כשהגולאש ההונגרי פוגש ידיים של מאמא ספרדיה
תפוחי האדמה הוחלפו בארטישוק ירושלמי ואת מקומה של הפפריקה המסורתית תופסים שפע של פלפלים חריפים ומתוקים: איילה ג'ני עושה מהפך
תפוחי האדמה הוחלפו בארטישוק ירושלמי ואת מקומה של הפפריקה המסורתית תופסים שפע של פלפלים חריפים ומתוקים: איילה ג'ני עושה מהפך
לקראת הסופ"ש הסגרירי הצפוי לנו, החלטנו שלא כדאי להשאיר אתכם לבד בגשם והכנו לכם אוסף מחמם במיוחד של מתכונים למרקים טעימים ומנחמים
יש סירים שמפיצים בבית ניחוחות מוכרים של תבשילי פתיליה, גם אם לא ממש יש לנו אחת כזו. סיר של תבשיל זנב עגל טרי עם ארטישוק ירושלמי, לימון וזיתים הוא בדיוק מסוג התבשילים האלה
מנה עיקרית מרשימה שכוללת פרגיות עסיסיות, ארטישוק ירושלמי, ערמונים ויין אדום שחוברים יחד למנה חגיגית ועשירה. והכל במינימום מאמץ
כשלא רוצים לקחת סיכונים בחג, בוחרים בנתח האוסובוקו כבסיס לתבשיל חגיגי. הארטישוק הירושלמי יחד עם הסלרי, השום ומיץ הלימון יוסיפו לו טעמים אביביים
קחו דג מלכותי כמו מוסר, שלבו איתו את השורש הכי מיוחד שיש והוסיפו שקדים ומעט שמן זית, וקיבלתם מנה חגיגית וטעימה שלא מצריכה מכם לספור קלוריות
ריח הפתיליות שעולה ממסעדת עזורה בתל אביב עושה חשק להציץ בסירים ולטעום מכולם. אז זה מה שעשינו ואפילו הצלחנו לחלץ מאלרן שרפלר שאחראי לכל העושר המנחם הזה, את המתכונים הכי שווים. קבלו את הראשון
לקראת המשתה המרוקאי שמתכננים השפים רן שמואלי ועומר אבישר במסעדת קלארו, הם שיתפו אותנו בחמישה מתכונים על טהרת הסלטים והירקות שהם בגדר חובה על כל שולחן
בדומה לשני הרגלים האחרים, גם חג השבועות, מעבר לאספקט הדתי של מתן תורה, נקשר לחקלאות המקומית. השף עודד חצבני חוזר למקורות עם מתכונים טבעוניים שהם שירי הלל ליבולי האדמה
הסתיו, העונה בה האדמה מתעוררת שוב לחיים, הוא הזמן להוסיף למנות שלנו שורש מופלא ועדין וטעמים בגוון אגוזי. כל מה שרציתם לדעת על הארטישוק הירושלמי ומתכונים למרק, אנטיפסטי, סופריטו עוף וסלט
הארטישוק הירושלמי מתקרב לסוף עונתו, זמן מעולה לקנות קופסה גדושה בשורש הכי מתוק בשוק. פיני ואיציק לוי מ"המטבח של פיני" בירושלים מכינים מפרום ארטישוק ירושלמי
הארטישוק הירושלמי נמצא כעת בשיא עונתו. אורלי פלאי ברונשטיין מחליפה את תפוחי האדמה המסורתיים בירק השורש המתקתק ומכינה לביבות ממכרות
ארטישוק ירושלמי כבר כאן, מאותת שהחורף עוד רגע מגיע - קבלו חמישה מתכונים עם השורש הלבן בטעם המתקתק והאגוזי לרגל ההתקררות שבפתח
הארטישוק הירושלמי משתדך לעוף, והוא בתמורה מרעיף עליו טעמים. אורלי פלאי- ברונשטיין מכניסה את הכוכב הירושלמי אליכם למטבח
בתור מרק ריחני עם ריח אגוזי, כסלט חם וסתווי או בתור תבשיל קדירה ארוך - השף שאול בן אדרת מבשל ארבעה מתכונים עם ארטישוק ירושלמי
ארטישוק ירושלמי נראה כמו ג'ינג'ר אבל מתנהג כמו תפוח אדמה אגוזי ומיוחד ומקורו לא בירושלים כמו שחשבתם - איך בוחרים, מטפלים ומבשלים את השורש הסתווי
הקור הסתווי כבר כאן וזה זמן מצוין לפתוח את עונת המרקים עם מתכון למרק ארטישוק ירושלמי קטיפתי של אורלי פלאי-ברונשטיין
דנה מלמד לוקחת את הזמן, ומכניסה לתנור טלה עם חיטה וארטישוק ירושלמי. הסבלנות משתלמת
הצעה לא שיגרתית לחג, היישר מהמטבח של ערן ירוחם: רולים של סלמון מבושלים בקרם קוקוס וזעפרן