מראשל"צ לאתונה. מהרצליה עד דובאי: גיא פרץ מניף את דגל ישראל, ויוון
שגריר מדינת האיים, כחול-לבן
שגריר מדינת האיים, כחול-לבן
זאת לא השקשוקה הקלאסית כמו שאתם מכירים, זאת רק השקשוקה הכי טעימה שאכלתם בחיים
טיבו של השילוב בין אוזו למוסקה, בין בירה לסקורדליה, בין יין לבן לסרדינים מטוגנים ובין אדם לעירו
במסעדות גרקו מספקים בריחה קטנה ליוון על הטברנות הצבעוניות שלה והאוכל הים תיכוני השמח. השף אליאב גולדנברג ממלא את הבית באותם ריחות וטעמים עם תבנית בצלים ממולאים אורז ובשר שנצלים בתנור ברכז רימונים ויין
חוקי הפורמט הכשר מציבים רף מאתגר לאימפריה הכחולה של צביקי עשת, אבל קצת חוכמת רחוב ועוד יותר מזה תרבות מובילים לדילוג קליל מעליו
כדורי בשר רכים ונימוחים ברוטב סמיך ועשיר של אפונה, לימון ויין לבן - מעדן מהמטבח היווני של מסעדת גרקו
מאחורי קיר שהוצב כך שהוואוו יגיע גם יגיע, מחכה הנוף. האוכל יעשה את השאר
כמו לא מעט רעיונות שנולדו באימפריה השמחה של צביקי עשת, גם הדבר הזה מצלצל חזק בהקשבה הראשונה, מתחיל להיות מובן כשמתיישבים לאכול, ומסיים ב"איך לא חשבו על זה קודם" כשהצלחת מתרוקנת
מערבבים את בשר הטלה עם אורז והרבה עשבי תיבול ואופים בתנור יחד עם נוזלי הבישול, עד שהאורז מתרכך וסופג את כל הטעמים והבשר נעשה פריך
זאת לא יוון, ואין כאן טברנה עם רוח (וריח) של ים, אבל כל השאר מספיק קרוב למקור, ומספיק הוגן בשביל שתחזרו
אנחנו דאגנו לכסות את כל עולמות התוכן הבצקיים ותתי-הז'אנר העדתיים, אתם תדאגו לביצה קשה ולכורסה נוחה אחר כך
היד שעל האוכל הבסיסי ב"היווני" טובה ואוהבת, התמחור מגוחך במונחים שהתרגלנו לבלוע כאן בשנה האחרונה והנעימות שורה בכל
יש לו טעם ממכר ומעודן, וכדי להכין אותו אין צורך בהשרייה או בבישול ארוך. לממרח היווני המזכיר את החומוס שלנו, קוראים פאבה והשפית אביבית פריאל מלמדת איך מכינים אותו בקלות בבית וגם מוסיפה לו תוספת טעימה של פטריות פורטובלו מוקפצות עם שום וצ'ילי
שוק אוכל יווני, בייקרי עם מאפים מסורתיים ומתוקים, מעדנייה עשירה ואוזריה עם מנות קטנות לנשנוש לצד האלכוהול. צביקי עשת, הבעלים של מסעדת גרקו פותח את מתחם החלומות לחובבי האוכל היווני, וכבר דוהר אל עבר היעד הבא והכה מתבקש
בואו נפסיק לקרוא למסעדות מהסוג הזה "נדירות", ונתחיל לקרוא להן בשם האמיתי שלהן
איך הכי טוב לפתוח את היום, עם מה כדאי לסגור אותו ומה בדיוק עושים בין לבין?
דגים מיוון, פרנה ממרוקו, קבב מטורקיה ושף-סלב שכבש כבר את המפרץ: החדשות הכי טעימות בישראל
האוכל הזה עבר התעללות ישראלית ארוכת שנים. עכשיו הגיע הזמן להישען אחורה וליהנות קצת
ארוחת הטעימות החדשה של רוטנברג מצדיקה נסיעה רחוקה גם אם אתם תל אביבים, המקסיקנית החדשה והשווה של ת"א שאתם לא מכירים, והיוונית שתמיד מספקת לנו את הסחורה. 3 ארוחות שעשו לנו את החודש
המכבים אמנם ניצחו את היוונים בקרב ההוא שלזכרו חוגגים את חנוכה, אבל 2000 שנה אחרי אפשר לקבוע די בוודאות, שהמטבח היווני שולט כאן ביד רמה ואהוב עד מאוד על הישראלים. אז לכבוד החג קבלו מאיתנו דמי חנוכה בדמות 10 מסעדות יווניות שכדאי לבדוק. יאסו
הלוקיישן הלוהט של כיכר רבין מתחדש עם פיתוס, מזללת רחוב יוונית שמגישה גירוס (שווארמה מכבש), וגם סופלקי משיפודי קבב או פרגיות ואפילו קציצות זוקיני, יוון מעולם לא הרגישה כה קרובה
במסעדת גרקו מציעים לכם את עוגת הסולת האהובה עם טוויסט מושחת בעלילה - אחרי האפייה מטגנים את העוגה ומצפים בקרם טופי חם
סניף שני למסעדה היוונית גרקו נפתח השבוע בהרצליה, במלון פאבליקה החדש. בחלל המרהיב יוגשו משקאות בסגנון יווני לצד בר דגים טריים על הקרח, גריל גירוס ועופות מעדניה יוונית ואזור הופעות ומוזיקה חיה
אם אתם מחפשים תעסוקה לימים האחרונים של תקופת החגים, למה שלא תכינו לחמניות מתוקות ועלי פילו ממולאים יחד עם כל המשפחה? מתכונים מתוך הספר מבשלים עם הנכדים
רק חזרתם וכבר מתגעגעים לטיול בכרתים או רודוס? תכירו את סופלקי, מסעדה יוונית חדשה שנפתחה בחוף הים של נתניה
הלוקומדס הן הסופגניות של המטבח היווני- כדורי בצק פריכים וזהובים שמגישים עם סירופ של דבש מתובל. מירב שיינר מדריכה שלב אחרי שלב בדרך למתכון המושלם
לטורקים יש שווארמה וליוונים גירוס. אבי ביטון מצא במקום הכי לא צפוי, טברנה יוונית קטנה ושמחה שמגישה גירוס בתוך פיתה מגולגלת כמו ביוון וחזר עם מתכון פשוט וקל להכנה בבית
בדיוק בשיא השרב, יש מצטרפת חדשה וקיצית לעולם המסעדנות. תכירו את פאראקאלו, שמביאה ניחוחות של טברנה יוונית לחוף הים של יפו
אם לא טעמתם את הגלטופיתה, זה הזמן להתמסר. מסעדת גרקו במתכון למאפה יווני עשוי שכבות פילו פריכות וזהובות וביניהן קרם וניל רך
אחרי תקופה ארוכה במהלכה לא נפתחו מסעדות חדשות בנתניה מגיעה יורגוס - טברנה יוונית שמחה עם הרבה דגים, סלטים ומאפים יוונים וכמובן הרבה אוזו
בעליה של החמארה היוונית הקטנה קפיטן בשוק הכרמל, פותחים את ספרטה - מסעדה יוונית חדשה שתציע חווית אכילה ובילוי שמתאימה יותר לשעות הערב לצד הרבה אלכוהול
מסעדת הצועניה מיפו מלמדת את הדרך הטובה ביותר להרים ארוחה במחבת: נתחי פרגיות צלויות מתובלות לצד פיתות חמות וטריות
השבוע אבי ביטון מגיע למסעדה היוונית השמחה גרקו. שם הוא פוגש את השף מאיר קלדרון והבעלים צביקי עשת שמלמדים אותו להכין את הממרח המפורסם שאף טברנה אינה שלמה בלעדיו
אין דבר יותר מספק מאשר מאפה יווני פריך במילוי גבינות ותרד. אורלי פלאי- ברונשטיין מכינה ספנקופיטה עם שוס שהופך את אפייתו לספונטנית במיוחד
מבחינת עוצמה וכוח כלכלי וצבאי האי השכן הוא כבר לא מה שהיה בתקופת בית שני, אבל מבחינת אוכל זה כבר סיפור אחר. פשטידת תרד, שיפודי סופלקי, יוגורט צזיקי ואפילו סופגניות יווניות - המאכלים הכי טעימים שיצאו מיוון
מיה ויהלי בן אדרת משתלטים לאבא שאול (קימל, התרנגול הכחול, מר וגברת לי) על המטבח ויחד הם מכינים סופגניות יווניות מתוקות לחג החנוכה
לבנה, חגיגית ומעודנת - יהלומה לוי מהביסטרון בתל אביב מכינה תוספת מפתיעה לארוחת ליל הסדר: שעועית עם ירקות ברוטב בסגנון יווני
גירוס כבש, פאבה, מוזיקה יוונית כובשת ועראק שזורם כמים. תכירו את גרקו, מסעדה יוונית חדשה בתל אביב שמלאה עד אפס מקום מדי ערב
מסעדה יוונית חדשה נפתחה לפני כשבוע בתל אביב על ידי המסעדן צביקי עשת, אשר מבטיח אוכל יווני אותנטי שמזמן לא עושים כמותו בארץ
בסוף כל ארוחה יוונית טובה של ממולאים וסלטים, שווה להתעכב על הקינוחים. נכנסו לביתה של חנה אייזיק כדי להכין סטולאץ' וטופישטי
הממולאים היוונים הם שם דבר. חנה אייזיק נותנת מתכונים לממולאים קלאסיים של קישואים ופלפלים וממולאי עלי גפן עסיסיים
האוכל היווני הוא לא רק ממולאים או מוסקה. הכירו את האוכל היווני האמיתי שכולל קציצות עם כרישה או עם בקר וחצילים
אל תחשבו שמנות ראשונות יווניות נגמרות בצזיקי - הכירו מתכוני סלטים יווניים אמיתיים: סלט פיז'ון, אג'דה ופנג'ה
יפו ממשיכה בהשתוללות הקולינרית שלה - קלמטה, בר מסעדה ייוני חדש יפתח בקרוב בכיכר קדומים