בול בזמן: לחם בולו מתוק ומתובל
לחם הבולו המפואר והמתובל מככב אצל הטריפוליטאים בראש השנה או בצאת הצום ביום כיפור. הבשלנית מזל מערוק מכינה את הלחמניות שיציפו את הבית בניחוחות מתוקים
שמן עץ הזיתלחם הבולו המפואר והמתובל מככב אצל הטריפוליטאים בראש השנה או בצאת הצום ביום כיפור. הבשלנית מזל מערוק מכינה את הלחמניות שיציפו את הבית בניחוחות מתוקים
שמן עץ הזיתבשר טחון עטוף בפירה וממולא בביצים - קציצות הבסטיל הטריפוליטאיות הן פינוק של ממש שמכינים בעונת החגים. מזל מעריק מסבירה שלב אחר שלב איך להכין את כדורי הפלא
שמן עץ הזיתתבשיל מהביל ועתיר תבלינים שנמזג מעל לחם מבושל ומפתיע - אבי ביטון מפרגן למקום קטן סמוך לאשדוד שבו בשלנית טריפוליטאית אמיתית מכינה עסידה ברינגה
קלאסיקה מהמטבח הטריפולטאי. תבשיל צלעות בקר בבישול ארוך עם דלעת וגרגרי חומוס ברוטב אדום, סמיך ומתובל
המטבח הטריפוליטאי מלא במתוקים מגוונים, כשהיהלום שבכתר הוא עוגיות המקרוט, העשויות סולת וממולאות בתערובת תמרים מתובלת בציפורן ובקינמון
למי שמתגעגע לחורף מומלץ להדליק מזגן, לבשל תבשיל בשר ריחני וצבעוני לכל המשפחה מהמטבח הטריפוליטאי, ולהתענג מכל ביס
אורלי פלאי ממלאת עלי סיגר בחציל קלוי וחלמון נוזלי ומייצרת בוריק טריפוליטאי פריך עם סינרגיה מופלאה של טעמים, בהשראת המנה הממכרת של פלאפל "הקוסם"
בשיתוף סוגתבטור הטריפוליטאי המסכם מלמדת אילונה חכמון-שאוליאן להכין נוקידס מסורתיים: בצקניות טריפוליטאיות עסיסיות שמבושלות עם כרעי עוף ברוטב סמיך
אחרי שהדגימה את הגירסה המקוצרת לקוסקוס מתפנה הבשלנית הטריפוליטאית אילונה חכמון-שאוליאן להכין את הדבר האמיתי: קוסקוס אמיתי בבישול ארוך
יש אינספור גרסאות לתבשיל החריימה הצפון אפריקאי. הבשלנית אילונה חכמון שאוליאן מעניקה יחד עם אחיה את הגרסה המשפחתית לדגים ברוטב נוסח טריפולי
לכל עדה יש את הגירסה המנצחת שלה לממולאים. הבשלנית הטריפוליטאית אילונה חכמון-שאוליאן מכינה בצל וקישוא ממולא בנוסח טריפוליטאי שמתבשלים ברוטב מעודן
חודש ינואר עוד שניה כאן, זמן לשלוף את התותחים הכבדים: הבשלנית אילונה חכמון-שאוליאן מכינה תבשיל מצ'ומה טריפוליטאי של חלקי פנים עטופים ברוטב אדמדם
משדכים עלי סיגר לביצה ויש לכם חטיף קריספי שמוכן תוך דקות. אילונה חכמון-שאוליאן מטגנת בוריקה טריפוליטאית שקל מאוד להכין בבית
כשקר, אין כמו תבשיל טריפוליטאי עשיר עם מנגולד בשר ושעועית. הבשלנית אילונה חכמון-שאוליאן מלמדת להכין טבחה בסלק עם לחם תוצרת בית לניגוב הרוטב
בשקט בשקט הפכה אור יהודה ליקירת חובבי האוכל הטריפוליטאי. המונית קופצת לעסקית בלחם בית וומקבלת מנה מהבילה וענקית של מפרום וקוסקוס במחיר 35 שקלים
העסבנה, הצ'ומה, הט'ביחה, הסלק, הרלד והצ'רשי המטבח הטריפוליטאי צובט את הלשון ומנחם את הבטן. קבלו כמה מסעדות, מהמצטיינות בז'אנר