משובצת רימונים: ארוחה חגיגית לסוכה
מסעדת עזבה בכפר ראמה, שהפכה כבר מזמן למוקד עלייה לרגל של חובבי אוכל גלילי משובח, בישלה עבורנו לכבוד חג הסוכות ארוחה מיוחדת, שזורה בגרגרי רימונים אדומים, או כמו שקוראים להם שם - הקצפת של הטבע
מסעדת עזבה בכפר ראמה, שהפכה כבר מזמן למוקד עלייה לרגל של חובבי אוכל גלילי משובח, בישלה עבורנו לכבוד חג הסוכות ארוחה מיוחדת, שזורה בגרגרי רימונים אדומים, או כמו שקוראים להם שם - הקצפת של הטבע
למרות ששמה נקשר דווקא בתבשילים כבדים, עונתה של הבמיה דורשת מתכונים קלילים שמתאימים לחום המציף אותנו. רות אוליבר נרתמת למשימה עם מנת קיץ נפלאה של במיה מוקפצת בלימון, אנשובי ואורגנו שכיף לנשנש לצד בירה קרה
שמן עץ הזיתבדומה לשני הרגלים האחרים, גם חג השבועות, מעבר לאספקט הדתי של מתן תורה, נקשר לחקלאות המקומית. השף עודד חצבני חוזר למקורות עם מתכונים טבעוניים שהם שירי הלל ליבולי האדמה
הרבה מאוד אנשים שונאים במיה בגלל המרקם הרירי שלה, אבל מסתבר שדווקא המרקם הזה הוא שהופך אותה לאחד המאכלים הבריאים ביותר שיש. כל מה שבריא בבמיה
נכון, לא כל אחד אוהב אותה, ויש כאלה שהיא מעוררת אצלם אפילו תחושות קשות יותר. אבל התרמיל הרירי שמככב בתבשילים וסלטים רבים, הוא אחד הצמחים הכי בריאים שאתם יכולים להוסיף לתפריט
פיליס גלזר חזרה מטיול בהודו עם מזווה מלאה בתבלינים ומחממת לכם את הסופה עם מתכון לתבשיל דגים מסאלה, מנת תפוחי אדמה וכורכום ותוספת במיה מתובלת בנוסח הדרום
לכבוד שיא עונת הבמיה אסף שטרן, שף המזללה, עושה מתיחת פנים לירק הקיצי ומכין שני סלטי קיץ רעננים ותבשיל קציצות דגים ברוטב עגבניות
אין סוף אפשרויות אפשר להפיק מהרימון. יהלומה לוי מהביסטרון בת"א משלבת רכז רימונים עם במיה פריכה, מערבבת גרגרים בסלט עשבים, ורוקחת משקה של עראק
הבמיה היא אמנם קוצנית ורירית, אבל בטיפול נכון מדובר במעדן מלכים. עד ספטמבר היא אתנו, אז מהרו לנצל את הזמן ולהתחיל לבשל
הבשלניות הטוניסאיות פורטונה אוזן ובריז'יט שופן מלמדות איך מכינים את תבשיל הקיץ המסורתי גנאווייה, המשלב קוביות בשר לצד במיה טרייה. אל תשכחו לייבש את הבמיה
בתור תבשיל עם קציצות טלה עסיסיות, כמנה קלילה עם לבנה וחצילים או בטעם חמוץ של לימונים כבושים - השף ברק אהרוני מטאפאס בשוק מכין מתכונים עם במיה
בשלנים נרתעים ממנה בגלל המוניטין של מוציאת ריר ידועה, אבל אם מטפלים בה כמו שצריך היא מעדן - כל מה שצריך לדעת על קנייה, טיפול ובישול במיה
לאה ודררו, המבשלת האגדית של בית משפחת רבין מגיעה להכין שני מתכונים צמחוניים שלאה ויצחק רבין אהבו במיוחד, ומספרת סיפורים מהשולחן
השף עומר עילואן ממסעדת חג' כחיל ביפו מבשל עם לוביה, ריג'לה ובמיה ונותן טיפים לשמירתה בייבוש או הקפאה כדי שתחזיק גם בחורף
לחלקנו הבמיה היא אויב, אבל כשהיא קפואה אפשר להתמודד איתה. אורלי פלאי-ברונשטיין מתזמנת מתכון לקציצות עוף ובמיה
במיה, אוקרה או אצבעות גברת בריאות יום א' לגמרי בעניין. מתכון קלאסי עם עגבניות ועוד אחד עם טוויסט