הטיול הגדול של טאיזו בהודו נמשך. פלא שכולם רוצים להצטרף?
מתקפת חושים רצויה, ומשמחת
מתקפת חושים רצויה, ומשמחת
עוגיות נימוחות וקלות מאוד להכנה מהמטבח ההודי, עשויות קמח חומוס וללא גלוטן, שתתפלאו עד כמה הילדים אוהבים להכין ולאכול בעצמם
מתכון ביתי של אביה אסטיוקר מקיבוץ ניר עם, שקיבלה הזדמנות לחזור ולבשל במטבח ביתי אמיתי
קיבוץ גלויות, בלי להחתים דרכונים
זכרונות טובים מהמגיפה, ודברים טובים שנשארו אחריה
מדובר באחת המנות הכי פופולריות שמגיעות לשולחן סוף השבוע הישראלי, אבל כזאת עוד לא ראינו
רות אוליבר מחממת לנו את הבית ואת הלב עם ארוחה שמפיצה ריחות תבלינים מהמזרח הרחוק
אורלי פלאי מכינה פלאק מונג, אפונה צהובה שמתבשלת עם תרד ושפע תבלינים
שירה עזרא קיסוס מעניקה מתכון ללביבות ללא גלוטן, שכיף לנשנש בקיץ בליווי יוגורט קר
הסופגניות ההודיות מגיעות בצורת כדורים תפוחים במתיקות מעודנת. הבשלנית שרית אליהו מכינה את הגולאב ג'מון, בצק מטוגן עדין שמשתלב נפלא עם מי סוכר מתובלים
אחרי ארבעים שנות אירוח, לא תאמינו לאן ההודית המיתולוגית עברה. וזה עשה לה רק טוב
מתכון נהדר עם ארומה הודית לתבשיל של פילה דגים ברוטב קוקוס משגע
תבשיל הודי טבעוני שופע תבלינים של אמיר צ'נדרה
משהו טוב מתחמם על המחבת, משהו טוב מצטנן במקרר: טועמי "חדש על המדף" נערכים לקיץ
עשיר, קטיפתי וארומטי. התבשיל הזה יסדר לכם ארוחה חמה, משביעה ועשירה מחומר הגלם שאנחנו הכי אוהבים במטבח המקומי שלנו
הטעם - מושלם, המרקם - וואו. תבשיל פתיתים וירקות בקארי וקרם קוקוס, שיגרום אפילו לילדים שלכם להיפתח לטעמים חדשים
נטע לויה מלמדת אותנו כמה קל להכין מרק מוליגטוני (Mulligatawny) - מרק הודי עשיר וארומטי של עדשים אדומות עם קארי מסאלה וקרם קוקוס
בקרוב יישפכו כאן עשרות מיליונים על שיפוץ, אבל אתם לא חייבים לחכות
עולם המסעדנות שב לחיים ואנחנו כאן כדי להרים לו. בכל פעם נבחר מנה ממסעדה אהובה ונלמד אתכם איך להכין אותה בעצמכם. והפעם ראג' ואלון סירקין ממסעדת אננדה מלמדים איך להכין סמוסה הודית אמיתית שלב אחרי שלב כולל תערובת תבלינים שתפתח לכם את כל הצ'אקרות
יש כאן מבחר מסחרר של סירים, תפריט שעושה כאבי ראש חיוביים ושירות שכבר לא רואים כאן. מה עוד צריך?
מגפת הקורונה קטעה את הסיורים המודרכים שהעבירה ירדנה ארז בהודו, מולדתה. כעת מבשלת ירדנה ממיטב המטעמים שהמדינה המרתקת מציעה
התקופה המאתגרת הזאת מאלצת אנשים רבים בתחום הקולינריה לחשב מסלול חדש. גם השבוע איתרנו חמישה עסקים קטנים ומשגעים שנולדו לאחרונה ושממש ממש כדאי לכם להכיר
כמה חדשות קולינריות טובות מעיר הקודש - בית קפה חדש וקסום במבנה יפה לשימור, מסעדת הודית צמחונית המתבססת על תוצרת השוק בשער שכם, וגריל בשרים כשר למהדרין בשוק מחנה יהודה, עם מנה אחת שגונבת את ההצגה
כבר כמעט 30 שנה שמסעדת נמסטה מביאה לסועדים אוכל טעים, מקורי, עשיר ואותנטי מצפון הודו
אחד הדברים הכי כיפיים במתכון הנהדר הזה, הוא שאפשר לשחק איתו בכל מיני צורות - זאת יכולה בקלות להפוך למנה טבעונית, או כשרה עם עוף או בקר, ואפילו למרק הודי ארומאטי
תכירו את פולקלה בבומביי, מקום חדש בתל אביב המגיש אוכל רחוב הודי באווירה תוססת. בתפריט תבשילים המזגזגים בין ההגדרות של אוכל הודי ואוכל ישראלי והמון וריאציות על עוף
אבי ביטון מתארח באשדוד אצל בשלנית הודית מיומנת שמלמדת אותו להכין כיסוני סולת פשוטים ומגניבים - פני פורי, שממולאת ועטופה בטעמים מפתיעים
יונתן רושפלד משבץ באורז של ארוחת החג ירקות ותבלינים שהופכים אותו למנה מרשימה בפני עצמה לחגיגת ליל הסדר
אם מתחשק לכם טאלי אמיתי ותבלינים שיזכירו את הטיול הגדול הרשימה הזאת היא בשבילכם. 17 מסעדות הודיות מצפון ועד דרום
טיול בהודו הוא לא רק מסע אל הטאג' מאהל, ביקור בארמונות בווראנסי או טיול בגנים התלויים של מומבאי. טיול בהודו הוא גם חוויה קולינרית מרתקת. בואו למסע טעימות, על קצה המזלג, של כמה מהמטבחים המעניינים בתת-היבשת כדי להכיר את העושר הקולינרי שהיא מציעה
אם אתם מחפשים אחרי קינוח שהוא גם ריפוי בעיסוק וגם יצוק שימחה לשבוע החדש, כדורי הזהב הללו הם התשובה. כך תכינו כופתאות גולאב ג'מון הודיות של רונית יצחק ממסעדת מא-פאו
משדרגים את העוף ותפוחי האדמה השגרתיים עם תוספת של פרחי כרובית ותבלינים הודיים ומקבלים תבשיל עוצמתי ומלא טעם
הבאג'י הוא אחד ממאכלי הרחוב הכי פופולריים בהודו. הבשלנית שרית אליהו אינדפורקר מכינה נאן ביתי מתובל ובתוכו היא מגישה תבשיל תפוחי אדמה פיקנטי
סמוך לשוק רמלה מסתתרת אחת מהמסעדות ההודיות האותנטיות ביותר בארץ שמומלץ להכיר. אבי ביטון מפרגן למסעדת מהרג'ה ומכין בהשראתה נגיסי ברוקולי מטריפים
המונה טועם מגלה למרבה הפלא, מסעדה הודית - יהודית אותנטית באור עקיבא. דווקא בגלל החום הכבד, הוא ממליץ לאכול את התבשיל של נעמי עם הרבה חריף לצדו ששורף הכל
אין מנות שיותר מעוררות את מיצי הפה מפיש אנד צ'יפס חם ופריך. שירה עזרא קיסוס מחליפה את הבלילה הקלאסית בטאץ' הודי של ג'ינג'ר, שום, צ'ילי ותבלינים ועוטפת הכול בקמח חומוס
הדוסה ההודית היא בסיס מעולה לאינספור ארוחות שונות ומשונות בכל שעות היום. שירה עזרא קיסוס מגלה את הסודות לפנקייק ללא גלוטן של ההודים
השבוע זה קורה: יונתן רושפלד פותח את מסעדת מיסטר קומאר ההודית במקומה של הרברט סמואל וסוגר מעגל. בהמשך, הוא מבטיח, המסעדה צפויה לעבור שינויים מרחיקי לכת
יונתן רושפלד חזר השבוע לכותרות כשהודיע שהוא כן יכנס לחלל של הרברט סמואל ויפתח שם מקום בשם מיסטר קומאר, אחרי שחזר בו מכוונתו המקורית. מבולבלים? סידרנו לכם את מעלליו של השף המפורסם בשנים האחרונות על גבי ציר זמן
לארוחת ערב מהירה של אמצע השבוע מגישה הבשלנית שרית אליהו אינדפורקר את המנה הקלילה והמשביעה הזאת למרכז השולחן: עוף בחלב קוקוס, תרד וג'ינג'ר על מצע אורז לבן
באחד מהרחובות הסואנים ביותר בתל אביב, מסתתרת מסעדה הודית קטנה שבה הצלחות בקושי עומדות בעומס האוכל. המונה טועם סלאם בומביי
כמדי שבוע אנחנו כאן לסכם את חדשות השבוע בנושאי אוכל. והשבוע: מה קרה למותג הרברט סמואל, הטרנד ההודי מתפשט ואיפה תוכלו לקבל קפה עם התמונה שלכם?
2016 היא ללא ספק השנה של חובבי האוכל ההודי - בשבוע הבא תיפתח בתל אביב מסעדת מונאר, דאבה בסגנון דרום הודו שמתמחה בקרפ המפורסם מסאלה דוסה
הקסם של הודו נכנס למטבח עם ארוחת טאלי שמכינים מחומרי גלם שיש בכל מזווה- זוג ידיים אחד מכין תבשיל דאל בעוד הזוג השני קולה על המחבת צ'פאטי. מגישים עם אורז ויוגורט ומרגישים לרגע בארץ רחוקה
רגע לפני ההכנות ליום הכיפורים, מציע עז תלם להכין גם את הגוף לקראת הצום עם מנת דאל- תבשיל עדשים מזין ועשיר בתיבול הודי עדין
אוכל הרחוב ההודי עשה לאחרונה עליה מבורכת והגיע הזמן להכניס אותו גם למטבח הביתי. ישראל יצחק ממסעדת מא פאו מלמד איך מכינים בבית חטיפים הודים מטוגנים שכל כך כיף לנשנש מול משחקי היורו או סתם עם חברים לצד בירה קרה
אפרת דביר תכננה לטייל רק חודש בהודו, ובסוף מצאה את עצמה מקימה מסעדה יחד עם אהובה האנגלי החדש שפגשה שם. בספר הבישול שהיא מוציאה כעת היא מתארת את חוויותיה וחולקת מתכונים מהמטבח ההודי
סצנת אוכל הרחוב ההודי ממשיכה לפרוח. אחרי שרושפלד פתח דוכן הודי בשרונה מרקט, נפתחת היום מסעדה הודית חדשה בהשראת דוכני אוכל הרחוב של העיר מומבאי
לאחר שבמשך 7 חודשים היה השף המוכשר יונתן רושפלד מחוסר מסעדות, אתמול הוא חזר לעשות את מה שהוא יודע הכי טוב - לבשל. במקום החדש שלו בשרונה מרקט הוא מכין אוכל הודי צבעוני ולוהט, והכי חשוב - במחירים נוחים. בהמשך צפויים סניפים נוספים
זוכרים את סרנדה מהעונה הרביעית של מאסטר שף? הלכנו ללמוד ממנה על המטבח ההודי בסדנה מיוחדת שהיא מעבירה בבית הספר לבישול דן גורמה וגם הוצאנו ממנה מתכון לצ'יקן מסאלה ארומטי במיוחד