ע-ד-ס ב-ח-א-מ-י-ד: מרק החורף המושלם של נוף עתאמנה
נוף עתמאנה במתכון למרק עדשים, תפוחי אדמה ומנגולד שאוכלים מתובל בהרבה מיץ לימון. תענוג חורפי מהמטבח הלבנטיני
נוף עתמאנה במתכון למרק עדשים, תפוחי אדמה ומנגולד שאוכלים מתובל בהרבה מיץ לימון. תענוג חורפי מהמטבח הלבנטיני
מזג האוויר התקרר מעט ואפשר לחזור להכין קציצות ותבשילים שיפיצו ריח מחמם ומנחם ברחבי הבית, ואין כמו קציצות בקר ברוטב כרישה ומנגולד כדי לשמח לבבות
השף אמיר אסידון עם מתכון מרענן לשקשוקה ירוקה של אספרגוס, תרד ומנגולד שהולכת מעולה ליד יוגורט קר
במקום להכין חמין, רוקחים איציק ופיני לוי סיר שמבלה לילה שלם בתנור, עד לקבלת מרקם רך וסמיך שנמס בפה
השף דור זגורי מפרנה בשוק במתכון שלם לארוחה מופלאה על האש, עם טיפ להכנת קבב אדיר שלא יתפרק
רות אוליבר מחממת לנו את הבית ואת הלב עם ארוחה שמפיצה ריחות תבלינים מהמזרח הרחוק
אינס שילת ינאי מסתובבת בימים אלה בשווקים ותרה אחר כל עלה ירוק בנמצא. התוצאה היא ארוחות סוף שבוע חלומית
בבר 51 של השף מושיקו גמליאלי, יש תבשיל דגים בתוך רוטב ירוק, סמיך, חמצמץ וקצת חריף, מאז שאכלנו אותו הוא לא יוצא לנו מהראש. סיר שלם ממנו, הוא כבר בגדר חלום. עכשיו כשיש לנו מתכון הוא עתיד להתגשם כבר בארוחת שבת הקרובה
אנחנו אוהבים את המתכון הזה כי אין כמו להכין בורקס בעצמנו בבית (הבצק קפוא ומופשר, לא השתגענו) וכשזה בורקס בשר מלא כל טוב, החגיגה מתחילה. השף אוהד אמזלג ייקח אותנו צעד אחר צעד
במקום שוב תפוחי אדמה, בואו להכין לביבות של עדשים שחורות ומנגולד לחנוכה. לביבות נהדרות שמוגשות לצד רוטב יוגורט הכי מושקע שיש
הטריפולטאים קוראים לו טבחה בלסלק, אחרים מעדיפים בקיילה, אבל זה לא מה שבאמת חשוב מול התוצאה המהממת
אתם יכולים להשקיע ולהכין עוד מנות ליד סיר הפתיתים הזה, אבל לא בטוח שיש טעם - תבשיל פתיתים בהשראת המטבח הבלקני, עם תרד, בצל מטוגן ולימון, שבקלות הופך מתוספת למרכז הארוחה
לא נכתוב פה את כל הדברים הטובים שאורז מלא יעניק לגוף שלנו, כי אז לא ישאר לנו מקום. כאן הוא משתדך נהדר לגרגרי חומוס ועלי מנגולד במנה עשירה וטעימה
יוגב ירוס נזכר בחרשוף מחשי - סיר ארטישוק ממולא כמו שאכל מידי הזהב של הבשלנית המצרייה ג'ולי אוזון ומכין בהשראתה סיר ממולאים ברוטב אביבי של פול ירוק ומגולד
שילוב מנצח של טעמים שחוברים יחד לסיר משפחתי
הסוד של המרק הזה הוא בשילוב נכון של כל המרכיבים. עבודה קשה לא תמצאו פה, רק עושר של טעמים ומרקמים
כן, אתם יכולים להגיש גבינות איכותיות כמו שהן למרכז השולחן, אבל אתם גם יכולים להשקיע קצת ולהמם את האורחים עם מנת הפתיחה הזאת
תבשיל דגים מרשים, מלא בטעמים ובירוקים, שאינו דורש הרבה עבודה או זמן בישול ארוך. פשוט זרקו לסיר, ואל תשכחו להתארגן על חלה
נמאס לכם מהגפילטע והחריימה? יוגב ירוס מציע לכם מנה ים תיכונית מושלמת לראש השנה עם שילוב טעמים נכון שמחמיא מאוד לבשרו העדין של הדג
הדיי עפאים מקבל את האביב בדרך הכי טעימה שאפשר, וגם אתם יכולים
את כל שפע הירק העונתי מכניס השף אביב משה לסיר אחד ומכין מנת ברמונדי מנצחת לשולחן החג
זאת יכולה להיות ארוחה של ממש או תוספת מושקעת, אבל אנחנו הכי אוהבים להביא כף ולשלוף את הסיר ישר מהמקרר
עז תלם עושה זאת שוב ומכניס לסיר אחד את כל החבר'ה הטובים - תוספת חגיגית לסוכה או ארוחה טבעונית שלמה? אתם תחליטו
מה שהופך מנת פסטה פשוטה למנה מרשימה ואלגנטית היא בחירת מרכיבים נכונה -עז תלם מחבר בין פסטה טליאטלה משובחת לעלי מנגולד, פטריות ויין לבן למנה חגיגית שתמיד קוצרת מחמאות
גם אם חזרתם לסוג של שגרה, וגם אם לא, סוף השבוע זה הזמן שכולם מתכנסים חזרה בבתים, ואפשר לשוב ולהשקיע בארוחות בוקר מפנקות - קבלו שלוש אופציות לבורקסים, במידות שונות של השקעה, אבל במידה שווה של הנאה
תבשיל אביבי וחגיגי לליל הסדר שמכיל בתוכו ארוחה שלמה לאנשים הקרובים אלינו מכל
לכבוד השנה החדשה משלב עז תלם בין סימני החג ומכניס לסיר אחד את עלי המנגולד עם הרימון החמצמצץ וקציצות נימוחות למנה מופלאה עם ברכה לשנה טובה
לפעמים כל כך פשוט למלא את הבית בניחוחות של מאפייה, והבוריקיטס של עז תלם מושלמים למשימה. מאפים פריכים מקמח מלא במילוי תרד, גבינת פטה ואגוזי מלך שלא מצריכים הרבה עבודה ומושלמים לארוחת ערב באמצע השבוע או לאירוח ספונטני
בחורף עלים ירוקים ובשרניים במיוחד ממלאים את השווקים וגם את הגינות והשדות. תרד, עלי חוביזה או מנגולד הם תוספת מלאה טעם וצבע למרק הבשר הנפלא הזה
לכל המכורים לקובה חמוסטה, המתכון הזה הוא בשבילכם - קציצות בקר וסולת נימוחות ואווריריות ברוטב חמצמץ עם מנגולד וכרישה. את הצורך לקבב, תשאירו לסבתא
לשף יוסי שטרית יש פתרון חמים וטעים לערבים הקרירים - תבשיל שוקי עוף זריז עם הרבה בצל שחום, עדשים שחורות ועלי מנגולד
חודש האוכל הטורקי נפתח בתרועה רמה עם ממולאים קטנים וצבעוניים ברוטב עגבניות, שישתלבו בטבעיות בארוחה משפחתית או על שולחן החג
שילוב מנצח של חומוס עם שקשוקה, הפעם בגירסה הירוקה והקיצית. בדיוק כזו שבא לטרוף אחרי הים או הבריכה
לקראת המשתה המרוקאי שמתכננים השפים רן שמואלי ועומר אבישר במסעדת קלארו, הם שיתפו אותנו בחמישה מתכונים על טהרת הסלטים והירקות שהם בגדר חובה על כל שולחן
קדירה חגיגית ומלאה בטעמים שהאורחים ישמחו להתענג עליה בערב החג. השף שאול בן אדרת מכין קדירה מנתח שייטל ומעשיר את טעמה בעצמות מח, מנגולד, גרגרי חומוס ולימון כבוש
אין דרך נפלאה יותר מלפתוח את הבוקר עם ארוחה עשירה ומפנקת, בטח אם היא לא דורשת מאמץ. השקשוקה הזו היא בדיוק מה שצריך בשביל בוקר כזה
כדי להפוך את החורף לחמים וטעים השף מיכאל גרטופסקי משדך ומכניס בברית הנישואין קציצות בשר עם עלי מנגולד ופטריות יחד עם פסטה קטנטנה לכדי מרק עשיר שהוא ארוחה שלמה
כשמבשלים מרקים ותבשילים שונים, אפילו קציצות, יש פטנט אחד נפלא שהופך אותם למשביעים יותר ומעגל חמצמצות או מליחות יתר. אורלי פלאי מכינה מרק מנגולד עשיר עם קוסקוס
כשהבצק כבר מוכן, כל מה שנותר לעשות זה לקצוץ ירקות, לערבב עם גבינות, לתבל ולגלגל לקרואסון. כדאי להכין הרבה, כי המאפים האלו ייחטפו במהירות הבזק
מנגולד הוא האח העדין של התרד, ושילובו עם גבינה הופך אותו למעודן עוד יותר. קיש מעולה ובו שמנת ועוד שלוש גבינות, שלצד סלט הוא ארוחה נהדרת בפני עצמה
10 דקות של עבודה במטבח ויש לכם פילאף מנגולד עדין שסופג לתוכו תבלינים וטעמים חמצמצים. אורלי פלאי מכינה תבשיל צמחוני זריז
במקום להכניס לחם לקציצות אורלי פלאי משלבת אותן עם קוסקוס, שמעניק להן אווריריות ונימוחות ומבשלת אותן ברוטב מהמטבח המרוקאי של עלי מנגולד, סלרי וגרגרי חומוס נימוכים
השפית שלי לרון ממשק ברזילי מכינה גרסה מהירה וטעימה לממולאים שטרם ניסיתים דפי מנגולד טרי שמולאו באורז, עשבי תיבול וגוג'י ברי שילוב מנצח של אוכמניה, צימוק ותות
האזוקי היא פצצת ויטמינים וסיבים תזונתיים, דלה בשומן ומאזנת את רמות הסוכר בגוף. השפית נלי קרפנר, מהמטבח של נלי ביפו, מכינה ממנה תבשיל ירקרק עם מנגולד ולימונים כבושים
שף יוסי שטרית ממסעדת קיטשן מרקט הפשיל שרוולים עם אמו פאני, ויחד הם מכינים ארוחת חג: סלטים, פרגיות ממולאות, טלה בשקדים וצימוקים, ולקינוח: מאפינס סילאן ברוטב וניל
סבתא של אבי לוי נהגה להכין את סלט המנגולד הזה שוב ושוב, לשמחתו הרבה של נכדה. עכשיו הוא עצמו מתקין אותו במסעדה שלו, כאחד מסלטי "פתיחת השולחן". וגם שמח להעניק את המתכון
הסוד של המאפים הללו נעוץ במילוי הנפלא שלהם, ובתבלינים המסתתרים בבצק
פעם אחת קלאסית עם פלפלים או מתקדמת עם מנגולד ממולא ירקות שורש וקרם פרש. אבי ביטון מבשל ממולאים