יום טיול קולינרי ברמת הגולן
נוסעים צפונה? מצאנו כמה פעילויות קולינריות וסמי-קולינריות שיכולות לעניין אתכם באזור רמת הגולן: קטיף דובדבנים, ביקור ביקב, קטיף פירות יער, שדה לבנדר יפהפה, ואיך אפשר בלי מסעדה חדשה? הכינו את הווייז
נוסעים צפונה? מצאנו כמה פעילויות קולינריות וסמי-קולינריות שיכולות לעניין אתכם באזור רמת הגולן: קטיף דובדבנים, ביקור ביקב, קטיף פירות יער, שדה לבנדר יפהפה, ואיך אפשר בלי מסעדה חדשה? הכינו את הווייז
אל תסתכלו רק על הקנקן - מדובר אומנם בפרי יפה וסקסי, אבל גם כזה שמלא בטעם וביתרונות בריאותיים משמעותיים. אה, והם פה רק לשבועיים-שלושה הקרובים אז כדאי שתצטיידו לפני שהם נעלמים
מירב שיינר דנצ'נקו משתפת אותנו במתכון קל ופשוט למדי של חיתוכיות דובדבנים, שנותן תוצאה מהירה, יפה וטעימה שכל אחד יכול להכין, ויש גם סיפור יפה מאחוריהן
האם בעוד כמה עשרות שנים נוכל להמשיך וליהנות מדובדבנים מתוקים תוצרת כחול-לבן? מחקר חדש מעלה חשש שעליית הטמפרטורות העולמית שנגרמת בעקבות משבר האקלים תקשה מאוד על הישרדותם של עצי הדובדבן ברמת הגולן
לכבוד יום האהבה, שחל אתמול, מירב שיינר-דנצ'נקו מכינה פאי דובדבנים איטלקי פשוט, מתקתק, כייפי וממכר. בבצק יש טריק נהדר שהופך אותו לסופר פריך. ההשקעה היחידה כאן היא הלבבות הקטנים שיזכירו לכם שלפעמים הקלישאות נכונות והאוכל הרבה יותר טעים כשעושים אותו באהבה
אם אתם מחפשים מנת עוף מיוחדת לשולחן החג, כזו שתפיל את האורחים ותציף אותם בטעמים מעולמות רחוקים, זו המנה בשבילכם. השף יוסי שטרית מכין קדירת עוף עם דובדבנים מיובשים, רכז רימונים, דבש והמון עשבי תיבול ארומטיים. יש עוד סוד קטן שמהיום ירים כל מנת עוף שתכינו
בשיתוף עוף טובהגאלט הצרפתי הוא מאפה שאופים ללא תבנית ועם הרבה אומץ. מירב שיינר מתאימה אותו לחום ולעונת הפיקניקים ומכינה מאפים קטנים ומתוקים במילוי פירות קיץ חמצמצים
הנסיך ויליאם, דוכס קיימברידג' נוחת היום בארץ לביקור מלכותי ואנחנו מיד פנינו לקונדיטור עופר גל מבוטיק סנטרל שיאפה לנו עוגיות חמאה מצופות גרגרי סוכר ופאי עם דובדבנים טריים, בכל זאת, לא כל יום מגיע לכאן נסיך אנגלי לתה של אחר הצהריים
קפה, תפוחים ואפילו דובדבנים - רשימת הפריטים שייעלמו מהצלחת שלנו בגלל השפעות מזג האוויר הקיצוני הולכת ומתארכת. מה אפשר לעשות כדי שלא נישאר בלי מזון לנחמה?
רגע לפני שתם קסם הדובדבן לשנה הנוכחית, מירב שיינר משבצת אותו בלחמניות מרציפן עדינות ללא שמרים. המתכון שיפיץ שימחה וריחות מטריפים בסוף השבוע
אוהבים שוקולד? אוהבים דובדבנים? הנה חיבור מושלם ומושחת לקינוח שבא טוב ליד כוס הקפה, או כמנה אחרונה חגיגית בארוחה המשפחתית. צפו
לא חייבים מכונת גלידה כדי ליהנות מקינוח ביתי קפוא. גלידריית פריזר בגבעתיים מגלה איך מכינים בפשטות מקסימלית גלידה ממכרת בשני טעמים
אמנם ישראל אינה מדינה חורפית במיוחד, אבל עדיין ניתן למצוא בה גידולים מקומיים של עצי פירות יער אשר כעת נמצאים בשיא עונתם. עמי ברקוביץ' מצפון רמת הגולן התנדב להסביר לנו על הזנים הנפוצים, וכמובן: יש גם מתכונים
לא עוד לחתוך דובדבנים בסכין או לירוק גרעיני דובדבן מהפה: טריק פשוט ילמד אתכם איך להוציא את הגרעינים מהדובדבנים במהירות וביעילות - בעזרת מקל צ'ופסטיק ובקבוק יין ריק
פריחת הדובדבן היא אחד הדברים הכי רומנטים, אבל הפרי האדום הזועק שקורץ עכשיו מכל הדוכנים ומדפי הסופר, הוא הדבר הכי מפתה שיש עכשיו בשוק. לכבוד העונה האדומה אספנו עבורכם מתכונים עם דובדבנים, רק תזהרו לא להתפתות לחסל את כל החבילה כבר בדרך הביתה
הם ישאיר אתכם צעירים, שבעים ובריאים - והם אפילו לא משמינים. הנטורופתית עתליה דלל חושפת את כל הסודות הבריאים של פרי הקיץ הכי מרענן בצלחת
עוגת היער השחור נולדה בתחילת המאה שעברה בגרמניה, באזור היער שעל שמו נקראה. מאז נפוצה העוגה המענגת והאהובה הזאת בכל העולם, ועכשיו היא גם אצלכם בבית
לא רק קינוחים אפשר להכין עם הפרי האדום של הקיץ. השף נתי שפריר ממסעדת פרסקו משתולל עם דובדבנים ומכין מהם מרק, קדירות ואפילו ליקר
יום הבסטיליה החל היום הוא הזדמנות לפצח את אחת הקלאסיקות הצרפתיות הגדולות: הקונדיטור עופר גל מסביר איך להכין עוגת קלפוטי דובדבנים מסורתית, שלב אחר שלב
עוגת ספוג ונילית, עדינה, רכה ואוורירית, שמקבלת לתוכה כל תוספת ומשתלבת נפלא עם דובדבנים. נעמה נויהאוז אופה לשבת ומפצירה בכם לדבר עם המאפים שלכם
מסעדה חדשה ולוהטת על חוף הים, משלוח מוצלח שנותן פייט לג'ירף, מסעדה רוסית נסתרת, קטיף דובדבנים משפחתי וקייטרינג יצירתי - כל המקומות שעשו לנו את זה החודש
נכון הם לא איתנו כל השנה, וחבל שכך, אבל דובדבנים נחשבים לכדור השינה האולטימטיבי של הטבע. כמה צריך לשתות כדי לישון טוב בלילה?
במקום להפעיל את התנור הלוהט בשיא הקיץ אפשר להפתיע בקינוח קר ויצירתי: מרק צונן עם דובדבנים שיוציא את המיטב מפירות הקיץ המתוקים
לניצול מקסימלי של עונת הדובדבנים המתוקים לוקחים את כל המשפחה לקטיף עצמי, שם תוכלו לזלול את פרי הקיץ האדום והעסיסי כאוות נפשכם
תצוגת אופנועים עתיקים בגן לאומי ירקון, קטיף דובדבנים בעין זיוון, פסטיבל חקלאי-קולינרי בצפון הנגב, פעילות מדעית בנושא חול וים בגן המדע רחובות וסיור צבי ים. שבת שלום
עונת הדובדבן בשיאה וזה הזמן להכיר את הפרי העסיסי והמתקתק, החל מאיך לקנות, לשמור ולטפל בו עד הרגע שיגיע אליכם לפה
עונת הדובדבנים היא קצרה ולכן מומלץ לשמר אותה לשאר ימות השנה. אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה קונפיטורת דובדבנים ויין בפחות מ-20 דקות
במקום ליפול כל פעם לגלידות הכבדות ומלאות השמנת, אולגה יסובסקי מכינה גלידה דלת שומן מיוגורט ודובדבנים וללא מכונה
נועם סולד מוצאת עץ דובדבן בתולי בכניסה למנזר בשוויץ ומוצאת סיפור מפתה מאחורי הפרי המסתורי והעסיסי
במקום לסיים את חייהם בשכיבה על הבופה לצלילי אייל גולן, פירות הקיץ של דנה מלמד נכנסים לקינוח עם קרם שקדים היסטרי
יום האם הפך בשנים האחרונות ליום המשפחה, שהוא קצת מתוק וקצת חמוץ כמו הקינוח שמנת ודובדבנים שדנה הכינה לכבודו
מה ארז מוסיף למרק היוגורט, למה אלי לנדאו הפסיק לאכול מרק קר ומאיפה מגיע הגספצ'ו של אנטוניו מנסה? אספנו עבורכם חמישה מתכונים למרקים צוננים
אכלתם פעם "קריסטולינה"? או אולי אתם אנשים של "חיוס"? אילו זני גודגדן מגדלים בארץ ואיך מזהים את הדובדבן החמוץ?
לפניכם טור לאמיצים ואמיצות. שווה לצלוח את הסיפור הקשה של דנה ולהגיע למתכונים מעולים של שמנת ודובדבנים
המתכונים ב"פשוט יונתן רושפלד" באמת משהו, אבל כדי להצליח איתם בבית צריך לצאת לסיבוב ספקים. דנה שיין מעדיפה לאכול 'ארוחה פשוטה' במטבח של רושפלד עצמו
לקראת סיום עונת פירות היער אלינוער רבין מכינה עוגת גבינה שניתן לצפות אותה בפרי היער החביב עליכם: אוכמניות, פטל, אסנה או כל ב?רי אחר, הכל הולך. פרוייקט משותף של וואלה! אוכל ומועצת הפירות
הדובדבנים מקשטים באדום עז כל צלחת פירות וכל קינוח. אלינוער רבין טומנת את הפירות המפתים ברולדה נסיכותית של גלידת וניל, שוקולד וקצפת ומכינה רולדה עם פרופיל מושלם. פרוייקט משותף של וואלה! אוכל ומועצת הפירות