ללמוד על התרבות הבוכרית דרך האוכל
אם עדיין לא טעמתם אוכל בוכרי, זה הזמן להגיע אל ראיחונה, מסעדה בוכרית ואולם אירועים באשדוד אשר שומרים היטב על המסורת האותנטית ומאפשרים לכם ליהנות ממטבח מטורף עם מגוון טעמים ייחודיים
אם עדיין לא טעמתם אוכל בוכרי, זה הזמן להגיע אל ראיחונה, מסעדה בוכרית ואולם אירועים באשדוד אשר שומרים היטב על המסורת האותנטית ומאפשרים לכם ליהנות ממטבח מטורף עם מגוון טעמים ייחודיים
בשר, אורז והרבה עשבי תיבול - מנת בחש בוכרית מספקת ארוחה שלמה בסיר אחד, כזאת שגם הילדים והקטנים ישמחו לאכול. הבשלנית מיטל פנחסוב מסבירה איך עושים את זה טעים
יש כאן סביח ופלאפל, מעורב ירושלמי ושניצל, וגם הפתעת ויטרינה טעימה במיוחד, למי שאוהב לחפש את האותיות הקטנות בתפריט
השולחן הזה - שיפודים ומרק דושפרה, אורז בחש ואושפלאו, סלטים וכיסונים וצלוחיות וקערות - עובר אחרי כמה נגלות מהמטבח למוד קומה שנייה, אבל זה לא נגמר שם
בפאר תעשיות אפק שוכנת מסעדת פועלים פופולרית המציעה אוכל על טהרת המטבח הבוכרי עם נגיעות של אוכל מזרחי. זהירות, הטעמים ממכרים
לכל מי שלא מכיר, או מכיר ואוהב את האוכל הבוכרי, מומלץ להדרים לעיר אשדוד. מסעדת ראיחונה מגישה אוכל אותנטי וטעים
מי שאינו בוכרי אולי יחשוב פעמיים לפני שיכניס את ראשו לתוך החלון הקטן של מאפיית טעמים בוכריים, אבל מי שסקרן ורעב מספיק יגלה איך סוגרים פינה טעימה במיוחד בעשרה שקלים בלבד
המונה מנצל את המצב בדרום כדי לבדוק את בית האוכל הבוכרי באשקלון, שם הוא מוצא סמסה נהדרת ומפתיעה, שגם מחזירה עודף מ-10, או כמו שהוא אומר: "בת"א משחילים אותך על בריוש ריק במחיר דו ספרתי ועוד בלי קשר עין"
עם הרבה ירק וקמח מצה הקציצות האלה נהדרות לימים של חול המועד. הבשלנית קלרה דוידוב מכינה יאזוזי בוכריות
כולם מכירים את פסקדו, גמברינוס ואידי, אבל לאשדוד יש עוד הרבה סודות טעימים שמחכים להתגלות. ממסעדה בוכרית, דרך סטודיו שף ועד לצ'יפס הכי טוב בארץ- מגלים את המקומות הכי שווים באשדוד
המטבח הבוכרי מפורסם במנות האורז העשירות שלו. אחת מאותן המנות היא הבחש, שבה משתדכים אליו בשר צלעות ושפע ירוקים והופכים אותו לקלאסיקה חורפית
פירושקי כמו אלה של אלמירה לא טעם המונה מימיו. לצד המילוי המפתיע מחירם יגרום לכם להעמיס כמויות מהכיסונים המושלמים האלה, ואוי ואבוי אם תחזרו הביתה בלי סטוקים
החמין הבוכרי נקרא אושיסבו ועם כמה התאמות הוא יוכל להתבשל כל הלילה גם באמצע השבוע, ולהעניק לכם ארוחה משביעה וטעימה בימים הקרים של החורף. הבשלנית מיטב פנחסוב הדר מסבירה איך עושים את זה
כיסוני הביצ'אק הממזריים מפורסמים בזכות צורתם הייחודית והמילוי הכתמתם. הבשלנית מיטל פנחסוב עושה פלאים ומכינה כיסונים בוכריים ללא שמרים בזכות טריק פשוט
בלי שמרים והתפחות, אפשר לאפות גוז'גיז'ה טעים לא פחות, ולקצר את זמני ההכנה הממושכים. מיטל פנחסוב הדר פיצחה את המתכון למאפה הבוכרי המהולל
הפינה של אלי בת"א מייצגת עבור המונה את האושר בהתגלמותו: צלחת עצומה המתפקעת מכמויות נדיבות של בחש - אורז בוכרי, עם שפע כוסברה, סלט, וצ'יפס ביתי במחיר המדהים של 24 שקלים
למקומות רבים באסיה יש את הגרסה המקומית שלהם לתבשיל האושפלאו, על שמותיו השונים, בדגש על אזור הקווקז. הבשלנית דליה היילפרן ממסעדת סופרה עושה קסמים עם אורז, גזר ובשר ומכינה סיר שהוא ארוחה שלמה
בדיוק בזמן, רגע לפני שהטמפרטורות צונחות, נפתחה בגבול יפו תל אביב מסעדה בוכרית חדשה - קניאל בשרים. בתפריט שלל כיסונים ממולאים בבשר, תבשילים מסורתיים ושיפודים עסיסיים
את הנזיד הזה מכינים מאורז עגול, מאש, לוביה והמון כוסברה. מוסיפים לו גבינה ואשל לפני ההגשה וזה מה שהופך אותו למעדן אמיתי. אורלי פלאי ורויטל חן מכינות אוש ג'ירוטי מהמם
המונה מתוודע למאפה גוז'גיז'ה במאפיית לחם בוכרי בת"א ומתאהב בבצק החם והמשביע שמפיץ ריח אלוהי, ובתוכו בשר עסיסי, שומן כבש, וקצת בצל. כל התענוג הזה תמורת 10 שקלים בלבד
בחמין הבוכרי יש אורז, עגבניות מרוסקות, גידים ורגל וגם פירות יבשים, שמוסיפים מתקתקות לתבשיל. זיווה חנימוב, ממסעדת חנן מרגילן בת"א, מלמדת להכין אושי סובו כהלכתו
בסיומו של החודש הבוכרי בוואלה! אוכל, נבדקו ונוסו המסעדות הבוכריות בארץ. להלן 3 הטובות ביותר - פרויקט מיוחד
משפחת מרגילן הביאה את המתכונים מבוכרה והיום הם מכינים אורז מסורתי כמו שהסבתות היו מכינות. כתבת מתכונים רביעית
משפחת מרגילן הביאה את המתכונים מבוכרה והיום הם מכינים מרקים כמו שהסבתות היו מכינות. כתבת מתכונים שלישית
משפחת מרגילן הביאה את המתכונים מבוכרה והיום הם מכינים סלטים ולחם כמו שהסבתות היו מכינות. כתבת מתכונים שניה
המונה טועם גוז'גיזה - מאפה בוכרי מלא בשר שיטפטף עליכם כל טוב ושומן עסיסי במאפיית מרכז אסיה בדרום תל אביב
משפחת מרגילן הביאה את המתכונים עוד מבוכרה והיום הם מבשלים כיסונים בוכריים כמו שהסבתות היו מבשלות. כתבת מתכונים ראשונה