קציצות ירק בתנור בלי טיפת שמן
לא חייבים תמיד לטגן קציצות. מיכל גרציאני עם מתכון לקציצות של כרובית, גזר ובצל שנכנסות ל-20 דקות לתנור, ויוצאות מושלמות
לא חייבים תמיד לטגן קציצות. מיכל גרציאני עם מתכון לקציצות של כרובית, גזר ובצל שנכנסות ל-20 דקות לתנור, ויוצאות מושלמות
אתם תגידו שנשאר לכם קצת אורז מארוחת הסופ"ש, אנחנו נגיד רק דבר אחד - בואו להכין את האורז האסייתי המופלא של אינס שילת ינאי
לוקחים מחית תפוחי אדמה, מוסיפים לה שפע תבלינים ועשבי תיבול ומטגנים לביבות תפוחות בשמן. התוצאה - חביבת כל באי הבית באשר הם
תנובה מציגה סדרת מוצרים חדשה: "הסדרה הצמחונית" שכוללת נתחונים בטעמי עוף, בקר ושווארמה. ההשקעה בפיתוח הסדרה הצמחונית נאמדת בכ-7 מיליון שקל וההשקה מהווה צעד משמעותי נוסף במימוש אסטרטגיית הצמיחה של החברה בקטגוריה של מזון נטול חלבון מן החי
שילוב של מסת קינואה עם מחית חומוס יוצר המבורגר צמחוני-טבעוני מושלם. רק אל תשכחו את הצ'יפס
מגמה קולינרית שתופסת תאוצה גם בקרב הצרכנים הישראלים, סלבס ומשפיענים, היא הפחתה משמעותית בצריכת מזון מן החי. אם פעם היה הבדל ברור בין אוכלי מזון מן החי, צמחונים וטבעוניים, בשנתיים האחרונות נוצרה זהות חדשה בקרב צרכנים ברחבי העולם שהולכת וגוברת - "המפחיתנים"
אפליקציית המשלוחים המהירים לקניות מהסופר יאנגו דלי, מדווחת על עליה בדרישת הצרכנים ומפרסמת נתונים לפיהם חל גידול משמעותי במכירות של תחליפי בשר וחלב. מסקירה שנעשתה לקראת יום העצמאות האחרון, ניכר כי 15% מהמוצרים הנמכרים בתחום הבשר למנגל, היו תחליפים
לקראת יום העצמאות, מוצרי 'בשר חדש' (שאינם מכילים רכיבים מן החי) יהיו זמינים לציבור הרחב ב-300 סניפי רשת הקמעונאות הגדולה בישראל. זהו צעד נוסף בגדילתה של חברת הפודטק הישראלית, אשר מנגישה כעת את מוצריה להכנה ביתית, עבור מיליוני צרכנים חדשים בכל המדינה
קטגוריית הפרמיום של מוצרים דמויי בשר צמחה ב-3% וצפויה להמשיך לצמוח גם השנה. התחום מציג פיתוחים חדשים ומגוון הולך ומתרחב. טבעול שהתכבדה בזכייה בפרס בינלאומי, מציגה, דווקא ערב "חג המנגל" מתכון משופר למוצרים בסדרת סנסישיונל
חרף הסברה לפיה כלבים צריכים לאכול בשר ועצמות, מחקר שנערך לאחרונה טוען שהאכלה של כלב בירקות מועילה הרבה יותר לבריאותו ותקטין את הסיכוי שלו להגיע לווטרינר. אז מה האוכל המומלץ לכלב שלכם?
כי מצד אחד אנחנו לא יכולים לראות יותר אוכל של שבועות, ומצד שני ממש אין לנו כוח להסתבך היום במטבח
צוות הפיתוח הישראלי של אסם-נסטלה פיתח טונה מן הצומח שתיוצר בישראל ותשווק ברחבי העולם. המוצר שישווק תחת השם VUNA, עשוי מחלבון מן הצומח והוא בעל טעם, עסיסיות ומרקם של טונה. הנה נקודת ציון משמעותית בחזון התזונתי-צמחוני שהחל לפני 36 שנים עם הקמת "טבעול"
Wonders of Nature, הסטארט אפ הישראלי בתחום תחליפי הבשר, משיק שיתופי פעולה עם רשת בתי הקפה לנדוור, משק ברזילי ורשת הפיצריות פאפא ג'ונס. במסגרת המהלך יציעו הרשתות לסועדים מנות מוכרות ואהובות עם תחליפי בשר
כששוברים את הראש מה להכין, לזניה היא הפיתרון המושלם - קלה ואהובה על כל בני המשפחה, ובמקרה הזה, בזכות התוספות, היא גם מזכירה פיצה נהדרת
יונית צוקרמן מכינה לנו את הקישוט האולטימטיבי לסוכה - סלט קוסקוס קליל להכנה, עם פירות שהופכים אותו לחגיגי וכיפי במיוחד
יונית צוקרמן עושה לנו קציצות גרישה (בורגול דק) שובבות ונימוחות ברוטב עגבניות, מנה טעימה, קלילה ופשוטה להכנה
הנודלס הצמחוני של הירו ראמן, מוכיח שלפעמים לוותר על הבשר זה לא קשה בכלל, בעיקר כשעושים את זה נכון עם רוטב בוטנים מתקתק ומעולה
הבועה התל אביבית מקבלת חיזוק בדמות בית קפה צמחוני - טבעוני חדש עם ארוחות בוקר פוטוגניות, קערות סופר פוד, פרנץ' טוסט שעוד יככב הרבה בפיד שלכם, וכמובן קקטוסים בשביל האווירה
ביף בורגיניון לא חייב להיות תבשיל שלוקח שעות. עינב ברמן ממסעדת איטלקי מקומי מגישה תבשיל ירקות שורש, פטריות והמון חמאה, ומשאירה את הבשר בחוץ
בהשראת המנה הנהדרת של מסעדת עזבה, מציע עז תלם קובה סינייה בטוויסט ללא בשר. בין אם כתוספת ובין אם כמנה עיקרית לסעודה טבעונית - מדובר בלהיט למרכז שולחן החג
למרות שלרוב מכינים פלאפל מחומוס, הגיע הזמן לגוון עם פלאפל הום מייד מעדשים שחורות והמון עשבי תיבול. את התוצאה הקריספית מגישים על טחינה ועם לחם טוב בצד
במקום שוב להגיש אורז כתוספת, השף יוסי שטרית מלמד אתכם כיצד להכין בורגול גס, עשיר בתבלינים חמים, עם המון בצלים מקורמלים
קבלו את הפסטאבולה: סלט פסטה קצרה מאוד עם המון עשבי תיבול טריים ועגבניות ובתיבול הכי ים תיכוני שיש - הרבה שמן זית ולימון
אחת המנות האיטלקיות הקלאסיות שאנחנו הישראלים אימצנו בחום היא פסטה ברוטב שמנת ופטריות. ארוחת החג של שבועות היא הזדמנות מצוינת להכין את הגרסה האמיתית, ללא קיצורי דרך, לרוטב האהוב שאחריו לא תוכלו לחזור אחורה
סלט פסטה קר הוא הדרך הקלילה להנות מפסטה גם בצהריים חמים במיוחד. הפעם המנה הפופולרית זוכה לשדרוג מיוחד עם פסטו ים תיכוני מנצח ועגבניות שרי מתקתקות וצלויות
הסלט שאתם חייבים להכין: השף יוסי שטרית מלמד אתכם כיצד אפשר להפוך שעועית למנה קלילה וכייפית באמצעות מתכון לסלט עשיר בעשבי תיבול וגבינת לבנה חמצמצה
הכי ביתי שיש: מי לא אוהב קונכיות פסטה ברוטב עגבניות? במתכון הנוכחי, הרוטב הקלאסי מקבל תפנית פיקנטית עם שבבי צ'ילי וטוויסט קראנצ'י עם פירורי לחם פריכים
בזכות מתיקותה ומרקמה רכשה לה הבטטה אוהדים רבים. עם בוא הקיץ, שילובה בסלט ירוק ומרענן בתוספת אגוזי פקאן וגבינה מלוחה יהפכו אותה לחגיגה צבעונית וקלילה
לא רק חלומי: יום העצמאות הוא חג המנגלים הלאומי, וכדי שהצמחונים גם יהיו חלק מהחגיגה, פנינו "בית הגבינות" בשביל לקבל מתכונים לגבינות צלויות שיגרמו גם לקרניבורים הגדולים ביותר לרייר
המושג "קונפי" מתייחס לבישול בשמן עמוק. בניגוד לטיגון, בשיטה זו הבישול נעשה על חום נמוך מאוד ולאורך זמן. הבשלן אלון בר מלמד כיצד מכינים קונפי של קישואים בלדי שמגישים עם יוגורט כבשים
רק בריאות: אורלי פלאי-ברונשטיין מתחילה לחסל את החמץ, ומכינה קבבונים טבעוניים מבורגול ועדשים כתומות שמקבלים טוויסט בזכות תוספת של אריסה מקפיצה
אחת המנות הטעימות ביותר שהמטבח ההודי מספק לנו היא הסמוסה: כיסון בצק מטוגן. רות אוליבר מלמדת כיצד מכינים בבית עם מלית צמחונית עשירה בירקות
עונת הירוקים החלה: אורלי פלאי-ברונשטיין מלמדת איך מכינים שעועית ירוקה ופריכה ברוטב עגבניות מיוחד עם תמרינדי ושקדים
כשאין כח לבשל בשיא הקיץ, הפתרון הוא סלט מלפפונים מהיר בתיבול שמזכיר אי אקזוטי בתאילנד
דמיינו סיר מהביל עם שכבות של ירקות אפויים ופתיתים מרופד בתפוחי אדמה שחומים ופריכים - אורלי פלאי ברונשטיין מגישה תבשיל מקלובה בלי בשר
בצבעי הראסטה, בלי צילומים ועם תרגום בעייתי הספר "אוכל נשמה צמחוני" מביא מתכונים צמחוניים-אתניים מסורתיים ומודרניים מאפריקה