זהוב בחוץ סגול בפנים: מאפה במילוי סלק ופיסטוקים
בדיוק לרגע בו הטמפ' מתחילות לרדת חיכה מתן שופן. עכשיו הוא יכול להיכנס למטבח ולהתחיל ללוש, לפתוח, למלא ולכרוך מאפה ספירלה זהוב ומשפחתי במילוי סלק, פיסטוקים וכרישה שיקבץ סביבו את כל בני הבית
בשיתוף סוגתבדיוק לרגע בו הטמפ' מתחילות לרדת חיכה מתן שופן. עכשיו הוא יכול להיכנס למטבח ולהתחיל ללוש, לפתוח, למלא ולכרוך מאפה ספירלה זהוב ומשפחתי במילוי סלק, פיסטוקים וכרישה שיקבץ סביבו את כל בני הבית
בשיתוף סוגתחומוס עם סלק כבר ניסיתם? החומוס המוכר והאהוב מקבל שדרוג בטעם ובצבע והתוצאה המהפנטת מושכת אליה את כל מי שפשוט חייב ניגוב
בשיתוף מאלטידאגתם שיהיו לכם את כל הירקות והפירות לברכות לשנה החדשה אבל אתם לא יודעים איך לשלב אותם בשולחן החג? אתם יכולים להיות רגועים, יש לנו סלט חגיגי לכל ברכה
ה-1 בספטמבר בפתח, ואחרי כמה חודשי פורענות הגיע הזמן שגם הילדים יחזרו לשגרה, שימו להם בתיק האוכל משהו קטן וטוב, כמו המאפינס הזה (הצבעים היפים כבר יעשו את העבודה) וקחו גם לעצמכם אחד על הדרך
הרומנטיקה לא מתה, וגם אם את ערב ט"ו באב הנוכחי בחרתם לחגוג בבית, לפחות תעשו את זה כמו שצריך, קבלו ארוחה של 3 מנות, שתעניק לכם לא מעט נקודות זכות
תכינו לקראת שבת תבשיל תבשיל סלק, דגים גדולים וראשי שום, ותוכלו לממש את כל המשאלות שלכם. איך זה עובד? פשוט ממה שחשבתם
בשיתוף הגמרא הדיגיטליתסלט סלק עשיר בצבעים, טעמים ומרקמים שיהפוך בקלות לאורח קבוע על שולחנכם
אורלי פלאי ברונשטיין ממלאה סלקים סגולים ויוצרת מנה עזת צבע, עשירה בטעמים ובחלבון בזכות השילוב של עדשים כתומות ובורגול במילוי
בשיתוף סוגתבגלל צבען הסגול, הן לביבות נהדרות לאינסטגרם, אבל ממש לא רק - שילוב טעמים מסקרן בין המתיקות של הסלק, המליחות של הבוטנים והסויה והחרפרפות של הפלפל החריף והצ'ילי, יוצר את אחת הלביבות הכי מגניבות שתכינו בחג הקרוב, ובכלל
אנחנו אומנם נתקלים בהם פחות בארוחות שלנו, אבל דווקא הירקות והפירות האלה יכולים לתרום לנו המון לבריאות. הנה כמה יתרונות משמעותיים וחשובים של הקבוצה הסגולה
אתם רגילים לאכול את הירקות האלה דווקא מבושלים, אבל חבל, בצורה הזו אתם מאבדים את מרבית היתרונות הבריאותיים שלהם. אז איזה ירקות נמצאים ברשימה ולמה אתם חייבים לפתוח קצת את הראש?
ברק יחזקאלי, הלא הוא בורק, אף פעם לא מפסיק להפתיע אותנו והפעם - צזיקי בזוקה - סלט צזיקי מבוסס על סלק ויוגורט שאף אחד לא יכול להתעלם מהצבע המושלם שלו ומהטעם הנהדר
בשיתוף שטראוסתבשיל סלק כזה טעים עוד לא אכלתם: מתכון של איילת לטוביץ' מתוך תפריט סירי לידה למנה מפתיעה בטעמים שהיא גם בריאה וגם יפה
יתר לחץ דם הוא תופעה בריאותית די נפוצה, שמגדילה את הסיכון למצבים בריאותיים חמורים. החדשות הטובות הן ששינוי תזונה יעיל מאוד בוויסות לחץ הדם, ואתם יכולים לסמן על זה וי בעזרת כוס משקה אחת ליום
יום העצמאות זאת הזדמנות מצוינת להצדיע למאכל הכי ישראלי - החומוס, וממש במקרה בשבוע הבא נחגג גם יום החומוס הבינלאומי; הרשת הוותיקה בית הפול תציין את המאורע עם חגיגת חומוסים צבעוניים כמותם עוד לא ראיתם, ואנחנו מיהרנו להשיג מתכונים שיעשו לכם את החג
אחד השדרוגים המושלמים למנת החומוס הוא הסלק המתקתק. גם טעים, גם בריא וכל כך יפה שאי אפשר להישאר אדישים אליו
אין ספק שאוכל בקופסאות שמחממים במיקרוגל במשרד פחות טעים משהיה בארוחת הערב, אבל האם הוא גם פחות בריא? ברוב המקרים התשובה היא לא, למעט בחימום המאכלים האלו - שחלקם בהחלט עשויים להפתיע אתכם
גם מי שלא טבעוני הולך להתאהב במנה הזו שמשלבת בין סלק צלוי, אפרסמון כתמתם, טופו, פיסטוקים ועלי בזיליקום טריים. חגיגה של צבעים, טעמים ומרקמים שלא תשאיר אף אחד אדיש מסביב לשולחן
בשיתוף תנובהאף אחד לא מבין טוב יותר במרקים שמחממים את הגוף והנפש, יותר משף ירושלמי, לכן כשמסעדת אדום הציעה לנו את המתכון שלה למרק סלק וגבינת עזים, לא חשבנו פעמיים
אם גם אתם פותחים את דלת המקרר אחת לשעה ומחפשים מה לאכול, הסלט הזה הוא בדיוק בשבילכם, כמו במעדניה מפנקת שרק צריך לשלוף ולחמם, הוא יחכה לכם שם בדיוק לרגע הנכון - צבעוני, עשיר ומשביע
סוגתפירות וירקות זה בריא ואין אף משוגע שיעז לערער על הקביעה הזאת. כן, אבל... מתברר שבנסיבות מסויימות כמה מהם יכולים ממש להזיק לבריאות ואפילו להיות קטלניים או רעילים. זה מה שאתם צריכים לדעת
מזג האוויר האביבי שבחוץ הוא בדיוק הזמן לצאת לשטח. השף ברק יחזקאלי מנצל את טעמם העשיר של הסלקים בעונה הזו, צולה אותם בגחלים ומגיש עם קרם חזרת לצד כוס יין עוצמתי מלא בטעמים מהטבע לארוחה תחת כיפת השמים. וכן, יש גם גרסה ביתית למי שלא מוותר על התנור שלו
נכון, זה לא בהכרח יקרה לכל אחד, והרבה תלוי בגוף שלכם, אבל יש כמה מאכלים שבכל זאת משאירים את חותמם בצורה דומה על רובנו. וכשאנחנו אומרים חותם - אנחנו מתכוונים לזה
אישה מאוסטרליה הניקה את בתה כשלפתע הבחינה במשהו מוזר, היא ניתקה אותה מהשד ואז קרה משהו באמת מוזר מאוד: שפריץ של נוזל ורוד-סגול יצא מהשד. האם זה יכול לקרות גם לכן?
מסעדת ננוצ'קה הגרוזינית התמקצעה בשנים האחרונות בטיפול בירקות לאחר המעבר לטבעונות. לקראת חודש הוינטג' קבלו 4 מתכוני סלטים שיהוו פתיחים נהדרים לכל ארוחה
מתכון צמחוני, חגיגי ופשוט שכולל בתוכו את אחד הירקות הצבעוניים, הבריאים והטעימים - סלק. חצי שעה ויש לכם תוספת שיכולה גם לשמש כמנה עיקרית
סלט צבעוני, בריא וטעים שמתאים בדיוק לארוחה קיצית, בבית או בפארק. עשר דקות ויש לכם תחליף מקורי ומרענן לסלט הירקות הביתי
תמיד חלמתם להכין קובה ביתי אבל אין לכם זמן? אבי ביטון מעניק מתכון בהשראת מסעדת נאג'י העיראקית ברמלה, רק עם קיצור דרך שלא יאלץ אתכם לגלגל
הוא עשיר בוויטמינים ובמינרלים חיוניים, אבל זה לא מה שהקנה לו את התואר הנחשק "מזון על". מחקרים רבים מראים את התרומה האדירה של הסלק לגופכם בהרבה יותר ממובן אחד. אלו 5 הסיבות החשובות ביותר להכניס אותו לחיים
מה מקבלים כשמשלבים גבינת עיזים טרייה, סלקים צלויים, תפוחי אדמה צרובים חלומי ופטריות יער ומוסיפים להכל שמן זית משובח? השף והיועץ הקולינרי אריק ברגר עם מתכון למנה מושחתת במיוחד שלא תישכח במהרה
הפיצה האהובה הפכה לאורחת כמעט קבועה על שולחן החג הלבן, בגרסה סגולה ומשגעת שתוסיף הרבה צבע וטעם. בר הוורמוטים La cotta, במתכון לפיצת סלקים, מוצרלה וגבינת גורגונזולה
סוגתאנחנו כבר יודעים שמיץ סלק מוריד את לחץ הדם, אבל כעת מסתבר שהוא גם מחזק איזורים במוח שקשורים ליכולות המוטורית. האם הגיע הזמן להפרד ממשקאות החלבון?
בחודש ניסן אנחנו לא חוגגים רק את פסח, אלא גם את האביב ואת היופי שהוא מביא איתו. במיוחד לחג הכי צבעוני, השף ששי שאולזון מהמרכז הקולינרי דן גורמה עם 4 מתכונים אביביים עם סלקים שיוסיפו לשולחן החג סגול עמוק
חוות צוק מפורסמת בזכות חומרי הגלם העונתיים והטריים שלה. לא כדאי לפספס את המתכון הצבעוני ומרומם הנפש של המקום, לירקות שורש צלויים עם גבינה צ'רקסית וסלסה של אגוזים, מנה מעולה וקלה להכנה בבית
בתוך שפע המסעדות של נמל תל אביב מסתתרת מסעדה קטנה, ביתית ומקורית. אבי ביטון מבקר במסעדת יהלומה בנמל ומכין בהשראתה ריזוטו סלק שהופך את החיים לוורודים יותר
אנחנו כבר פחות רגילים לאכול לפי עונות השנה, אבל עדיין יש נציגים עונתיים שכולנו מכירים. אז חוץ מתותים ופירות הדר, אילו עוד ירקות ופירות כדאי לנו לאכול ממש עכשיו?
הטריק באירוח הוא להרשים בלי לעבוד קשה מידי, בדיוק כמו במתכון לטארט סלק עם גבינת פטה ועלי טימין שהשלב הכי מאתגר בו הוא לזכור להפשיר את בצק העלים לילה לפני
צבעו הסגול עמוק של הסלק יחד עם טעמו המתקתק הופך אותו לשילוב נפלא כמעט בכל מנה. הפעם בחרנו לצבוע בטעמיו פסטה עם אגוזי מלך וגבינת עיזים. את הפסטו מומלץ לשמור ולמרוח למחרת בכריך
רוצים באמת להפתיע את האורחים? נעמה נויהאוז אופה לשבת קיש סלקים צלויים עם אגוזים וגבינה כחולה, שנראה ממבט ראשון כמו מנה שונה לגמרי
השפית תמר כהן-צדק מהס 4 עושה לשורשים כבוד עם סלט צבעוני ועשיר בטעמים ומרקמים בזכות השילוב בין עלי החסה הרכים לירקות השורש המתפצחים ותיבול עדין
העונה החמה דורשת כמה שינויים מתבקשים גם בהרגלי האכילה. מוותרים על הגבינות והנקניקים הבנאליים ומתמסרים לכריך טבעוני עם פרוסות סלק אפויות, טחינה ונבטים
חוששים שתאבדו מהחדות שלכם עם הגיל? אחת הדרכים להגן על המוח מפני נזקי ההזדקנות ומחלות כמו דמנציה ואלצהיימר היא באמצעות תזונה. הנה כמה מאכלים שיעזרו לכם לשמור על המוח והזיכרון
החג הוא זמן נהדר להתחדשות וזה אומר גם לחדש את ארסנל המתכונים הביתיים שלנו. זה הזמן לגוון את הקציצות המוכרות ברוטב עגבניות ולהתחדש בקציצות ברוטב סלק עשיר וטעים שגם יצבע אותן בצבע סגול ויפה
לכבוד יום האישה, אורלי פלאי-ברונשטיין חוגגת את הנשיות בסלט פסטה ורוד ונפלא עם מינימום מרכיבים ומקסימום טעם בזכות טריק פשוט שיהפוף את הפסטה שלכם לסקסית יותר ועל הדרך גם עשירה בערכים תזונתיים
הסלק הפך לכוכב המטבח, ויש לו סיבה מספיק טובה. לא רק הצבע המשגע שהוא מוסיף למנות, אלא גם טעמו העמוק והמתקתק וכמובן ערכיו התזונתיים הרבים. עז תלם מנצל אותו עד תומו ומכין מרק סמיך מסלק אפוי כדי לא לאבד מתכונותיו וצבעו העז
הוא עשיר מאוד בויטמינים ונוגדי חמצון, יש לו טעם עמוק כמו צבעו ואפשר לאכול אותו טרי, מבושל או אפוי, והוא תמיד יהפוך את המנה לסקסית יותר. עז תלם מסביר כל מה שצריך לדעת על סלק במטבח
גם השבוע צובעת לנו מירב שיינר-דנצ'נקו את סוף השבוע בסגול, הפעם עם נגיסי סלק וגבינות כייפים לארוחת הבוקר שאפשר גם לארוז בקופסא ולקחת לפיקניק של שבת
רוצים לסלק את משקעי הג'אנק פוד וחטאי התזונה של 2015, ולהתחיל את השנה החדשה על דף נקי? אספנו עבורכם 9 מאכלים שיעזרו לכם לעשות ניקוי יסודי, אבל מבפנים
סלט קליל ומלא בערכים תזונתיים שאפשר להגיש כתוספת חגיגית או לקחת לעבודה כארוחה שלמה. מוסיפים המון ירוקים קצוצים, שקדים קלויים, חמוציות ומתענגים
תשכחו מקייל, קינואה וזרעי צ'יה, הסופר פוד החדש הוא חלק מרכזי מהמטבח הישראלי, ועכשיו יש עוד כמה סיבות לאכול אותו. כל מה שבריא בסלק, ואיך הוא הפך לטרנד הבריאות החביב על הבריטים