תבשיל בשר וחצילים אורפלי
פיני ואיציק לוי מירושלים מכינים תבשיל מסורתי בניחוח אורפלי - כתף טלה עם חצילים שנאפית בתנור במשך שעות עד שמתקבל טעם עמוק, מרוכז. חורף במיטבו
פיני ואיציק לוי מירושלים מכינים תבשיל מסורתי בניחוח אורפלי - כתף טלה עם חצילים שנאפית בתנור במשך שעות עד שמתקבל טעם עמוק, מרוכז. חורף במיטבו
כמו תמיד, הסחורה בבסטות מכתיבה לאיילה ג'ני את הסיר הבא שלה. והפעם זאת הלוביה הארוכה והיפה של הקיץ שנכנסת לסיר עם נתחים של בשר בבישול ארוך
זאת לא השקשוקה הקלאסית כמו שאתם מכירים, זאת רק השקשוקה הכי טעימה שאכלתם בחיים
מדובר באחת המנות הכי פופולריות שמגיעות לשולחן סוף השבוע הישראלי, אבל כזאת עוד לא ראינו
רות אוליבר מחממת לנו את הבית ואת הלב עם ארוחה שמפיצה ריחות תבלינים מהמזרח הרחוק
הוא יעיל במניעה והקלה של מחלות שונות ומשונות ונחשב לפלא של ממש. פיליס גלזר מכינה מהכורכום תבשיל ירקות, לביבות מהירות, ואפילו משקה מחזק
הדרך הבטוחה להכין עוף עסיסי ומלא טעמים ים-תיכוניים בלי להסתבך. כי אף פעם לא נמאס ממנו, אבל תמיד כיף לגוון עם עוד מתכון מוצלח לאוסף
במקום להכין שוב חריימה לשבת, שכבודו במקומו מונח, למה שלא תכינו תבשיל דייגים מנחם ועשיר עם תפוחי אדמה מטוגנים ורוטב על בסיס יין לבן?
תבשיל מושלם לשבת היישר מהמטבח הביתי של השף אביב משה, שמבטיח לכם מנה מנצחת. כנסו למתכון והתכוננו לתשבוחות
מזג האוויר הזה דורש תבשיל בשר ריחני וצבעוני לכל המשפחה מהמטבח הטריפוליטאי, תוספת כבר בפנים ומה שנשאר לכם זה להתענג מכל ביס
איילה ג'ני מבקשת מכם להביא לשולחן האוכל רק כף. אתם כבר תדעו איך להמשיך משם
אורלי פלאי מכינה פלאק מונג, אפונה צהובה שמתבשלת עם תרד ושפע תבלינים
השף נשאת עבאס מנצל את העונה בשביל להכין את אחד התבשילים המופלאים שעליהם גדל - עלי תרד מבושלים עם הרבה שום ברוטב סמיך וחמצמץ של יוגורט חם. על אורז לבן, לצד דג, או כשקשוקה ירוקה ומשגעת, אל תוותרו על התבשיל הנהדר הזה
הטריפולטאים קוראים לו טבחה בלסלק, אחרים מעדיפים בקיילה, אבל זה לא מה שבאמת חשוב מול התוצאה המהממת
אצל מתן שופן אין במטבח חוקים שלא ניתן להפר וטעמים שלא ניתן לשלב - כשעושים את זה נכון התוצאה מעלפת. נסו ותגלו בעצמכם
במקרה שלנו הדלעת לא הופכת לכרכרה, אלא דווקא לקערת הגשה יפה, מתקתקה וריחנית במילוי תבשיל בקר ביין אדום ואורז בעשבי תיבול - לפני שהיא תחזור לעצמה כבר לא יישאר פירור
עונת החבושים קצרה מדי, אז אל תחכו, רוצו לשווקים לקנות את הפרי הייחודי הזה והכינו סיר אסאדו עם חבושים ובצלים מקורמלים שיפיץ ניחוח משכר בכל הבית
מחמם, טעים ומלא בערכים תזונתיים: מתן שופן מכין סיר מלא אנרגיה, שגם נארז מעולה לעבודה
השבוע רות אוליבר מלמדת כיצד להכין את התבשיל האולטימטיבי: גם בשר רך ומתובל בהמון טעמים טובים וגם בצקניות שמנמנות שמהוות את התוספת המושלמת
מתכון פשוט וקל לתבשיל חם של גרגירי חומוס רכים עם שום ופלפלים שמגישים ליד הדג בארוחת שבת, אבל מושלם גם סתם ביום חול מעל אורז לבן
את התבשיל הזה אפשר לאכול כמנה טבעונית, להעמיס מעל אורז או קוסקוס ולצרף כתוספת חמה. ככה זה כשהכול עובד
מה קורה כשתבשיל הטנזיה העשיר מהמטבח המרוקאי פוגש בנתח האוסובוקו העסיסי? למעדן כזה האורחים שלכם בחג לא יצפו
זו הדרך הכי קלה והכי טעימה להכין את מנת הבשר המנצחת לשולחן החג
מתכון זריז לתבשיל טבעוני ומהיר של גזר וכרוב, ברוטב קוקוס וקארי צהוב
מנה נהדרת למי שחובב בשר בבישול ארוך שפשוט מתפרק בסוף הבישול. תצרפו לזה גם קישואים וסלרי וקיבלתם חגיגה אמיתית
איילה ג'ני מכינה תבשיל מרוקאי עם קציצות בקר קטנות, חזות עוף ממולאים וטחולים, כולם נכנסים יחד לרוטב סמיך שטעמי הצ'ילי, השום והכוסברה נותנים בו את הטון, וכל אחד מבני המשפחה יכול לבחור לו את החלק האהוב עליו
עינב חקון עם מתכון לכרעיים או שוקיים של עוף, שנצרבים ומתבשלים עם המון קולורבי ושומר עזי טעם, וכל זה ברוטב אריסה והדרים נהדר
סיר יפה של ירקות עם הרבה טעם לצד עוף מושחם והכול ברוטב משגע אדום ולימוני. מתכון חובה לחובבי הכרובית והקולורבי
מערבבים את בשר הטלה עם אורז והרבה עשבי תיבול ואופים בתנור יחד עם נוזלי הבישול, עד שהאורז מתרכך וסופג את כל הטעמים והבשר נעשה פריך
אצל עינב חקון זה הזמן לבטטה קסבייה, הלוא הוא הארטישוק הירושלמי, אותו היא משלבת בתבשיל עשיר עם קציצות בשר עסיסיות. מתכון לגזור ולשמור
סלט ארטישוק חם שהוא למעשה תבשיל עשיר. תכירו את האורח שיהפוך לקבוע בשולחן השבת שלכם
עשיר, קטיפתי וארומטי. התבשיל הזה יסדר לכם ארוחה חמה, משביעה ועשירה מחומר הגלם שאנחנו הכי אוהבים במטבח המקומי שלנו
אולגה טוכשר במעדן שמתאים בדיוק למזג האוויר שבחוץ
עם פיתה, חלה, אורז או קוסקוס. יש כל כך הרבה דרכים טעימות לאכול את התבשיל הזה, אבל הוא פשוט טעים ככה כמו שהוא
השף מיכאל גרטופסקי מכין לנו קדירת דגים וקוסקוס שאמנם הגיעה היישר מחופי סיציליה, אבל יושבת בול על החורף הישראלי
היא מופיעה עם הגשם הראשון, וזה בדיוק הזמן להכניס אותה לקדירה עם עוף ובצלצלים, ולהמשיך משם לתבשיל סופריטו חורפי, עמוק ועשיר
כשפותחים את מכסה הרטטוי של יוגב ירוס, אי אפשר שלא לחשוב על מטבוחה טובה, משוויה או זעלוק עיראקי, עכשיו קבלו את הגרסה של פרובאנס, ותתארגנו על חתיכת לחם שמנמנה
הטעם - מושלם, המרקם - וואו. תבשיל פתיתים וירקות בקארי וקרם קוקוס, שיגרום אפילו לילדים שלכם להיפתח לטעמים חדשים
הוא נהדר כארוחת ערב או צהריים קלילה ומזינה, נוח לארוז אותו ולקחת לעבודה ואפילו לפיקניק והוא יכול לשמש כתוספת טעימה וקצת שונה בארוחות המשפחתיות. האושפלאו הצמחוני של אולגה טוכשר הוכתר אצלנו כסיפור הצלחה
נזיד איטלקי סמיך ועשיר מתכון פשוט, קל וחכם לתבשיל שהוא ארוחה שלמה מחומרי גלם זמינים שמגע הקסם האטלקי נגע גם בהם
עבור תבשיל הפרגיות העשיר של ג'לאל סלאם, לא צריך יותר מ-15 דקות, מנה אידיאלית להכנה בבית כשרוצים לתקתק ארוחה צבעונית וטעימה
מתכון פשוט וקל לאחד התבשילים שהכי כיף לאכול בחורף. סיר מהביל של נקניקות איכותיות, כרוב כבוש, תפוחי אדמה נימוחים ותבלין סודי אחד
מה קורה כשמשלבים בין טונה (כן, כזו שיש לכולנו תמיד במזווה המטבח) לבין תבשיל קארי עשיר בתבלינים? חכו לפיצוץ של טעמים כי זו הולכת להיות הארוחה הכי טעימה, זריזה ומספקת שתכינו
דווקא בעונת החורף הים שופע בדגה טרייה וזה הזמן לנצל אותה לטובת תבשילים וקדירות. בניגוד לתבשילי הבשר שדורשים זמן בישול ארוך במיוחד, קדירת הדגים מוכנה תוך חצי שעה ועשירה לא פחות. כל מה שצריך ליד זאת חלה טרייה
קוביות בשר טלה או כבש, שמתבשלות עם פול ירוק טרי ומוגשות עם גרגרי חומוס וטחינה, תבשיל חורפי עשיר ונהדר
על פי הרפואה הסינית, הדרך הטובה ביותר לשמור על חום הגוף היא באמצעות התזונה. אילו מאכלים מומלץ לאכול בחורף כדי להתחמם ולהכין את הגוף לטמפרטורות הנמוכות ולמחלות העונתיות
המתכון הזה שמתאים לכל יום חורפי עושה חיבור בין העישון הקל של חיטת הפריקי, לטעם העשיר של נתח הפאלדה, כשאת הכל מחבר קו דק של דבש התמרים - הטעם העמוק והנימוחות שמתקבלים לאחר הבישול הארוך בקדירה שווים את ההמתנה
תבשיל דגים מרשים, מלא בטעמים ובירוקים, שאינו דורש הרבה עבודה או זמן בישול ארוך. פשוט זרקו לסיר, ואל תשכחו להתארגן על חלה
בשביל לזכות בקריאות התפעלות מכל קצוות השולחן לא תמיד צריך לעבוד קשה. יוגב ירוס במתכון שיביא אתכם לשלוחן החג נינוחים ועם מנה מנצחת
רוצים לגנוב את ההצגה בארוחת החג שלכם? קבלו מתכון שקל וכיף להכין, מלא בצבעים, ריחות וכמובן, הטעם הנהדר של ברמונדי ישראלי. אבי ביטון הגיע לחנות אודי דגים, בין תל אביב ליפו, כדי להציץ, להתרשם ולבשל. צפו