בג'יה, לביבות הודיות ללא גלוטן
שירה עזרא קיסוס מעניקה מתכון ללביבות ללא גלוטן, שכיף לנשנש בקיץ בליווי יוגורט קר
שירה עזרא קיסוס מעניקה מתכון ללביבות ללא גלוטן, שכיף לנשנש בקיץ בליווי יוגורט קר
בשיתוף שמן עץ הזית, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
הסופגניות ההודיות מגיעות בצורת כדורים תפוחים במתיקות מעודנת. הבשלנית שרית אליהו מכינה את הגולאב ג'מון, בצק מטוגן עדין שמשתלב נפלא עם מי סוכר מתובלים
אחרי ארבעים שנות אירוח, לא תאמינו לאן ההודית המיתולוגית עברה. וזה עשה לה רק טוב
מתכון נהדר עם ארומה הודית לתבשיל של פילה דגים ברוטב קוקוס משגע
תבשיל הודי טבעוני שופע תבלינים של אמיר צ'נדרה
משהו טוב מתחמם על המחבת, משהו טוב מצטנן במקרר: טועמי "חדש על המדף" נערכים לקיץ
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
עשיר, קטיפתי וארומטי. התבשיל הזה יסדר לכם ארוחה חמה, משביעה ועשירה מחומר הגלם שאנחנו הכי אוהבים במטבח המקומי שלנו
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
הטעם - מושלם, המרקם - וואו. תבשיל פתיתים וירקות בקארי וקרם קוקוס, שיגרום אפילו לילדים שלכם להיפתח לטעמים חדשים
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
נטע לויה מלמדת אותנו כמה קל להכין מרק מוליגטוני (Mulligatawny) - מרק הודי עשיר וארומטי של עדשים אדומות עם קארי מסאלה וקרם קוקוס
בקרוב יישפכו כאן עשרות מיליונים על שיפוץ, אבל אתם לא חייבים לחכות
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
עולם המסעדנות שב לחיים ואנחנו כאן כדי להרים לו. בכל פעם נבחר מנה ממסעדה אהובה ונלמד אתכם איך להכין אותה בעצמכם. והפעם ראג' ואלון סירקין ממסעדת אננדה מלמדים איך להכין סמוסה הודית אמיתית שלב אחרי שלב כולל תערובת תבלינים שתפתח לכם את כל הצ'אקרות
יש כאן מבחר מסחרר של סירים, תפריט שעושה כאבי ראש חיוביים ושירות שכבר לא רואים כאן. מה עוד צריך?
מדובר באחת המנות הכי פופולריות שמגיעות לשולחן סוף השבוע הישראלי, אבל כזאת עוד לא ראינו
בשיתוף ירדנה ההודית, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
מגפת הקורונה קטעה את הסיורים המודרכים שהעבירה ירדנה ארז בהודו, מולדתה. כעת מבשלת ירדנה ממיטב המטעמים שהמדינה המרתקת מציעה
התקופה המאתגרת הזאת מאלצת אנשים רבים בתחום הקולינריה לחשב מסלול חדש. גם השבוע איתרנו חמישה עסקים קטנים ומשגעים שנולדו לאחרונה ושממש ממש כדאי לכם להכיר
כמה חדשות קולינריות טובות מעיר הקודש - בית קפה חדש וקסום במבנה יפה לשימור, מסעדת הודית צמחונית המתבססת על תוצרת השוק בשער שכם, וגריל בשרים כשר למהדרין בשוק מחנה יהודה, עם מנה אחת שגונבת את ההצגה
בשיתוף נמסטה, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
כבר כמעט 30 שנה שמסעדת נמסטה מביאה לסועדים אוכל טעים, מקורי, עשיר ואותנטי מצפון הודו
אחד הדברים הכי כיפיים במתכון הנהדר הזה, הוא שאפשר לשחק איתו בכל מיני צורות - זאת יכולה בקלות להפוך למנה טבעונית, או כשרה עם עוף או בקר, ואפילו למרק הודי ארומאטי
תכירו את פולקלה בבומביי, מקום חדש בתל אביב המגיש אוכל רחוב הודי באווירה תוססת. בתפריט תבשילים המזגזגים בין ההגדרות של אוכל הודי ואוכל ישראלי והמון וריאציות על עוף
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
אבי ביטון מתארח באשדוד אצל בשלנית הודית מיומנת שמלמדת אותו להכין כיסוני סולת פשוטים ומגניבים - פני פורי, שממולאת ועטופה בטעמים מפתיעים
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
יונתן רושפלד משבץ באורז של ארוחת החג ירקות ותבלינים שהופכים אותו למנה מרשימה בפני עצמה לחגיגת ליל הסדר
אם מתחשק לכם טאלי אמיתי ותבלינים שיזכירו את הטיול הגדול הרשימה הזאת היא בשבילכם. 17 מסעדות הודיות מצפון ועד דרום
בשיתוף פגסוס, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
טיול בהודו הוא לא רק מסע אל הטאג' מאהל, ביקור בארמונות בווראנסי או טיול בגנים התלויים של מומבאי. טיול בהודו הוא גם חוויה קולינרית מרתקת. בואו למסע טעימות, על קצה המזלג, של כמה מהמטבחים המעניינים בתת-היבשת כדי להכיר את העושר הקולינרי שהיא מציעה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
המנה הזאת תעבוד נפלא הן כמרק והן כתבשיל - אורלי פלאי מכינה פלאק מונג, אפונה צהובה שמתבשלת עם תרד ושפע תבלינים
אם אתם מחפשים אחרי קינוח שהוא גם ריפוי בעיסוק וגם יצוק שימחה לשבוע החדש, כדורי הזהב הללו הם התשובה. כך תכינו כופתאות גולאב ג'מון הודיות של רונית יצחק ממסעדת מא-פאו
בשיתוף עוף טוב, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
משדרגים את העוף ותפוחי האדמה השגרתיים עם תוספת של פרחי כרובית ותבלינים הודיים ומקבלים תבשיל עוצמתי ומלא טעם
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
הבאג'י הוא אחד ממאכלי הרחוב הכי פופולריים בהודו. הבשלנית שרית אליהו אינדפורקר מכינה נאן ביתי מתובל ובתוכו היא מגישה תבשיל תפוחי אדמה פיקנטי
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
סמוך לשוק רמלה מסתתרת אחת מהמסעדות ההודיות האותנטיות ביותר בארץ שמומלץ להכיר. אבי ביטון מפרגן למסעדת מהרג'ה ומכין בהשראתה נגיסי ברוקולי מטריפים
המונה טועם מגלה למרבה הפלא, מסעדה הודית - יהודית אותנטית באור עקיבא. דווקא בגלל החום הכבד, הוא ממליץ לאכול את התבשיל של נעמי עם הרבה חריף לצדו ששורף הכל
אין זמן טוב יותר מהקיץ בשביל להתענג על מנה של פיש אנד צ'יפס. שירה עזרא קיסוס, מחליפה את הבלילה הקלאסית בטאץ' הודי של ג'ינג'ר, שום, צ'ילי ותבלינים ועוטפת הכל בקמח חומוס
הדוסה ההודית היא בסיס מעולה לאינספור ארוחות שונות ומשונות בכל שעות היום. שירה עזרא קיסוס מגלה את הסודות לפנקייק ללא גלוטן של ההודים
נשאר לכם קמח חומוס מפסח? תנצלו אותו להכנת עוגיות פיסטוק הודיות פשוטות מ-7 מרכיבים, שמלוות בניחוח עדין של הל
השבוע זה קורה: יונתן רושפלד פותח את מסעדת מיסטר קומאר ההודית במקומה של הרברט סמואל וסוגר מעגל. בהמשך, הוא מבטיח, המסעדה צפויה לעבור שינויים מרחיקי לכת
יונתן רושפלד חזר השבוע לכותרות כשהודיע שהוא כן יכנס לחלל של הרברט סמואל ויפתח שם מקום בשם מיסטר קומאר, אחרי שחזר בו מכוונתו המקורית. מבולבלים? סידרנו לכם את מעלליו של השף המפורסם בשנים האחרונות על גבי ציר זמן
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
לארוחת ערב מהירה של אמצע השבוע מגישה הבשלנית שרית אליהו אינדפורקר את המנה הקלילה והמשביעה הזאת למרכז השולחן: עוף בחלב קוקוס, תרד וג'ינג'ר על מצע אורז לבן
באחד מהרחובות הסואנים ביותר בתל אביב, מסתתרת מסעדה הודית קטנה שבה הצלחות בקושי עומדות בעומס האוכל. המונה טועם סלאם בומביי
רות אוליבר מחממת לנו את תחילת השבוע בתבשיל מפנק של תפוחי אדמה ומנגולד, שמפיץ ריחות תבלינים מהמזרח הרחוק
כמדי שבוע אנחנו כאן לסכם את חדשות השבוע בנושאי אוכל. והשבוע: מה קרה למותג הרברט סמואל, הטרנד ההודי מתפשט ואיפה תוכלו לקבל קפה עם התמונה שלכם?
2016 היא ללא ספק השנה של חובבי האוכל ההודי - בשבוע הבא תיפתח בתל אביב מסעדת מונאר, דאבה בסגנון דרום הודו שמתמחה בקרפ המפורסם מסאלה דוסה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
הקסם של הודו נכנס למטבח עם ארוחת טאלי שמכינים מחומרי גלם שיש בכל מזווה- זוג ידיים אחד מכין תבשיל דאל בעוד הזוג השני קולה על המחבת צ'פאטי. מגישים עם אורז ויוגורט ומרגישים לרגע בארץ רחוקה
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
רגע לפני ההכנות ליום הכיפורים, מציע עז תלם להכין גם את הגוף לקראת הצום עם מנת דאל- תבשיל עדשים מזין ועשיר בתיבול הודי עדין
אוכל הרחוב ההודי עשה לאחרונה עליה מבורכת והגיע הזמן להכניס אותו גם למטבח הביתי. ישראל יצחק ממסעדת מא פאו מלמד איך מכינים בבית חטיפים הודים מטוגנים שכל כך כיף לנשנש מול משחקי היורו או סתם עם חברים לצד בירה קרה
אפרת דביר תכננה לטייל רק חודש בהודו, ובסוף מצאה את עצמה מקימה מסעדה יחד עם אהובה האנגלי החדש שפגשה שם. בספר הבישול שהיא מוציאה כעת היא מתארת את חוויותיה וחולקת מתכונים מהמטבח ההודי
סצנת אוכל הרחוב ההודי ממשיכה לפרוח. אחרי שרושפלד פתח דוכן הודי בשרונה מרקט, נפתחת היום מסעדה הודית חדשה בהשראת דוכני אוכל הרחוב של העיר מומבאי
לאחר שבמשך 7 חודשים היה השף המוכשר יונתן רושפלד מחוסר מסעדות, אתמול הוא חזר לעשות את מה שהוא יודע הכי טוב - לבשל. במקום החדש שלו בשרונה מרקט הוא מכין אוכל הודי צבעוני ולוהט, והכי חשוב - במחירים נוחים. בהמשך צפויים סניפים נוספים
זוכרים את סרנדה מהעונה הרביעית של מאסטר שף? הלכנו ללמוד ממנה על המטבח ההודי בסדנה מיוחדת שהיא מעבירה בבית הספר לבישול דן גורמה וגם הוצאנו ממנה מתכון לצ'יקן מסאלה ארומטי במיוחד
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
דאל היא מנה צפון הודית חגיגית ומתובלת, שעבור מי שטייל בהודו, בעיקר עושה להתגעגע. לכבוד יום העצמאות ההודי החל השבוע, מתכון של רינה פושקרנה, שפית רשת מסעדות "טנדורי"
פיליס גלזר חזרה מטיול בהודו עם מזווה מלאה בתבלינים ומחממת לכם את הסופה עם מתכון לתבשיל דגים מסאלה, מנת תפוחי אדמה וכורכום ותוספת במיה מתובלת בנוסח הדרום
, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
השבוע מארחת אורלי פלאי את ניר חצרוני, שמכין מנה שכולה ניחוחות מהודו: דג בתבלינים עם ירקות ותערובת גראם מסאלה שמעניקה למנה טעמים חמים ומתוקים
היא פתחה את המסעדה ההודית הראשונה בישראל, אירחה את רבין, שרון ונתניהו וכעת עוזרת לבנה לייצא את האוכל הישראלי לסינגפור. כוהנת האוכל ההודי ומייסדת טנדורי, רינה פושקרנה, מפצירה בכם להמשיך ולבקר במסעדות הוותיקות