צמים על בטן מרופדת: מתכונים לארוחה המפסקת
הארוחה הכי חשובה של השנה היא כמובן הארוחה המפסקת, אז אספנו לכם חמישה מתכונים - קלים, מזינים והכי חשוב משביעים, שיעזרו לכם לעבור את הצום בשלום, צום קל ומועיל שיהיה
הארוחה הכי חשובה של השנה היא כמובן הארוחה המפסקת, אז אספנו לכם חמישה מתכונים - קלים, מזינים והכי חשוב משביעים, שיעזרו לכם לעבור את הצום בשלום, צום קל ומועיל שיהיה
זה המן לשלוף את מתכוני המרקים - מרק עשיר, משביע וחמצמץ שמתאים לארוחה מפסקת, לישיבה בסוכה או סתם להתנחם בו כארוחה שלמה בערב סתווי
אורלי פלאי-ברונשטיין עונה לשאלות הגולשים ונותנת פתרונות וטיפים לעבודה נכונה במטבח, שיהפכו אותה למהנה ויעילה יותר ובעיקר תחסוך לכם זמן ומפח נפש
בשיתוף סוגתיותר ויותר ישראלים מתבקשים להיכנס לבידוד, ורמת החרדה עולה, תכנון מראש ויצירת מאגרי אוכל יכולה לעזור להפחית מעט את החרדה, וכמובן תועיל במקרה הצורך, אבל מה כדאי לקנות ולהכין? הנה כמה טיפים ורשימת קניות מומלצת שיכולים לעזור
הימים הקרים הגיעו והגוף שלנו עובד שעות נוספות כדי לחמם אותנו. את העבודה הקשה הזאת צריך לתחזק באמצעות אוכל, רצוי מהסוג החם והמנחם, שישתלב עם החשק החורפי להתכרבל. הנה כמה אפשרויות שיענו על הצורך הזה בצורה מזינה ובריאה
עם בוא החורף והגשמים, מרקים מחממים תופסים את מקומם במטבח הישראלי. הם יעשו טוב לבריאות שלכם בכל מקרה, אבל שני המרכיבים האלה יהפכו אותם למזינים ובריאים הרבה יותר
ברוקולי הוא הכוכב של התזונה הבריאה, על כך אין עוררין. ובכל זאת - אל לנו להישען רק עליו כדי לקבל את הרכיבים הבריאים שאנחנו צריכים. בטח לא כשמדובר בסיבים תזונתיים. הנה כמה מאכלים בריאים וטעימים לא פחות ממנו שיכולים למלא את מאגרי הסיבים הבריאים
מחקרים מצאו שהם טובים לדיאטה, למערכת העיכול ואפילו עשויים למנוע סרטן ולהאריך חיים. אז למה אתם לא אוכלים מספיק מהם ואיך אפשר לשפר את זה?
אף שפחמימות זוכות לאחרונה ביחסי ציבור גרועים, יש בהן גם יתרונות בריאותיים שחבל שתפסידו. הן עשויות להעלות את רמות האנרגיה, להביא לתחושת שובע ולמלא אתכם בשלל ויטמינים ומינרלים. אז איך אפשר ליהנות מכל הטוב שבהן בלי להשמין?
התוספת המשמעותית למנגל של יום העצמאות מסתתרת דווקא בסלטים. אם בא לכם לגוון בהיצע שילווה את הבשר או להרים ארוחת חג טבעונית - סלטי קטניות הם הפתרון המושלם
השנה, במקום להביא ממרחים קנויים למנגל של יום העצמאות, מכינים אותם בבית. במדריך הבא תקבלו את כל הטיפים והסודות לממרחים מושלמים, החל מחומוס מנצח ועד לסלט שעועית לבנה במרקם קטיפתי
הירידה בטמפרטורות והגשם שהתחיל לטפטף גורמים לנו לחשוק במאכלים מנחמים ומחממים יותר מאלה שנהגנו לאכול בקיץ. אז איך שומרים על תזונה בריאה, מזינה וידידותית לגזרה גם בחורף? הנה 5 הצעות
הן מופיעות במאכלים חורפיים רבים, נחשבות זולות, בריאות ומשביעות, אז החלטנו לבדוק: מה הערכים התזונתיים של חומוס, שעועית ועדשים? ומה יש בכל אחד מהם שהכי בריא לכם
כמעט כל המלצה כיום לתפריט בריא ומאוזן כוללת קטניות. אז אם זה כל כך בריא, מדוע קטניות עושות לנו כאבי בטן? התשובה פשוטה והפתרון הוא בהנבטה נכונה
אתם אולי יודעים איפה נמצא החומוס הכי טוב בארץ, אבל האם יש לכם מושג ממה הוא בדיוק מורכב ואיזה ערכים תזונתיים, אם בכלל, יש שם? בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם את השאלון הבא
מחקר רחב היקף שעקב אחר 135 אלף אנשים ב-15 מדינות קובע כי כמות הפירות, הירקות והקטניות הדרושה לאריכות ימים נמוכה משחשבו בעבר. אז כמה זה מספיק ומהי הדרך הבריאה ביותר לאכול מזונות אלו?
מכינים לילדים ברוקולי מבושל? זורקים את השום לתבשיל כמו שהוא? אתם מפספסים יותר מדי יתרונות בריאים. הנה כל הטעויות שאתם אולי עושים עם המאכלים הכי בריאים, והדרך לפתור אותן
הפעם לקחנו שני מרכיבים שמככבים בכל מטבח ישראלי - עדשים וחצילים - והרכבנו עבורכם סלט בריא, טעים ומזין, שמכינים בקלות ובמהירות. טיפ שלנו: אל תוותרו על הכוסברה
הן עשירות בחלבון, אבל הן צמחוניות. הן נחשבות ל"סופר-פוד", אבל עממי ושווה לכל כיס. הן משביעות מאוד, אך דלות בשומן ומסייעות לירידה במשקל - כל הסיבות הבריאות להתחמם עם קטניות
חלבון הוא אחד מאבות המזון ויש לו חשיבות בבניית התאים בגוף וחיזוק העצמות. קיימים מאכלים שעשירים בחלבון אבל גם טומנים בתוכם הרבה מאוד קלוריות. אספנו לכם 10 מזונות שמשלבים בין כמות חלבון גבוהה ובין יתרונות בריאותיים שעוזרים לשמור על המשקל
אתם אוכלים את חלקם מדי יום, אבל מאחרים אתם שוכחים: המזונות האלה יכולים להפחית את רמות הכולסטרול הרע בגוף שלכם, וחבל שתפספסו אותם. הדיאטנית שלנו מסבירה
עוד חיזוק לצמחונים: חוקרים מדנמרק גילו שארוחה צמחונית מבוססת קטניות הותירה גברים שבעים יותר וגרמה להם לצרוך פחות קלוריות בארוחה הבאה שלהם, מאשר ארוחה בשרית
נדמה שלאחרונה כולם אוכלים בריא יותר, ורבים אפילו בוחרים להנביט קטניות ודגנים בבית. התזונאית שלנו מסבירה למה זה טוב ומבהירה ממה אתם חייבים להזהר
הם נחשבות לבריאות מאוד ומופיעות בהרבה מאוד ממאכלי החג ובכלל, אבל רבים מאיתנו מעדיפים להמנע מהן. למה קשה לנו לעכל קטניות ואיך אפשר לפתור את הבעיה בקלות?
איך יודעים כמה זמן צריך להשרות אותן? מה מומלץ לעשות עם מי ההשריה? ואיפה הכי מומלץ לאחסן אותן? יש לנו את כל התשובות
לא צריך להיות טבעוני או צמחוני בימינו כדי לדעת שלטובת הבריאות שלכם, מומלץ לצמצם את צריכת המוצרים מן החי. אם אתם דואגים לרמת החלבון שלכם, יש גם אלטרנטיבות מצויינות מהצומח
אין דבר שאנחנו אוהבים יותר מאשר מנות שהן ארוחה שלמה בפני עצמן. כך גם הוא סלט הקטניות של יוסי שטרית שמכניס את כל הטבע לתוך קערה אחת: קטניות מזינות, עשבי תיבול רעננים ופרי מתקתק
לכל משפחה יש את סיר הקציצות הקבוע שלה לשבת, והפעם יוסי שטרית מציג את הגרסה האישית שלו: קציצות ראס אל חנות עם המון סלרי ושום שמשודכות לגרגרי חומוס נימוחים וטעימים
הנשנוש המושלם לסופ"ש: פריך, עשיר בתבלינים ואפילו בריא. השף יוסי שטרית מלמד איך מכינים קרקרים כייפים שאפשר לטבול בממרח או לאכול אותם ככה
אתם עושים את זה כבר על אוטומט: פותחים את הלחמניה ומורחים עליה את הגבינה. אבל זה לא בהכרח אומר שזה הכי בריא לכם. הדיאטנית שלנו עם ממרחים מפתיעים ובריאים שישדרגו לכם את הסנדביץ'
אם תפשפשו קצת במקורות תגלו ששבועות הוא בכלל לא חג של גבינות - הוא חג של חומוס. הדיאטנית אורית אופיר עם כל הסיבות הכי בריאות ליהנות מצלחת חומוס
הסלט שאתם חייבים להכין: השף יוסי שטרית מלמד אתכם כיצד אפשר להפוך שעועית למנה קלילה וכייפית באמצעות מתכון לסלט עשיר בעשבי תיבול וגבינת לבנה חמצמצה
הרבה מאוד אנשים שונאים במיה בגלל המרקם הרירי שלה, אבל מסתבר שדווקא המרקם הזה הוא שהופך אותה לאחד המאכלים הבריאים ביותר שיש. כל מה שבריא בבמיה
למרות שמדובר במקור מצוין לחלבון וברזל, רק 11% מקפידים לאכול קטניות מדי יום. מה הסיבה לכך ומה מומלץ לאכול כדי להעשיר את התפריט. כל התוצאות
קטניות הן אחד ממקורות המזון החשובים ביותר לגוף האדם. אבל מה אתם יודעים עליהן באמת? ענו על שאלון הקטניות הגדול וגלו איזה קטנית הכי בריאה לכם, ואיך מרגיעים את הבלאגן בבטן
הכרזת האו"ם על השנה הנוכחית כשנת הקטניות נועדה לעודד את כל מי שלא צמחוני או טבעוני לצרוך את אחד מהמקורות החשובים ביותר לחלבונים וברזל. כך תבטיחו לעצמכם איזון בריאותי
היא הקטניה הכי מגוונת, מזינה ומלאה בחלבון, ובזכות אלו אפשר לשלב אותה כמעט בכל מנה ובכל פעם בצורה שונה. איך קונים, איך מבשלים ואיך מאחסנים? הכל על שעועית
מה עושים כשמתחשק להעמיד במרכז השולחן תבשיל ארוך, אבל אין זמן או לא מתחשק לחכות כל הלילה? אורלי פלאי ברונשטיין מלמדת כיצד מכינים חמין זריז של אמצע השבוע
בשיתוף סוגתעונת החמין הגיעה והקור של השבועות האחרונים רק מעורר את הרצון להכין את המאכל האהוב. הבעיה - אחרי סוף שבוע שאכלתם את התבשיל המשופע בקטניות, אתם עלולים לסבול מבטן רגיזה ומתופעות שכולנו מכירים. איך מתמודדים עם הבעיה?
לכולנו יש תקופות פחות טובות בחיים, בהם מלבד מצב הרוח הרע, אנחנו גם אוכלים מאכלים לא מזינים. הנה 7 מזונות בריאים שדווקא יכולים לסייע לכם להרגיש טוב יותר
האם חייבים להסיר את הקצף בשעולה בתבשילים ובמרקם, ומה הדרך הכי טובה להוציא את כל השומן ממרק העוף?
המנגל השנתי לא צריך להיות כולו בשר. אורן גולדפינגר צולה קציצות טבעוניות על האש ומראה שאפשר גם בלי סטייק
וואלה! אוכל קורא לכם להשוויץ במתכון, ואולי לזכות בפרס
לארוחת צהריים זריזה או לאירוח חברים, השף אבי ביטון מכין פילה דניס על מג'דרה של אורז מלא ועדשים כתומות
לקראת ט"ו בשבט שכחו לרגע מהפירות היבשים והאגוזים והתמקדו במאש מונבט ובריא שיעזור לכם בחילוף החומרים
ביציאת מצרים אכלו מן, הנביא יחזקאל הכין לחם ויעקב נתן לעשו נזיד עדשים. נסו להתחקות אחרי מאכלי העבר עם מתכונים מהתנ"ך
מה יש בהן, בקטניות, שמחבר אותן לחורף? רותי שטיינברג חופרת בחמין ומוצאת גזים לא מנוצלים
בצורת בורגול, אדממה ומאש מונבט. איך שלא תסתכלו על זה, אלה הכדורים שבאמת כדאי לכם לקחת
שעועית ועדשים הם אינם חבריו הטובים ביותר של קדירת החורף אלא של הסלט. אורן גולדפינגר לא כבד