו במהלך השריפה הגדולה ביום רביעי האחרון. בשל שנת השמיטה המתקרבת והלכות נוספות, נטיעות חדשות יתאפשרו רק לקראת 2023, ושיקום הכרמים צפוי לקחת לפחות כשש שנים. בעל היקב שומר על אופטימיות: "החיים ממשיכים"
בשיתוף Zap Rest, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
תדלק וסעד: 5 מסעדות מומלצות בתחנות דלק
מסעדה איטלקית עם פיצות מושלמות, סושי בר כשר, תאילנדית אותנטית, גריל-בר מודרני ומסעדת שף ותיק. בחרנו 5 מסעדות ברחבי הארץ שעושות לנו חשק עז לתדלק, גם כשהמכל מלא
חובבי הפיצה התאחדו: סניף משלוחים חדש ומרגש לבקאפיקו
המסעדה האיטלקית האהובה בקאפיקו פותחת סניף משלוחים, בהוד השרון יש בית קפה צמחוני חדש מבית אוהד אמזלג שנקרא ברבאטוב, ומסעדת אוקינאווה משיקה בראנץ' אסיאתי חדשני. מה אוכלים השבוע?
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
לפני הבשר: בקלאווה פילו במילוי בשר
עד שהבשר יעלה על המנגל ביום העצמאות, לאבי ביטון יש מתכון מנצח לנשנוש של לפני הבשר - בקלאווה פילו במילוי בשר עגל עם פירות יבשים ופיסטוקים בהשראת מסעדת כרמים הדרומית
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
5 דורות של אהבה ליין הסיפור של יקב טפרברג
נער צעיר מאודסה שהיגר לאוסטריה לפני 150 שנה ומצליח כנגד כל הסיכויים להקים את מיזם חייו. כיום, עדיין זוכרים לו את השמחה הגלומה בכל אשכול, בכל בציר, את הנחישות וההתמדה, הערכים ואהבת האדם
כלים שלובים: מה קורה כשרוקנ'רול נכנס למטבח?
עדת הטבחים שלוקחת חלק פעיל בסצנת המטאל הישראלית חיה ובועטת. אספנו ארבעה בולטים בתחום, מסו-שף ועד קונדיטור, לשיחה והופעה מיוחדת באולפן, על כל מה שמחבר בין עולם הגורמה והרוק הכבד במחוזותינו
ההשפעה של מבצע צוק איתן על המסעדות בדרום מחריפה
בתקופה החזקה ביותר בשנה של המסעדות, עומדים בתי העסק בדרום ריקים וסופגים הפסדים כבדים. שפים ומסעדנים בדרום מדברים על המצב, מנסים להשאר אופטימיים אבל חוששים מהעתיד ומהיום שאחרי
חדש בבאר שבע: מסעדת כרמים של השף סהר רפאל
בעוד כשבועיים תפתח בבאר שבע מסעדת השף כרמים של סהר רפאל. זהו סניף שני למסעדה שתפעל כל ימות השבוע אך תימנע מלהגיש פירות ים
שבוע אלכוהולי ואביבי
תפריט שרקוטרי, בראנץ' עם גדולי השפים, ארוחת ערב וסיור ספארי ויינות בורגון בטשרניחובסקי וביועזר. המלצות קולינריות לשבוע הקרוב
מה אוכלים השבוע
טעימות בסנדר, נקניקיות גרמניות בפרנק, אוכל רוסי בכרמים ומחווה טריפוליטאית של בינו גבסו ביועזר בר יין. כל מה שאוכלים השבוע
אכזבה בין הכרמים
המבקר אבי אפרתי נפל בעת מילוי תפקידו, כשאכל במסעדת כרמים במושב סגולה. המנות מרכינות ראש לאות הזדהות
איטליה מנצחת את צרפת במלחמה על היין
ארגון החקלאים "קולדירטי" מעריך כי ייצור היין האיטלקי עלה ב-8% במהלך 2007 לעומת נפילה של 5% בייצור היין הצרפתי