דג ברוטב של עכו עם פריקי
כשלא מתחשק לאכול מנות כבדות, אין כמו מנת דג רעננה. אוסמה דלאל מכין מנה של דגים טריים עם טאץ' לימוני לצד פריקי
כשלא מתחשק לאכול מנות כבדות, אין כמו מנת דג רעננה. אוסמה דלאל מכין מנה של דגים טריים עם טאץ' לימוני לצד פריקי
לקחנו שני שפים, נתנו להם חומר גלם זהה ואמרנו להם לנסות להרשים אותנו. התוצאות לא איחרו לבוא
השף עומר עילואן עם מתכון לאחד המאכלים הכי מיוחדים של המטבח הערבי - עופיונים ממולאים עם פריקי וצימוקים, מצופים בתערובת תבלינים ייחודית
סלט בריא, טעים ומשביע שהוא גם ארוחה שלמה וחמה. מסוג המתכונים שיגרמו לכם להרגיש טוב עם עצמכם
המנה הזו יכולה להיות בקלות ארוחה שלמה לסוף השבוע, או סתם בישול של יום חול. ויש גם גירסה טבעונית ונטולת גלוטן
הפריקה - חיטה ירוקה קלויה - מכילה יותר חלבון, ויטמינים ומינרלים למשל מאורז או בורגול, ועוד לא דיברנו על הטעם המעושן הנהדר, כאן במתכון לטאבולה מרעננת וטעימה
הגרסה הישראלית לפוקי מגיעה כמנה עשירה ובריאה עם חזה עוף ותבשיל נהדר של גרגרי חומוס וחציל, ומעל הכול ירקות טריים חתוכים דק-דק
טעמה המעט מעושן של הפריקי יחד עם הירקות הצבעוניים יוצר קדירה משובחת ולא מכבידה שכיף לאכול באמצע השבוע, בשבת או בכל רגע שמתחשק לצלול לסיר של נחמה
סלט שהוא ארוחה עם חיטה ירוקה מעושנת שכולנו מכירים כפריקה (או פריקי), דלעת צלויה מתקתקה וגבינת כבשים טובה
הפריקי אמנם הומצאה הרבה-הרבה לפני הפתיתים, אבל בשנים האחרונות היא מקבלת מחדש את התהילה שכה מגיעה לה, ובצדק
בסיר הסופריטו של מתן שופן יש את כל מה שאנחנו חולמים עליו: תפוחי אדמה שעברו הזהבה, קציצות בשר מתובלות עם פריקי ורוטב צהוב וסמיך שעוטף את הכל - הוא קורא לזה סופריטו 'מזויף', אנחנו מעדיפים לכנות אותו 'הברקה'
המתכון הזה שמתאים לכל יום חורפי עושה חיבור בין העישון הקל של חיטת הפריקי, לטעם העשיר של נתח הפאלדה, כשאת הכל מחבר קו דק של דבש התמרים - הטעם העמוק והנימוחות שמתקבלים לאחר הבישול הארוך בקדירה שווים את ההמתנה
המנה הזו מבטאת משפחתיות וחלוקה, שפע וצבע, והיא בדיוק מה שאנחנו מחפשים לארוחת חג
הדיי עפאים מקבל את האביב בדרך הכי טעימה שאפשר, וגם אתם יכולים
כשאין לו זמן או כוח לבשל, אבל כן צורך להעמיד סיר מפואר על השולחן, מתן שופן מכין תבשיל אונטריב עם פריקי ופטריות מיובשות שהבישול הארוך יחד מעניק להם טעמים עמוקים
יום הטבעונות הבינלאומי הוא תירוץ מצוין לבקש מהשף של מסעדת קודארי, הדרוזית הטבעונית את הגרסה הנהדרת שלו לשובלטי - קלאסיקה מהמטבח הערבי, עם כמה שדרוגים קלים
ארז קומרובסקי אופה לחם מפריקי - חיטה שנקצרת בעודה ירוקה ומפיץ בבית ניחוחות מרגשים של חג
כשמתחשק להשוויץ בבישול כמו במסעדה: מירו ביטון ממסעדת נמל ירושלים לוקח בשר, שעועית לבנה וחיטה, שכל אחד מהם דורש מינימום עבודה וביחד עושה מהם קסמים
השף ג'וני גוריק הופך את מתכוני הרמדאן הפשוטים לחגיגה בצלחת ומגיש מתכונים למרק פריקי, סלט טחינה, מנסף וקטאייף
כשחג השבועות בפתח הגיע הזמן להקדיש טור לאחד משבעת המינים, ואולי מוצר האוכל החשוב ביותר שמכירה האנושות: החיטה. ולפתור סוגייה מהותית - מה ההבדל בין בורגול דק, גס, פריקי וחיטה?
השף סלאח כורדי ממסעדת אל ג'מילה מעורר לחיים מסורת ישנה של תושבי יפו ואת המנות האופייניות לה. 3 מתכונים שיציפו טעמים מפעם
כבר מאות שנים שהיא פה, אבל רק לאחרונה חזרה לאופנה בזכות תכניות האוכל והשפים - סקירה של התהליך המסורתי להכנת הפריקי, חיטה ירוקה מעושנת בטעמים אגדיים
פריקי, חיטה ירוקה, היא כוכבת המטבח הערבי. יהלומה לוי, מהביסטרון בשוק לוינסקי בת"א, מתה על טעמה המעושן ומכינה ממנה טאבולה, מג'דרה, ואפילו קינוח
עומר עילואן נזכר בזמנים בהם היו מעשנים פריקי במרכז הכפרים ונותן מתכונים ל-2 תבשילי פריקי מחממים וקלים להכנה
בריאות יום א' מתמכרת לפריקי, סוג של בורגול עם אטיטיוד רוקנ'רולי מעושן. מתכון בסיסי ועוד שני סלטים
גם דנה מלמד מנסה להשתנות לכבוד השנה החדשה. ביקור בחנות הטבע הניב שני מתכונים למנות טעימות בטרוף
משבר האורז העולמי הגיע לצלחות שלנו. וואלה! אוכל מגישה מבחר תחליפים כולל הסברים מלומדים של פיליס גלזר על הערכים התזונתיים של כל אחד ואחד מהם