הכי פשוט, הכי בריא, הכי טעים: החומוס שיפתח לכם את השבוע
את התבשיל הזה אפשר לאכול כמנה טבעונית, להעמיס מעל אורז או קוסקוס ולצרף כתוספת חמה. ככה זה כשהכול עובד
את התבשיל הזה אפשר לאכול כמנה טבעונית, להעמיס מעל אורז או קוסקוס ולצרף כתוספת חמה. ככה זה כשהכול עובד
פופ אפ משלוחים חדש וטבעוני שנולד בתקופת הקורונה עשה לנו חשק לעשות הזמנה אפילו בלי להיות טבעוניים - היה לנו כל כך טעים, שהשגנו לכם את המתכון
בשיתוף סוגתזאת יכולה להיות ארוחה של ממש או תוספת מושקעת, אבל אנחנו הכי אוהבים להביא כף ולשלוף את הסיר ישר מהמקרר
איילה ג'ני מבקשת מכם להביא לשולחן האוכל רק כף. אתם כבר תדעו איך להמשיך משם
מדובר באחת המנות הכי פופולריות שמגיעות לשולחן סוף השבוע הישראלי, אבל כזאת עוד לא ראינו
תבשיל עשיר וקרמי של קינואה, ירקות וקרם שמנת עם עגבניות - ההוכחה שאוכל בריא וטעים יכול ליצור מנה מנצחת
בשיתוף יטבתהמה עושות קציצות סולת רכות של מאמה טוניסאית בתבשיל כרוב צלוי עם תפוחי אדמה ובירה ממזרח אירופה? אצל מתן שופן אין במטבח חוקים שלא ניתן להפר וטעמים שלא ניתן לשלב - כשעושים את זה נכון התוצאה מעלפת. נסו ותגלו בעצמכם
היא מופיעה עם הגשם הראשון, וזה בדיוק הזמן להכניס אותה לקדירה עם עוף ובצלצלים, ולהמשיך משם לתבשיל סופריטו חורפי, עמוק ועשיר
מחמם, טעים ומלא בערכים תזונתיים: מתן שופן מכין לאמצע השבוע סיר מלא אנרגיה, שגם נארז מעולה לעבודה
מתן שופן מכין בסל ולוביה, תבשיל פשוט ומנחם מהמטבח הטוניסאי, ומשדרג אותו עם נתחי אונטריב שמתבשלים כל הלילה. לאכול לצד לחם פרוס ולהתענג על כל ביס
בשיתוף סוגתעז תלם עושה זאת שוב ומכניס לסיר אחד את כל החבר'ה הטובים - תוספת חגיגית לסוכה או ארוחה טבעונית שלמה? אתם תחליטו
בשיתוף רמי לויכמו תמיד - הסחורה בבסטות מכתיבה לאיילה ג'ני את הסיר הבא שלה, והפעם זאת הלוביה הארוכה והיפה של תחילת הקיץ שנכנסת לסיר עם נתחים של בשר בבישול ארוך
צוואר טלה, עלי מנגולד ממולאים, שום טרי ותרמילי פול ירוק. הבשלנית איילה ג'ני בטור מתכונים חדש לוואלה! אוכל, שמתחיל עם מתכון לסיר משפחתי, שהשנה יהיה קטן יחסית, אבל איכותי. תבשיל אביבי וחגיגי, שמכיל בתוכו ארוחה שלמה לאנשים הקרובים אלינו מכל
השגרה כבר כאן, וכולנו רוצים לתת לילדים שלנו, וגם לעצמנו, אוכל מזין וטעים, אבל לא תמיד יש זמן - חן מזרחי מוכיחה שאפשר לתקתק תבשיל חזה עוף מושלם ברוטב עגבניות בלי יותר מדי מאמץ
בשיתוף עוף טובאבי ביטון יודע איך לעשות לנו טוב, עם תבשיל בדואי בסיר אחד, של שוקי עוף ובורגול, עם הרבה תבלינים וטעמים מקומיים, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים
בשיתוף עוף טוברגע לפני שאנחנו נפרדים מהחורף באופן רשמי, החלטנו לתת לו כבוד אחרון עם הגרסה המשודרגת של ענת לבל (טעימונת) לחמין חיטה טריפוליטאי, שלא מצריך הרבה עבודה, אבל כן קצת סבלנות
תבשילים בבישול ארוך ממש לא חייבים להיות פינוק ששמור לסופי שבוע, להיפך - הם לא דורשים הרבה עבודה, הם נשמרים נהדר במקרר לכמה ימים, ואין כמו לחזור הביתה אחרי יום עבודה לתבשיל מחמם ומנחם, השף גיא מלכה ממסעדת חדר האוכל מפנק אותנו הבמתכון לתבשיל שפונדרה מושלם
עבור תבשיל הפרגיות העשיר של ג'לאל סלאם, השף של מסעדת הקובייה, לא צריך יותר מ-15 דקות, מנה אידיאלית להכנה בבית כשרוצים לתקתק ארוחה צבעונית וטעימה ברגע
סופ"ש חורפי זה זמן נהדר לארוחה משפחתית של קדרה מפנקת; במסעדת רוטנברג השיקו לכבוד העונה הקרה תפריט קדירות מיוחד, ואנחנו השגנו מתוכו כמה מתכונים שווים במיוחד, והשבוע - תבשיל ברווז עם לימונים, שמוסיפים המון צבע, חמצמות וארומה חורפית
בניגוד לתדמית שלו כנתח מורכב לעבודה, המתכון הנוכחי מוכיח שצוואר הטלה הוא נתח די פשוט, כזה שאחרי כמה פעולות פשוטות אפשר לזרוק לתנור ולשכוח אותו בפנים לכמה שעות טובות, אליו משתדכים ירקות כתומים בתערובת של שמן זית ותבלינים איכותיים. התוצאה: נימוחה ומפנקת
בשיתוף שרונה מרקטבמקרה שלנו הדלעת לא הופכת לכרכרה, אלא דווקא לקערת הגשה יפה, מתקתקה וריחנית במילוי תבשיל בקר ביין אדום ואורז בעשבי תיבול - לפני שהיא תחזור לעצמה כבר לא ישאר פירור
בשיתוף שמן עץ הזיתבמסעדת רוטנברג, בסמוך לקיבוץ גשר, מציעים כעת, מבעד לנוף הקסום ולאוויר הצלול, תפריט קדירות חורפי ומשגע, ממיטב חומרי הגלם האזוריים. בכל שבוע נשתף כאן מתכון לקדירה אחת, והפעם - תבשיל פאלדה (בטן עגל), עם פריקי ותמרים. חיבור טעמים מושלם ליום חורפי
השבוע רות אוליבר מלמדת כיצד להכין את התבשיל האולטימטיבי: גם בשר רך ומתובל בהמון טעמים טובים וגם בצקניות שמנמנות שמהוות את התוספת המושלמת
שמן עץ הזיתאין חגיגי ומיוחד יותר מבשר טלה עשיר ועסיסי להגיש לאורחים שלכם בערב החג. רגע לפני שראש השנה דופק בדלת, הגיע הזמן להכיר את נתחי הטלה כמו שצריך, עכשיו רק נותר לכם לבחור
מגה בעיראבי ביטון יצא לחפש את המנה המתאימה ביותר לשולחן החג ומצא אותה במסעדת טשרניחובסקי 6 הוותיקה, שם הכין לו השף איל מרמלשטיין קדירת בשר פורטוגזית ביין אדום
שמן עץ הזיתאבי ביטון מגיע למרסל באשדוד שמתמחה בתבשילים ביתיים ומקבל ממנה מתכון לתבשיל מרוקאי חגיגי של בשר ראש
שמן עץ הזיתלארוחת קיץ זריזה ומזינה מכין השף ענר הרקוב ממסעדת מונאר תבשיל עדשים כתומות מתובל באורגנו טרי ולצדו סלט פלפלים קלויים וזיתים
יום בחברת השף הצעיר והמוכשר ענר הרקוב ממסעדת מונאר התחיל בקטיף ירקות בחווה בגן שורק והסתיים בתבשיל בורגול מתובל בפלפל חריף, עלי מרווה, כרשה ועגבניות שרופות שאוכלים עם יוגורט וסלט צנוניות טרי טרי
הקלאסיקה שתמיד נחלצת לעזרתנו: ארוחות החג יכולות בקלות להפוך לסיוט, ולכן צריך מנה אחת שתשמש כעוגן. אורלי פלאי מציעה את קדירת העוף הזו שאפשר להכין ברגע האחרון וגם לאכול ממנה לאורך כל חול המועד
ביף בורגיניון לא חייב להיות תבשיל שלוקח שעות. עינב ברמן ממסעדת איטלקי מקומי מגישה תבשיל ירקות שורש, פטריות והמון חמאה, ומשאירה את הבשר בחוץ
המנה הזאת תעבוד נפלא הן כמרק והן כתבשיל - אורלי פלאי מכינה פלאק מונג, אפונה צהובה שמתבשלת עם תרד ושפע תבלינים
תבשיל בשר עם חצילים מלא ניחוחות וטעמים מהמטבח הפרסי בזכות שילוב של רכז רימונים חמצמץ, לימונים פרסיים ועלי נענע טריים
כשהטמפרטורות יורדות, מגיע זמנם של התבשילים לזרוח. לחורף חם באמת, מומלץ להכין כמונייה, תבשיל טריפוליטאי שמאגד מכל טוב בסיר אחד - תפוחי אדמה, שעועית, בשר ושפע תבלינים ריחניים
קלאסיקה מהמטבח הטריפולטאי. תבשיל צלעות בקר בבישול ארוך עם דלעת וגרגרי חומוס ברוטב אדום, סמיך ומתובל
יש סירים שמפיצים בבית ניחוחות מוכרים של תבשילי פתיליה, גם אם לא ממש יש לנו אחת כזו. סיר של תבשיל זנב עגל טרי עם ארטישוק ירושלמי, לימון וזיתים הוא בדיוק מסוג התבשילים האלה
בחורף מתחשק לאכול ארוחה חמה ומנחמת גם באמצע השבוע. חמודי דבאח ממשפחת הקצבים המפורסמת מסביר את כל מה שצריך לדעת על נתח הצ'אך וממליץ להכין אתו תבשיל מבשר ישראלי טרי, על מצע מושלם של ירקות שורש
נתח הצלעות הנמצא בסמוך לאנטרקוט הוא אחד הנתחים מלאי הטעם והעסיסיים שיש, שכמו נולד לקדירות שמתבשלות שעות. הקצב רוני סהר מבנימינה מכין ממנו תבשיל מופלא עם שום, סילאן ושזיפים מיובשים
השף שאול בן אדרת מכין את המנה האהובה על ילדיו, פרוסות דקות של בקר במרינדה אסיאתית, צרובות ומוגשות מעל תבשיל ירקות בקארי וקרם קוקוס
לכל קצב יש את הקדירה שלו והנתח האהוב עליו מבשר בקר טרי. סמיר זובידאת, מטובי הקצבים בצפון הארץ, ממליץ על הקדירה שלו אותה הוא מעשיר בעצמות מח וירקות
חיכינו שיתקרר קצת רק כדי שנוכל לחזור ולהעמיד סירים. הקצב של מסעדת מו מו ממליץ להתחיל את החורף עם תבשיל עשיר מנתח בשר בקר ישראלי בבירה, עגבניות, בצלים ושעועית לבנה
זהו כנראה אחד מהתבשילים הכי אהובים במטבח הצפון אפריקאי. כשמשלבים חומוס, קוביות בשר טרי ומקומי ופלפלים מובטחת לכם ארוחה מוצלחת שתקצור מחמאות
שנהיה לראש ולא לזנב: בחג הזה נכין תבשיל מרוקאי עשיר של לחי בקר עם גרגרי חומוס עשוי מאחד הנתחים הכי נימוחים ונוחים לבישול
נתח בשר חגיגי ברכז רימונים לצד ירקות שורש שחומים - השף והקצב ירון קסטנבוים מקצביית מיט מרקט בשוק הכרמל מעניק את המתכון המנצח שלו לארוחת ראש השנה
למי שמתגעגע לחורף מומלץ להדליק מזגן, לבשל תבשיל בשר ריחני וצבעוני לכל המשפחה מהמטבח הטריפוליטאי, ולהתענג מכל ביס
במקום ליפול במלכודות היקרות של שוק מחנה יהודה, המונה מקשיב לעצה שמוכיחה את עצמה - בבניין כלל הסמוך מתגלה מזנון לא מרשים במבט ראשון, שמגיש חריימה מושלם ב-30 שקלים בלבד
מנה עשירה עם טעמים עמוקים של בישול ארוך, שיכולה לככב על שולחן ליל הסדר. שילוב מושלם של ירוקים, יין לבן וכתף בקר שיוצרים מנה עיקרית טעימה ואביבית
לרוב מכינים את האסאדו בתנור או על המנגל, הפעם הנתח האהוב נכנס לתבשיל בסגנון איטלקי עם עגבניות, יין לבן וירקות שורש למנה עיקרית עשירה וחגיגית שאפשר גם להכין מראש
השף ניר צוק מכין את הגרסה שלו לתבשיל הצ'ילי קון קרנה המפורסם עם שעועית מש, שלא דורשת בישול ארוך והשרייה
רות אוליבר מחממת לנו את תחילת השבוע בתבשיל מפנק של תפוחי אדמה ומנגולד, שמפיץ ריחות תבלינים מהמזרח הרחוק
במקום להכין שוב חריימה לשבת, שכבודו במקומו מונח, למה שלא תכינו תבשיל דייגים מנחם ועשיר עם תפוחי אדמה מטוגנים ורוטב על בסיס יין לבן?