פילה סלמון ובורגול בתבנית אחת
תבנית עשירה של בורגול ופילה סלמון, מתוך פרויקט החג של חברת Humanz
תבנית עשירה של בורגול ופילה סלמון, מתוך פרויקט החג של חברת Humanz
אין אוכל של בית אהוב יותר מממולאים; אינס שילת ינאי מרוקנת עגבניות בקלות רבה וממלאת אותן בבורגול ועוף טחון, עסיס העגבניות נספג במילוי והתוצאה מענגת ונפלאה
תוספת טעימה ומעולה של בורגול, שום ועגבניות שרי שמכינים בכמה דקות בעזרת המיקרו
לכבוד שבועות אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה סלט קייצי, מפתיע ומרענן. לצד הבורגול מככבים ענבים, פיסטוקים וגבינת פטה. סלט שהוא לגמרי ארוחה
אינס שילת ינאי מסתובבת בימים אלה בשווקים ותרה אחר כל עלה ירוק בנמצא. התוצאה היא ארוחות סוף שבוע חלומית
אינס שילת ינאי פגשה בשלנית דרוזית מכפר ראמה, שלימדה אותה להכין את המג'דרה המושלמת שלה, ומאז היא להיט הבית שלה והאינסטגרם. עכשיו תורכם ללמוד
חלי ממן שוברת לנו עוד סטיגמה על אוכל בריא, ומסדרת אותנו עם מתכון נפלא ופשוט לכרעי עוף שנאפות בתנור בתבנית אחת על מצע של בורגול, התוצאה: עסיסית ומזינה
הקארי מהמזרח הרחוק פוגש את הבורגול מהים התיכון בתבשיל משמח וטעים במיוחד. כל הטעמים מתאחדים ומשפיעים זה על זה: העוף מחמיא לעגבניות, הבצל מסמיק מקארי, והבורגול מתפורר מהנאה. חגיגה
אורלי פלאי ברונשטיין תעזור לכם לשרוד את החופש הגדול בדרך טעימה, קלילה ומזינה יותר עם קציצות בורגול ועוף משגעות לכל הילדים הרעבים והוריהם (ויש גם גרסה צמחונית)
מחפשים מתכון לארוחה חמה לכל המשפחה? אינס שילת ינאי מהבלוג תיק אוכל מכינה שוקי עוף מתובלים עם בורגול שתהפוך לאורחת קבועה בתפריט השבועי
תבשיל נהדר שמתבשל כולו בסיר אחד, בלי יותר מדי כלים מלוכלכים מסביב. כף אחת מכילה גם את המנה העיקרית וגם את התוספת הנהדרת
הרבה מצל מטוגן, סיר אחד, עדשים ובורגול. מתכון של שני סנדרס למג'דרה בסגנון דרוזי שהיא לא רק תוספת עשירה אלא ארוחת שלמה
עינב חקון ממלאת את הבית באהבה עם תבנית יפהפיה ומסודרת למופת של פלפלים קטנים ומתוקים ממולאים בשר מתובל ובורגול
יש כאן המלצה רותחת למתנת החג המושלמת (גם לעצמכם זה סבבה), ומתכון לסיר שיהפוך קבוע אצלכם בבית
עם מינימום בזבוז ומקסימום טעם, פרוייקט ארבעה מתכונים משקית אחת יוצא לדרך. בכל חודש תקבל לידיה אולגה טוכשר חומר גלם זמין ומזין, ממנו תכין ארבע מנות שונות, עשירות ומשביעות שכולנו היינו רוצים לאכול, מתחילים עם הבורגול
החג הזה במקום להכניס את ביכורי השדה לטנא, הכנסנו אותם לקערה אחת עם רוטב ויניגרט מושלם והתוצאה - סלט בורוגל עשיר בשלל צבעים, טעמים ומרקמים
לא תמיד חייבים לטרוח בערב שבת. 3 סירים, עד 20 דקות עבודה והכל כבר בפנים - כי הכי כיף זה שגם העוף וגם הפחמימה מתבשלים יחד באותה הקלחת
המועצה לצרכנות מדווחת על עלייה של כארבעה אחוזים בכלל מחירי המזון בהשוואה לשנה שעברהעוד עולה מהבדיקה כי הפערים במחיר בין רשת המזון היקרה לזולה עומדים על 19%
על ריח הטיגונים בכל הבית אתם יכולים לוותר וגם על הצורך לתכנן מראש ולהשרות, כי את הפלאפל הזה מכינים בכמה דקות ואופים בתנור והוא בדיוק מה שצריך לארוחת ערב משפחתית קלילה או לארוחה סביב המדורה
הוא נהדר כארוחת ערב או צהריים קלילה ומזינה, נוח לארוז אותו ולקחת לעבודה ואפילו לפיקניק והוא יכול לשמש כתוספת טעימה וקצת שונה בארוחות המשפחתיות. האושפלאו הצמחוני של אולגה טוכשר הוכתר אצלנו כסיפור הצלחה
הוא עסיסי, מגרה ונראה סופר מושקע אבל את הפלפל הממולא המושלם הזה במילוי ים תיכוני של בורגול מתובל מכינים בקלי קלות
עולם המסעדנות חזר לחיים ואנחנו כאן כדי להרים לו. בכל פעם נבחר מנה ממסעדה אהובה ונלמד אתכם איך להכין אותה בעצמכם בבית. והפעם, טבולה דג ים של מסעדת לוקס בחיפה. מנה קלילה ופשוטה להכנה שגונבת את כל ההצגה
זאת יכולה להיות ארוחה של ממש או תוספת מושקעת, אבל אנחנו הכי אוהבים להביא כף ולשלוף את הסיר ישר מהמקרר
השילוב הקוסמי בין שני מרכיבים יוצר את אחת המנות הטעימות והמפוארות שיש - קובנייה דג הולכת להיות המנה הכי מרשימה וקלה להכנה שיצא לכם להכין לאחרונה. אם אתם לא מאמינים זה הזמן לנסות
הבלוגרית רות אופק במתכון לסלט שהוא חגיגה שמחה של צבעים, טעמים ומרקמים מחומרי גלם זמינים ומזינים
אורלי פלאי ברונשטיין ממלאה סלקים סגולים ויוצרת מנה עזת צבע, עשירה בטעמים ובחלבון בזכות השילוב של עדשים כתומות ובורגול במילוי
יונית צוקרמן עושה לנו קציצות גרישה (בורגול דק) שובבות ונימוחות ברוטב עגבניות, מנה טעימה, קלילה ופשוטה להכנה
אבי ביטון יודע איך לעשות לנו טוב, עם תבשיל בדואי בסיר אחד, של שוקי עוף ובורגול, עם הרבה תבלינים וטעמים מקומיים, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים
עם כל הכבוד לבשר במנגלים של יום העצמאות, כולם יודעים שמה שכיף באמת זה כל מה שלצדו - אז קבלו ארבעה מתכונים החל מהחומוס הביתי המושלם, דרך תפוחי אדמה נהדרים ועד סלט בורגול פירותי ומרענן שחוגג את הקיץ
יום בחברת השף הצעיר והמוכשר ענר הרקוב ממסעדת מונאר התחיל בקטיף ירקות בחווה בגן שורק והסתיים בתבשיל בורגול מתובל בפלפל חריף, עלי מרווה, כרשה ועגבניות שרופות שאוכלים עם יוגורט וסלט צנוניות טרי טרי
הוא היה כאן כבר בימי התנ"ך, הוא מעלה לרבים זיכרונות מבית סבתא והטעם שלו עשיר ומיוחד. אבל אלו לא הסיבות היחידות להוסיף את הבורגול לתפריט. הנה עוד כמה תמריצים לאכול יותר מהדגן המדהים הזה
תמרים יכולים להיות תוספת מצויינת לסלט שאמנם מגיע לצד המנות העיקריות אבל במקרים רבים עשוי לגנוב להם את ההצגה
קפטן נבחרת הרוגבי גלעד גולדשטיין מדגים מתכון מצח לתבשיל בורגול ועדשים פשוט וטעים, ואפשר לאכול אותו חם או קר, כמנה עיקרית או כחלק מסלט ירקות.
ארוחות החג מאחורינו וכעת אפשר לחזור לשגרה עתירת גלוטן וגם שפויה ובריאה יותר. הנה הצעד הראשון לשם: סלט בורגול עם אנשובי ויוגורט של מסעדת לוקה ולינו
הוא דומה לבורגול גס, אבל בעל צבע חום וטעם אגוזי עמוק. איך מבשלים את הבורגול החום? באיזה מאכלים ניתן לשלבו? ואיך מכינים ממנו תוספת מושקעת וריחנית עשירה בתבלינים והמון בצל מטוגן
אין דבר שאנחנו אוהבים יותר מאשר מנות שהן ארוחה שלמה בפני עצמן. כך גם הוא סלט הקטניות של יוסי שטרית שמכניס את כל הטבע לתוך קערה אחת: קטניות מזינות, עשבי תיבול רעננים ופרי מתקתק
במקום שוב להגיש אורז כתוספת, השף יוסי שטרית מלמד אתכם כיצד להכין בורגול גס, עשיר בתבלינים חמים, עם המון בצלים מקורמלים
הוא אורח כמעט קבוע אצלנו במטבח ומשולב במנות רבות, אבל האם הוא בעל ערכים תזונתיים? ממה הוא מופק? מהם יתרונותיו הקולינריים? ואיזה גודל של בורגול יש להתאים לאיזו מנה? כל התשובות בפנים
רק בריאות: אורלי פלאי-ברונשטיין מתחילה לחסל את החמץ, ומכינה קבבונים טבעוניים מבורגול ועדשים כתומות שמקבלים טוויסט בזכות תוספת של אריסה מקפיצה
מי שלא נשבה עדיין בקסמיו של הפאת'ה, זה הזמן למרק המיוחד הזה, המשלב בין עדינותו של היוגרט החמצמץ לגרגרי החומוס הרכים. מתבלים בנענע, שום וסומק ומגישים עם קרעי פיתה קריספית
סלט קליל ומלא בערכים תזונתיים שאפשר להגיש כתוספת חגיגית או לקחת לעבודה כארוחה שלמה. מוסיפים המון ירוקים קצוצים, שקדים קלויים, חמוציות ומתענגים
אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה שלב אחר שלב מרק חורפי מושלם ומנחם עם תוספת מרעננת: מיץ לימון סחוט ועלי תרד טריים
מחפשים סלט שובר שגרה להביא למשרד? קבלו מתכון לסלט רענן המשלב עשבי תיבול, בורגול ועדשים כתומות, יחד עם פלפלים קלויים ועשבי תיבול. מכינים לילה לפני והוא רק משתבח במקרר
צלחת של תאנים ממולאות בסלט בורגול ועשבי תיבול יכולה להחליף זר פרחים. אורלי פלאי מתקתקת מנה נפלאה לאירוח שמצדיעה לחומרי גלם כחול לבן
כשחג השבועות בפתח הגיע הזמן להקדיש טור לאחד משבעת המינים, ואולי מוצר האוכל החשוב ביותר שמכירה האנושות: החיטה. ולפתור סוגייה מהותית - מה ההבדל בין בורגול דק, גס, פריקי וחיטה?
אורלי פלאי מארחת את מלך ספרי הבישול, בני סיידא, והשניים מבשלים מתוך ספרו "אוכל טבעוני" תבשיל מהיר ומתקתק להזדמנויות מיוחדות
הלימודים באוניברסיטה כוללים לא מעט בליסה של ג'אנק פוד. פיליס גלזר מציעה אלטרנטיבה קלה ובריאה שתעזור לעבור את תקופת הלחץ בשלום
נמאס לכם מאורז ותפו"א בתור תוספת? אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה בורגול וירקות אביביים בחצי שעה
חזרה לשגרה מעולם לא נראתה טעימה יותר. אורלי פלאי ברונשטיין משדכת ירקות בתנור לבורגול בתור ארוחת ערב מתוקתקת