דלורית צלויה עם מייפל
מיכל אפשטיין עם מתכון מעולה לדלורית צלויה בתנור עם מייפל, קינמון, עלי דפנה, מרווה וצ'ילי. רק לערבב ולהכניס לתנור
מיכל אפשטיין עם מתכון מעולה לדלורית צלויה בתנור עם מייפל, קינמון, עלי דפנה, מרווה וצ'ילי. רק לערבב ולהכניס לתנור
כבר הסתיו עכשיו, ואינס שילת ינאי מכינה פסטה נהדרת ברוטב דלעת קרמי ועשיר. שימו לב לטיפ של בישול הפסטה
השעה הכתומה הגדולה הגיעה, הנה הצעות מצוינות להתמודד איתה
גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכון מקורי ועתיק של בני העדה לטחינה כתומה יפהפיה וייחודית, בזכות הדלעת המבושלת והמרוככת
טלי פרידמן מרכיבה תפריט נהדר מהראשונה ועד הקינוח, ולא שוכחת למזוג את הדבר הכי חשוב
השף עומר אבישר נותן טיפים לבחירת הדלעת הנכונה ועושה איתה שני קסמים - גראטן ים-תיכוני בשילוב גבינת ג'יבנה וזעתר, ודלעת יפנית בתבשיל לחי עגל וירקות שורש
דלעת ערמונים היא פחמימה מצוינת ומנחמת לארוחה. היא מכילה כמויות של ויטמינים ומינרלים, ואפילו את הגרעינים שלה מומלץ לאכול. הנה כל היתרונות של הירק
מתכון למרק הכי אהוב שיש. את הגזר, הדלעת והבטטה צולים לפני כן בתנור עם טימין למיצוי טעמים, ואז מבשלים עם ג'ינג'ר, סלרי ובצל. המשקיענים יכולים להגיש בתוך לחם
אנחנו ממשיכים בסדרת מתכוני הלביבות הלא שגרתיות שלנו עם קונדיטוריית ביסקוטי, והפעם הלכנו על הצבע הכתום
במקרה שלנו הדלעת לא הופכת לכרכרה, אלא דווקא לקערת הגשה יפה, מתקתקה וריחנית במילוי תבשיל בקר ביין אדום ואורז בעשבי תיבול - לפני שהיא תחזור לעצמה כבר לא יישאר פירור
אתם אולי עדיין מסתובבים עם שרוול קצר, אבל על מדפי הירקות, הסתיו כבר כאן, וזה אומר שכמה מהירקות והפירות האהובים עליכם חוזרים - והם הרבה יותר טעימים עכשיו. ולא פחות חשוב - מקומיים
יש לכם כבר תפריט לחג אבל חסרה לכם תוספת חגיגית וייחודית? לאיילה ג'ני יש מתכון מנצח - ירקות כתומים צלויים עם תמרים צהובים, בצלי שאלוט, דבש וטרגון. סיר יפהפה, מתובל במתיקות לשנה החדשה
רות אוליבר היא האמא שכולנו היינו רוצים, כזאת שהמקרר שלה תמיד מלא בקופסאות אוכל שרק צריך לחמם. הפעם היא פותחת עבורנו את דלת המקרר ושולפת תבשיל גרגרי חומוס זריז ופיקנטי עם לימון כבוש שאוכלים מעל דלעת צלויה
הגיע הזמן לשלוף את מתכוני המרקים הכי שווים שלנו, הכנו לכם אוסף מחמם ומהמם שילווה אתכם כל החורף
אוורירי, עסיסי ומנחם: אורלי פלאי-ברונשטיין מביאה את כל הטיפים והטריקים להכנת הקובה המושלם במרק דלעת מהיר להכנה
כשמתחשק משהו זריז וקל, חם ומנחם אנחנו הכי אוהבים מרק כתום ועשיר שאפשר להתפנק איתו כשהטמפרטורת מתחילות לרדת
רכות, כתמתמות, מתובלות בכורכום ועם מתיקות עדינה, אתם לא באמת צריכים תירוץ בשביל להכין אותן
אתם אולי עדיין מסתובבים עם שרוול קצר, אבל על מדפי הירקות הסתיו חוגג. במקום להתאבל על לכתם של האבטיחים והענבים, למה שלא תתחילו לאכול את מאכלי הסתיו שיעשו אתכם בריאים יותר?
כממולאים, כתוספת, כתבשיל או כריבה: תעשו מקום של כבוד לכוכבת האמיתית של ראש השנה
למה אוכלים דלעת בראש השנה? יש לנו את התשובה וגם מתכון לתבשיל שימשיך אתכם עוד הרבה הלאה
ישראל ותמרה אהרוני מתקתקים לחג מנה משפחתית ומענגת של צינורות קנלוני שממלאים בקלות בדלעת צלויה ואופים בבשאמל חמאתי ונהדר
איך שומרים על הדלעת לאורך זמן? איפה מאחסנים? מה ההבדל בין דלעת יפנית לדלעת תאילנדית? ואיזו דלעת מתאימה לאיזו מנה? המדריך המלא לכל מה שרציתם לדעת על דלועים והתביישתם לשאול
פולנטה היא מאותן מנות שסובלות ממוניטין של מנה מסובכת, כשבפועל, מלאכת ההכנה פשוטה למדי. אסף שנער מחוות צוק מגיש את הגרסה החורפית העשירה, שמשלבת פטריות ודלורית
רוצים להשקיע עם מנת בשר סופר איכותית ומרינדה שגורמת לכם ללקק את האצבעות? חן מזרחי מציעה לכם מתכון שאפשר להתאים בדיוק לטעם שלכם ולהמם את השולחן כשאתם מגישים אותו
אנחנו מודים שמדובר בחג עם לא מעט בעיות יחסי ציבור ושיווק, אז לקחנו את הצעד הראשון בדרך לפתרון
היום הזה הולך לדרוש מכם בסופו משהו סמיך ומנחם. כדאי שתהיו שם בשבילו
מרק כתום משגע של דלעת עם ג'ינג'ר, חמאת בוטנים וקרם קוקוס - שפע טעמים ותבלינים מהמזרח שמחמיאים לטעמה של המתקתק של הדלעת
זה לא סתם עוד מתכון לחומוס ביתי - אבי ביטון מלמד את הסוד לחומוס אבו ביטון המקורי שלו וגם משדרג את המנה האהובה עם שלוש תוספות שוות שיוצרות יחד ארוחה משפחתית שלמה
התפרענו, השתוללנו, טיגנו וטרפנו ללא הבחנה. עכשיו לקחנו צעד אחורה ונתנו לאינס שילת ינאי לקבל את העונה הגשומה
כוכבי אימץ את המלצת הוועדה שמינה, וקבע כי התקופה שבין 30 בספטמבר 1982 ל-24 במאי 2000 תיחשב באופן רשמי למערכה, שתיקרא "המערכה ברצועת הביטחון בלבנון". המלצת הרמטכ"ל תובא לאישור שר הביטחון, ולאחר מכן תובא לאישור ועדת השרים לטקסים וסמלים
אנחנו תמיד בעד מנות מרשימות שלא דורשות מאיתנו יותר מ-10 דקות הכנה, על אחת כמה וכמה בראש השנה, כשיש לנו כ"כ הרבה עבודה. מנה נהדרת של שוקיים, דלעת ודלורית, ברוטב דבש מתקתק ומושלם, ככה פותחים שנה
בחג הזה מקשט מתן שופן את השולחן במנה יפיפייה וטעימה של דלעת ערמונים ממולאת פרגיות, אורז, עשבי תיבול ופיסטוקים. מנה חגיגית ומרשימה שלא דורשת הרבה עבודה
הצבעים והצורה שלה מושכים את העין, אבל האמת היא שמה שיש בתוכה הוא הרבה יותר טוב ובריא. אז מה טומנת בתוכה הדלעת שמככבת בעונת הסתיו?
אף שולחן חג לא שלם בלי מנה של שוקיים עליו, אבי ביטון מלמד אותנו להכין מנה מנצחת של שוקי עוף בסיר עם דלעת ורוטב מתקתק, כי ככה פותחים שנה
מנוזלים, עייפים וחלשים? כדאי שתמלאו את המטבח במזונות ומשקאות שיחזקו אתכם כשהמעלות צונחות. אין צורך לסחוט בלי סוף תפוזים, כי המזונות הטובים באמת מסתתרים ממש מתחת לאפכם
כשמישהו אומר לכם ש"הגודל לא קובע" תמיד תחשדו, אלא אם כן הוא מדבר על היתרונות התזונתיים שטמונים באכילת זרעים. אלה הזרעים שכדאי לכם להתחיל לאכול והדרכים לשלב אותם בצלחת שלכם
מסבחה לא חייבת להיות מחומוס, היא יכולה להיות עשירה וצבעונית, קלילה ועשויה מירקות. ענר הרקוב ממסעדת מונאר מלמד אותנו להכין מסבחה מופלאה מדלעת כתומה ואפונה צהובה
שתי נשים שונות סבלו מתופעות דומות שבועות אחרי שאכלו מנות שהכילו דלעת מרירה. מה שהתחיל כקלקול קיבה התפתח לבעיה הרבה יותר גדולה שכללה נשירה של שיער מחלקים נרחבים בגופן. למה זה קרה?
קלאסיקה מהמטבח הטריפולטאי. תבשיל צלעות בקר בבישול ארוך עם דלעת וגרגרי חומוס ברוטב אדום, סמיך ומתובל
כיסוני הביצ'אק הממזריים מפורסמים בזכות צורתם הייחודית והמילוי הכתמתם. הבשלנית מיטל פנחסוב עושה פלאים ומכינה כיסונים בוכריים ללא שמרים בזכות טריק פשוט
ליל כל הקדושים האמריקאי שיחול השבוע הוא הזדמנות להתפרע במטבח ולאמץ את הקלאסיקות הכתומות של המטבח האמריקני: בראוניז בשני צבעים, פאי דלעת או דלורית צלויה עם מייפל בתנור
נמאס לכם מארוחות כבדות? הנה מנה צמחונית אלגנטית וטעימה לארוחת החג. שף אמיר קרונברג מלמד איך מכינים שניצל מפרוסות דלעת, שאותו מניחים על קרם כרובית מעודן
אבי ביטון מרכיב ארוחה מזינה וטעימה של סטייק דלעת עסיסי וצמחוני, על מצע של עדשים שחורות וירקות שורש. ואף מילה על בשר
הפיתוח המפורסם של החקלאות הישראלית בעת האחרונה הוא האבטיח ללא גרעינים התופס 15% מצריכת האבטיחים בארה"ב - אבל ישראל מייצאת לעולם פיתוחים רבים נוספים. הנה מספר דוגמאות
ארז קומרובסקי מארח בכל שבוע אופה מהצפון בגינתו המופלאה שבגליל המערבי ויחד הם יוצרים מאפה על בסיס חומרי גלם טריים מהגינה. ראשון מתארח דוד אמזל מלחם טנא, שמכין פיצה דלעת ובצלים
מחר בערב יחגגו הנוצרים את ליל כל הקדושים, החג המזוהה יותר מכל עם הדלעת. אנחנו, מצד שני, חוגגים את שעון החורף שנכנס הלילה לתוקף, עם הירק החורפי והכתום שעושה לנו חשק להתכרבל מתחת לשמיכה. 5 מתכונים שכדאי לאמץ
בדומה לשני הרגלים האחרים, גם חג השבועות, מעבר לאספקט הדתי של מתן תורה, נקשר לחקלאות המקומית. השף עודד חצבני חוזר למקורות עם מתכונים טבעוניים שהם שירי הלל ליבולי האדמה
השף הלל תווקולי ממסעדת פאסטל צולה נתחים של דלעת, מערבב עם קרעי מוצרלה, אפונת שלג וסירופ דבש עם זרעי כוסברה ויוצר סלט צבעוני במרקמים שונים שנעים לנגוס בפה וכיף להגיש
מרק דלעת כתום עם טוויסט אסייתי, ברולה דלעת ערמונים מושחת עם פטריות צרובות או סלט דלעת עשיר ומתקתק: לכבוד ההלואין, השף אלון ליפינסקי מ-Brown מביא 3 מתכונים כתומים שיחממו לכם את הלב
שוקיים הולכות נהדר עם טעמים מתקתקים. רות אוליבר עוטפת אותן בדלעת, דבש ותפוחים ומכינה תבשיל לסופשבוע שלא מותיר אפשרות אחרת מלבד ללקק את הצלחת