קציצות עם אפונה של בית
מתכון ביתי של אביה אסטיוקר מקיבוץ ניר עם, שקיבלה הזדמנות לחזור ולבשל במטבח ביתי אמיתי
מתכון ביתי של אביה אסטיוקר מקיבוץ ניר עם, שקיבלה הזדמנות לחזור ולבשל במטבח ביתי אמיתי
מתן שופן לא צריך אורחים בשביל לפנק את המשפחה במאפה ריחני וטעים עשוי בצק שק"מ משודרג בתחתית ומעליו מלית עשירה של תרד ואפונה ירוקה
צלחת חומוס אהובה על כולם, אבל אם להודות על האמת בקיץ היא עלולה להכביד. בדיוק בשביל זה המציאו היוונים את הפאבה - ממרח קליל ועדין מאפונה צהובה. מגישים עם פרגיות ויש לכם ארוחה משביעה וקייצית
בקיץ מוותרים על רטבי הפסטה הכבדים ומכינים בקלות, ויחד עם רן נחמיה ממלון ממילא בירושלים, פסטה עם ירקות חלוטים נהדרים, פסטו פיקנטי וריקוטה שתעדן את המנה לכדי שלמות
יהונתן בורוביץ' שמח על בוא הירק האביבי הנהדר, ועכשיו גם אנחנו
ריח עז של שום ממלא את האוויר ועושה חשק לקחת אותו למטבח ולהכין מטעמים. השף אבנר לסקין מציע שלושה מתכונים שעושים הרבה כבוד לירק הריחני שאף מנה אינה שלמה בלעדיו
סיר של קציצות נהדרות עם פתיתים ואפונה שמכינים קצת אחרת. מתוך ספר המתכונים "לבשל עם אהרוניס"
מרק אפונה לימוני ומרענן, שלא צריך לחכות שהטמפרטורות יצנחו בשביל להתענג עליו. מגישים עם שמנת חמוצה ועלי נענע טריים
אין יותר בית מזה, והפעם מהבית של עינב בובליל. סיר מנחם של קציצות מושלמות
הקארי מהמזרח הרחוק פוגש את הבורגול מהים התיכון בתבשיל משמח וטעים במיוחד. כל הטעמים מתאחדים ומשפיעים זה על זה: העוף מחמיא לעגבניות, הבצל מסמיק מקארי, והבורגול מתפורר מהנאה. חגיגה
כדורי בשר רכים ונימוחים ברוטב סמיך ועשיר של אפונה, לימון ויין לבן - מעדן מהמטבח היווני של מסעדת גרקו
ממרכיבים שיש תמיד במזווה ובמקרר ובלי צורך בהשרייה, המרק הזה יחמם לכם את הגוף ואת הנשמה
לכבוד חג החנוכה, אחד משופטי "משחקי השף" שיתף אותנו במתכון ללביבות האהובות עליו
זהו אחד הסירים שהכי כיף לחזור אליהם הביתה, וגם אם יש לא מעט מתכונים, אבל כזה עדיין אין לכם
במיוחד לחופש הגדול חן מזרחי מסדרת אותנו עם תבשיל שילדים מאוד אוהבים - חזה עוף עם אפונה, ברוטב מלא בטעמים, שמכינים בכמה רגעים. ויש גם טיפ איך להפוך את חזה העוף לעסיסי במיוחד
הסיר הזה הוא ארוחת הצהריים המושלמת שכולם בבית עומדים להסתער עליה מקטן ועד גדול
יש לו טעם ממכר ומעודן, וכדי להכין אותו אין צורך בהשרייה או בבישול ארוך. לממרח היווני המזכיר את החומוס שלנו, קוראים פאבה והשפית אביבית פריאל מלמדת איך מכינים אותו בקלות בבית וגם מוסיפה לו תוספת טעימה של פטריות פורטובלו מוקפצות עם שום וצ'ילי
אל תתפשרו על דג יבשושי בתנור - נטע לויה עם מתכון לקרם אפונה מהמם, ועליו פילה דג דניס עם עור פריך במיוחד ופסטו נענע-שקדים מרענן. זה הזמן לשלוף כוס יין לבן
עולם המסעדנות שב לחיים ואנחנו כאן כדי להרים לו. בכל פעם נבחר מנה ממסעדה אהובה ונלמד אתכם איך להכין אותה בעצמכם. והפעם ראג' ואלון סירקין ממסעדת אננדה מלמדים איך להכין סמוסה הודית אמיתית שלב אחרי שלב כולל תערובת תבלינים שתפתח לכם את כל הצ'אקרות
אסף גבאי ממסעדת שיינע מכין קרם אפונה קר, מתבל בנענע ושמיר, ועורם מעליו טרטר דג נא עם סלרי, לימון ושקדים פרוסים. אתם רק צריכים לעקוב
עם קרם עשיר וטעים וצבע יפייפה ורענן, מנת הפסטה הירוקה של אורן בן אוליאל הולכת לגנוב את תשומת הלב של כל האורחים בחג. בדוק
הכנתם מרק אפונה אלוהי ואתם לא יודעים מה לעשות עם השקית הפתוחה שנשארה במזווה? לפני שאתם שוב ניגשים להעמיד סיר יש לנו שני מתכונים מפתיעים על בסיס אחת הקטניות הצבעוניות והבריאות שיש לכם בארון ואפילו לא ידעתם
אם הכל יילך לפי התחזיות, יש סיכוי שסוף סוף נזכה כאן לקצת חורף - ואנחנו מוכנים. אז גם אם עוד לא הספקתם להכנס למוד הסגרירי, הנה 3 אופציות למרקים שתוכלו להתארגן עליהם בזריזות
חברים הפתיעו אתכם ובאו לארוחה קלילה? יש לנו מתכון קל וטעים לחומוס "פאבה" יווני, שעשוי בכלל מאפונה צהובה, שדורשת בישול קצר ולא זקוקה להשריה
בלי להשרות המון שעות, ובלי לעבוד יותר מדי קשה, אורן לוקסנבורג מכין חומוס מסבחה ירוק ומשגע, שעשוי מאפונה ירוקה יבשה ונענע
לתוך הקציצות הזהובות האלה נכנסים רק חומרי הגלם הטובים ביותר ויחד הם יוצרים קציצה מופלאה ומפתיעה בטעמה הממכר שכיף לטבול ביוגורט מתובל
עז תלם עורך לנו היכרות מעמיקה עם האפונה הירוקה והצהובה, עם כמה טיפים קצרים ושלושה מתכונים מושלמים, יש מצב שאתם הולכים לגלות צדדים חדשים לקטנייה המעולה הזאת
שעה של עבודה ולפניכם מונחת קערה מהבילה של מרק אפונה לוהט, מעוטר בחזה אווז המעניק לאפונה טעמים מעושנים ומשדרג את המרק בכמה רמות
מסבחה לא חייבת להיות מחומוס, היא יכולה להיות עשירה וצבעונית, קלילה ועשויה מירקות. ענר הרקוב ממסעדת מונאר מלמד אותנו להכין מסבחה מופלאה מדלעת כתומה ואפונה צהובה
החברה אוספת מהמדפים את המוצר "אפונה ירוקה וגזר מוקפאים שופרסל" לאחר שהתגלה חשד להימצאות החיידקים. "מדובר במוצר מוקפא שצריכתו מבוצעת לאחר בישול, כך שהסיכון נמוך"
לא תמיד יש זמן וכוח להמתין שעות לתבשילי בקר ארוכים. פרוסות דקות של סינטה בתבשיל קארי אדום על בסיס חלב קוקוס עם חצילים ואפונה, ימלא את הבית ברגע בניחוחות מהמזרח
אין כיף גדול יותר מאשר לחזור הביתה ולמצוא סיר קציצות בשר ריחני. אבי ביטון מכין סיר גדוש בקציצות בקר עסיסיות עם אפונה ברוטב עגבניות. צפו בו מכין מתכון קציצות בשר טעים וקל להכנה. מעוניינים להכין גם? המתכון כתוב למטה
מנה עשירה עם טעמים עמוקים של בישול ארוך, שיכולה לככב על שולחן ליל הסדר. שילוב מושלם של ירוקים, יין לבן וכתף בקר שיוצרים מנה עיקרית טעימה ואביבית
מנה חורפית עשירה, מזינה ומחממת עם טעמים של מזרח רחוק. מתכון לארוחת ערב מושקעת שלוקחת רק חצי שעה. לגזור ולשמור
הקסם של הודו נכנס למטבח עם ארוחת טאלי שמכינים מחומרי גלם שיש בכל מזווה- זוג ידיים אחד מכין תבשיל דאל בעוד הזוג השני קולה על המחבת צ'פאטי. מגישים עם אורז ויוגורט ומרגישים לרגע בארץ רחוקה
החום הכבד השורר בחוץ דורש לרענן את הצלחת עם המון ירוק. הפעם נבחרה לטובת המשימה האפונה, שגם תקשט את המנה וגם תהפוך לרוטב פסטו משגע
היא מכונה" כדור ברזל" בזכות ערכיה התזונתיים ומעשירה ומסמיכה תבשילים ומרקים. האפונה היבשה היא מסוג חומרי הגלם שתמיד כדאי להחזיק במזווה, אבל איך הכי נכון לאחסן אותה? ואיך צריך לבשל אותה? כל התשובות בפנים
מנה נהדרת לאוהבי הדגים: שילוב של פילה דג הים עם הטעמים הרעננים של האפונה, הלימון והכוסברה, כשהכל טובל בחלב קוקוס ורוטב קארי ירוק הוא התגלמות הקיץ
ברגע שחילצתם אותם מן התרמיל, כל מה שהאפונים החמודים צריכים זה קצת חום כדי לשחרר מתיקות ופריכות יוצאי דופן. כל מה שרציתם לדעת על אפונים
בניגוד לגרסתה המאוסה למדי בקופסאות השימורים, בצורתה הטרייה - אפונת הגינה היא ירק נהדר, שמנקד בירוק רענן פסטות, ריזוטו, סלטים ומרקים
טין טין, סימפסונס ותוכנית בישול - טקס ההרדמה בבית של דנה מלמד הותיר רעב גדול, שהוליד מתכון לסלט כרובית ואפונה לימוני
השף אבי ביטון מכין מרק קרם אפונה ונגיעת שמנת שיהפכו את היום שלכם לצבעוני ובריא יותר
מלחים מאזור צרפת, תבלין אורגני וגם מוס יוגורט שהוא בעצם קינוח. החידושים האחרונים על מדף הסופר שלכם
הספר "מרק חם לחורף קר" יבוא טוב למי שהחליטו דווקא החורף לעשות צעדים ראשונים במטבח. מי שמחפש יצירתיות עלול להתאכזב
צבי טריגר מתמודד השבוע בכבוד רב עם הבעיה הקשה של הרווק המבשל: שאריות שמספיקות לשבוע
מה עושים עם המזון שנשאר ביום שאחרי? כמה זמן הוא יכול להחזיק מעמד במקרר?