כתף טלה בתנור שנופלת מהעצם
מסוג המתכונים שרק צריכים לערבב את הכול בתבנית ולשלוח לתנור
מסוג המתכונים שרק צריכים לערבב את הכול בתבנית ולשלוח לתנור
השף יזהר סהר ממסעדת רוטנברג בקיבוץ גשר מכין תבשיל בשרי אדיר עם ירקות צלויים בתנור
ריח עז של שום ממלא את האוויר ועושה חשק לקחת אותו למטבח ולהכין מטעמים. השף אבנר לסקין מציע שלושה מתכונים שעושים הרבה כבוד לירק הריחני שאף מנה אינה שלמה בלעדיו
אנחנו אוהבים את המתכון הזה כי אין כמו להכין בורקס בעצמנו בבית (הבצק קפוא ומופשר, לא השתגענו) וכשזה בורקס בשר מלא כל טוב, החגיגה מתחילה. השף אוהד אמזלג ייקח אותנו צעד אחר צעד
זה הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לכם, וזה הרבה יותר טעים ממה שאתם רואים בתמונה. מנה מושלמת במעט מאמץ לערב ראש השנה
למה לעבוד קשה בערב החג עצמו? יוגב ירוס עם מתכון לרולדת בשר טלה חגיגית במיוחד, במילוי מנגולד ועשבי תיבול, שניתן להכין מראש ורק לחמם בערב החג
את העוף הוא מחליף בכתף טלה, בעלי הגפן הוא משתמש בתצורתם הטבעית (בלי למלא ולגלגל) ואת תפוחי האדמה הוא מחליף בכרשות וקישואים. יוגב ירוס מתחכם עם הסופריטו, ואנחנו מתים על זה
את העוף הוא מחליף בכתף טלה, בעלי הגפן הוא משתמש בתצורתם הטבעית (בלי למלא ולגלגל) ואת תפוחי האדמה הוא מחליף בכרשות וקישואים. יוגב ירוס מתחכם עם הסופריטו, ואנחנו מתים על זה
בני מזל טלה הם טיפוסים מיוחדים, כריזמטיים, כנים ואוהבי אתגרים, אולם חוסר היכולת שלהם לדחות סיפוקים והפתיל הקצר שלהם באים לא פעם לרעתם. הכירו את בני מזל טלה
מערבבים את בשר הטלה עם אורז והרבה עשבי תיבול ואופים בתנור יחד עם נוזלי הבישול, עד שהאורז מתרכך וסופג את כל הטעמים והבשר נעשה פריך
השילוב בין טעמו של בשר הטלה לבין טעמו של תבשיל הטנזיה המתקתק עם הפירות היבשים והאגוזים, יגרום לכולם לרצות לחבק את הסיר. תוספת של קוסקוס ליד, היא בגדר חובה
עסיסית, מתובלת וכל כך טעימה. ככה תכינו בבית שווארמה מנצחת שלב אחרי שלב כמו בשווארמיה
קוביות בשר טלה או כבש, שמתבשלות עם פול ירוק טרי ומוגשות עם גרגרי חומוס וטחינה, תבשיל חורפי עשיר ונהדר
סיר סופריטו כזה עוד לא טעמתם, אלא אם כן יצא לכם לבקר בעזורה תל אביב - נתחי טלה ריחניים ונימוחים שמתבשלים עם קוביות חצילים, תפוחי אדמה ותרד והופכים לקדירה טעימה באופן בלתי רגיל
שוק טלה בתנור במינימום מאמץ - נתח איכותי וטוב בעל טעם עדין לא זקוק להרבה עבודה, רק תנו לו את הטיפול הנכון, ויש לכם ארוחת חג מושלמת לכל המשפחה (ויש גם טריק של עשבי תיבול מטוגנים שאתם חייבים לאמץ)
המנה הזו מבטאת משפחתיות וחלוקה, שפע וצבע, והיא בדיוק מה שאנחנו מחפשים לארוחת חג
כי לפעמים הדברים הכי מרשימים על שולחן החג הם גם אלה שדורשים מעט מאוד מאמץ
בשביל לזכות בקריאות התפעלות מכל קצוות השולחן לא תמיד צריך לעבוד קשה. יוגב ירוס במתכון שיביא אתכם לשלוחן החג נינוחים ועם מנה מנצחת
בחאן יונה מבשלת יונה ששון מאכלים של בית עם ידיים של בשלנית מקצועית ונשמה של שפית. ככה גם נוצר האושפלאו שלה
תבשיל אביבי וחגיגי לליל הסדר שמכיל בתוכו ארוחה שלמה לאנשים הקרובים אלינו מכל
גם בפסח אין סיבה לוותר על מנת העראייס האהובה, שהפכה לאחת ממנות הדגל במטבח הישראלי. אבי לוי, שף ובעלים של מסעדת המוציא, מלמד אותנו איך לעשות את זה נכון בלחמניות כשרות לפסח תוצרת בית. תענוג אמיתי
אבי לוי ממשיך לסדר אתכם לליל הסדר עם מתכון שלישי בסדרה, והפעם: תבשיל קדירה מעולה של בשר טלה, ערמונים וערימה של תבלינים
במסעדת המוציא הירושלמית של אבי לוי תמצאו פיתות פרנה בעבודת יד ממולאות בשר טלה עשיר ומתובל שנצלות על הגריל ומוגשות לצד טחינה וחריף. דרך טעימה ומענגת במיוחד לסיים את הקניות של יום שישי בשוק
במסעדת מונא הרומנטית בירושלים הולכת בקרוב להיכנס לתפריט מנה לא שגרתית המתבססת על טכניקת בישול עתיקה, והיא הולכת לגרום להרבה קריאות התפעלות לכל מי שיזכה להזמין אותה לשולחן. נכנסנו למטבח החם במזג אוויר ירושלמי קריר כדי לחזות בעצמנו במנה שנולדה
הסתיו הוא זמן מושלם לביקור בעיר הבירה שמתאפיינת באוויר צלול וטמפ' נמוכות, שמקרבות אלינו את החורף המתמהמה עוד קצת ויחד איתו את התענוג באכילת מנה מנחמת ומחממת כמו אוסובוקו טלה-קלאסיקה שמבוצעת במסעדת אדום הירושלמית על פי כל הכללים
אם גם אתם עוד לא התאוששתם מאווירת החופש הגדול ואם גם לכם ארוחת החג ביום ראשון בערב באה קצת בהפתעה או הכחשה, יש לנו פתרון בזק שירים לכם ארוחה מפוארת במינימום מאמץ
בין כל ארוחות החג המסורתיות וסירי התבשילים, יש מקום גם לארוחה זריזה ומושחתת של צלעות טלה שלוקחת לא יותר מ-10 דקות הכנה. בדיוק מה שצריך לבילוי של ערב בסוכה עם משפחה או חברים
אין חגיגי ומיוחד יותר מבשר טלה עשיר ועסיסי להגיש לאורחים שלכם בערב החג. רגע לפני שראש השנה דופק בדלת, הגיע הזמן להכיר את נתחי הטלה כמו שצריך, עכשיו רק נותר לכם לבחור
האביב הוא גם עונת הטלה הטרי, בשר שממש לא שמור רק למסעדות. השף אסף שנער ותומר צוק מחוות צוק מסבירים איך מטפלים בחלקיו השונים בבית ומה מכינים עם המעדן של ארוחת החג
ארוחה מרשימה לא בהכרח דורשת להגיע לשולחן החג עם הלשון בחוץ. יש לנו טיפ מנצח ומתכון חגיגי ובלתי נשכח אבל גם יאפשר לכם להגיע רגועים ונינוחים לקריאת ההגדה
למנה עיקרית לשולחן החג, כזאת שתסחוט את מירב קריאות ה"וואו" וההתפעלות מהאורחים מכין השף שגב משה אוסובוקו טלה חגיגי ברוטב יין אדום
אוהבים עלי גפן אבל מתנזרים מפחמימות? לשפית עינב ברמן יש את המנה המושלמת בשבילכם - תבשיל בשר עם רוטב עגבניות עטוף בעלי גפן
מנה חגיגית של טלה נימוח באפייה איטית, שאפשר לשים בערב בתנור והוא יהיה מוכן בבוקר, עם ירקות שורש ומעטפת של חרדל ודבש. מעדן אמיתי
אבי מפרגן בגרסת פסח ומארח חברים אצלו באולפן, כשכל אחד מהם מכין מנה חגיגית לפסח. גולן גורפינקל מכין קציצות דגים, עומר מילר מגיש תבשיל טבעוני ירוק מירקות אביב, ותומר אגאי מעניק מתכון לצוואר טלה ממולא
פסח הוא שיא עונת הטלאים. כל מה שנתח טוב בשיא עונה צריך זה קצת תבלינים ושיזוף איטי בתנור. קריאות ההתפעלות בעקבות כתף הטלה הריחנית כבר יגיעו בילט אין
40 שנה של טיפול בבשר לא הולכים ברגל - אבי ביטון מבקר במסעדת רובינשטיין בנתניה, ומקבל השראה לתבשיל טלה עם אורז וירקות שורש
המונה שונא להמליץ לנוסעים על המקומות הכי טובים בארץ. אבל אם כבר חייבים לבחור, אז רק באגט טלה אצל שושו בנתניה ב-35 שקלים
חומוס מעולה לכל שעה ביום, ועם תוספת קטנה הוא יכול להפוך למנה חגיגית בין רגע. השף דוחול ספדי מעניק מתכון מנצח לחומוס עם בשר טלה
מסעדת NG בנווה צדק חוגגת את האביב עם סעודת טלאים ומשתפת אותנו במתכון חגיגי ומרשים לשוק טלה במייפל ויין לבן, שלא דורש כמעט עבודה מלבד שימוש בבשר איכותי וטרי
"בנות אוהבות אוכל" הן זוג נשים שאוהבות להכין אוכל שמח ולארח סועדים שהופכים מיד לחברים לארוחות מושקעות. לכבוד הסילבסטר, הן מציעות ארוחת טלאים חגיגית שתעשה לכם את השנה
במקום לנסות ולהמציא את הגלגל, השפית עדי לוי ממסעדת ז'אז'ו מבשלת את מתכוני החג המוכרים עם טוויסט: מתכונים לשוק טלה ממולא, תפוחי אדמה ממכרים ושני סלטים מהירים ומרשימים
שי לי ליפא מציעה לכם לתכנן ארוחת חג המבוססת על מנה עיקרית בלקנית ומעניקה אופציות לצלי בשר, כתף טלה או דג צלוי, לקראת כנס חגיגי עם הבשלנית מבית על השולחן, שיתקיים השבוע
עז תלם, מאמן המטבח, משיב לשאלה האם מותר להחליף במתכון את בשר הטלה בבקר, מה ההתאמות הנדרשות, ואיך זה ישפיע על הטעם?
אדי מזרחי מכין ארוחת חג מסורתית בהשראת זכרונות ילדות - מתכון לקציצות טלה עסיסיות ברוטב עגבניות, חצילים ולימון כבוש
לכבוד צאת ספרו החדש "מהשוק אל המטבח" קבלו שלושה מתכונים לארוחה אביבית מבית מדרשו של שגב משה: סלט פתיתים, צלעות טלה ועם מייפל צ'ורוס ברוטב שוקולד
מיד אחרי חג הפסח חוגגים הנוצרים את חג הפסחא. שף ניזאר ג'יראסי ממסעדת "דנטה" בנצרת מלמד להכין שלושה מתכונים מסורתיים- צוואר כבש, שוק טלה ומעמולים
ביקשנו משפים מובילים בישראל מתכונים נוסטלגיים מארוחת החג. ארז קומרובסקי אפה את עוגת השוקולד של אמו, גיא פרץ נזכר במרק הפול של אימא, ומאיר אדוני בישל מנה חגיגית שמזככת את כל טעמי האביב
סלטים, פרגיות ממולאות, טלה בשקדים וצימוקים ומאפינס סילאן - השף יוסי שטרית מפשיל שרוולים עם אמו פאני, והשניים מבשלים ארוחת חג מסורתית ועשירה בת 9 מנות
שילוב של בשר טלה עם פירות מיובשים תמיד גורף תשואות, וכשמגישים הכל על שיפודוני עץ קטנים, זו בכלל חגיגה. השף צחי בוקששתר מרשת בלאק ממשמש משמשים
שני טלאים מתוקים המגודלים כחיות מחמד החליטו לערוך תצוגת תכלית, ולהראות שהם לא נופלים מכלבים ומחתולים. למי קראתם כבשה שחורה?