דייסה עם פירות וגרנולה, ליום טוב יותר
הגיע הזמן לדאוג לארוחה הכי חשובה ביום, עם מתכון לקערת דייסה חמה וטבעונית, עשירה בשיבולת שועל, פירות, גרנולה והרבה בריאות
הגיע הזמן לדאוג לארוחה הכי חשובה ביום, עם מתכון לקערת דייסה חמה וטבעונית, עשירה בשיבולת שועל, פירות, גרנולה והרבה בריאות
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
סלט קראנצ'י, חריף, עם טעמים של תאילנד הרחוקה אצלכם בצלחת. הקינואה והפאפאיה הירוקה משתלבים פה נהדר
מחמם, טעים ומלא בערכים תזונתיים: מתן שופן מכין סיר מלא אנרגיה, שגם נארז מעולה לעבודה
הדוגמנית והמגישה לשעבר משתפת מתכון לעוגת תפוזים מושלמת ב-5 דקות עבודה
חוגגים את סוכות עם כנאפה טבעונית מהממת על קרפצ'יו פירות מרענן
עם פסטה או מעל לחם קלוי, המיטבולס הטבעוניים האלה הולכים לככב אצלכם במטבח בזכות שילוב מנצח בין חצילים, פטריות ואגוזי מלך
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
שילוב של מסת קינואה עם מחית חומוס יוצר המבורגר צמחוני-טבעוני מושלם. רק אל תשכחו את הצ'יפס
שייפ א-סימטרי, מחיר שפוי בלי לוגו מפונפן, אופציות של שחור או לבן והכול טבעוני. הכירו את התיק החדש שגל גדות והיילי ביבר כבר השכילו לאמץ
המותג 'פנדה' שמשווק מוצרים בטעם שוקולד חלב ללא רכיבים מן החי, מדווח כי בשנה האחרונה הוא צמח בשיעור של 107% לצד ירידה בצריכה של קטגורית טבלאות השוקולד בשיעור של 6%. מה הסיבות, מי המושפעים העיקריים וכמה אחוזים מהאוכלוסייה נמנעים או מפחיתים צריכת חלב ומוצריו
מגמה קולינרית שתופסת תאוצה גם בקרב הצרכנים הישראלים, סלבס ומשפיענים, היא הפחתה משמעותית בצריכת מזון מן החי. אם פעם היה הבדל ברור בין אוכלי מזון מן החי, צמחונים וטבעוניים, בשנתיים האחרונות נוצרה זהות חדשה בקרב צרכנים ברחבי העולם שהולכת וגוברת - "המפחיתנים"
כן, זאת לא טעות: כל ירק מגורר, קמח חומוס, מים וקצת תבלינים, ויש לכם קציצות ירק מטריפות שמתחסלות בשניות
קטגוריית הפרמיום של מוצרים דמויי בשר צמחה ב-3% וצפויה להמשיך לצמוח גם השנה. התחום מציג פיתוחים חדשים ומגוון הולך ומתרחב. טבעול שהתכבדה בזכייה בפרס בינלאומי, מציגה, דווקא ערב "חג המנגל" מתכון משופר למוצרים בסדרת סנסישיונל
ארטיק השוקולד הזה, למרות היותו טבעוני, מצליח לספק מרקם שמנתי, פאדג'י ושוקולדי; ההכנה שלו קלה מאוד, וגם אם אין ברשותכם תבניות ארטיקים, תוכלו לעשות אותם בתוך כוסות נייר חד פעמיות, ולאחר ההקפאה פשוט לקלף אותן מן הארטיק
הטופו סופג לתוכו את כל הטעמים של הבצל המקורמל והרוטב הסמיך והמתובל ולצד תפוחי אדמה ופרוסות חציל מתקבלת קדירה עשירה ונפלאה שמתאימה גם לאמצע השבוע
אספנו עבורכם את 27 מתכוני המרקים הכי טובים שלנו: מרק עוף קלאסי, כולל זה עם הטריק שילדים אוהבים, מרקים טבעוניים, מרקים עם בשר בבישול ארוך, מרק חרירה שיש בו הכל, מרקים שמכינים ב-10 דקות וגם כאלה שאפשר להכין כשאין כמעט כלום בבית. אל תתנו לגשם להפתיע אתכם
בשיתוף רמי לוי, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
פיתה - יש, חומוס - יש ואפילו עמבה יש. במעורב הירושלמי שלנו אין בשר, אבל יש בו את כל מה שצריך בשביל ליהנות
זהר לוסטיגר בשן, מציגה בספרה החדש "לאכול טוב יותר" גרסה נהדרת לראמן האהוב, על בסיס ציר טבעוני. כדי להכין אותו תצטרכו אמנם לקפוץ להצטיידות בחנות האסייתית הקרובה לביתכם. אבל מפה, זה כבר קלי קלות
בפסח ניקינו את כל הבית, ביום העצמאות רוקנו לקירבנו את כל מקררי הבשר והפיתות ועכשיו זה בדיוק הזמן לדאוג קצת לגוף עם ארוחות קלילות ומזינות, כאלה שלא רק עושות נעים בגוף וממלאות אותו באנרגיה אלא לא פחות חשוב - קלות להכנה
פשוט וקל להכנה, נפלא כארוחת בוקר, נשנוש אחה"צ, ובגרסה המלוחה - אפילו ארוחת ערב לגיטימית, לילדים וגם למבוגרים, המאפין הוא המאפה האולטימטיבי, אז אספנו לכם 7 מתכונים אהובים במיוחד
צוות הפיתוח הישראלי של אסם-נסטלה פיתח טונה מן הצומח שתיוצר בישראל ותשווק ברחבי העולם. המוצר שישווק תחת השם VUNA, עשוי מחלבון מן הצומח והוא בעל טעם, עסיסיות ומרקם של טונה. הנה נקודת ציון משמעותית בחזון התזונתי-צמחוני שהחל לפני 36 שנים עם הקמת "טבעול"
סימונה ויילר, עבדה כקונדיטורית עד שיום אחד החליטה שהיא לא יכולה להתעסק יותר עם חמאה או ביצים, אז היא פתחה בייקרי קטן משלה ביפו, עם טארטים נפלאים, עוגות שמרים ובורקסים, והכל טבעוני למהדרין
את הגירסה המקורית שלה כולנו למדנו להכיר ולאהוב, אבל אינס שילת ינאי יודעת הכי טוב איך להכניס קצת צבע לחיים
בשיתוף סוגת, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
טיפ מאיתנו: לכו מראש על כמות כפולה, אתם תצטרכו את זה
Wonders of Nature, הסטארט אפ הישראלי בתחום תחליפי הבשר, משיק שיתופי פעולה עם רשת בתי הקפה לנדוור, משק ברזילי ורשת הפיצריות פאפא ג'ונס. במסגרת המהלך יציעו הרשתות לסועדים מנות מוכרות ואהובות עם תחליפי בשר
האנשים שהתיכו יחד שניים מפתרונות המאנץ' היעילים ביותר לא עצרו, וחזרו עם תפריט חדש, ומנות שגרמו לקשוח שבמבקרים לחייך
שלושה שותפים אוכלי כל פותחים בר קוקטיילים טבעוני, זו לא התחלה של בדיחה אלא הסיפור מאחורי הפתיחה של בר חדש בסגנון לונדוני, וכן, הכל שם טבעוני גם הפיש אנד צ'יפס
אי אפשר לעמוד בפני המראה שלו, הוא עשוי כמעט רק מפירות וטבעוני לחלוטין, וככל שתשתמשו בפירות בשלים וטריים יותר - הוא ייצא מוצלח יותר, קבלו ארטיק אבטיח - הדבר האמיתי
בשיתוף B144, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
כשזה מגיע למנגל יום העצמאות, אין שום סיבה שטבעונים ירגישו מחוץ למשחק. הכירו את האלטרנטיבות הטעימות והבריאות ל"על האש" המסורתי, שיגרמו גם לחובבי הבשר לקנא
בשיתוף רמי לוי, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
זה אולי ההמבורגר הטבעוני הכי טעים שתאכלו
אף סופ"ש לא שלם בלי עוגה טובה באמת שתלווה את כוס הקפה או התה, אספנו לכם כמה מתכונים מוצלחים במיוחד, כל שנותר לכם זה רק לבחור, ולהדליק את התנור כמובן
יום הטבעונות הבינלאומי הוא תירוץ מצוין לבקש מהשף של מסעדת קודארי, הדרוזית הטבעונית את הגרסה הנהדרת שלו לשובלטי - קלאסיקה מהמטבח הערבי, עם כמה שדרוגים קלים
בית הקפה הסטריטס מגיש המבורגר פטריות מושלם, עם כרוב סגול בטעם מעושן ולנו יש את המתכון בשבילכם
מסעדת אורנה ואלה אמנם נסגרה, אבל ספר המתכונים החדש שהשיקו השתיים יאפשר לכם להנות שוב ושוב מאותם מתכונים נוסטלגים ואהובים, והפעם קבלו את המתכון הסודי שלהן לביסקוויט טבעוני שעושה בפה טעם של עוגיית הפתי בר האהובה
אלירן דיב גדל בבית דרוזי של אוכלי בשר, אבל השבוע הוא פתח את קודארי, מסעדה טבעונית גלילית בתל אביב עם כל המאכלים מהבית רק בפורמט טבעוני
לכבוד החזרה לספסל הלימודים, חברנו אל מיכל אפשטין, בעלת האיטס קפיטריה בבית חנה, להפקת מתכונים שישדרגו את תיק האוכל של הילדים עם ארוחת עשר איכותית ומלאת סטייל, נתחיל עם מאפינס שוקולד בננה טבעוניים ועסיסיים
ויוידה, מעדנייה בייתית בתל אביב המגישה אוכל מהצומח, היא הגשמת חלום עבור שחר קיכלר, ועבור לא מעט אנשים שרוצים לאכול בריא אבל אין להם זמן לבשל, עכשיו מבקשת קיכלר שתעזרו לה לשמור על המקום, ויש לה גם מתכון לסלט ברוקולי נהדר שיפתח להם את הצ'אקרות הבריאות
בסוף חודש אוגוסט מתחיל גדיד התמרים בערבה התיכונה והשנה מבטיחים לנו החקלאים תוצרת מתוקה במיוחד. יעל ואיתמר חביב מ"משק חביב" המייצר סילאן טבעי, ממתיקים לנו את סוף הקיץ עם 3 מתכוני סילאן מיוחדים וקלילים
מיקי שמו משיק את הספר "אפייה טובה" עם גרסאות בריאות יותר למתכונים קלאסים ואהובים; כך הפנקייק של שבת בבוקר משתדרג בזכות חלב שקדים וקמח כוסמין, תוסיפו פירות טריים ומייפל טבעי ויש לכם ארוחת בוקר חלומית ואפילו בריאה
מיקי שמו משיק את "אפייה טובה" ספר אפייה חדש עם גרסאות בריאות יותר למתכונים קלאסיים ואהובים - קבלו מתכון ראשון מתוך הספר למיני מאפינס וניל טבעוניים, בלי מעבד מזון ובלי מיקסר, מערבבים את הכל בקערה ושולחים לתנור
המצה בריי, גרסת הפסח לפרנץ' טוסט האהוב, מקבלת הפעם כיוון טבעוני, עם חלב סויה במקום ביצה, ארוחת בוקר נהדרת לימי החג, וגם פתרון לכל המצות שיישארו אחרי פסח. המתכון באדיבות מצות אביב
השף שניר אנג-סלע נותן לנו את המתכון לממרח סקורדליה יווני, שמוגש במסעדת לירי לאונג' החדשה שלו ומצהיר כי מדובר חד משמעית בגרסה טעימה יותר לחומוס ואידיאלית לניגוב, ולקראת פסח - יש לו אפילו אלטרנטיבה בשבילכם במקום הפיתה
כתבה פרסומית, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
קוביות פיקנטיות של טופו מצופות סילאן, סויה ומעטה זהוב של שומשום מוקפצות יחד עם אטריות זכוכית דקיקות, בוטנים ונענע קצוצה, ולא זו ממש לא מנה במסעדה, את המנה הזו אתם יכולים להכין בעצמכם בפחות מ-20 דקות
בשיתוף תנובה, הכתבה הופקה בידי מחלקת שיתופי פעולה מסחריים של וואלה בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית.
גם מי שלא טבעוני הולך להתאהב במנה הזו שמשלבת בין סלק צלוי, אפרסמון כתמתם, טופו, פיסטוקים ועלי בזיליקום טריים. חגיגה של צבעים, טעמים ומרקמים שלא תשאיר אף אחד אדיש מסביב לשולחן
הבועה התל אביבית מקבלת חיזוק בדמות בית קפה צמחוני - טבעוני חדש עם ארוחות בוקר פוטוגניות, קערות סופר פוד, פרנץ' טוסט שעוד יככב הרבה בפיד שלכם, וכמובן קקטוסים בשביל האווירה
שבוע אחרי הפתיחה של סולטנה, ההייפ מסרב להירגע, רעות סהר עמדה חצי שעה בתור, בשביל לנגוס בשווארמה הטבעונית והמדוברת. שווה את ההמתנה? תלוי את מי שואלים
יריב מלילי הבעלים של בית תאילנדי וקאב קאם שומר בדרך כלל את סודות הבישול התאילנדי לעצמו. הפעם הוא הסכים לשתף אותנו במתכון למנה טבעונית של אטריות אורז עם תבשיל טופו. נדרשת מעט הצטיידות לפני, אבל התוצאה שווה את הכל
המבורגר מקינואה, שניצל ברוקולי ותרד ונקניקיות על בסיס צמחי: התוכנית האסטרטגית של זוגלובק ל-2018 כוללת הסתערות על הטרנד הטבעוני והשתלבות בשוק המוצרים ללא גלוטן
אבי ביטון מעמיד סיר צבעוני ועשיר של ירקות שורש חורפיים, כרוב סגול, עלי תרד ירוקים וערמונים. ספק אם תשימו לב אחרי שתטעמו, אבל בקדירה המופלאה הזאת אין בכלל בשר
משקאות חורף לא מסתכמים בשוקו או תה ויכולים להיות טובים לנפש וגם לגוף. אומינה מגישה שני מתכונים מתוך ספרה החדש "סופרפוד": משקה קקאו מפנק וצ'אי מסאלה מתובל
לורה גודמן בת ה-47, שמנהלת עם ארוסה מסעדה איטלקית באנגליה, פרסמה בפייסבוק פוסט בו התגאתה כי נתנה לסועדת טבעונית מאכל לא טבעוני. זה נגמר במבול של ביקורות רעות ובמחשבות על התאבדות