גם בשר, גם חצילים, גם פירה: מוסקה בסגנון פאי רועים
מה קורה כשפאי רועים ומוסקה נפגשים בצנצנת? רות אוליבר במתכון קל ומרשים עשוי שכבות מחממות של חציל קלוי, בשר ותפוחי אדמה
מה קורה כשפאי רועים ומוסקה נפגשים בצנצנת? רות אוליבר במתכון קל ומרשים עשוי שכבות מחממות של חציל קלוי, בשר ותפוחי אדמה
תבנית חמה ונפלאה של חצילים ממולאים בשר מתובל ומעל הכול רוטב עגבניות משגע. אחרי צלייה בתנור, הרוטב מצטמצם ונספג בפרוסות החציל השמנמנות וטעמי הבשר והתבלינים נטמעים בו בחזרה ויוצרים סימביוזה מופלאה של טעמים
כמו לא מעט רעיונות שנולדו באימפריה השמחה של צביקי עשת, גם הדבר הזה מצלצל חזק בהקשבה הראשונה, מתחיל להיות מובן כשמתיישבים לאכול, ומסיים ב"איך לא חשבו על זה קודם" כשהצלחת מתרוקנת
אין סוף אפשרויות אפשר להפיק מהרימון. יהלומה לוי מכינה רוטב רימונים לבמיה פריכה, מערבבת גרגרים אדמדמים בסלט עשבי תיבול עז טעם, משלבת באופן מופתי רימונים עם בשר וחצילים במוסקה מהאגדות ורוקחת משקה של עראק, רימונים כמובן
היא אמנם דורשת מעט עבודה, אבל תבנית של מוסקה עם חצילים, בשר, רוטב עגבניות ולפעמים גם תפוחי אדמה, היא ארוחה משפחתית מפנקת. אפשר להכין בתחילת השבוע וליהנות בכל יום מפרוסה דשנה שהיא ארוחה שלמה
המונה מוצא סיבה טובה להרשם לאוניברסיטה - מנת המוסקה המרשימה ביותר שאכל מוגשת בבית הסטודנט בבאר שבע, במחיר ששווה נסיעה יומית לבירת הנגב
לפעמים בין כל הפיתות, למונה יש קרייב לאוכל חם וביתי, מזל שהוא גילה את המטבח של איריס ברמת גן - במחיר מצחיק הוא מתענג על מנה עסקית של מוסקה מושלמת, המג'דרה הכי טעימה שאכל ובמיה בטעם שלא דומה לשום דבר אחר
בפרק האחרון המוקדש לעכו, מגיע אבי ביטון להתארח אצל הבשלן הביתי הנרי בן שבת, שמפנק אותו במוסקה חצילים ובשר ברוטב עגבניות עשיר, שתעבוד נפלא בארוחת שישי וגם בפסח
בלי טיגונים וחצילים סופגי שמן, שמחה לוי חולקת את הגרסה הפשוטה ושפויה שלה למוסקה הבלקנית: שכבות של תפוחי אדמה ותבשיל בשר ברוטב עגבניות
מהסוכה הכי דרומית במדינה מקבל אבי ביטון השראה למנת מוסקה, רק בסגנון צמחוני - מאפה שכבות של ירקות צלויים עם רוטב עגבניות שהוא מצפה ברוטב בשמל
מסעדת הצועניה מיפו משתפת אותנו במתכון מנצח למוסקה עם חצילים, תפוחי אדמה ורוטב בשמל, שכל המשפחה תתענג עליה. מה שנאשר זה להגיש עם סלט יווני חתוך גס
מבחינת עוצמה וכוח כלכלי וצבאי האי השכן הוא כבר לא מה שהיה בתקופת בית שני, אבל מבחינת אוכל זה כבר סיפור אחר. פשטידת תרד, שיפודי סופלקי, יוגורט צזיקי ואפילו סופגניות יווניות - המאכלים הכי טעימים שיצאו מיוון
המונית מגיעה לתיאום מס בקריית הממשלה בת"א. מעבר לתסכול מהתורים, מה שבאמת מביא את הסעיף זה המחיר המסובסד לעובדי המדינה במזנון, בו מוגשת ארוחה שהוא לא מאחל לשונאים שלו
ללכת למכון טסטים שלא על מנת לעשות טסט, אלא רק כדי לאכול זה עסק מוזר. המונית הגיעה למכון דינמו בת"א, וגילתה קציצה דשנה ומוסקה טעימה
מדור ארוחה משפחתית נכנס למטבח הבולגרי וחושף אתכם לסודות של התבשילים הבלקניים. הפעם - קציצות פראסה, מוסקה וכרוב ממולא
רות אוליבר משדרגת את מאפה השכבות המסורתי לקראת ארוחת יום שישי ומכינה גלילות חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות
ניסינו מתכונים מהספר "סיפור בולגרי: מהמטבח של סבתא ויקטוריה" ומצאנו שהוא לוקה בחוסר דיוק משווע. מזל שיש גוגל