ארבעה מרכיבים, ארבעה שלבים פשוטים: הדרך הכי קלה וטעימה לאכול ארטישוק
איך בוחרים, מה השיטה הכי טובה לנקות ואיזה מתכון משרת אותם הכי טוב? טיפים קטנים-גדולים לעבודה עם הפרחים של החורף
איך בוחרים, מה השיטה הכי טובה לנקות ואיזה מתכון משרת אותם הכי טוב? טיפים קטנים-גדולים לעבודה עם הפרחים של החורף
פרחי הארטישוק מסמלים יותר מכל את האביב, וגם אם השנה נחגוג את ליל הסדר בהרכב מצומצם לא צריך לוותר על מנה של ארטישוקים ממולאים. את לבבות הארטישוק שנוהגות הסבתות למלא בבשר, ממלא הפעם תומר טל דווקא בדג ים קצוץ, שטעמו העדין משתלב נהדר ברוטב מלא בירוקים עונתיים
לא צריך לקנות קפואים - זו שיא העונה עכשיו! אבל גם לא צריך לעבוד שעות בקילוף שמסתיים בידיים שחורות. רונית אבידן-שיינפלד עם טריק לארטישוק ממולא קצת אחרת - למלא את הארטישוק ולהשאיר אותו שלם
אורי שפט, האופה והבעלים של מאפיית לחמים, חושף כאן את המתכון למאפה הכי טעים שתאכלו כנראה בחיים - גאלט תרד וארטישוק עם עוד מלא הפתעות נהדרות בפנים. עקבו אחר כל השלבים בוידאו ותפתיעו את כולם בערב שבועות
האוכל האיטלקי ממש לא מתחיל ונגמר בפיצה ופסטה, דווקא במקומות שמתמחים בהכנת אוכל איטלקי אמיתי אפשר למצוא מנות מרגשות עוד לפני שלב הבצקים. במסעדת פומו ברמת החיל התאהבנו בשידוך שעשו לגבינת הבוראטה המופלאה עם הארטישוק האיטלקי
בשיתוף Carlsberg IBBLהקלצונה האיטלקי, הוא אחד הכיסונים האהובים בעולם. למעשה מדובר בפיצה משודרגת, שקופלה לכדי כיסון. כאן הם מקבלים מילוי מפתיע ולא שגרתי בדמות ארטישוקים, רוטב פסטו אפונה ונענע ומוצרלה בשביל האיזון
כל ארוחה צריכה מנה שתעניק לה טעם מגוון יותר וותהפוך אותה לקצת יותר מיוחדת. כך תכינו סלט לבבות ארטישוק טריים, המבושלים בפפריקה, שאפשר להגיש חם או קר
מנת הדגים של ימי החג משאירה אבק לדג של עוד סוף שבוע סטנדרטי. אביב משה מגיש לכם תבשיל לברק ברוטב שמשלב טאץ' ביתי ועומק טעמים
האביב זו שיאה של עונת הארטישוק, בין אם תבחרו למלא את התחתיות בבשר ולבשל ברוטב חמצמץ, להגיש כאנטיפסטי או כחלק מקדירה חגיגית, ככה תבחרו את היפים ביותר אצל הירקן וגם תקלפו אותו בקלות
המטבח של המסעדנית רמה בן צבי בנטף מתעורר שוב לחיים אחרי השריפה שהחריבה אותו לפני שנה וחצי. עד שייפתח שוב במתכונת חדשה, היא נהנית מההתחדשות ומכינה לחג שלוש תוספות פרחוניות שילוו את המנות העיקריות עם הרבה צבע וטעם
אחת המנות הפופולריות בארוחות חג משפחתיות היא תחתיות ארטישוק במילוי בשר. אם תעשו את זה עם בהרט ועשבי תיבול ברוטב אדום פיקנטי - הסועדים לא יישכחו לכם את המנה הזו בחיים
תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר הן דרך מצוינת להתחיל לתכנן את הבישולים לחג. רות אוליבר לוקחת את המנה המוכרת ומשדכת לה רוטב חמוץ-מתוק ריחני שמוסיף הרבה חגיגיות לשולחן
זו שיאה של עונת הארטישוקים, הקוץ הכי טעים בצלחת וחוץ מממולאים, יש עוד הרבה מנות נפלאות שאפשר להכין מהם. עומר אבישר ממסעדת קלארו מסביר לכם איך לקלף ארטישוק בקלות ומה מכינים מכאן
סמבוסק במילוי בשר, תחתיות ארטישוק ממולאות וחלת כדורים חגיגית. הבשלנית סוליקה בוסקילה שאחראית על המטעמים במסעדת אווה סאפי מתחילה את השנה ברגל ימין עם מנות ראשונות למרכז השולחן שיעשו הרבה שמח
מתכון פשוט וטעים לארוחת החג שיתאים לכל מי שבא להתארח וגם לטבעונים ולצמחונים בבית. כמנה עיקרית או ראשונה, ועם זמן הכנה קצר יחסית, מדובר על המתכון המושלם
במטבח האלג'יראי לא נדיר למצוא את השילוב של ארטישוקים ותפוזים. סוף העונה של שניהם היא סיבה טובה דיה ליוסף דנן ללהטט עמם מנה קלילה ומרתקת
הן יפות, חגיגיות וטעימות ומתאימות באופן מושלם לשולחן החג: כך תכינו מנה ראשונה מושקעת של תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב שום ולימון עם אפונה עדינה. והכל בשעה אחת בלבד
ירקות הם טעימים, זולים והכי חשוב - יש בהם שפע של ויטמינים, מינרלים וחומרים ששומרים על הגוף שלנו ותורמים לבריאותו. אז איזה ירקות מפחיתים את הסיכוי לחלות בסרטן, מורידים את רמת הכולסטרול ומאטים את תהליך ההזדקנות?
מזג האוויר הסגרירי מביא איתו חשק למאכלים חמים ומשביעים. בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם מרק ארטישוק ירושלמי שלא לוקח זמן הכנה רב ומכיל בתוכו רק בריאות
ברוסקטה ים תיכונית: אבי ביטון ביקר במסעדת הדגים המפורסמת פסקדו באשדוד, וחזר משם מאוהב דווקא בארטישוק. לכבוד האביב, הוא החליט ללמד איך מכינים ברוסקטה עם טעמים עזים שמגישים לצד יין לבן צונן
השווקים מלאים עכשיו בארטישוקים גדולים, יפים וטריים. לכבוד "חג הארטישוק" מסביר נועם יעקובא, מומחה לגידול ארטישוק, איך מקלפים ומה מבשלים
זו העונה של הירק האהוב, ומלבד טעם לאוכל שלכם, הוא מכיל ויטמינים ומינרלים רבים, מסייע בחיזוק המערכת החיסונית ועוזר בתהליכים של ירידה במשקל ואיזון רמות הסוכר בדם
סלט שהוא גם ארוחה- נתחי וייסבראטן (תגידו לקצב נתח 19) חרוכים עם עלים, עגבניות מיובשות, ארטישוקים צרובים, בצל סגול ותפוזים בשביל הטוויסט
כשהבצק כבר מוכן, כל מה שנותר לעשות זה לקצוץ ירקות, לערבב עם גבינות, לתבל ולגלגל לקרואסון. כדאי להכין הרבה, כי המאפים האלו ייחטפו במהירות הבזק
ועכשיו לקוץ מיוחד במינו שמושרש עמוק בתפריט הישראלי. רוני כנפו פגש את אחד המגדלים המרכזיים של הארטישוק חקלאי עם טעם של פעם שהפך למיסיונר של אנשי האדמה
אין כמו לחגוג את ערב השנה החדשה בבית, עם חברים קרובים. פיליס גלזר מכינה נשנושים בריאים ומפנקים של ארטישוקים ממולאים, ספרינג רולס עם סלמון ויין חם מסורתי
יהלומה לוי מהביסטרון בת"א מנצלת את עונת האביב הקצרה בשוק ומכינה לליל הסדר תבשיל נפלא של תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר טחון המתבשלות ברוטב אפונה לימוני
פיני ואיציק לוי מהמטבח של פיני בירושלים מנצלים את עונת ארטישוק הבר ומכינים תבשיל זהוב בטעמים קלילים: עלי חרשוף ממולאים בבשר ברוטב חמצמץ
מבחוץ הוא נראה קוצני ומרתיע אבל מתחת לשכבות העלים המסוככות עליו מסתתר לב בשרני וטעים. ביקור בארטישוק של נועם לרגל פתיחת עונת הארטישוק
עונת הארטישוקים בפתח, ולכבודה מכין מגדל הארטישוקים נועם עקיבא מנה פשוטה וטעימה במיוחד של לבבות ארטישוק על המנגל לצד שום, רוזמרין ושמן זית
ארטישוק בגורגונזולה, קרם פלפלים ומסקרפונה, חצילים בפרמזן ופאי ערמונים בריקוטה - שף אמיר שולר מבליני בת"א משתעשע עם גבינות איטלקיות
רק רואים אותו אצל הירקן, וכבר יודעים שפסח ממש בפינה. אורלי פלאי-ברונשטיין משתעשעת עם ארטישוק, בצורות ההכנה הפשוטות והזריזות ביותר
בסלט, בריזוטו, על הפלאנצ'ה או בפסטה. השף נדב שרז, מהמסעדה האיטלקית מנואלה בזכרון יעקב, מעניק מתכונים לקוץ הכי טעים בשוק
כמו בהרבה מקרים של טיפוסים קשוחים, מתחת לקוציו של הארטישוק מסתתר לב זהב. נועם יעקבא, מגדל ארטישוק, והשף נדב שרז ממסעדת מנואלה בזכרון יעקב, מספרים על הירק שיוציא אתכם מההאנגאובר
האביב כבר ממש פה, ועימו הירוקים העונתיים. השפית טלי פרידמן, מהסטודיו לבישול "אטליה" בשוק מחנה יהודה, משתעשעת עם ארטישוק, פול, שקדים ושומים צעירים
רגע לפני שהעונה מסתיימת, מכין השף דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא תחתיות ארטישוק ממולאות בשר טלה שימלאו את הבית בניחוח אביב
הילה קריב שונאת את ריח הטיגון, אבל יש לה יוצא מן הכלל - ארטישוקים גדולים בסגנון רומאי שאפשר לטגן ברגע ולטבול באיולי
גלי רבינק ממשיכה במסעותיה בין מטבחים והפעם סדנת טאפאס של אנטוניו מנסה בפורשף. באופן אישי היא היתה מעדיפה לבחוש קצת יותר
צבי טריגר משדרג כריכים עם ממרח שעועית, שיכול לשמש אפילו תחליף לחומוס, וממרח ארטישוק
רועי סופר, שאול בן אדרת, איילת אור ושפים נוספים נכנסו ל'לב העניין' ומציעים עד סוף מרץ מנות ארטישוק מיוחדות אותן רקחו במיוחד עבור פסטיבל שלם סביב ארטישוק