עד 66% פער: ההבדלים במחיר שמן הזית ברשתות השיווק
בדיקה של מחירי שמן זית חושפת פערים משמעותיים בין הרשת הזולה ביותר לרשת היקרה ביותר, עם הבדל של עשרות שקלים לבקבוק
בדיקה של מחירי שמן זית חושפת פערים משמעותיים בין הרשת הזולה ביותר לרשת היקרה ביותר, עם הבדל של עשרות שקלים לבקבוק
שמן הזית הוא מרכיב בסיסי במטבח הישראלי, ובשנים האחרונות חווה טלטלות משמעותיות: משבר אקלים, עליית מחירים ושינויים בצריכה. מדוע קפצו המחירים בשנתיים האחרונות, מה הסיכוי שהם יירדו כעת ואיך קשורה טורקיה?
תזונאי בכיר חושף את האמת על שמני הבישול ה'בריאים' שבמטבח שלנו: מסתבר ששמן קוקוס אינו בריא כפי שחשבתם, בעוד ששמן שנחשב פחות בריא דווקא מומלץ לשימוש. המדריך המלא לבחירת השמן הנכון
ויסוצקי החליטה לסגור את מפעל זיתא לייצור שמן זית ולעבור להתבסס על יבוא בלבד; המפעל נמצא בגליל ומעסיק כיום עשרה עובדים
הוא מתבשל בתוך המיצים של עצמו ביחד עם שמן זית ויין לבן והוא תמיד מצליח
בשל האיסור להכניס עובדים פלסטינים, החקלאים מתריעים מפני המחסור המשמעותי שצפוי. הזמן מתקתק וללא ידיים עובדות, לא יהיו זיתים או שמן זית ישראלי במשק. המשמעות: התייקרות חדה במחיר. "היה אפילו ניסיון להביא עובדים ממרוקו, כמעט בלתי אפשרי להביא עובדים מחו"ל"
שמן זית הוא אחד המרכיבים הכי בריאים וחשובים בתזונה הים תיכונית, ולא סתם. הוא מועיל נגד מספר רב של מחלות ואף מאריך חיים. דיאטנית מסבירה: איך לבחור את שמן הזית האיכותי באמת
אנשים רבים פונים למזונות האלה כשהם מנסים לרדת במשקל - אבל הם יכולים דווקא לחבל במאמצים שלכם לרדת במשקל. הנה המאכלים הבריאים שכדאי להפחית בצריכתם
אכילה מבוקרת של זיתים היא אולי טובה לבריאותנו, אך מתברר שיש משהו די מטריד שלא ידעתם על הדרך שבה מכינים את הזיתים המושחרים שנמכרים בקופסאות שימורים
השחקנית ג'ניפר גארנר החליטה להעלות לרשת תוכנית בישול לא לגמרי מקצועית, בה היא נעזרת במומחים כדי להכין בקלמזיות שובת לב מנות מפתות למראה. בתוכניתה האחרונה היא הכינה עוגת לימון עם שמן זית שאתם לגמרי תרצו להכין בעצמכם
בעקבות בדיקה של מחלקת שירות המזון במשרד הבריאות, קורא המשרד לצרכנים שרכשו שמן זית של המותג "טעמן" שלא לצרוך אותו ולהחזירו לחנויות. בחודשיים האחרונים יצאו הודעות דומות על ארבעה מותגי שמן נוספים
בעקבות פעילות של שירות המזון במשרד הבריאות, התגלה כי המוצר הנקרא "שמן זית - שמן איכותי" כבישה קרה, 4 ליטר, שאינו בעל שם יצרן - לא תואם להגדרת שמן זית בהתאם לתקן המחייב. הציבור מתבקש שלא לצרוך את המוצר, מכלל תאריכי התפוגה שהם
כולנו יודעים ששמן זית בריא יותר משמנים אחרים, אבל עד כמה מדובר במרכיב בריאותי שתורם לנו לגוף? מחקר חדש מצא שוב יתרון מדהים לנוזל הטעים
משרד הבריאות פרסם אזהרה לגבי המותגים "שמן זית כתית" ו-"שמן קנולה מזוכך" מתוצרת "שמן המעלה" מכלל תאריכי התפוגה. לפי ההודעה, בתווית מפורסם מקום הייצור של השמן - אלא שבמשרד טוענים שלא מוכר להם מפעל לייצור שמנים במקום
הזינוק במחירי שמן הזית גרם לכך שלשוק נכנסו מספר מותגי שמן זית זולים יותר, אך בריאים הרבה פחות. ד"ר מאיה רוזמן עם הנתונים שחייבים לבדוק על אריזת שמן הזית לפני שקונים
לאחר שנתיים של מזג אויר קיצוני שפגע ביבול הזיתים ועל רקע מחסור חמור בכל מדינות הים התיכון ועליית מחירים קיצונית - כנופיות פשע מאורגן נכנסו לתחום שמן הזית בספרד, היצרנית הגדולה בעולם של שמן זית, אבל גם ביוון ובאיטליה
בעקבות תלונות צרכנים ובדיקה שנערכה על ידי שירות המזון לשכת הבריאות המחוזית בירושלים, נמצא כי שמן הזית אינו ראוי למאכל, זאת כיוון שרמת החומציות שלו נמצאה מתאימה לאיכות של שמן למאור בלבד. היבואן קרא להחזיר את המוצר שעליו מספר ברקוד: 7290002039549
מביך כמה קל להכין את התענוג המלוח הזה. משתמשים בבצק עלים מוכן ואופים צ'יק צ'ק עוגיות מלוחות מושלמות
לא סתם דבק לחג החנוכה השם "חג השמן". קבלו את השמנים הבריאים ביותר ומנגד, את אלה שמומלץ להשאירם על המדף
אין מנוס, בחג הזה כולנו הולכים לאכול הרבה יותר פחמימות מבדרך כלל. אבל האם יש דרך לקצץ את הקלוריות במאכלי החג? ומה יותר גרוע - סופגניה או לביבה? דיאטנית עם כל התשובות
רבים נוטים לחשוב שמדובר בבעיה קלה ולא רצינית, אבל האמת היא שעצירות היא בעיה בריאותית שדורשת טיפול, והדרך הכי טובה למנוע אותה היא דרך אוכל
המצאות, הגרלות, הפתעות והרבה מאוד חיוכים: טועמי "חדש על המדף" חגגו
הסלט הידוע שכבר שכחנו שהוא מהעיר ניס בצרפת (ונקרא על שמה) בגרסה, כמו שאומרים בצרפתית, קום איל פו
משהו טוב מתחמם על המחבת, משהו טוב מצטנן במקרר: טועמי "חדש על המדף" נערכים לקיץ
פוקאצ'ה נהדרת מתובלת בשמן זית, חמימה ועבה ומושלמת לחג. מתכון פטנט
מה צריכים בשביל קרפצ'יו? בשר איכותי פרוס דק דק, שמן טוב, שום קונפי, צנוברים ורוקט וקיבלתם מנת פתיחה מרשימה ונהדרת
תפוח האדמה המושלם הוא פריך מבחוץ ונימוח מבפנים. אבל את הסוד האמיתי להכנתם לא הכרתם עד עכשיו
"אסור לטגן בשמן זית", "שמן קנולה לא בטוח לשימוש", "שמן זית שלא מתגבש במקרר הוא לא שמן איכותי" - עם השנים התפתחו לא מעט שמועות ומיתוסים סביב השימוש בשמנים. זה הרגע לנפץ אותם
שמן זית, זה שנמצא היום בכל מטבח בישראל ומככב במטבחי המסעדות, הוא הכוכב הבלתי מעורער של התזונה הים תיכונית. בואו להכיר אותו קצת יותר מקרוב
הכולסטרול הוא אולי האשם המרכזי בכך שמחלות לב וכלי דם הפכו לאחד מהגורמים המובילים למוות מוקדם. לצד התרופות שחולים עם כולסטרול גבוה מקבלים, אפשר פשוט לשפר את התזונה שלכם בקלות. הנה כמה רעיונות
תחילת עונת המסיק היא יום חג לענף שמן הזית בישראל, אך השנה החגיגות מהולות בעצב: יבוא זול מחו"ל מקל על יוקר המחיה, אבל מאיים להרוס את אחד מענפי החקלאות העתיקים. שיחה עם מנהל הענף מגלה שהנאמנים לתוצרת הארץ הם בעיקר מהמגזר הערבי ומלמדת מדוע נדרש תו תקן
פורים עדיין לא נגמר, האביב עוד מעט מתחיל וזה לא הכול: החדשות הטעימות של ישראל
תזונה ים תיכונית כבר הוכחה במספר מחקרים רב כטובה ביותר. כעת חוקרים מגלים כי עם תוספת קטנה היא יכולה גם למנוע מקרים של סרטן שד
השמן מופק מזיתים שנאספו משני מטעים בהר הזיתים, במנזר העלייה הרוסי לשמיים וכנסיית מריה מגדלנה, היכן שסבתו של צ'ארלס קבורה: "משקף את הקשר ההיסטורי העמוק בין ההכתרה, התנ"ך וארץ הקודש"
שידוך ישראלי מתבקש, נחיתה איטלקית מרגשת וגם שני קאמבקים לפחות: טועמי "חדש על המדף" הגזימו
אנחנו נוטים לפחד משמן ושומן - אבל באמת שאין בכך צורך. בפרק 13 של "תזונה על הפרק" גיל אבידור אלוני אירחה את התזונאית הקלינית מרב מור-אופיר לספיישל חנוכה בנושא שמנים ושומנים. האזינו
צריכת שמן הזית בישראל מוערכת ב-25,000 טון לשנה, בשוק שגודלו כחצי מיליארד שקל. לרגל עונת המסיק, פנינו אל יצרני שמן זית גדולים וקטנים, ושמענו על התקופה הכי מרגשת בשנה ועל הזנים והתערובות הייחודיות
קיצור דרך קינוחי, נשנוש ממרק מצפון והקונדיטוריה הכי מגרה בארץ: טועמי "חדש על המדף" מתאוששים
ניגוב מפנק בחוץ, ניגוב מפנק בבית וערימה של קינוחים שסוגרת את כל הפינות: טועמי "חדש על המדף" הגזימו
הזדמנות עסקית עם טיימינג מעניין, האפי האוור שהוקדם וגם קינוח בכוס: טועמי "חדש על המדף" סוגרים חופש גדול מאוד
מה היתרונות הבריאותיים שלו, מדוע הוא מומלץ כל כך ואיך תדעו לבחור את השמן הנכון כשאתם הולכים לקניות? הדיאטנית שני ארד מסבירה
אתגר שרץ בטיקטוק, מזמין את כוכבי הרשת הישראלים, לגוון את השימוש בשמן זית. הייתי חייבת להענות ולחפש שימושים יוצאי דופן, אז טריק להפחתת האנגאובר, טיפוח לציפורניים ולשיער, הכל בסרטון.
שמן זית הוא אחד ממוצרי הצריכה העתיקים ומעוגן במסורת ישראל. לכבוד חג החנוכה יצאנו לעשות קצת סדר על מדפי שמני הזית בסופרמרקטים וגילינו שלפחות בכל הקשור למחיר, נס לא קרה לנו
על התועלות של שמן הזית כולנו קראנו ושמענו, אולם כמה שמן זית כדאי לצרוך ביום, איך הכי נכון לאחסן אותו, איך משתמשים בו נכון וכמובן, איך מזהים שמן זית איכותי באמת? הנה כל מה שאתם חייבים להכיר
שנה חדשה היא הזדמנות מצויינת לקבלת החלטות תזונתיות חשובות. יעל דרור, דיאטנית קלינית, מסבירה איך תוכלו לגרום לכך שהשנה הבאה תהיה בריאה ואפילו טעימה יותר
בכל יום אנחנו שומעים על טרנד חדש של דיאטה שמתיימרת לגרום לנו להיות בריאים ורזים יותר, אך הסוד למעשה טמון בהקפדה על שילוב של מספר רכיבים קבועים בתפריט. הנה המאכלים שאסור לכם לוותר עליהם
ארוחת הבשרים המיתולוגית של דאריו צ'יקני מסתיימת תמיד באותה צורה, ויוגב ירוס אפילו שידרג קצת
לפני כ-40 שנים קיבל יורם מלכימן ממושב כפר יחזקאל זן זיתים ממקור מיוחד וכאשר החל להתעמק בכרם שהקים, הוא גילה בהם תכונות ייחודיות. כיום הוא מייצר שמן זית, מספק אותו למשפחות רבות ברחבי הארץ ומפתח שתילים חדשים
דור 5 זה לא רק בטלפונים. הכירו את נעים שנאן, דור חמישי בענף שמן הזית בישראל