מתכונים לארוחה מפסקת: מעקודה, מרק גונדי, עוף, עוגת טורט
מדובר בארוחה הכי חשובה של השנה, אז אספנו לכם חמישה מתכונים - קלים, מזינים והכי חשוב משביעים, שיעזרו לכם לעבור את הצום בשלום, צום קל ומועיל שיהיה
מדובר בארוחה הכי חשובה של השנה, אז אספנו לכם חמישה מתכונים - קלים, מזינים והכי חשוב משביעים, שיעזרו לכם לעבור את הצום בשלום, צום קל ומועיל שיהיה
היא נמצאת בלא מעט מסעדות רחוב בישראל ומסתבר שהיא יכולה לשמח אותנו. אז למה אתם מחכים?
הן מפוצצות בחלבון, סיבים, ברזל ורכיבים נוספים שהגוף שלנו צריך, דלות בשומן, זולות ותמיד זמינות. למה כדאי גם לכם לשלב עדשים, שעועית או חומוס בכל ארוחה - ואיך עושים זאת בקלות
מה עושים כשמתחשק להעמיד במרכז השולחן תבשיל ארוך, אבל אין זמן או לא מתחשק לחכות כל הלילה? אורלי פלאי ברונשטיין מלמדת כיצד מכינים חמין זריז של אמצע השבוע
זה המן לשלוף את מתכוני המרקים - מרק עשיר, משביע וחמצמץ שמתאים לארוחה מפסקת, לישיבה בסוכה או סתם להתנחם בו כארוחה שלמה בערב סתווי
המאכל הכי פופולרי של החורף הוא מרק, ולא בכדי. הוא מחמם, משביע ובריא. אספנו את כל התוספות הכי בריאות שיעניקו עוד קיק של טעם ובריאות לסיר שמתבשל בימים אלה בכל בית בישראל
הימים הקרים הגיעו וכדי להתחמם הגוף שלנו צורך הרבה יותר קלוריות. אבל זה לא חייב להיות ככה. הנה כמה אפשרויות מחממות, בריאות ומשביעות לחורף הקרוב
אם החלטתם לעבור לתזונה טבעונית ואתם לא יודעים מאיפה להתחיל, אנחנו כאן כדי לעשות לכם סדר. הנה 10 טיפים שיעזרו לכם בתור טבעונים מתחילים
חדשות מטרידות לאוהבי האורז: מחקר חדש מצא שאכילה מרובה של דגנים מזוקקים מזיקה ללב בדיוק כמו אכילת יתר של ממתקים. אבל אל דאגה, יש תחליף ראוי
דיאטה זה דבר מבאס, בטח אם אתם כל היום חושבים על קלוריות. אבל אולי תתפלאו יש כמה מאכלים שאפשר לאכול מהם לא מעט גם אם אתם שומרים על המשקל
חג הפסח והארוחות הגדולות שלו בפתח, ולא מעט אנשים חוששים לעלות במשקל. צוות התמיכה של מכון אברהמסון לגמילה מסוכר ומפחמימות מציע שיטה חדשה, שלא לומר "טריק", שיעזור לכם לאכול הרבה פחות בחגים הקרובים
אחת התלונות הכי שכיחות של חג הפסח היא עצירות וכאבי בטן. אז ממה כדאי שתימנעו בחג הזה (וזה לא רק מצות) - ומה דווקא כדאי שתוסיפו לתפריט? הנה הרשימה המלאה
מטיפים לנו לאכול בריא מגיל יחסית מוקדם, אבל לרוב אנחנו מאמצים תזונה נכונה דווקא בשנות השלושים, וחבל. מחקר מצא מה אתם צריכים לאכול כדי להאריך את החיים לכם ובאיזה גיל מומלץ להתחיל להקפיד
אם הייתה רשימה שמראה איזה מזונות הכי בריאים ואיזה הכי גרועים, הייתם רוצים לשים את היד עליה. עכשיו אתם יכולים. אז איזה מאכל הכי טוב לכם ומאיזה כדאי שתימנעו במיוחד?
כל העולם הולך בכיוון הזה, אז הגיע הזמן שגם אתם תצטרפו, לא?
אם אתם חווים את אחד (או יותר) מהסימפטומים הבאים, אולי כדאי שתרגעו קצת עם החומוס. מומחי תזונה מזהירים מפני צריכה מוגברת של חומוס, אך מאחר שמדובר במזון בריא הם גם מציעים פתרון פלא שיעזור לכם לדבוק באובססיית החומוס שלכם לאורך שנים
קטניות מתקשרות פעמים רבות לטבעונות או צמחונות, אבל האמת היא שהן מומלצות לכולם, במיוחד למי שנמצא בדיאטה. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על המזון הכי משביע, בריא ודל בקלוריות שקיים
השנה, במקום להביא ממרחים קנויים למנגל של יום העצמאות, מכינים אותם בבית. במדריך הבא תקבלו את כל הטיפים והסודות לממרחים מושלמים, החל מחומוס מנצח ועד לסלט שעועית לבנה במרקם קטיפתי
אורלי פלאי-ברונשטיין עונה לשאלות הגולשים ונותנת פתרונות וטיפים לעבודה נכונה במטבח, שיהפכו אותה למהנה ויעילה יותר ובעיקר תחסוך לכם זמן ומפח נפש
יותר ויותר ישראלים מתבקשים להיכנס לבידוד, ורמת החרדה עולה, תכנון מראש ויצירת מאגרי אוכל יכולה לעזור להפחית מעט את החרדה, וכמובן תועיל במקרה הצורך, אבל מה כדאי לקנות ולהכין? הנה כמה טיפים ורשימת קניות מומלצת שיכולים לעזור
עם בוא החורף והגשמים, מרקים מחממים תופסים את מקומם במטבח הישראלי. הם יעשו טוב לבריאות שלכם בכל מקרה, אבל שני המרכיבים האלה יהפכו אותם למזינים ובריאים הרבה יותר
ברוקולי הוא הכוכב של התזונה הבריאה, על כך אין עוררין. ובכל זאת - אל לנו להישען רק עליו כדי לקבל את הרכיבים הבריאים שאנחנו צריכים. בטח לא כשמדובר בסיבים תזונתיים. הנה כמה מאכלים בריאים וטעימים לא פחות ממנו שיכולים למלא את מאגרי הסיבים הבריאים
מחקרים מצאו שהם טובים לדיאטה, למערכת העיכול ואפילו עשויים למנוע סרטן ולהאריך חיים. אז למה אתם לא אוכלים מספיק מהם ואיך אפשר לשפר את זה?
אף שפחמימות זוכות לאחרונה ביחסי ציבור גרועים, יש בהן גם יתרונות בריאותיים שחבל שתפסידו. הן עשויות להעלות את רמות האנרגיה, להביא לתחושת שובע ולמלא אתכם בשלל ויטמינים ומינרלים. אז איך אפשר ליהנות מכל הטוב שבהן בלי להשמין?
התוספת המשמעותית למנגל של יום העצמאות מסתתרת דווקא בסלטים. אם בא לכם לגוון בהיצע שילווה את הבשר או להרים ארוחת חג טבעונית - סלטי קטניות הם הפתרון המושלם
הירידה בטמפרטורות והגשם שהתחיל לטפטף גורמים לנו לחשוק במאכלים מנחמים ומחממים יותר מאלה שנהגנו לאכול בקיץ. אז איך שומרים על תזונה בריאה, מזינה וידידותית לגזרה גם בחורף? הנה 5 הצעות
הן מופיעות במאכלים חורפיים רבים, נחשבות זולות, בריאות ומשביעות, אז החלטנו לבדוק: מה הערכים התזונתיים של חומוס, שעועית ועדשים? ומה יש בכל אחד מהם שהכי בריא לכם
כמעט כל המלצה כיום לתפריט בריא ומאוזן כוללת קטניות. אז אם זה כל כך בריא, מדוע קטניות עושות לנו כאבי בטן? התשובה פשוטה והפתרון הוא בהנבטה נכונה
אתם אולי יודעים איפה נמצא החומוס הכי טוב בארץ, אבל האם יש לכם מושג ממה הוא בדיוק מורכב ואיזה ערכים תזונתיים, אם בכלל, יש שם? בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם את השאלון הבא
מחקר רחב היקף שעקב אחר 135 אלף אנשים ב-15 מדינות קובע כי כמות הפירות, הירקות והקטניות הדרושה לאריכות ימים נמוכה משחשבו בעבר. אז כמה זה מספיק ומהי הדרך הבריאה ביותר לאכול מזונות אלו?
מכינים לילדים ברוקולי מבושל? זורקים את השום לתבשיל כמו שהוא? אתם מפספסים יותר מדי יתרונות בריאים. הנה כל הטעויות שאתם אולי עושים עם המאכלים הכי בריאים, והדרך לפתור אותן
הפעם לקחנו שני מרכיבים שמככבים בכל מטבח ישראלי - עדשים וחצילים - והרכבנו עבורכם סלט בריא, טעים ומזין, שמכינים בקלות ובמהירות. טיפ שלנו: אל תוותרו על הכוסברה
הן עשירות בחלבון, אבל הן צמחוניות. הן נחשבות ל"סופר-פוד", אבל עממי ושווה לכל כיס. הן משביעות מאוד, אך דלות בשומן ומסייעות לירידה במשקל - כל הסיבות הבריאות להתחמם עם קטניות
חלבון הוא אחד מאבות המזון ויש לו חשיבות בבניית התאים בגוף וחיזוק העצמות. קיימים מאכלים שעשירים בחלבון אבל גם טומנים בתוכם הרבה מאוד קלוריות. אספנו לכם 10 מזונות שמשלבים בין כמות חלבון גבוהה ובין יתרונות בריאותיים שעוזרים לשמור על המשקל
אתם אוכלים את חלקם מדי יום, אבל מאחרים אתם שוכחים: המזונות האלה יכולים להפחית את רמות הכולסטרול הרע בגוף שלכם, וחבל שתפספסו אותם. הדיאטנית שלנו מסבירה
עוד חיזוק לצמחונים: חוקרים מדנמרק גילו שארוחה צמחונית מבוססת קטניות הותירה גברים שבעים יותר וגרמה להם לצרוך פחות קלוריות בארוחה הבאה שלהם, מאשר ארוחה בשרית
נדמה שלאחרונה כולם אוכלים בריא יותר, ורבים אפילו בוחרים להנביט קטניות ודגנים בבית. התזונאית שלנו מסבירה למה זה טוב ומבהירה ממה אתם חייבים להזהר
הם נחשבות לבריאות מאוד ומופיעות בהרבה מאוד ממאכלי החג ובכלל, אבל רבים מאיתנו מעדיפים להמנע מהן. למה קשה לנו לעכל קטניות ואיך אפשר לפתור את הבעיה בקלות?
איך יודעים כמה זמן צריך להשרות אותן? מה מומלץ לעשות עם מי ההשריה? ואיפה הכי מומלץ לאחסן אותן? יש לנו את כל התשובות
לא צריך להיות טבעוני או צמחוני בימינו כדי לדעת שלטובת הבריאות שלכם, מומלץ לצמצם את צריכת המוצרים מן החי. אם אתם דואגים לרמת החלבון שלכם, יש גם אלטרנטיבות מצויינות מהצומח
אין דבר שאנחנו אוהבים יותר מאשר מנות שהן ארוחה שלמה בפני עצמן. כך גם הוא סלט הקטניות של יוסי שטרית שמכניס את כל הטבע לתוך קערה אחת: קטניות מזינות, עשבי תיבול רעננים ופרי מתקתק
הנשנוש המושלם לסופ"ש: פריך, עשיר בתבלינים ואפילו בריא. השף יוסי שטרית מלמד איך מכינים קרקרים כייפים שאפשר לטבול בממרח או לאכול אותם ככה
אתם עושים את זה כבר על אוטומט: פותחים את הלחמניה ומורחים עליה את הגבינה. אבל זה לא בהכרח אומר שזה הכי בריא לכם. הדיאטנית שלנו עם ממרחים מפתיעים ובריאים שישדרגו לכם את הסנדביץ'
אם תפשפשו קצת במקורות תגלו ששבועות הוא בכלל לא חג של גבינות - הוא חג של חומוס. הדיאטנית אורית אופיר עם כל הסיבות הכי בריאות ליהנות מצלחת חומוס
הסלט שאתם חייבים להכין: השף יוסי שטרית מלמד אתכם כיצד אפשר להפוך שעועית למנה קלילה וכייפית באמצעות מתכון לסלט עשיר בעשבי תיבול וגבינת לבנה חמצמצה
הרבה מאוד אנשים שונאים במיה בגלל המרקם הרירי שלה, אבל מסתבר שדווקא המרקם הזה הוא שהופך אותה לאחד המאכלים הבריאים ביותר שיש. כל מה שבריא בבמיה
למרות שמדובר במקור מצוין לחלבון וברזל, רק 11% מקפידים לאכול קטניות מדי יום. מה הסיבה לכך ומה מומלץ לאכול כדי להעשיר את התפריט. כל התוצאות
קטניות הן אחד ממקורות המזון החשובים ביותר לגוף האדם. אבל מה אתם יודעים עליהן באמת? ענו על שאלון הקטניות הגדול וגלו איזה קטנית הכי בריאה לכם, ואיך מרגיעים את הבלאגן בבטן
הכרזת האו"ם על השנה הנוכחית כשנת הקטניות נועדה לעודד את כל מי שלא צמחוני או טבעוני לצרוך את אחד מהמקורות החשובים ביותר לחלבונים וברזל. כך תבטיחו לעצמכם איזון בריאותי
היא הקטניה הכי מגוונת, מזינה ומלאה בחלבון, ובזכות אלו אפשר לשלב אותה כמעט בכל מנה ובכל פעם בצורה שונה. איך קונים, איך מבשלים ואיך מאחסנים? הכל על שעועית