עוגת משמשים בחושה של בית
רגע לפני שעונת המשמשים הקסומה נעלמת כלא הייתה, זה הזמן להכין איתם עוגה בחושה, משגעת וקלה להכנה, שמדגישה נהדר את טעמו הקייצי והחמצמץ של הפרי הכתום
רגע לפני שעונת המשמשים הקסומה נעלמת כלא הייתה, זה הזמן להכין איתם עוגה בחושה, משגעת וקלה להכנה, שמדגישה נהדר את טעמו הקייצי והחמצמץ של הפרי הכתום
על המדפים בסופר או אצל הירקן מחכה לכם שפע של פירות קיץ עסיסיים, צבעוניים ובריאים. הנה כל מה שחשוב לדעת על התרומה של פירות הקיץ לבריאות שלכם
כי הזמן קצר, והמלאכה הכתומה מרובה
עוף שסופג אליו במשך לילה שלם טעמים של יין לבן, טימין ומשמשים טריים, זה כל מה שצריך בשביל להפוך אותו לשחום ועסיסי בדיוק כמו שאנחנו אוהבים
מדובר בעסק כבד למדי מבחינת מחיר ובעסק כבד לא פחות מבחינת האחריות, אז הבאנו מומחים כמובן
הכי קל להוסיף אותם לעוגה בחושה, להכין ריבה ואפילו לצלות אותם עם עוף בתנור, אבל אם בא לכם לעשות להם כבוד מלכים, זה בשבילכם
נצלו את העונה הקצרה של השזיף הירוק המיוחד, ביחד עם העונה של המשמש, למנה מיוחדת של תחילת הקיץ
פירות הקיץ האהובים ממלאים את השווקים שלנו בצבעים וטעמים מתוקים-חמצמצים. עכשיו כשסוף סוף מחירם החל לרדת, זה הזמן למלא את הסלים, להכניס אותם למטבח ולהתחיל לשלב אותם לא רק בקינוחים ובריבות אלא לרקוח מהם ארוחה שלמה שכל כולה קיץ
מאז הילדות, הפירות הכתומים מזכירים לנו את העובדה שעם תום עונתם יתחיל החופש הגדול. רגע לפני שהם ייעלמו מהמדפים, ודווקא עכשיו כשמחירים יורד, שווה להכין עמם עוגת משמשים בחושה עם קראמבל שקדים בטעם של חופש
פירות, במיוחד פירות הקיץ, הם חלק מהזהות של כולנו, כמו סנדלים ומטקות על החוף. מחירי הפירות הגבוהים בשווקים - ויהיו הסיבות אשר יהיו - הורסים את חוויית הקיץ וכשאנחנו לא רוצים לשלם משכנתה על משמשים, למה שהילדים שלנו ידעו מה זה גוגו?
אנחנו מודים שמדובר בחג עם לא מעט בעיות יחסי ציבור ושיווק, אז לקחנו את הצעד הראשון בדרך לפתרון
כמו לא מעט דברים טובים, העונה של המשמש מתוקה מאוד אבל גם קצרה מאוד. רגע לפני שהם מגיחים לשווקים ונעלמים מהם, הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים של הפרי הנהדר הזה
רגע לפני שעונת המשמשים מסתיימת רוצו להכין את העוגה העסיסית והלחה של הקונדיטור גל גבריאלי. אבי ביטון מפרגן ומקבל מתכון לעוגה טבעונית ממכרת
הסוד למג'דרה הוא הרבה בצל מטוגן ושחום. השף תומר אגאי מוסיף לה גם משמשים אוזבקיים מיובשים וקצוצים לטעמים מתוקים- חמצמצים ולמראה חגיגי במיוחד
בימים הלוהטים בהם מתחשק רק סלט, לא פשוט להגות כל יום רעיון חדש. בדיוק בשביל זה אנחנו פה, עם טאבולה כרובית צבעוני ונטול גלוטן
מיירב שיינר מקווה לקצת פתיתי שלג בסוף השבוע ולכבודו היא מצפה את עוגת הבננות החורפית שלה בציפוי לבן, חגיגי ורומנטי מעוטר במשמשים מיובשים חמצמצים לכבוד ט"ו בשבט
כל עוד המשמשים נמצאים שם בחוץ, כתומים ושמנמנים, חייבים לאפות איתם כל מה שאפשר. נעמה נויהאוז מכינה עוגת גבינה אפויה עם הפירות המתוקים-זהובים הקיציים האלה
שי דובלרו, שף מסעדת פיאצה בתל אביב, מלמד איך מכינים טארט, מאפינס וארטיק, מהפרי הכי חמוד של העונה. נשיקת קיץ כתומה
כמו שפריץ של בושם, פירות יבשים מעניקים סקס אפיל גם לבשר פשוט יחסית. שף אבי ביטון עם שני מתכונים ריחניים מהמטבח המרוקאי
שלוות סוף השבוע של דנה הופרה על ידי פולש מהיר ועצבני שנכנס בטיסה אל המרפסת. את הנחמה היא מצאה במטבח
הניסיון של דנה מלמד להגיע להתעלות רוחנית, הסתיים בהתעלות קולינרית: בלינצ'ס עם משמשים מקורמלים ומסקרפונה. מה רע?
השבוע קופץ אלינו לביקור אגוז המקדמיה שלא מוכר מספיק בארץ. אלינוער רבין קוברת אותו בפאי עם מישמשים מיובשים, שמנת וקרמל ושולחת לתנור. פרוייקט משותף של וואלה! אוכל ומועצת הפירות