קציצות בקר של בית
מזג האוויר התקרר מעט ואפשר לחזור להכין קציצות ותבשילים שיפיצו ריח מחמם ומנחם ברחבי הבית, ואין כמו קציצות בקר ברוטב כרישה ומנגולד כדי לשמח לבבות
מזג האוויר התקרר מעט ואפשר לחזור להכין קציצות ותבשילים שיפיצו ריח מחמם ומנחם ברחבי הבית, ואין כמו קציצות בקר ברוטב כרישה ומנגולד כדי לשמח לבבות
במיוחד לכבוד החגים וראש השנה, השף אביב משה מכין קציצות אווריריות ונימוחות, העשויות מדג מוסר, בשילוב עם כרישה, בצל ופטרוזיליה
מתכון של לביבות פרסה נהדרות וטעימות שעושות כבוד לכרישה
אנחנו יודעים שכבר נתקלתם בלא מעט מתכונים של לביבות, אבל כשמיקי שמו נותן לנו מתכון, אנחנו לא אומרים לא, וישר רצים לחמם את השמן
את העוף הוא מחליף בכתף טלה, בעלי הגפן הוא משתמש בתצורתם הטבעית (בלי למלא ולגלגל) ואת תפוחי האדמה הוא מחליף בכרשות וקישואים. יוגב ירוס מתחכם עם הסופריטו, ואנחנו מתים על זה
את העוף הוא מחליף בכתף טלה, בעלי הגפן הוא משתמש בתצורתם הטבעית (בלי למלא ולגלגל) ואת תפוחי האדמה הוא מחליף בכרשות וקישואים. יוגב ירוס מתחכם עם הסופריטו, ואנחנו מתים על זה
אחת המנות הכי אהובות על שולחן ליל הסדר לא זקוקה לתמריצים, תיגבורים וזיקוקים. היא מושלמת בדיוק ככה
פסטיבל הלאדינו בצפת מציע שלושה ימים מסחררים של אירועים, אבל אנחנו בחרנו להתמקד באוכל כמובן
אצל יוגב ירוס הכול עניין של התייחסות ונקודת מבט פתוחה ומסוקרנת, ועם מתכון כזה כדאי להקשיב לו
בתיעוד ראשון מסוגו נחשף כיצד הכרישה מזהה את חולשת הלוויתן החולה, תוקפת באכזריות את חלקו האחורי ומטביעה אותו אחרי 50 דקות של מאבק: "היא היתה מאוד אסטרטגית בתקיפה הזו"
אנחנו יודעים שכבר נתקלתם בלא מעט מתכונים של לביבות, אבל שכמיקי שמו נותן לנו מתכון ללביבות כרישה מתובלות, עם גבינות עשירות בטעם וין לבן שמעדן את כל הסיפור, אנחנו לא אומרים לא, אנחנו רצים לחמם את השמן
אצל השף יוסי שטרית אפשר כבר להריח את החגים מתקרבים וכמו תמיד הוא מפתיע במנת ממולאים חגיגית ויצירתית, הפעם של צינורות קנלוני עשויים כרישה במילוי עוף מתובל כורכום ובהרט שמתבשלים ברוטב לימוני, צהוב וארומטי
הוא מתאים לבראנץ' כיפי של סוף השבוע או לארוחת קיץ קלילה לצד יין לבן וסלט עם ירקות טריים. עז תלם מכין קיש מבצק פריך ומופלא על בסיס שמן זית וממלא אותו בגבינות, כרישה ואגוזי מלך
לכל המכורים לקובה חמוסטה, המתכון הזה הוא בשבילכם - קציצות בקר וסולת נימוחות ואווריריות ברוטב חמצמץ עם מנגולד וכרישה. את הצורך לקבב, תשאירו לסבתא
קציצות הפראסה משתלבות נהדר בחגיגות החנוכה. הפעם אבי ביטון מחליף את הבשר שלצד הכרישה במרכיב מפתיע, בהשראת מסעדת אונזה הטורקית
על שולחן האוכל המשפחתי של השף יוסי שטרית תמצאו כמעט תמיד את קציצות העוף והכרישה עם חזה עוף קצוץ גס, שפע עשבי תיבול ותוספת קטנה שמוסיפה ארומה משגעת
רוצים להכין שקשוקה מיוחדת לחג השבועות? לשף וליועץ הקולינרי אריק ברגר יש פתרון עבורכם. קחו מחבת החליפו את העגבניות בכרישה והוסיפו גבינות כיד המלך - בתיאבון
הן יכולות לשמש כמנה ראשונה חגיגית או כתוספת למטעמי החג: קבלו מתכון של השף והיועץ הקולינרי אריק ברגר ללביבות גבינה מיוחדות לשבועות - פיקנטיות וקלות להכנה
הכרישה, הלא היא הפראסה, מככבת באביב, ובקציצות כמובן. בגרסה הטריפוליטאית הקציצות המתובלות נעטפות ברוטב אדמדם
השילוב שתמיד עובד לחנוכה - כרישה, ביצה ופירורי לחם שקופצים לשמן. המתכון היווני ללביבות שיגרום לכם ליהנות מכל העולמות שיש לפראסה להציע
אחת המנות היותר מזוהות ואהובות של המטבח הבלקני, והבולגרי בפרט, היא כמובן קציצות הפראסה. השף ירון שנבל ממסעדת קופינאס מביא את הגרסה שלו לקציצות הכרישה שנמצאת כעת בשיא עונתה
הריזוטו הטעים הזה הוא הוכחה לכך שתמיד אפשר להכין אוכל טוב, בכל מצב. אורלי פלאי מלמדת להכין מנה שאפשר להכין גם בתנור המיקרוגל שבעבודה
כרישה ובטטה הן שילוב מנצח תמיד, ובכוחן להפוך לביבה פשוטה למעדן מלכים. אוראל קמחי מטגן את הנשנוש המושלם לחנוכה, שחובה לטבול ביוגורט
אוראל קמחי, שף מסעדת פופינה החדשה בתל אביב, משתעשע עם כרישה בשלוש צורות הכנה שונות: מרק כרישה בבישול ארוך, טרין כרישה וגבינה אפוי ורביולי כרישה צלוי
לא משנה איך תקראו לו - לוף, כרישה או פראסה, הירק המופלא משדרג כמעט כל מנה. המגדל גיא פרלמן ממשק גיא בשדה אליעזר ומאיה לביא מקפה בראון בת"א, מספרים אודותיה
חיים כהן הוא פריק של כרישה וביקש משפים מובילים שיתנו מתכון שבה הכרישה היא מרכז המנה - שפים מובילים נותנים מתכון יוצא דופן
כמו מכונה משומנת, השף עומר מילר מבשל, סוחט וקוצץ כרישה והופך אותה לקציצות מטוגנות עם בורגול
מאפים קטנים וטעימים מכרישה ירק האביב, גבינות וקמח מצה (שנותר מהקניידלעך). מומלץ לאפות את המנה בכלים קטנים וחסיני חום ולהגישם חמים בתוך הכלי עם כפית, כמו סופלה