ריבת פובידל אמיתית, כמו באוסטריה
מתוך הספר "מטבח וינאי", אוצר אדיר של אוכל וזכרונות
מתוך הספר "מטבח וינאי", אוצר אדיר של אוכל וזכרונות
משלבים קינואה מבושלת ודבש במאפה ריחני, מבושם וטעים, מעטרים בפרוסות שזיפים ומקבלים מאפינס מושלמים לחגים
התרגלנו להשתמש בשזיפים מיובשים בשביל למנוע עצירויות, אבל אמת היא שהם טובים לעוד הרבה דברים. כעת מתברר שהם יכולים למנוע אוסטאופורוזיס - מחלה שמחלישה את העצמות וגורמת להן להישבר
לא כל קינוח צרפתי צריך להיות מורכב. מתכון פשוט וקל לקלפוטי נקטרינות ושזיפים. פשוט הגישו עם כפיות ותתענגו על השילוב המושלם בין הפירות החמצמצים למעטפת הקרם האפויה והעשירה העוטפת אותם
על המדפים בסופר או אצל הירקן מחכה לכם שפע של פירות קיץ עסיסיים, צבעוניים ובריאים. הנה כל מה שחשוב לדעת על התרומה של פירות הקיץ לבריאות שלכם
המראה שלה מדבר בעד עצמו, אז אנחנו רק נספר לכם יש כאן חמיצות ומתיקות, רוך ועסיסיות ומרקם שלא פוגשים כל יום
שזיפים מיובשים מתקשרים אצל רבים בעיקר לעצירות, אבל יש להם עוד כמה יתרונות חשובים, בעיקר לנשים אחרי גיל המעבר. אז כמה מהם צריך לאכול ביום?
דור משה מדד טמפרטורות בחוץ והבין שיש רק מתכון אחד שיכול לעזור
כשהשזיפים בשיא העונה זה פשוט מתבקש להכין מהם עוגה קיצית חמצמצה וקלילה, הפעם גם בשילוב תפוחים ובצק פריך פטנט עם מרקם ממכר שלא דורש קירור, רידוד או אפייה עיוורת
מחלות לב וכלי דם נחשבים לגורם הסיכון הגדול ביותר למוות מוקדם בכל רחבי העולם. מחקר חדש מצא כי שינוי תזונתי אחד קטן יכול לתרום להורדת הסיכון משמעותית
הוא מעולה בהקלה על עצירות, אבל לפרי הקיץ הסגול-אדום הזה יש עוד כל כך הרבה להציע לבריאות שלכם. כל הסיבות הטובות לאכול שזיפים בקיץ, וגם בשאר השנה
השזיפים אמנם מככבים בקיץ, אבל דווקא עכשיו כשמתחיל להתקרר מעט בערבים ועוד מעט הם ייעלמו עד לשנה הבאה, הכי מתחשק לנו להכניס את הפרי החמצמץ לעוגות ומאפים שיצבעו אותם בסגול עמוק וסתווי
עוף שלם, שחום וחגיגי אפוי בתנור ביין אדום, שזיפים וענבים סגולים. מכניסים יחד הכל לתבנית ויש לכם מנה מרשימה תוך פחות משעה
ככל שהימים חולפים, נוכחותו של חום הקיץ הופכת יותר ויותר מורגשת וכל האמצעים לקרר את עצמנו כשרים. נעמה נויהאוז בוחרת לעשות את זה בצורה אלגנטית ומענגת, עם מקפא סמי- פרדו שמנתי עם שזיפים חמצמים וקרמל אגוזי לוז
המיצים הניגרים מהשזיפים העסיסיים, מתבלים את העוגה (וגם צובעים אותה) והופכים אותה מקינוח פשוט לעוגת קיץ אצילית וססגונית
וואלה! אוכל מארחת את חברי קהילת הפייסבוק והשבוע ניתנת הבמה לבלוגרית מירב מלמד, שאופה חיתוכיות בצק פריך ממולאות בשזיפים ושוקולד
כשהשווקים מלאים בפירות קיץ מפתים, אפשר לקנות בכמויות ולהפוך אותם לריבות, כדי ליהנות מהטעמים לאורך השנה. קבלו מתכונים של מרסייה לבקוביץ' ממעדניית לבקוביץ' בת"א
השזיפים, סגלגלים ומתוקים, במיטבם בשיא הקיץ. כדאי להשתמש בהם למרינדת בשר מתקתקה שתשדרג כל מנה, כפי שמדגים השף רועי תבור ממרינדו
שיא עונת השזיפים מגיע בימים אלו - איך קונים אותם? עם מה מבשלים ואיך שומרים כדי שלא יתקלקלו? כל מה שרציתם לדעת על שזיפים
אדום, בשל מתקתק ועסיסי - זה מה שמחכה לכם בינות השזיפים בשבועות אלו - מיקי שמו מכין מהם 3 קינוחים מענגים במיוחד
לימור תירוש מכינה ריבה מהשזיפים האחרונים של העונה ואופה לחמניות כוסמין חמות כדי שיטבלו בה
כמו שפריץ של בושם, פירות יבשים מעניקים סקס אפיל גם לבשר פשוט יחסית. שף אבי ביטון עם שני מתכונים ריחניים מהמטבח המרוקאי
אם שזיפים על העץ לפעמים לא מתאימים למשפחה שלכם, נסו להכין מהם עוגה כפרית כדי להשיג יחסי שכנות טובים יותר
את דנה מלמד לא לימדו שהחיפזון מהשטן. לכן בשבת היא נאלצה להחליף את הג'חנון בקיגל. בעצם מה רע?
מניפת שזיפים קורקטית הצילה אותה בשלב הפרזנטציה אבל בשעשועי האוריגאמי עיגולי נייר האפייה עדיין יוצאים לה עקומים. יעל עמית מדווחת מהלימודים ב'קורדון בלו' בלונדון
עניין של חצי קילו שזיפים הממלאים תפקיד מרכזי במילוי, שכבת בצק וציפוי אלגנטי. אלינוער רבין אופה מאפה שזיפים ושמנת חמוצה. פרויקט משותף של וואלה! אוכל ומועצת הפירות