לכו על כמות כפולה, מחר זה גם יהיה מושלם: תבשיל חורפי מהיר מאוד וטעים מאוד
זאת יכולה להיות ארוחה של ממש או תוספת מושקעת, אבל אנחנו הכי אוהבים להביא כף ולשלוף את הסיר ישר מהמקרר
זאת יכולה להיות ארוחה של ממש או תוספת מושקעת, אבל אנחנו הכי אוהבים להביא כף ולשלוף את הסיר ישר מהמקרר
נוף עתמאנה במתכון למרק עדשים, תפוחי אדמה ומנגולד שאוכלים מתובל בהרבה מיץ לימון. תענוג חורפי מהמטבח הלבנטיני. כנסו
בשיתוף סוגתעז תלם עושה זאת שוב ומכניס לסיר אחד את כל החבר'ה הטובים - תוספת חגיגית לסוכה או ארוחה טבעונית שלמה? אתם תחליטו
בשיתוף רמי לוימה שהופך מנת פסטה פשוטה למנה מרשימה ואלגנטית היא בחירת מרכיבים נכונה -עז תלם מחבר בין פסטה טליאטלה משובחת לעלי מנגולד, פטריות ויין לבן למנה חגיגית שתמיד קוצרת מחמאות
בשיתוף ברילהגם אם חזרתם לסוג של שגרה, וגם אם לא, סוף השבוע זה הזמן שכולם מתכנסים חזרה בבתים, ואפשר לשוב ולהשקיע בארוחות בוקר מפנקות - קבלו שלוש אופציות לבורקסים, במידות שונות של השקעה, אבל במידה שווה של הנאה
צוואר טלה, עלי מנגולד ממולאים, שום טרי ותרמילי פול ירוק. הבשלנית איילה ג'ני בטור מתכונים חדש לוואלה! אוכל, שמתחיל עם מתכון לסיר משפחתי, שהשנה יהיה קטן יחסית, אבל איכותי. תבשיל אביבי וחגיגי, שמכיל בתוכו ארוחה שלמה לאנשים הקרובים אלינו מכל
החורף רשמית כאן, ואפשר לחזור להכין קציצות ותבשילים שיפיצו ריח מחמם ומנחם ברחבי הבית, ואין כמו קציצות בקר ברוטב כרישה ומנגולד, כדי לפתוח את העונה כמו שצריך
לכבוד השנה החדשה משלב עז תלם בין סימני החג ומכניס לסיר אחד את עלי המנגולד עם הרימון החמצמצץ וקציצות נימוחות למנה מופלאה עם ברכה לשנה טובה
שמן עץ הזיתרצף שידורי המשחקים היומיומי דורש נשנוש, אבל ארוחה מול המסך דורשת עמידה בכמה קריטריונים. השף אוהד אמזלג מברבאטוב בהוד השרון עמד בכולם והכין בורקס בשר מושלם למונדיאל
לפעמים כל כך פשוט למלא את הבית בניחוחות של מאפייה, והבוריקיטס של עז תלם מושלמים למשימה. מאפים פריכים מקמח מלא במילוי תרד, גבינת פטה ואגוזי מלך שלא מצריכים הרבה עבודה ומושלמים לארוחת ערב באמצע השבוע או לאירוח ספונטני
בחורף עלים ירוקים ובשרניים במיוחד ממלאים את השווקים וגם את הגינות והשדות. תרד, עלי חוביזה או מנגולד הם תוספת מלאה טעם וצבע למרק בשר
לכל המכורים לקובה חמוסטה, המתכון הזה הוא בשבילכם - קציצות בקר וסולת נימוחות ואווריריות ברוטב חמצמץ עם מנגולד וכרישה. את הצורך לקבב, תשאירו לסבתא
לשף יוסי שטרית יש פתרון חמים וטעים לערבים הקרירים - תבשיל שוקי עוף זריז עם הרבה בצל שחום, עדשים שחורות ועלי מנגולד
בשיתוף עוף טובחודש האוכל הטורקי נפתח בתרועה רמה עם ממולאים קטנים וצבעוניים ברוטב עגבניות, שישתלבו בטבעיות בארוחה משפחתית או על שולחן החג
רות אוליבר מחממת לנו את תחילת השבוע בתבשיל מפנק של תפוחי אדמה ומנגולד, שמפיץ ריחות תבלינים מהמזרח הרחוק
שילוב מנצח של חומוס עם שקשוקה, הפעם בגירסה הירוקה והקיצית. בדיוק כזו שבא לטרוף אחרי הים או הבריכה
לקראת המשתה המרוקאי שמתכננים השפים רן שמואלי ועומר אבישר במסעדת קלארו, הם שיתפו אותנו בחמישה מתכונים על טהרת הסלטים והירקות שהם בגדר חובה על כל שולחן
קדירה חגיגית ומלאה בטעמים שהאורחים ישמחו להתענג עליה בערב החג. השף שאול בן אדרת מכין קדירה מנתח שייטל ומעשיר את טעמה בעצמות מח, מנגולד, גרגרי חומוס ולימון כבוש
אין דרך נפלאה יותר מלפתוח את הבוקר עם ארוחה עשירה ומפנקת, בטח אם היא לא דורשת מאמץ. השקשוקה הזו היא בדיוק מה שצריך בשביל בוקר כזה
כדי להפוך את החורף לחמים וטעים השף מיכאל גרטופסקי משדך ומכניס בברית הנישואין קציצות בשר עם עלי מנגולד ופטריות יחד עם פסטה קטנטנה לכדי מרק עשיר שהוא ארוחה שלמה
כשמבשלים מרקים ותבשילים שונים, אפילו קציצות, יש פטנט אחד נפלא שהופך אותם למשביעים יותר ומעגל חמצמצות או מליחות יתר. אורלי פלאי מכינה מרק מנגולד עשיר עם קוסקוס
כשהבצק כבר מוכן, כל מה שנותר לעשות זה לקצוץ ירקות, לערבב עם גבינות, לתבל ולגלגל לקרואסון. כדאי להכין הרבה, כי המאפים האלו ייחטפו במהירות הבזק
מנגולד הוא האח העדין של התרד, ושילובו עם גבינה הופך אותו למעודן עוד יותר. קיש מעולה ובו שמנת ועוד שלוש גבינות, שלצד סלט הוא ארוחה נהדרת בפני עצמה
10 דקות של עבודה במטבח ויש לכם פילאף מנגולד עדין שסופג לתוכו תבלינים וטעמים חמצמצים. אורלי פלאי מכינה תבשיל צמחוני זריז
במקום להכין חמין רוקחים איציק ופיני לוי מ"המטבח של פיני" בירושלים מרק רגל עם מנגולד - מרק שמבלה לילה בתנור עד לקבלת מרקם רך וסמיך שנמס בפה
השפית שלי לרון ממשק ברזילי מכינה גרסה מהירה וטעימה לממולאים שטרם ניסיתים דפי מנגולד טרי שמולאו באורז, עשבי תיבול וגוג'י ברי שילוב מנצח של אוכמניה, צימוק ותות
האזוקי היא פצצת ויטמינים וסיבים תזונתיים, דלה בשומן ומאזנת את רמות הסוכר בגוף. השפית נלי קרפנר, מהמטבח של נלי ביפו, מכינה ממנה תבשיל ירקרק עם מנגולד ולימונים כבושים
שף יוסי שטרית ממסעדת קיטשן מרקט הפשיל שרוולים עם אמו פאני, ויחד הם מכינים ארוחת חג: סלטים, פרגיות ממולאות, טלה בשקדים וצימוקים, ולקינוח: מאפינס סילאן ברוטב וניל
סבתא של אבי לוי נהגה להכין את סלט המנגולד הזה שוב ושוב, לשמחתו הרבה של נכדה. עכשיו הוא עצמו מתקין אותו במסעדה שלו, כאחד מסלטי "פתיחת השולחן". וגם שמח להעניק את המתכון
פעם אחת קלאסית עם פלפלים או מתקדמת עם מנגולד ממולא ירקות שורש וקרם פרש. אבי ביטון מבשל ממולאים
המדור העיראקי ממלא עלי מנגולד בבשר טחון, קורא להם יפרא ומבשל אותם ברוטב חמוץ מתוק כמו שעיראקים אוהבים
'בא טבעי' נעתר למנגולד, אחיו המגונדר של הסלק, ומכין ממנו סלט עם פלפלים קלויים וקציצות עם אורז ועדשים
מבשלים בבית: אמה קליין גדלה בבריטניה ושבדיה עם מהגרים מכל העולם ובילתה במטבח כבר מגיל 10. הספציאליטה תבשיל מנגולד אפריקאי עם מקרל מעושן
בריאות יום א' מכינה קציצות עוף בשתי גרסאות טעימות ברוטב בטטה וקוקוס או מלאות בהפתעות מזינות לילדים
המתכון הזוכה של אתי ולי נעמת מבית שאן
ערן ירוחם ממשיך לנסות ולהוריד את הטמפרטורות שבחוץ והשבוע בעזרת תבשיל תרד עם חומוס ומנגולד
צבי טריגר ממשיך להשקיע בארוחות יחיד ועורך היכרות עם פסטה פחות מוכרת בצורת אוזניים. בתפריט: סלט פסטה שובר מוסכמות. כל כך ניינטיז? ממש לא!