סדר ברכות ראש השנה: מתכונים לשולחן החג לפי הברכות
דאגתם שיהיו לכם את כל הירקות והפירות לברכות לשנה החדשה אבל אתם לא יודעים איך לשלב אותם בשולחן החג? אתם יכולים להיות רגועים, יש לנו מתכון חגיגי לכל ברכה
דאגתם שיהיו לכם את כל הירקות והפירות לברכות לשנה החדשה אבל אתם לא יודעים איך לשלב אותם בשולחן החג? אתם יכולים להיות רגועים, יש לנו מתכון חגיגי לכל ברכה
שיסתלקו אויבנו, והשנה יותר מתמיד. לכן הבאנו לכם, במיוחד לכבוד ברכת ראש השנה, קציצות סלק טעימות ובריאות במיוחד של משק ויילר, שיהוו מנה צבעונית ומרעננת על שולחן החג
סלט סלק עשיר בצבעים, טעמים ומרקמים שיהפוך בקלות לאורח קבוע על שולחנכם
תבשיל סלק כזה טעים עוד לא אכלתם: מתכון של איילת לטוביץ' למנה מפתיעה בטעמים שהיא גם בריאה וגם יפה
אתם אוכלים במחשבה שאפשר לאכול כמה שרוצים מהם אבל בפועל הם מכילים עד למחצית מהפחמימות בלחם לבן. דיאטנית מסבירה איך לצרוך אותם נכון וכמה לאכול מהם
התוצאה הסופית קצת מטעה, אז בואו נגיד את זה ככה - מדובר בתבשיל מושלם שדורש מינימום עבודה ורק קצת סבלנות
כופתאות סולת שמנמנות המחבקות בתוכן מילוי בשר נימוח ומשתכשכות בתוך מרק אדום חמצמץ. כל הסודות לקובה עיראקית אדומה
בגלל צבען הסגול, הן לביבות נהדרות לאינסטגרם, אבל ממש לא רק
ישראלים רבים סובלים מלחץ דם גבוה שיכול בעת הנוכחית לעלות בעקבות מצבי מתח, מחסור בשינה ובפעילות גופנית ואכילה לא מאוזנת. כך תדאגו לעצמכם
מתאים לחג, בריא, משביע והכי חשוב - טעים! עינב חקון עם סלט שהוא ארוחה שלמה
ייתכן שזה התיעוד הראשון למתכון בורשט, וכעת הוא קם לתחייה בתערוכה ייחודית במוזיאון ישראל, הלוקחת מתכונים שנתגלו מהתקופה האשורית ומפיחה בהם חיים
פליקס רוזנטל משתף אותנו לכבוד שבועות במתכון למנת כיסוני הסלק שלו, כזאת שעושה שילוב גאוני בין המטבח המזרח אירופאי עליו גדל, למטבח המקומי-ערבי שהוא כ"כ אוהב. התוצאה: אחת המנות הכי יפות וטעימות שנתקלנו בהן לאחרונה
אם גם אתם פותחים את דלת המקרר אחת לשעה ומחפשים מה לאכול, הסלט הזה הוא בול בשבילכם, כמו במעדניה מפנקת שרק צריך לשלוף ממדף הקירור, הוא יחכה לכם שם בדיוק לרגע הנכון - צבעוני, עשיר ומשביע
הסתיו היא העונה המושלמת לירקות שורש, בהם כמובן הסלק. הנה כמה סיבות ממש טובות להכניס אותו לתפריט עכשיו, ובכלל
טעמם העמוק והמתקתק של הסלקים נספג במילוי האורז עם הבשר ועשבי התיבול ויחד עם רוטב מתובל ברכז רימונים חמצמץ, שום וג'ינג'ר מתקבל פשוט מעדן
כשהכוכבים העונתיים האהובים ביותר בכל בית בישראל מתאחדים למנה אחת אי אפשר לטעות
רק תתנו לאסאדו הזה את הזמן שהוא צריך בתנור, ותקבלו בתמורה בשר רך ועסיסי, עם טעם נפלא, באפס מאמץ
קיץ היא עונה שמחייבת את כולנו לשתות יותר, ולפי מחקר חדש - מיץ סלק יכול להיות רעיון מצוין, במיוחד לחולי לב. הנה הפרטים
רוצים להכין חומוס בבית אבל חוששים? חולמים על מנת חומוס קטיפתית כמו בחומוסיה - אבל למי יש זמן? הכירו את הטריק שהולך לשנות לכם את החיים
גם לכם נמאס משקשוקה רגילה? קבלו מתכון טעים במיוחד לשקשוקה צבעונית ומגרה, שתהפוך כל ארוחה לחגיגה אמיתית
השף מפנק אותנו עם מתכון להכנה ביתית של חומוס סגלגל ויפיפה עם טעם משוגע. בעזרת גרגרי חומוס מבושלים גם אתם יכולים לארגן לעצמכם בלי בעיות צלחת לניגוב המושלם בכמה דקות
רוצים להכין מנת ריזוטו בבית? שלא יספרו לכם סיפורים, זה באמת לא מסובך. השף כפיר סבן מרשת מסעדות ויוינו עם טיפים ומתכון בסיסי לריזוטו (כולל ציר ירקות פשוט וקל), שאפשר גם להכין מראש. לכבוד העונה הקרירה הוא מוסיף שדרוג טעם וצבע שיפיל אתכם
כמה שהן יפות ככה הן בריאות ויש לזה אפילו הסבר. לעדשים המנומרות טעם ייחודי ומראה מהפנט. אבל איך מבשלים אותן ומה אפשר להכין מהן? עומר מילר בשיעור מנומר שכולל גם מתכון ללזניה עדשים שהילדים יעופו עליה ולטרטר סלק ועדשים עם יוגורט חמצמץ בשבילכם
בדיוק לרגע בו הטמפ' מתחילות לרדת חיכה מתן שופן. עכשיו הוא יכול להיכנס למטבח ולהתחיל ללוש, לפתוח, למלא ולכרוך מאפה ספירלה זהוב ומשפחתי במילוי סלק, פיסטוקים וכרישה שיקבץ סביבו את כל בני הבית
חומוס עם סלק כבר ניסיתם? החומוס המוכר והאהוב מקבל שדרוג בטעם ובצבע והתוצאה המהפנטת מושכת אליה את כל מי שפשוט חייב ניגוב
ה-1 בספטמבר בפתח, ואחרי כמה חודשי פורענות הגיע הזמן שגם הילדים יחזרו לשגרה, שימו להם בתיק האוכל משהו קטן וטוב, כמו המאפינס הזה (הצבעים היפים כבר יעשו את העבודה) וקחו גם לעצמכם אחד על הדרך
הרומנטיקה לא מתה, וגם אם את ערב ט"ו באב הנוכחי בחרתם לחגוג בבית, לפחות תעשו את זה כמו שצריך, קבלו ארוחה של 3 מנות, שתעניק לכם לא מעט נקודות זכות
תכינו לקראת שבת תבשיל תבשיל סלק, דגים גדולים וראשי שום, ותוכלו לממש את כל המשאלות שלכם. איך זה עובד? פשוט ממה שחשבתם
אורלי פלאי ברונשטיין ממלאה סלקים סגולים ויוצרת מנה עזת צבע, עשירה בטעמים ובחלבון בזכות השילוב של עדשים כתומות ובורגול במילוי
אנחנו אומנם נתקלים בהם פחות בארוחות שלנו, אבל דווקא הירקות והפירות האלה יכולים לתרום לנו המון לבריאות. הנה כמה יתרונות משמעותיים וחשובים של הקבוצה הסגולה
אתם רגילים לאכול את הירקות האלה דווקא מבושלים, אבל חבל, בצורה הזו אתם מאבדים את מרבית היתרונות הבריאותיים שלהם. אז איזה ירקות נמצאים ברשימה ולמה אתם חייבים לפתוח קצת את הראש?
יתר לחץ דם הוא תופעה בריאותית די נפוצה, שמגדילה את הסיכון למצבים בריאותיים חמורים. החדשות הטובות הן ששינוי תזונה יעיל מאוד בוויסות לחץ הדם, ואתם יכולים לסמן על זה וי בעזרת כוס משקה אחת ליום
יום העצמאות זאת הזדמנות מצוינת להצדיע למאכל הכי ישראלי - החומוס, וממש במקרה בשבוע הבא נחגג גם יום החומוס הבינלאומי; הרשת הוותיקה בית הפול תציין את המאורע עם חגיגת חומוסים צבעוניים כמותם עוד לא ראיתם, ואנחנו מיהרנו להשיג מתכונים שיעשו לכם את החג
אחד השדרוגים המושלמים למנת החומוס הוא הסלק המתקתק. גם טעים, גם בריא וכל כך יפה שאי אפשר להישאר אדישים אליו
אין ספק שאוכל בקופסאות שמחממים במיקרוגל במשרד פחות טעים משהיה בארוחת הערב, אבל האם הוא גם פחות בריא? ברוב המקרים התשובה היא לא, למעט בחימום המאכלים האלו - שחלקם בהחלט עשויים להפתיע אתכם
גם מי שלא טבעוני הולך להתאהב במנה הזו שמשלבת בין סלק צלוי, אפרסמון כתמתם, טופו, פיסטוקים ועלי בזיליקום טריים. חגיגה של צבעים, טעמים ומרקמים שלא תשאיר אף אחד אדיש מסביב לשולחן
אף אחד לא מבין טוב יותר במרקים שמחממים את הגוף והנפש, יותר משף ירושלמי, לכן כשמסעדת אדום הציעה לנו את המתכון שלה למרק סלק וגבינת עזים, לא חשבנו פעמיים
פירות וירקות זה בריא ואין אף משוגע שיעז לערער על הקביעה הזאת. כן, אבל... מתברר שבנסיבות מסויימות כמה מהם יכולים ממש להזיק לבריאות ואפילו להיות קטלניים או רעילים. זה מה שאתם צריכים לדעת
מזג האוויר האביבי שבחוץ הוא בדיוק הזמן לצאת לשטח. השף ברק יחזקאלי מנצל את טעמם העשיר של הסלקים בעונה הזו, צולה אותם בגחלים ומגיש עם קרם חזרת לצד כוס יין עוצמתי מלא בטעמים מהטבע לארוחה תחת כיפת השמים. וכן, יש גם גרסה ביתית למי שלא מוותר על התנור שלו
נכון, זה לא בהכרח יקרה לכל אחד, והרבה תלוי בגוף שלכם, אבל יש כמה מאכלים שבכל זאת משאירים את חותמם בצורה דומה על רובנו. וכשאנחנו אומרים חותם - אנחנו מתכוונים לזה
אישה מאוסטרליה הניקה את בתה כשלפתע הבחינה במשהו מוזר, היא ניתקה אותה מהשד ואז קרה משהו באמת מוזר מאוד: שפריץ של נוזל ורוד-סגול יצא מהשד. האם זה יכול לקרות גם לכן?
מסעדת ננוצ'קה הגרוזינית התמקצעה בשנים האחרונות בטיפול בירקות לאחר המעבר לטבעונות. לקראת חודש הוינטג' קבלו 4 מתכוני סלטים שיהוו פתיחים נהדרים לכל ארוחה
מתכון צמחוני, חגיגי ופשוט שכולל בתוכו את אחד הירקות הצבעוניים, הבריאים והטעימים - סלק. חצי שעה ויש לכם תוספת שיכולה גם לשמש כמנה עיקרית
סלט צבעוני, בריא וטעים שמתאים בדיוק לארוחה קיצית, בבית או בפארק. עשר דקות ויש לכם תחליף מקורי ומרענן לסלט הירקות הביתי
תמיד חלמתם להכין קובה ביתי אבל אין לכם זמן? אבי ביטון מעניק מתכון בהשראת מסעדת נאג'י העיראקית ברמלה, רק עם קיצור דרך שלא יאלץ אתכם לגלגל
הוא עשיר בוויטמינים ובמינרלים חיוניים, אבל זה לא מה שהקנה לו את התואר הנחשק "מזון על". מחקרים רבים מראים את התרומה האדירה של הסלק לגופכם בהרבה יותר ממובן אחד. אלו 5 הסיבות החשובות ביותר להכניס אותו לחיים
מה מקבלים כשמשלבים גבינת עיזים טרייה, סלקים צלויים, תפוחי אדמה צרובים חלומי ופטריות יער ומוסיפים להכל שמן זית משובח? השף והיועץ הקולינרי אריק ברגר עם מתכון למנה מושחתת במיוחד שלא תישכח במהרה
הפיצה האהובה הפכה לאורחת כמעט קבועה על שולחן החג הלבן, בגרסה סגולה ומשגעת שתוסיף הרבה צבע וטעם. בר הוורמוטים La cotta, במתכון לפיצת סלקים, מוצרלה וגבינת גורגונזולה
אנחנו כבר יודעים שמיץ סלק מוריד את לחץ הדם, אבל כעת מסתבר שהוא גם מחזק איזורים במוח שקשורים ליכולות המוטורית. האם הגיע הזמן להפרד ממשקאות החלבון?
בחודש ניסן אנחנו לא חוגגים רק את פסח, אלא גם את האביב ואת היופי שהוא מביא איתו. במיוחד לחג הכי צבעוני, השף ששי שאולזון מהמרכז הקולינרי דן גורמה עם 4 מתכונים אביביים עם סלקים שיוסיפו לשולחן החג סגול עמוק