אוסובוקו בתנור בקלי קלות
כי שנה טובה יותר יכולה להתחיל כבר בערב החג, עם מושיקו אברהם
כי שנה טובה יותר יכולה להתחיל כבר בערב החג, עם מושיקו אברהם
תכינו לחם טוב וטרי, אפשר גם חלה, כי יוגב ירוס מלמד להכין קדירת אוסובוקו בגרסה רומאית ביתית עם בשר שנופל מהעצם ורוטב עשיר שפשוט דורש טבילה
מתכונים מנצחים למנות בשר בקר מרשימות ובעיקר טעימות, שלא ידרשו מכם הרבה עבודה וכמעט את כולן ניתן להכין מראש, כך שבערב החג עצמו לפחות מטלה אחת תהיה מאחוריכם
אירוח רב משתתפים מצריך הכנה של מנות מראש כמו גם תקציב לא קטן, במיוחד כשמדובר בבשר. השף מתן אברהמס ממסעדת הדסון יוצר שלוש מנת אירוח מנצחות מנתחים ששווים לכל כיס, כולל הסבר על נתחי הבשר עצמם, איך לבחור אותם ומה לבקש מהקצב
אורלי פלאי לא לוקחת סיכונים ובוחרת לשולחן החג בנתח אוסובוקו עסיסי שתמיד מצליח ומשכרת אותו בסיידר תפוחים מתובל במרווה, רוזמרין וטימין
הכנת אוסובוקו דורשת אמנם קצת סבלנות לבישול ארוך, אבל העבודה היא מינימלית והתוצאה הסופית שווה כל רגע. רוצים לגלות בעצמכם? הכינו את המתכון של יוגב ירוס לאוסובוקו מילאנזה
רגע לפני שאתם מאפסנים את הסירים הכבדים והקדירות, פרגנו לעצמכם לשבת תבשיל בשר וחיטה טריפולטאי שאין כמותו
בימים אלו ממש מסתיים קטיף התפוחים, אז אם אתם רוצים להנות מתפוחים טריים באמת, זה בדיוק הזמן לקנות ולהכין מהם שלל של דברים מפתיעים
מתכון שלישי ואחרון מתוך הפקת מתכונים לערב פסח של השף ברק אהרוני והשפית בפועל של מסעדת אלנה - ססיל לוי, והפעם מנה עיקרית - תבשיל קדירה עשיר, נימוח וריחני של אוסובוקו ביין לבן ופירות יבשים
הסתיו הוא זמן מושלם לביקור בעיר הבירה שמתאפיינת באוויר צלול וטמפ' נמוכות, שמקרבות אלינו את החורף המתמהמה עוד קצת ויחד איתו את התענוג באכילת מנה מנחמת ומחממת כמו אוסובוקו טלה-קלאסיקה שמבוצעת במסעדת אדום הירושלמית על פי כל הכללים
למנה עיקרית לשולחן החג, כזאת שתסחוט את מירב קריאות ה"וואו" וההתפעלות מהאורחים מכין השף שגב משה אוסובוקו טלה חגיגי ברוטב יין אדום
לשף שגב משה יש מתכון מנצח לחג- תבשיל אוסובוקו טלה וירקות שורש ביין אדום שאפשר גם להכין לפני ערב החג ולהגיע לארוחה בראש שקט. לפני ההגשה מוסיפים ערמונים, בצל ירוק ופלפלים חריפים שהופכים אותו לחגיגה צבעונית
אוסובוקו ביין לבן וירקות שורש בסגנון איטלקי שהכי כיף לאכול דווקא מעל קוסקוס שסופג אליו את כל טעמי התבשיל. ויש גם טריק קטן ומרענן שישדרג לכם כמעט כל תבשיל קדירה
כשלא רוצים לקחת סיכונים בחג, בוחרים בנתח האוסובוקו כבסיס לתבשיל חגיגי. הארטישוק הירושלמי יחד עם הסלרי, השום ומיץ הלימון יוסיפו לו טעמים אביביים
השף מיכאל גרטופסקי ממשיך לחמם אותנו, והופך את החורף להרבה יותר טעים עם אוסובוקו עגל שלם ביין קיאנטי וירקות של חורף
למי שרוצה להתחיל את השנה החדשה ברגל ימין ובאופן בריא יותר, מציעה פיליס גלזר ארוחה בריאה שכוללת אספרגוס עם אגוזי לוז וערמונים, כרובית צלויה ואוסובוקו גזר ביין
בין שלל ההכנות לארוחת החג, מתבקש להכין מנה שלא דורשת הרבה עבודה אבל קוצרת שבחים ומחמאות. השף אמיר קרונברג ממסעדת גדרה 26 מתקתק אוסובוקו בבישול ארוך על מצע סלט חיטה
היין מעשיר את טעם האוסובוקו, הירקות מלווים אותו נאמנה, והקוסקוס מעניק לכל התבשיל ממד מנחם במיוחד
אוסובוקו, גולאש וקדירות הם תבשילים שיושבים שעות בתוך סיר על אש נמוכה. הכינו את הבטן לתבשילים החמימים הראשונים של החורף
תחילת החורף מסמנת את בואן של הקדירות והתבשילים הארוכים. דיויד פרנקל מכין מתכון לאוסובוקו טלה עם גריסי פנינה