ישראלי זה הכי: 5 ירקות סתיו שיעשו אתכם בריאים יותר
אתם אולי עדיין מסתובבים עם שרוול קצר, אבל על מדפי הירקות, הסתיו כבר כאן, וזה אומר שכמה מהירקות והפירות האהובים עליכם חוזרים - והם הרבה יותר טעימים עכשיו. ולא פחות חשוב - מקומיים
אתם אולי עדיין מסתובבים עם שרוול קצר, אבל על מדפי הירקות, הסתיו כבר כאן, וזה אומר שכמה מהירקות והפירות האהובים עליכם חוזרים - והם הרבה יותר טעימים עכשיו. ולא פחות חשוב - מקומיים
מלכת המטבח רות סירקיס עם קלאסיקה נצחית ואהובה בדמות לביבות בטטה מתקתקות
מחמם, טעים ומלא בערכים תזונתיים: מתן שופן מכין סיר מלא אנרגיה, שגם נארז מעולה לעבודה
השף צביקה בסרמן עם המתכון שלו למרק כתום קלאסי והכי טעים שיש, שישתלב נהדר בארוחה המפסקת
בשיתוף שמן עץ הזית, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
עז תלם מלמד איך מוציאים את המקסימום מהשורש הכתום, ונותן טיפים כדי שגם לכם יצאו בטטות אפויות מושלמות שישביעו לאורך זמן, גם במהלך יום הכיפורים
יש לכם כבר תפריט לחג אבל חסרה לכם תוספת חגיגית וייחודית? לאיילה ג'ני יש מתכון מנצח - ירקות כתומים צלויים עם תמרים צהובים, בצלי שאלוט, דבש וטרגון. סיר יפהפה, מתובל במתיקות לשנה החדשה
הטריק הוא לבשל במים כמה דקות את עלי הלזניה, אחר כך הם נוחים לגלגול וכיף למלא אותם בגבינה מעולה ובטטה רכה
אינס שילת ינאי מכינה קוביות קטנטנות, מתקתקות ומטריפות שילדים פשוט יזללו
אל תתנו למותה הסופי של הקורונה להשכיח את הקסם של גינה ביתית טעימה
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
במהלך הבישול האורז סופג אליו את טעמי הבשר והתבלינים ויחד עם הירקות הכתומים מתקבלת ארוחה בסיר אחד בטעמים שכולם אוהבים
הסלט הזה הופך ברגע כל ארוחה לחגיגה, אבל יכול להיות בקלות גם ארוחה בפני עצמה, פשוט כי יש בו ה-כל
בפברואר 2011 טוד למפלי בן ה-31 נמצא ירוי למוות בביתו במסצ'וסטס. החשוד בירי, דוורוס המפטון, נתפס רק לאחר תריסר שנים בזכות דגימת DNA שנלקחה מבטטה, בה כנראה השתמש כמשתיק קול מאולתר - טכניקה שכנראה למד מסדרת הלהיט "הסמויה"
באים אורחים במפתיע או שהילדים מגיעים עם ערימת חברים? לאינס ינאי יש תמיד בצק עלים בשלוף שהופך למאפה בורקס ענקי ומפנק
קרמי, חורפי וקטיפתי - הרוטב הזה הולך להפוך את הפסטה שלכם לדבר הכי טעים שתאכלו. ומילה שלנו, גם הילדים יתמכרו
תזונת חורף היא שונה לחלוטין ממה שהתרגלנו לאכול בקיץ. ירקות שורש שמגיעים לשיא שלהם ממש עכשיו הם פיתרון בריא וטעים לשמירה על תזונה טובה ומזינה. הנה כמה מהבולטים שבהם
לביבות הבטטה של מלכת המתכונים רות סירקיס או לביבות הבטטה האלמותיות של אורנה ואלה? לא בטוח שחייבים לבחור
כשהכוכבים העונתיים האהובים ביותר בכל בית בישראל מתאחדים למנה אחת אי אפשר לטעות
אתם אולי עדיין מסתובבים עם שרוול קצר, אבל על מדפי הירקות הסתיו חוגג. במקום להתאבל על לכתם של האבטיחים והענבים, למה שלא תתחילו לאכול את מאכלי הסתיו שיעשו אתכם בריאים יותר?
השילוב הפשוט בין תפוח האדמה לשמן והתוצאה הזהובה והפריכה שהשניים יוצרים, היא אחת ההמצאות הקולינריות החשובות שנוצרו. לכבוד יום הצ'יפס הבינלאומי, הכנו לכם אוסף של 6 מתכונים מנצחים
בשיתוף רמי לוי, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
תמרה אהרוני משדרגת את הפנקייק האהוב, בזכות תוספות נהדרות לבלילה של פירה בטטה, שיבולת שועל, ומייפל, התוצאה - וואו!
בשיתוף סטארקיסט, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
הן הופכות אצלנו ברגע לארוחת ערב קלילה ועשירה בחלבון ומצטיינות גם כמנה יפה להגשה ואירוח, סירות בטטה ממולאות טונה עם גבינת פטה הן להיט שכדאי לכם גם לאמץ
יש כאן מסבחה קלה, סלט חצילים אדיר, סיר ממולאים, בטטות בתנור וקינוח כמובן - הרכבנו לכם ארוחת שישי מושלמת
חובב הצמחים בראד קנינג שיתף כיצד תוכלו לגדל צמח מטפס מרשים בביתכם - ומה תוכלו לעשות כדי להרחיק זבובים טורדניים מהצמחים שלכם
אין כמו לפתוח את עונת הטיגונים עם צ'יפס מושלם מבטטה ותפוחי אדמה - נתי מנשה השף והבעלים של הוויטרינה בתל אביב מכין צ'יפס ביתי שלב אחר שלב, נותן קיצור דרך לעצלנים ולא שוכח גם מתכונים לשני מטבלים מעולים
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
מאפינס קטנים ואישיים שילדים אוהבים עם בטטה וקינואה. מושלם לארוחת ערב ואפשר לארוז למחרת לעבודה ולבית ספר
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
דמיינו בטטות לוהטות מקורמלות שיצאו הרגע מהתנור נבצעות באמצע, על בשרן המתקתק נערמת קינואה אגוזית ומעל הכל קרם קארי ביתי - זה כבר לא חלום. מדור חדש יבחר בכל שבוע משלוח של מנה ממסעדה וילמד אתכם איך להכין אותה בעצמכם, בבית. והפעם אנחנו עם מנה ממסעדת באנה
לחם בטטה רך, מתקתק וריחני בפחות מעשר דקות הכנה. ואפילו ללוש אתם לא צריכים
בשיתוף מאלטי, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אם יש לכם קצת זמן פנוי בשביל לאפות את הבטטה כמו שצריך, אחרי שתוסיפו אליה את הפטריות תקבלו מהמתכון הזה חומוס שהיה שווה כל שנייה של השקעה
אינס שילת ינאי מכינה מגש משפחתי וצבעוני שכיף להתקבץ סביבו בימי הסגר, עם לביבות ירק ועשבי תיבול, קוביות בטטה מתובלות וצ'יפס אפוי
אולי זה החום שעשה לנו חשק למשהו קליל וטוב או הגעגוע לתקופה קצת אחרת ואולי שניהם גם יחד, אבל קמנו עם קרייב ללביבות בטטה, סלט הכול, סינייה כרובית וגרנולה ביתית אמיתית
השורש הכתום מכיל יותר פחמימות מירקות אחרים, אבל יש בו גם המון רכיבים תזונתיים ואם תבחרו בדרך הבישול הנכונה, בטטה יכולה להיות מרכיב חשוב ומשביע מאוד בדיאטה שלכם
בשיתוף ברילה, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
מנה אלגנטית וחגיגית בזכות השימוש בפסטה טליאטלה משובחת, צנובריים קלויים וגילופי פרמז'ן. קרם הבטטות העוטף אותה, אהוב גם על הגדולים וגם על הקטנים ולכן מדובר במתכון מנצח
בין שלל המתכונים הנהדרים בספרה "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים (או בשמה המקורי חגית ביליה), התאהבנו במיוחד בזה של הבטטה בולס, הגרסה הטבעונית, והלא פחות שווה ומגניבה לקציצות הקיפודים הידועות - מתכון מושלם במיוחד לימים אלו
כולם יודעים שעגלה מפוצצת בחטיפים זולה משמעותית מעגלה של אוכל אורגני ומוצרי בריאות, אבל האמת היא שיש גם לא מעט מזונות בריאים שזולים אפילו יותר משקית צ'יפס ויכולים לחולל שינוי משמעותי בהרגלי התזונה שלכם
היא רכה, חמאתית ומעולה לבריאות שלכם. תגידו שלום לבטטה. אם חשקה נפשכם בשלל מינרלים וויטמינים שיטיבו עם העיניים, העור והשרירים שלכם כדאי שתסורו לירקן ותשימו ידכם על הירק הכי כתום שיש
בשיתוף שרונה מרקט, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
בניגוד לתדמית שלו כנתח מורכב לעבודה, המתכון הנוכחי מוכיח שצוואר הטלה הוא נתח די פשוט, כזה שאחרי כמה פעולות פשוטות אפשר לזרוק לתנור ולשכוח אותו בפנים לכמה שעות טובות, אליו משתדכים ירקות כתומים בתערובת של שמן זית ותבלינים איכותיים. התוצאה: נימוחה ומפנקת
רגע לפני שחג הטיגונים נכנס בדלת ואופף את המטבח באדים של שמן, קבלו את הגרסה של הבשלן ארז גולקו ללביבות בטטה ושיבולת שועל, שאופים בתנור, והן אפילו מתאימות גם לטבעונים. מסתבר שגם בחנוכה אפשר להיות בריאים
שרונה מרקט, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
יש סודות בבישול שלא תמיד מגלים לנו, מה שבטוח, פעמים רבות הצלחת המנה תלויה כבר בשלב בחירת חומרי הגלם. השף נועם כהן מפישופ בשרונה מרקט בדק 30 דגים שונים עד שהגיע לסוג הבשרני והעסיסי ביותר לפיש אנד צ'יפס למושלם
אבי ביטון קופץ לפרגן למונאר, אחת מהמסעדות ההודיות הכי תוססות בארץ ומקבל מתכון לבטטה מסאלה - מנה קלה לביצוע, ועשירה בטעם
לכבוד יום הצ'יפס הבינלאומי שחל היום, אספנו עבורכם 6 מתכונים להכנת הטוגנים המושלמים בבית כולל אחד שלא דורש חיתוך וקילוף
בחופש הגדול מכניסים את הילדים למטבח. יולי לשם, בת 11 מראה איך עושים את זה בקלות ומכינה מאפינס תירס ובטטה
לביבות בטטה כיף לאכול ולנשנש כל השנה. אורלי פלאי מתקתקת מתכון קסם מהיר וקל להכנה, שלא מצריך אפילו ביצים
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
פותחים את השבוע עם מתכון שמשלב שתי אהבות גדולות: בטטה ולחמעג'ון. רות אוליבר מלמדת כיצד להכין בטטות צלויות במילוי בשר כבש עסיסי, וממליצה להגיש אותן עם טחינה טובה מעל
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אם יש מנה אחת שנמצאת עמוק בקונצנזוס לכל אירוע, אירוח, ארוחת צהריים או נשנוש בין ארוחות, זאת ללא ספק מנת הקיש. רות אופק מעניקה את הגרסה הפשוטה והטעימה ביותר למאפה שהוא קלאסיקה
ממשיכים בהכנות לשבועות עם קיש בטטה וגבינת רוקפור של בית הקפה Buy the way שמכינים באמצעות טריק סודי שמקצר תהליכים. בונוס: אפשר לגוון עם איזה מילויים שרוצים
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
רוצים להכין בטטות ממולאות ומתבטים במה למלא אותן? לא צריך ללכת רחוק - בתוספת טעימה אפשר להשתמש בבטטות עצמן כמילוי מעולה. השף והיועץ הקולינרי אריק ברגר מראה איך למלא בטטה בעצמה ולהוציא אותה טוב
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
שכבות של תפוחי אדמה, בטטות וגבינת ברי אפויות בתנור בתוספת שמנת מתוקה וטעימה. חג שבועות הוא הזדמנות ליהנות מהתבשיל הצרפתי, והמתכון של השף והיועץ הקולינרי אריק ברגר מראה איך תעשו זאת נכון
פורים אמנם סובב סביב אזני המן, אבל למי שמאס במתוק אפשר לאפות את המשולשים הפריכים בגרסתם המלוחה, ולמלא בטטה עם גבינת עיזים ואגוזי מלך, למשל. מאפיית לחמים מעניקים את המתכון שלהם לקסם המלוח
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
רות אופק ממלא את הבית בניחוחות של לחם טרי עם ארומה של בטטות צלויות ורוזמרין שיגרום לכל בני המשפחה להתנחל במטבח
בנצי ארבל ממפגש אושר בתל אביב, חולק איתנו את המתכון שלו לסביטטה- סביח מפרוסות דקיקות ומטוגנות של בטטה מתובלות בקארי וכמון, שנכנסות לפיתה עם סלט ירקות קצוץ, ביצים חומות, טחינה ושמנת חמוצה- אם זה לא אושר, אז מה כן?