ע-ד-ס ב-ח-א-מ-י-ד: מרק החורף המושלם של נוף עתאמנה
נוף עתמאנה במתכון למרק עדשים, תפוחי אדמה ומנגולד שאוכלים מתובל בהרבה מיץ לימון. תענוג חורפי מהמטבח הלבנטיני
נוף עתמאנה במתכון למרק עדשים, תפוחי אדמה ומנגולד שאוכלים מתובל בהרבה מיץ לימון. תענוג חורפי מהמטבח הלבנטיני
קל להכנה, משביע, מחיה את הגוף ואת הנפש ומתאים בול בחורף הזה
מרק העדשים של ארז גולקו הוא מסוג המאכלים שהם גם בריאים, גם טעימים, וגם לא מצריכים עבודה רבה או חומרי גלם קשים להשגה. תוכלו לשחק עם המתכון, לשנות או להוסיף דברים, ובכל דרך שתבחרו התוצאה תהיה מענגת ומפנקת
השעה הכתומה הגדולה הגיעה, הנה הצעות מצוינות להתמודד איתה
רותם ליברזון מכינה קציצות עגלגלות ואדומות מעדשים ועשבי תיבול, ומכניסה את כל הטוב הזה לרוטב חמוץ-מתוק משגע
אוהבים מג'דרה? חכו שתכירו את הקושארי כי זה אפילו טוב יותר. אל האורז, העדשים והבצל המטוגן נוספות גם אטריות דקיקות שחומות וטעימות (מישהו ביקש אורז עם אטריות ולא קיבל?) שמגישים עם רוטב גרגירי חומוס אדום וסמיך. ארוחה שלמה ומזינה שהולכת לכבוש אתכם
השף עומר עילואן מחמם אותנו עם תבשיל עדשים, אטריות וערימות בצל מטוגן בשם חוראג' באסבעו ("שורף בקצות האצבעות"), על שם כל אלה שלא הצליחו להתאפק
שלושה צבעים, שלושה זנים ושלושה מתכונים מעולים. עז תלם מזכיר לנו שבמטבח, העדשה היא הנסיכה האמיתית ומכין מסבחה מעדשים כתומות, סלט עשיר מעדשים ירוקות עם ברוקולי וקציצות עדשים שחורות ברוטב קארי אדום וקוקוס
למה להתלבט איזה מרק להכין, אם אפשר להכין מרק חרירה - מרק סמיך ועשיר שיש בו גם ירקות שורש, גם בשר ועוף, גם קטניות וגם איטריות
מה שנחשב בעבר כאוכל של עניים מקבל היום מקום של כבוד בכל מסעדה, ובצדק
לימים גשומים שבהם כיף להיכנס מתחת לשמיכה, רות אוליבר רוקחת נזיד עדשים עשיר ומשביע עם תפוחי אדמה ובשר שחובה לנגב עם לחם טרי
אינס שילת ינאי פגשה בשלנית דרוזית מכפר ראמה, שלימדה אותה להכין את המג'דרה המושלמת שלה, ומאז היא להיט הבית שלה והאינסטגרם. עכשיו תורכם ללמוד
מרק העדשים הזה ילווה אתכם במהלך העונה כולה - משביע, מנחם, מרגיע, ומוכן בקלי קלות
מחמם, טעים ומלא בערכים תזונתיים: מתן שופן מכין סיר מלא אנרגיה, שגם נארז מעולה לעבודה
לימור לניאדו תירוש, המתכונאית ובעלת הבלוג המצליח "מטבח מקומי" במתכון לסלט עם ירקות ופירות שמשקפים את סוף הקיץ
השף אבי ביטון במתכון לאורז עם עדשים שחורות שהופך לסלט טעים ועוקצני עם עגבניות קצוצות, פלפל חריף, פטרוזיליה ומיץ לימון. כשהוא עורם הכל מעל טחינה ומזלף שמן זית זו כבר חגיגה
מרק נפלא בדיוק לימים סוערים ולא יציבים שכאלה
הסלט הזה הופך ברגע כל ארוחה לחגיגה, אבל יכול להיות בקלות גם ארוחה בפני עצמה, פשוט כי יש בו ה-כל
הרבה מצל מטוגן, סיר אחד, עדשים ובורגול. מתכון של שני סנדרס למג'דרה בסגנון דרוזי שהיא לא רק תוספת עשירה אלא ארוחת שלמה
מרק החרירה של פיליס גלזר הוא בדיוק מסוג המרקים שהמשפט -"תאכל מרק, תהיה חזק" - נולדו עבורם, אבל לא פחות חשוב, הוא ידרוש מכם הרבה פחות זמן בישול ממרק החרירה המסורתי
אספנו עבורכם את 27 מתכוני המרקים הכי טובים שלנו: מרק עוף קלאסי, כולל זה עם הטריק שילדים אוהבים, מרקים טבעוניים, מרקים עם בשר בבישול ארוך, מרק חרירה שיש בו הכל, מרקים שמכינים ב-10 דקות וגם כאלה שאפשר להכין כשאין כמעט כלום בבית. אל תתנו לגשם להפתיע אתכם
אולגה טוכשר במעדן שמתאים בדיוק למזג האוויר שבחוץ
לכבוד נר אחרון של חנוכה, תוכלו להפתיע את בני המשפחה והאורחים בלביבות מתוקות עשויות קמח עדשים, לפי מתכון מקראי עתיק ולהרגיש כמו דוד המלך
מעדן מהמטבח העיראקי שהולך ללוות אתכם מהיום והלאה, בכל פעם שתרצו להתנחם בתבשיל טעים ומזין שמכינים בלי הרבה מאמץ ממרכיבים פשוטים שתמיד יש בבית
יש לא מעט אנשים בשולחן החג שלכם שהולכים להתמוגג מאושר מהממולאים האלה
מה מכינים לארוחה קיצית קלילה שתעשה רושם כאילו השקעתם אבל בפועל נדרשתם רק לערבב? ברור שאת המנה הזו ואתם עוד לא מבינים כמה פעמים תכינו אותה הקיץ
מתכון של הדיי עפאים לסיר עשיר ונפלא של קובה אורז במילוי עדשים נהדר. את הכופתאות הממולאות הוא מבשל במרק חמצמץ עם שפע ירוקי האביב
יש לכם שקית עדשים בבית? לנו יש כמה טיפים ששווים זהב ו-10 מתכונים מעולים, שאת חלקם לא הייתם מאמינים שאפשר להכין מעדשים
נטע לויה מלמדת אותנו כמה קל להכין מרק מוליגטוני (Mulligatawny) - מרק הודי עשיר וארומטי של עדשים אדומות עם קארי מסאלה וקרם קוקוס
רוצים להכין מתכון עשיר בטעמים ומחזק במיוחד לגוף - בלי להסתבך אפילו לרגע? השף עומר מילר מציג לכם את הפתרון, כולל קישוט מרשים שהופך את כל המנה לשווה עוד יותר
מותג הפוד-טק הצעיר של קבוצת לורד, זכה במקום הראשון במסגרת תחרות החדשנות הבינלאומית של תאגיד קראפט-היינץ העולמי, שהוקדשה השנה לקידום מזונות העתיד מקטניות. בעקבות הזכייה, נכנסת הקבוצה לשיתוף פעולה עם התאגיד שיפיץ את full wrap ברחבי העולם
בלי צורך בביצה או בבשר - אורלי פלאי מכינה קציצות מנגולד ועדשים פריכות ומושלמות לכל המשפחה, שהולכות להפתיע אתכם ובגדול
אורז, עדשים שחורות, המון המון בצל מטוגן ושחום וגם שלל עשבי תיבול טריים - הכול נכנס יחד לסיר
קטניות מתקשרות פעמים רבות לטבעונות או צמחונות, אבל האמת היא שהן מומלצות לכולם, במיוחד למי שנמצא בדיאטה. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על המזון הכי משביע, בריא ודל בקלוריות שקיים
השנה, במקום להביא ממרחים קנויים למנגל של יום העצמאות, מכינים אותם בבית. במדריך הבא תקבלו את כל הטיפים והסודות לממרחים מושלמים, החל מחומוס מנצח ועד לסלט שעועית לבנה במרקם קטיפתי
מה אם נגיד לכם שיש לנו חומר גלם טעים, בריא, זמין (ואפילו זול) שאפשר להוסיף בקלי קלות לאינספור מאכלים ולהפוך אותם לעשירים יותר בערכים תזונתיים? כן, גם בורקסים שהילדים שלכם יעופו עליהם - לא מאמינים? כנסו
בא לכם המבורגר שמנמנן לארוחת צהריים או ספגטי בולונז? אתם ממש לא צריכים להתחיל להתעסק עם הפשרות מהמקפיא וגם לא לרוץ לקצב. אורי שביט עם שני מתכונים בלתי נשכחים משקית אחת של עדשים
בלי "תוסיפו לפי העין": קבלו מתכון מדוייק למרק חרירה (על הגרם) שאין סיכוי שלא תצליחו להכין בעצמכם בבית! מדור חדש מרים למסעדות הישראליות - בכל שבוע נבחר משלוח מיוחד של מנה ממסעדה, ונלמד אתכם איך להכין אותו בבית
זה לא סתם עוד מתכון לחומוס ביתי - אבי ביטון מלמד את הסוד לחומוס אבו ביטון המקורי שלו וגם משדרג את המנה האהובה עם שלוש תוספות שוות שיוצרות יחד ארוחה משפחתית שלמה
התפרענו, השתוללנו, טיגנו וטרפנו ללא הבחנה. עכשיו לקחנו צעד אחורה ונתנו לאינס שילת ינאי לקבל את העונה הגשומה
בפעם הבאה כשאתם רוצים לפנק את המשפחה והחברים במנת חומוס ביתית, החליפו חלק מגרגרי החומוס בשעועית לבנה ואל תשכחו להוסיף שום טרי - הקרם הקטיפתי שיתקבל הולך לגרום לכם להתמכר לתמיד
הבלוגרית רות אופק במתכון לסלט שהוא חגיגה שמחה של צבעים, טעמים ומרקמים מחומרי גלם זמינים ומזינים
אורלי פלאי ברונשטיין עוזרת לנו לשרוד את החופש הגדול עם מתכונים קלים ופשוטים בלי יותר מדי מרכיבים. והפעם - לביבות מושלמות שאי אפשר להגיד להן לא (וגם לא צריך)
אפרת ליכטנשטט מכינה מתכון פשוט, בריא וטעים לפלפלים ממולאים באורז ועדשים שחורות שמתבשלים להנאתם ברוטב עשיר של רכז רימונים וסילאן
בימים כאלו, שאין לנו תמיד בשר זמין, כמה טוב שאפשר לשלוף מצרכים כמו אורז ועדשים מהמזווה, ולהכין בקלי קלות תבשיל משביע, מזין ועשיר בחלבונים
אנחנו הישראלים מכורים לחומוס. איך אפשר להאשים אותנו? זה כל כך טעים! אבל לא תמיד חומוס הוא עניין פשוט: השרייה, בישול ארוך, סודה לשתיה. תתפלאו לשמוע שיש פתרון קל ובריא שלא נופל בטעמו ובאיכותו מהחומוס המוכר ואהוב. חומוס שעשוי מעדשים שאפילו ילדים אוהבים
אבי ביטון עם מתכון מפתיע ושונה לראש השנה, פילטים של עוף על תבשיל עדשים שחורות, עם יין לבן ותבלינים שיעשירו את שולחן החג בניחוחות משכרים
אנחנו עדיין מנסים להתרגל לשגרה, ותמיד רצוי לעשות את זה לצד אוכל מזין וטוב. קבלו את החלק השני בסדרת המתכונים שלנו עם EATS קפיטריה, והפעם - שני כריכים מיוחדים, טעימים וקלים להכנה
לארוחת קיץ זריזה ומזינה מכין השף ענר הרקוב ממסעדת מונאר תבשיל עדשים כתומות מתובל באורגנו טרי ולצדו סלט פלפלים קלויים וזיתים
יום העצמאות עורר אצל אורלי פלאי-ברונשטיין חשק למנה מסורתית עם טוויסט: ממרח מעדשים ירוקות, עם הרבה כמון וטחינה. טבעונים, הנה המנה המושלמת עבורכם